Arama

John Cena

Güncelleme: 22 Şubat 2011 Gösterim: 83.370 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
1 Ocak 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
John Cena
CenaBlackT
John Felix Anthony Cena (d. 23 Nisan 1977), ABD'li Amerikan güreşçisi.Ringde kullandığı isim John Cena'dır.
Sponsorlu Bağlantılar

Güreş Kariyeri

World Wrestling Entertainment


2002-2004

Cena ilk maçını Kurt Angle ile yaptı ve onu zorlamasına rağmen bir roll-up ile yenildi.Maçtan sonra The Undertaker onu tebrik etti.Ekim ayında John Cena ve Billy Kidman Smackdown! brandinde takım şampiyonunu belirlemek için yapılan turnuvaya katıldılar ama ilk roundda elendiler.Sonraki hafta ise Cena,Kidman'a saldırdı.Daha sonra Cena rapci gimmicki ile göründü.Şubat ayında ise RAW'a geçti.
Cena daha sonra kendine yeni bir bitirici hareket buldu:F-U,ismini Brock Lesnar'ın F5 bitirici hareketinden alıyordu.
2004 yılında John Cena Royal Rumble'da yer aldı ama Big Show tarafından elendi ve aralarında bir çekişme başladı.Wrestlemania XX'de yapılan maçta John Cena,Big Show'u yendi ve yeni United States şampiyonu oldu.Kemerini Dupree'ye kaybetti.Sonra Booker T'yi yenerek yeniden kemeri kazandı ama sonraki hafta debutunu yapan Carlito'ya kemeri bir kez daha kaybetti.Bu sırada Cena sakatlandı ve The Marine isimli filmin çekimlerine başladı.Döndüğünde Carlito'yu yenerek bir kez daha United States kemerini kazandı.

2005-2006

Royal Rumble 2005'de Cena son ikiye kaldı ama Batista Rumble'ı kazanan isim oldu.Daha sonra John Cena Kurt Angle'ı yenerek Wrestlemania 21 'de JBL ile WWE şampiyonluk maçına çıkma hakkı kazandı.Böylece Cena,JBL ve JBL'in grubu olan Cabinet ile çekilmeye girmiş oldu ve Cena U.S. kemerini Cabinet üyesi Orlando Jordan'a kaybetti.Cena Wrestlemania 21'de yapılan maçı John Cena kazandı ve kemeride almış oldu.Daha sonra JBL'i Judgment Day 2005'te bir de I Quit maçında yendi.
Cena bir süre Kurt Angle ile kemer için çekişti ve Cena maçları kazanarak kemerini korudu. John Cena kemerini New Years Revolution'da Edge'e kaybetti.Elimination Chamber maçını kazanan John Cena,Edge'in Money In The Bank hakkını kullanmasıyla kemeri kaybetti.3 hafta sonra Cena kemerini Royal Rumble'da geri aldı.Cena Wrestlemania 22'de Triple H'i yenerek ve Backlash 2006'da 3'lü maçta Triple H ve Edge'i yenerek kemerini korudu.Cena kemerini ECW One Night Stand 2006'da Money in the Bank hakkını kullanan Rob Van Dam'e Edge'in karışması sonucunda kaybetti.Temmuz ayında Edge kemeri üçlü maçta Rob Van Dam ve Cena'yı yenerek aldı.Cena Unforgiven 2006 'da Tables,Ladders,Chairs maçında Edge'i yenerek kemerini geri aldı.Cena,Big Show ve King Booker şampiyonların şampiyonu maçında karşılaştılar.Bu maçta Booker'ın kemeri ortadaydı.Maçın sonlarında Kevin Federline maça karıştı ve kemerle Cena'ya vurarak Booker'ın maçı kazanmasını sağladı.

2007

Daha sonra John Cena,Umaga'yla çekişmeye girdi ve New Years Revolution'da Umaga'yı yenerek kemerini korudu ve onun yenilmezlik serisine son verdi.)Royal Rumble'da bir Last Man Standing maçında Umaga'yı tekrar yendi ve kemerini bir kez daha korudu.
Royal Rumble'dan sonraki gece John Cena ve Shawn Michaels Rated-RKO(Edge ve Randy Orton)'yu yenerek takım kemerlerini kazandılar.Cena iki kemerin de sahibi olmuş oldu.John Cena ve Shawn Michaels WrestleMania 23'te WWE şampiyonluğu için karşılaştılar ve Cena kemerini korudu.Wrestlemania 23'ten bir gün sonraki RAW'da düzenenlenen 10 takımın katıldığı battle royal'da Shawn Michaels kendi ortağı olan John Cena'yı eledi ve kemerin The Hardys (Jeff Hardy & Matt Hardy)'e geçmesini sağladı.Cena kemerini Backlash 2007'de Shawn Michaels,Edge ve Randy Orton ile 4'lü maçta karşılaştı ve kemerini korudu.Backlash'ten bir sonraki Raw'da The Great Khali Orton,Edge ve HBK'e saldırarak kemer için Cena ile karşılaşmak istediğinin mesajını verdi.Judgment Day'de yapılan maçta Cena rakibini pes ettirerek kemerini korudu.One Night Stand'de ise F-U'dan sonra tuş ederek kemerini Khali karşısında bir kez daha korudu.Khali Draft Lotery'de Smackdown'a geçince bu çekişme bitti.Jonathan Coachman Vengeance için Randy Orton,Bobby Lashley,Mick Foley ve King Booker maçı ayarladı.Cena bu maçta Foley'e F-U yaparak kemerini korudu.Cena'nın Great American Bash'teki rakibi Bobby Lashley oldu ve Cena Lashley karşısında kemeini korudu.Cena'nın Summerslam'deki rakibi Randy Orton oldu ve kemerini Orton'u F-U ile tuş ederek korudu.Bu çekişme devam etti ve Unforgiven'da Randy Orton'la bir maç daha yaptılar.Cena Orton'u köşede yumruklamaya başlayınca hakem maçı bitirdi ve kemer Cena'da kaldı.Jonathan Coachman No Mercy için Orton ile Cena arasında Last Man Standing maçı ayarladı.Cena Mr.Kennedy ile yaptığı maçta sakatlandı ve kemeri Vince McMahon tarafından boşta ilan edildi.

Güreşte
  • Bitirici hareketleri ve kullandığı diğer hareketler
    • FU (Fireman's carry powerslam)
    • STFU (Stepover toehold sleeper)
    • Killswitch / Protobomb
    • Five Knuckle Shuffle
    • Throwback
    • Freestyle / Protoplex
    • Flying shoulder block
    • Twisting belly to belly side slam
    • Repeating clotheslines
    • Sitout hiptoss
    • Running one handed bulldog
    • Diving leg drop bulldog
  • Takma Adları
    • The Doctor of Thuganomics
    • The Champ
    • The Chain Gang Soldier
    • The Marine
  • Menajerleri
    • Kenny Bolin

Kemerleri ve Başarıları
  • Ohio Valley Wrestling
    • OVW Heavyweight Championship (1 kere)
    • OVW Southern Tag Team Championship (1 kere) Rico Constantino ile.
  • Ultimate Pro Wrestling
    • UPW Heavyweight Championship (1 kere)
  • Pro Wrestling Illustrated
    • Yılın Çekişmesi-Edge ile (2006)
    • En çok gelişme kaydeden güreşçi (2003)
    • En popüler güreşçi
    • Yılın güreşçisi (2006)
  • World Wrestling Entertainment
    • WWE Championship (3 kere)
    • WWE United States Championship (3 kere)
    • World Tag Team Championship (1 kere) Shawn Michaels ile.

Biyografi Konusu: John Cena nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Ş4YT4N - avatarı
Ş4YT4N
Ziyaretçi
22 Şubat 2011       Mesaj #2
Ş4YT4N - avatarı
Ziyaretçi
John Felix Anthony Cena200px John Cena 134616

Sponsorlu Bağlantılar
World Wrestling Entertainment

2002-2004

John Cena ilk maçını Kurt Angle ile yaptı ama yenildi. İkinci maçını da Jericho'ya yenildi. John Cena Undertaker ile tanışır ve arkadaş olmaya başlar. Ama daha sonra düşman olurlar. Cena iyi biri olmak için Eddie Guerrero'ya saldırdı. Rikishi ile maça çıktı ve yendi. Cena kendine bir bitirici hareket bulmuştu. F-U. 2004 yılında Cena Royal Rumble'a katıldı ama elendi. Cena kendisini eleyen Big Show'u yenerek Amerika şampiyonu oldu. Daha sonra bu kemeri King Booker aldı. Cena Booker ile 5 maç yaptı ve en fazla maç kazanan olduğu için kemeri geri aldı. Cena daha sonra Carlito ile kemer maçı yaptı. Hile sonucu maçı kaybetti. Sonraki maçta yine Cena kazandı ve kemeri aldı.

2005-2006

200px Edge vs Cena
Cena, [Edge ile WWE house show programında karşılaşırken


Royal Rumble 2005'de Cena son ikiye kaldı ama Batista Rumble'ı kazanan isim oldu. Daha sonra John Cena, Kurt Angle'ı yenerek Wrestlemania 21 'de JBL ile WWE şampiyonluk maçına çıkma hakkı kazandı. Böylece Cena, JBL ve JBL'in grubu olan Cabinet ile çekilmeye girmiş oldu ve Cena U.S. kemerini Cabinet üyesi Orlando Jordan'a kaybetti.Wrestlemania 21'de yapılan maçı John Cena kazandı ve yeni WWE şampiyonu oldu.Daha sonra JBL'i Judgment Day 2005'te bir de I Quit maçında yendi. Sonra Raw'a geçti.
Cena bir süre Kurt Angle ile kemer için çekişti ve Cena maçları kazanarak kemerini korudu. John Cena kemerini New Years Revolution'da [Edge'e kaybetti.Elimination Chamber maçını kazanan John Cena, [Edge'in Money In The Bank hakkını kullanmasıyla kemeri kaybetti.3 hafta sonra Cena kemerini Royal Rumble'da geri aldı.Cena Wrestlemania 22'de Triple H'i yenerek ve Backlash 2006'da 3'lü maçta Triple H ve [Edge'i yenerek kemerini korudu.Cena kemerini ECW One Night Stand 2006'da Money in the Bank hakkını kullanan Rob Van Dam'e, [Edge'in karışması sonucunda kaybetti.Temmuz ayında [Edge kemeri üçlü maçta Rob Van Dam ve Cena'yı yenerek aldı.Cena Unforgiven 2006 'da Tables, Ladders, Chairs maçında Edge'i yenerek kemerini geri aldı.Cena, Big Show ve King Booker şampiyonların şampiyonu maçında karşılaştılar.Bu maçta Booker'ın kemeri ortadaydı.Maçın sonlarında Kevin Federline maça karıştı ve kemerle Cena'ya vurarak Booker'ın maçı kazanmasını sağladı.

2007

Daha sonra John Cena, Umaga'yla çekişmeye girdi ve New Years Revolution'da Umaga'yı yenerek kemerini korudu ve onun yenilmezlik serisine son verdi.Royal Rumble'da Last Man Standing maçında Umaga'yı tekrar yendi ve kemerini bir kez daha korudu.
Royal Rumble'dan sonraki gece John Cena ve Shawn Michaels, Rated-RKO ([Edge ve Randy Orton)'yu yenerek takım kemerlerini kazandılar.Cena iki kemerin de sahibi olmuş oldu. John Cena ve Shawn Michaels WrestleMania 23'te WWE şampiyonluğu için karşılaştılar ve Cena kemerini korudu. Wrestlemania 23'ten bir gün sonraki RAW'da düzenenlenen 10 takımın katıldığı battle royal'da Shawn Michaels kendi ortağı olan John Cena'yı eledi ve kemerin The Hardys ([Jeff Hardy & Matt Hardy)'e geçmesini sağladı.Cena kemerini Backlash 2007'de Shawn Michaels, [Edge ve Randy Orton'a karşı korudu.Backlash'ten bir sonraki Raw'da The Great Khali Orton, Edge ve HBK'e saldırarak kemer için Cena ile karşılaşmak istediğinin mesajını verdi.Judgment Day'de yapılan maçta Cena rakibini pes ettirerek kemerini korudu.One Night Stand'de ise F-U'dan sonra tuş ederek kemerini Khali karşısında bir kez daha korudu.Khali Draft Lotery'de Smackdown'a geçince bu çekişme bitti. Jonathan Coachman Vengeance için John Cena, Randy Orton, Bobby Lashley, Mick Foley, King Booker maçı ayarladı.Cena bu maçta Foley'e F-U yaparak kemerini korudu. Cena'nın Great American Bash'teki rakibi Bobby Lashley oldu ve Cena Lashley karşısında kemerini korudu. Cena'nın Summerslam'deki rakibi Randy Orton oldu ve kemerini Orton'u F-U ile tuş ederek korudu. Bu çekişme devam etti ve Unforgiven'da Randy Orton'la bir maç daha yaptılar. Cena Orton'u köşede yumruklamaya başlayınca hakem Cena'yı diskalifiye etti ve kemer Cena'da kaldı. Jonathan Coachman No Mercy için Orton ile Cena arasında Last Man Standing maçı ayarladı. Cena Mr.Kennedy ile yaptığı maçta sakatlandı ve kemeri Vince McMahon tarafından boşta ilan edildi.

2008-

140px John Cena August 2008


Cena Royal Rumble 2008 'de geri döndü ve 30. sırada girerek maçı kazandı ve Wrestlemania 24 (XXIV)e gitmeye hak kazandı.(Kemer maçı için Randy Orton'ı seçti.)Ama Cena Wrestlemania 24'e kadar beklemek istemediğini söyledi ve hakkını No Way Out'da kullanacağını açıkladı.John Cena ile Randy Orton No Way Out'ta kemer için karşılaştılar.John Cena bu maçı diskalifiye ile kazandı ama kemeri ele geçiremedi.Sonraki RAW'da John Cena WrestleMania'da ana kemer maçına çıkma hakkı kazandı.Randy Orton, Triple H ve John Cena arasında kavgalar başladı.Her şov sonunda bir güreşçi diğerine hareket çekmeye başladı.Daha sonra Genel Menajer William Regal her hafta bir güreşçinin main eventi belirleyeceğini açıkladı.İlk olarak Orton,Cena ve Shawn Michaels arasında bir maç ayarladı.Sıra Cena'ya geldiğinde o da Triple H ve Randy Orton arasında bir maç ayarladı.Sonraki hafta Triple H,Cena ve Orton'ın takım olacağını ve RAW Roster'ı karşısına çıkacaklarını söyledi.Bu maçı dq ile kazandılar.Wrestlemania 24'de WWE kemeri maçına çıktı ama Randy Orton kemerini korudu.Backlash 2008'de dört kişilik maçta bir kez daha kemer maçına çıktı ama kemeri Triple H kazandı.Judgment Day 2008 ve One Night Stand 2008'de John "Bradshaw" Layfield'ı yendi.Night of Champions 2008'de Triple H ile kemer maçına çıktı ama kaybetti.The Great American Bash 2008'de JBL ile bir kez daha karşılaştı ve ona New York City Parking Lot Brawl maçında yenildi.Summerslam'de Batista ve John Cena'nın karşılaşacağı duyruldu.Daha sonra bu iki güreşçi Cody Rhodes ve Ted DiBiase ile takım kemerleri için maça koyuldu.Batista ve John Cena maçı ve kemerleri kazandılar.Bir hafta sonra yapılan rövanşta kemerleri kaybettiler.SummerSlam'de Cena, Batista'ya yenildi.Unforgiven'da yapılacak Scramble maçına katılacağı açıklandı fakat sakatlandığı en güçlü john cena

Cena, Kasım'da ki Survivor Series'de geri döndü ve Chris Jericho'yu yenerek World Heavyweight kemerini kazandı.Armageddon da ise kemerini Jericho'ya karşı korudu.No Way Out 2009'da Cena kemerini maçtan önce Kofi Kingston'a saldıran ve Elimination Chamber maçında onun yerini alan [Edge'e kaybetti. WrestleMania XXV'de Big Show'un da dahil olduğu üçlü maçı kazandı ve kemerini Edge'den geri aldı.Daha sonra Backlash'ta bıg show yüzünden cena kemeri edge kaptırdı.Ve cena extreme rules'te bıg show'dan intikamını aldı.Ve önümüzdeki günlerde ağustos 28 summerslam 2009 'da WWE kemer maçına çıkacak Randy orton la Tabi kemer randy ortonda cena kemeri almaya çalışcak summerslam 2009'da

Güreşte


Bitirici hareketleri ve kullandığı diğer hareketler
  • Fu / St
  • Freestyle / Protoplex
  • Flying shoulder block
  • Twisting belly to belly side slam
  • Repeating clotheslines
  • Sitout hiptoss
  • Running one handed bulldog
  • Diving leg drop bulldog
  • Fisherman suplex

Takma Adları
  • "The Doctor of Thuganomics"
  • "The Chain Gang Soldier"
  • "The Chain Gang Commander"
  • "The Champ"


Menajerleri
  • Kenny Bolin
  • B-2
  • Redd Dogg

Ring'e girerken oynatılan şarkı
  • John Cena - My Time is now
Kemerleri ve Başarıları

130px Cena With Spinner Belt


130px John Cena as WHC


Ohio Valley Wrestling
  • OVW Heavyweight Championship (3 kere)
  • OVW Southern Tag Team Championship (2 kere) Rico Constantino ile.
Ultimate Pro Wrestling
  • UPW Heavyweight Championship (1 kere)
Pro Wrestling Illustrated
  • PWI 500'de 2006-2007 yıllarında 1. oldu.
  • PWI Yılın Çekişmesi - Edge ile (2006)
  • En çok gelişme kaydeden güreşçi (2003)
  • En popüler güreşçi (2004, 2005, 2007)
  • Yılın güreşçisi (2006, 2007)
  • Yılın maçı - vs. Shawn Michaels - Raw, 23 Nisan (2007)
World Wrestling Entertainment
  • WWE Championship (3 kere)
  • World Heavyweight Championship (2 kere)
  • WWE United States Championship (3 kere)
  • World Tag Team Championship (2 kere) Shawn Michaels (1), Batista (1) ile.
  • Royal Rumble Kazananı (2008)
Wrestling Observer Newsletter awards
  • Yılın Güreşçisi (2007)
  • Best Box Office Draw (2007)
  • Röportajlarda En İyi (2007)
  • En Karizmatik (2006–2008)
  • En İyi Karakter (2003)
Güreş dışında

200px John Cena   The Marine premiere


Film
John Cena ilk filmini WWE Films yapımı olan The Marine ile çevirdi.Film 16 Ekim 2006'da vizyona girdi.Film ilk haftada Amerika gişesinde yaklaşık olarak $7 milyon yaptı.On hafta sonra film $18.7 milyon kazandı.Film DVD'ye çıkarıldığında ise ilk on iki haftada $30 milyon yaptı.
Cena'nın ikinci filmi WWE Films tarafından yapımına 25 Şubat 2008'de başlanan 12 Rounds 27 Mart 2009'da vizyona girdi
Son düzenleyen Safi; 27 Kasım 2015 22:39

Benzer Konular

11 Temmuz 2011 / Misafir Soru-Cevap
26 Kasım 2015 / xxmoonxx Soru-Cevap
 John 5
25 Ekim 2015 / estudiantes Müzik ww
24 Kasım 2013 / Intersect Edebiyat
7 Mayıs 2010 / LaSalle Edebiyat ww