Arama

Minder Güreşi Nedir? Minder Güreşi

Güncelleme: 30 Haziran 2016 Gösterim: 18.305 Cevap: 2
Just fly - avatarı
Just fly
VIP Beşer
1 Temmuz 2013       Mesaj #1
Just fly - avatarı
VIP Beşer
Minder güreşi nedir?
Minder güreşi genel kuralları nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Serbest Güreş Sitili

Ad:  Minder Güreşi.jpg
Gösterim: 4609
Boyut:  68.5 KB

Serbest güreş stilinde ayaklar dahil vücudun her yeriyle oyun tatbik edilir. Bu güreş stili Türkiye'deki geleneksel güreşlere benzediğinden dolayı ülkemizde daha yaygındır.

Greko-Romen Güreş Sitili


Greko-Romen güreş sitilinde belden yukarısı ile oyun taktik edilir. Ayakla oyun yapılmaz ve rakibin hücumu engellenmez. Bu stil Avrupa ülkelerinde yaygındır. Greko-Romen güreş stilini ilk uygulayan Türk güreşçileri: Koca Yusuf, Kara Ahmet, Hergeleci İbrahim. Filiz Nurullah, Kurtdereli Mehmet, Adalı Halil, Mandıralı Ahmet ve Kara Osman'dır. Türkiye?de bu stil Beşiktaş Kulübünde 1903 yılında uygulanmıştır.

Güreşin Kuralları


Olimpiyatlar’da güreş karşılaşmaları grekoromen ve serbest stillerde ve ağırlık sınıflamasına göre 10 dalda yapılır Bunlar 48, 52, 57, 62, 68, 74, 82, 90, 100 kilogramlar ve 100 kilogramın üstü olarak belirlenmiştir Uluslararası yarışmalarda güreşler yerden yüksek, kenarları eğimli bir minder üzerinde yapılır Minder 9 metre çapında bir daire biçimindedir ve sınırı içerden 1 metre kalınlığında kırmızı daire ile belirlenmiştir Güreşleri dört hakem yönetir Bunlar minder amiri, minder hakemi, kenar hakemi ve zaman hakemidir Yalnızca minder hakemi karşılaşmayı güreşçilerin yanında, minderin içinde izler Her iki stilde de güreşçiler kırmızı ve mavi renklerde, göğüs ve omuzları açıkta bırakan mayolar giyerler Tek devre yapılan karşılaşmaların süresi 5 dakikadır.

Güreşte amaç rakibin iki omzunu da mindere bastırıp üç saniye öylece tutmaktır Buna “dokunmuş, dokunma” anlamına gelen “tuş” denir Ayrıca rakibine oyun uygulayıp başaran güreşçi puan alır Bu puanlar rakibin düştüğü güç duruma göre belirlenir Böylece tuşla sonuçlanmayan bir karşılaşmada daha fazla puan toplayan güreşçi karşılaşmayı sayı ile kazanır 12 sayı farkını sağlayan güreşçi rakibini tuşla yenmiş sayılır Güreşin berabere bitmesi durumunda karşılaşma uzatılır ve ilk puanı alan güreşçi galip sayılırKarşılaşmalarda pasif güreştiği ya da uyarılara karşın ısrarla faul yapması durumunda üç ihtar alan güreşçi diskalifiye edilerek (oyun dışı bırakılarak), yenik sayılır Fauller belirlenmiş kuralların dışında yapılan hareketlerdir Rakibinin saçını, kulağını mayosunu çekme, onu sakatlayıcı hareketlerde bulunma (kafa, yumruk, tekme atma, ısırma gibi), rakibin kolunu 45 dereceden çok bükme ve boynunu sıkma faul sayılan hareketlerdendir.
Son düzenleyen _Yağmur_; 30 Haziran 2016 00:57 Sebep: Düzenlendi.
All Alone
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Haziran 2016       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Minder Güreşi-2.jpg
Gösterim: 3429
Boyut:  47.8 KB

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Avatarı yok
insomnia42
Yasaklı
30 Haziran 2016       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Beslenme daha çok sulu olmalıdır. Çünkü insan vücüdunun yüzde 60-65 i sudur ve yüzde 12-20 arasında birsu kaybı insanı ölüme götürebilir.Ayrıca su kaybı güreşçinin organizmasını etkilediğinden reaksiyon hızını azaltır. Beslenme şekli mideyi doldurmadan yemek yemektir. C ve B1 vitaminleri antreman süresi içinde oldukça önemlidir. Özellkile tartıdan sonra mindere boş mide ile çıkmamalı ve portaka elma böğürtlen suyu arı balı ve peksimet yiyebilir. Amerikalılar hafif pişmiş yumurtada tavsiye etmektedir.

Ağır sporlardaki kilo ayarlaması en önemli sorundur. Kilo kaybı ile erişkin bir vücudda güçte herhangi bir olumsuzluk görülmez. Güreşçieğerkilosunu aşacak olursa kilo ayarlaması yapılır. En iyi yöntem 10-14 gün arasında 5-6 kg geçmeyecek biçimde antreman rogramı oluşturularak yapılır. Tokluk hissi veren yiyecekler kullanılarakta kilo verilir yoğurt yumurta gibi. En sağlıksız yöntem ise yemeden veiçmeden kilo vermektir. Bu yöntem oldukça sakıncalıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

30 Mayıs 2016 / Kral_Aslan Spor
6 Haziran 2016 / virtuecat Spor
10 Aralık 2010 / HandSome Spor
6 Nisan 2010 / The Unique Spor
19 Ocak 2016 / MaRCeLLCaT X-Sözlük