Arama

Spor Alet ve Malzemeleri

Güncelleme: 27 Haziran 2016 Gösterim: 23.942 Cevap: 2
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
12 Eylül 2006       Mesaj #1
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Spor alet ve malzemeleri nelerdir?
MsXLabs.org
Konuda spor dallarına göre kullanılan spor alet ve malzemelerinin tanıtımlarına yer verilecektir.
Sponsorlu Bağlantılar
Spor yapmaya başlamadan önce yapacağımız aktivite için nasıl bir kıyafet seçmeli, nasıl giyinmeli, nelere dikkat etmeliyiz? İşte birkaç öneri:

1. Teknolojik kumaşları tercih edin
Şaşırtıcı bir gerçek ama spor salonlarında görülen en yaygın kıyafet kombinasyonu hâlâ sıradan bir penye tişört ve tayt... Oysa günümüzde kumaş teknolojisindeki yenilikler sayesinde performansı artıran, yapılan sporu kolaylaştıran birçok farklı özellikte giysi üretiliyor. Ancak beyinlerde hâlâ "sentetik" giysilere karşı bir önyargı var. Aslında bu son teknoloji ürünü kumaşlar hem daha fazla nefes alma özelliğine sahip, çok daha rahat ve spor yaparken diğer doğal kumaşların aksine şekillerini koruyabiliyorlar. Pamuklu kumaşlar ise hem teri gösteriyor hem de kurumaları zor olduğundan ıslak kalarak ciltte sürtünme sonucunda bazı rahatsızlıklara neden olabiliyorlar. Spor yaparken giyeceğiniz giysileri seçerken Nike'ın Dri-FIT ya da Adidas'ın ClimaCool serisinde olduğu gibi nefes alabilme özelliği olan sentetik ürünleri tercih edebilirsiniz.

2. Doğru iç çamaşırı seçin
Sporcu sutyenleri, sıradan sutyenlerin aksine egzersiz sırasında göğüslere ekstra destek vermek ve rahat bir şekilde hareket edebilmeyi sağlamak için özel olarak dizayn ediliyor. Yanlış sutyen seçimi göğüslerde sarkmaya ve sırt ağrılarına neden olabiliyor. Öte yandan herhangi bir spor sutyeni 6 aylık düzenli bir kullanımdan sonra elastikiyetini kaybetmeye başlıyor. Ancak birçok kadın bu sutyenleri uzun yıllar boyunca kullanma yolunu seçiyor. Oysa yıkama ve kullanmanın etkisiyle özelliklerini yitiren sutyenler göğüsleri yeterince desteklemiyor. Ayrıca sutyen seçerken yapılan sporun ağırlık derecesini de göz önünde bulundurmalı. Örneğin koşu, basketbol, voleybol, binicilik gibi sporlar için yüksek korumalı sporcu sutyenleri kullanmak seçmek gerekiyor.

3. Kıyafetlerinizi test edin
Spor yaparken eğilirsiniz, zıplarsınız, çömelirsiniz. O yüzden kıyafet seçiminde biraz tedbirli olmakta yarar var. Harika bir vücudunuz bile olsa spor salonlarında abartılı dekolte kıyafetler giymekten kaçının ve hareket ederken üstünüzdekilerin nasıl göründüğünü önceden test edin. Egzersize başlamadan önce soyunma odasındaki aynanın önünde birkaç esneme hareketi yaparak göbeğinizin, kalçanızın, göğüslerinizin nasıl göründüğünü kontrol edin. Böylece “Aman bir yerim açıldı mı, göründü mü?” kaygılarından uzak egzersizinizi rahatça yapabilirsiniz.

4. Taytların ağ kısmına dikkat!
Eğer dar bir eşofman altı ya da tayt giyiyorsanız bel ile pantolon ağı arasının yeterli uzunlukta olup olmadığını kontrol edin. Çünkü taytınızı yukarı doğru gereğinden fazla çekiştirirseniz ağ kısmında istenmeyen bir görüntüye neden olabilirsiniz. Böylesine bir frikikten kaçınmak için bu tip ürünler alırken her zaman bel kısmının nerede durması gerektiğini satıcıya sorun.

5. Spor güneş gözlüğü alın
Eğer sıklıkla açık havada spor yapıyorsanız bir çift spor güneş gözlüğüne yatırım yapmanızda yarar var. Çünkü sıradan gözlüklerin aksine bu gözlükler son derece hafif, hareket ettiğinizde kaymıyor ve bir darbeyle karşılaştıklarında kırılarak tehlikeye yol açmıyor.

6. G-string’den uzak durun
İncecik bir ip parçasının normal günlerde kullanımının bile ne kadar sağlıklı olduğu tartışılırken, onu egzersiz sırasında kullanmak pek de doğru bir yaklaşım olmasa gerek. G-string iç çamaşırları egzersiz sırasında teri emmiyor ve tahrişe neden oluyor, bakterilerin dolaşımını kolaylaştırarak sistit gibi rahatsızlıklara neden oluyor. Bir de herkesin bildiği üzere pantolondan dışarı çıkarak nahoş bir görüntüye neden olmak gibi bir alışkanlıkları var! Bunun yerine, izsiz, nefes alan ve teri emen bir iç çamaşırı kullanın.

7. Ayakkabı alışverişine çıkın
Dansa gittiğiniz ayakkabılarla aynı zamanda koşuyor, incecik tabanlı babetlerinizle uzun yürüyüşlere mi çıkıyorsunuz? Ayaklarınızı yaptığınız spora uygun bir ayakkabı ile desteklemezseniz ayak sağlığınıza zarar verir ve kalça, diz eklemlerinde problemlere yol açarsınız.

Son düzenleyen _Yağmur_; 1 Temmuz 2013 22:21
RivaN - avatarı
RivaN
Ziyaretçi
25 Ağustos 2010       Mesaj #2
RivaN - avatarı
Ziyaretçi
Spor Malzemeleri
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Amacımız Sporu toplumun bütün kitlelerine yaymak, çocuk ve gençlerimizi içki, sigara ve tüm zararlı alışkanlıklardan korumak, vatanını ve milletini seven, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde fair-play anlayışı içinde sportmen bir nesil yetiştirmek ve yönlendirmek için çocuk ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri ve sosyal uyumlarını sağlamaktır.


Son düzenleyen _Yağmur_; 27 Haziran 2016 10:26 Sebep: Sayfa düzeni
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
27 Haziran 2016       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Spor aletleri.jpg
Gösterim: 1122
Boyut:  42.1 KB
Spor alet ve malzemeleri
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

16 Haziran 2016 / _Yağmur_ Spor
13 Nisan 2017 / Demir YumruK X-Sözlük
1 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap