Arama

Kış Olimpiyatları

Güncelleme: 11 Şubat 2019 Gösterim: 41.669 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Eylül 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Kış Olimpiyatları.jpg
Gösterim: 640
Boyut:  98.7 KB
Kış Olimpiyatları

MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından organize edilen ve 4 yılda bir önceden seçilen bir şehirde yapılan spor oyunları organizasyonudur. Yaz oyunlarının aksine kayak ve buz hokeyi gibi kar ve buz üzerinde yapılmaya müsait sporları içerir.

En son oyunlar 2006 Torino (İtalya) Oyunları 10 Şubat 2006 Tarihinde yapılan açılış töreni ile gerçekleşmiştir.
Oyunları 2010 yılında yapma hakkı IOC tarafından Kanada'nın Vancouver şehrine verilmiştir.

Oyunların tarihi
İlk oyunlar 1924 yılında Fransa Chamonix'da yapıldı. Ancak daha öncelerinde kış sporları olimpiyat oyunları içinde yer almaya başlamıştı. 1908'de buz pateni ilk kez Londra'daki Yaz Olimpiyatları'nda yer aldı. Bu ilk yarışmada 10 kez Olimpiyat şampiyonu olan İsveçli Ulrich Salchow ve İngiliz Madge Syers teklerde birinciliği kazandı.

1916 yılında Berlin'de yapılması planan Olimpiyatlara Kuzey Disiplini sporlarının yer alacağı bir "Kayak Olimpiyatları" yarışması eklenmesi düşünüldü. Ancak 1. Dünya Savaşı'nın başlaması ile oyunları iptal edildi ve bu plan gerçekleştirilemedi.

1920 Antwerp Olimpiyatları'nda, buz pateninin yanına buz hokeyi de eklendi. Buz Hokeyi'nde Kanada birinci, ABD ikinci, Çekoslovakya ise üçüncü oldu.

Pierre de Coubertin'in ve İskandinav ülkelerinin itirazlarına karşın, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 1924'te, Fransa Chamonix'de bir hafta sürecek bir "Uluslarası Kış Sporları Haftası" düzenledi.İskandinav ülkelerin bu yeni oyunlara karşı çıkmalarının sebebi 1901'den beri dört beş yılda bir kendi Kuzey Disiplini şampiyonalarını zaten düzenlemeleridir. 11 gün süren, kuzey disiplini, iniş, buz pateni, buz hokeyi ve kızak dallarında yapılan bu yarışmalar, daha sonradan ilk "Kış Olimpiyatları" olarak kabul edildi.

1936 Almanya'dan 4 sene sonra 1940'da yapılması gereken oyunlar ilk önce Japonya'ya verildi. Ancak 1938 yılında Japonya ile Çin arasında başlayan savaş sonrası oyunları yapma hakkı Japonya'dan alındı. Bunun üzerine, IOC 1940 Kış Olimpiyatları için Japonya yerine İsviçre'yi seçti. Ancak kısa süre sonra İsviçre Olimpiyat Komitesi ile doğan anlaşmazlıklar ile oyunlar İsviçre'den de alındı. Bunun üzerine son olarak oyunları düzenleme hakkı tekrar Almanya'ya verildi. Ancak Kasım 1939'da Almanya'nın Polonya'yı işgal edilmesi üzerine bu ihtimal de ortadan kalktı. Tüm bunların üzerine, 2. Dünya Savaşı'nın başlaması ile 1940 ve 1944 yıllarında yapılması gereken oyunlar iptal edildi. 1948 yılında İsviçre'de yapılan oyunlar ile tekrar Kış Olimpiyat Oyunları başladı.

1992'de ilk oyunların yapıldığı Fransa'da yapılan 16. oyunlara kadar Kış olimpiyatları yaz olimpiyatları ile aynı sene içinde yapıldı. 17. Kış Olimpiyatları ise Norveç, Lillehammer'de bu oyunlardan iki sene sonra, 1994'de, düzenlendi. Bu tarihten sonra iki yıl arayla, bir kış bir de yaz olimpiyatı düzenlenmeye başladı.


Son düzenleyen Safi; 11 Şubat 2019 23:49
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
18 Eylül 2006       Mesaj #2
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Sanal Kış Olimpiyatları
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi de Sanal Kış Olimpiyatları çıktı. Visa International tarafından 23 ülkede yapılacak olan online yarışmada, kazananları müthiş hediyeler bekliyor.

Visa International tarafından düzenlenen sanal Olimpiyat Kış Oyunu Torino 2006-Visa Şampiyonaları başlıyor. Visa'nın olimpiyat pazarlama programı kapsamında yeni ve dinamik bir yaklaşımla geliştirdiği ücretsiz bir uluslararası online oyun olan Torino 2006-Visa Şampiyonaları'nda, yarışmacılar Torino 2006 Kış Olimpiyatları'na iki kişilik seyahat kazanabilmek ve dünya şampiyonu olabilmek amacıyla sanal ortamda mücadele edecek.

Oyunlar hakkında
23
ülkeden yarışmacıların katılımına açık olan Torino 2006-Visa Şampiyonaları'nda oyuncular online olarak, Kar kızağı (Bobsleigh), Dev Slalom ve Snowboard Cross olmak üzere 3 farklı disiplinde mücadele edecek.

Sporcuların Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için geçmeleri gereken aşamaları içeren online yarışmada, katılımcıların ulusal düzeyde yarışmaları gerekiyor.

Sanal Kış Olimpiyatları

Ülke birincileri Torino'ya
Üç oyunu birleşik toplamda en kısa sürede tamamlayarak ülke birincisi olan yarışmacı, Visa'nın misafiri olarak Kış Olimpiyatları'nı izlemek ve diğer ülke yarışmacılarıyla mücadele etmek için 15 Şubat 2006'da Torino'ya gitmeye hak kazanacak.

23 ülke şampiyonu arasında yapılacak final şampiyonasında birinci gelen yarışmacı, dünya şampiyonu ünvanına sahip olacak.

Ön eleme turları
Ön eleme turlarını, 15 Kasım - 15 Aralık 2005 tarihleri arasında tüm ülkelerde yapılacak ulusal yarışmalar takip edecek. Torino 2006-Visa Şampiyonası'na katılan ülkelerde yasal olarak ikamet eden, yarışmaya katılım için kayıt olan, her üç spor dalında da yarışmayı tamamlama toplam süresini lider tablosuna giren ve 15 Aralık itibariyle en az 18 yaşında olan oyuncular ödül almaya hak kazanabilecek.
Torino 2006 –Visa Şampiyonaları online Olimpiyat oyunu, Visa Takımı Olimpiyat sporcuları ve Olimpiyat şampiyonlarının vereceği tavsiyeler de dahil olmak üzere, interaktif ve özgün özellikler taşıyor.

Oyun nasıl oynanacak
Oyunun başında oyuncular, yarışma için gerekli donanımları satın alabilmeleri için sponsorluk fonu yüklenmiş sanal bir Visa ödeme kartı sahibi olacaklar ve ilk üçte yer alacak her başarıları için ek sanal fon kazanacaklar.

Her turda birinci, ikinci ve üçüncü olanların alacakları antrenör tavsiyeleri ve sanal donanım, oyuncuların performanslarını artırmalarına ve yarış sürelerinin kısalmasına katkıda bulunacak.
Torino 2006 –Visa Şampiyonaları, oyuncuların karakter oluşturma ve direnç gibi özelliklerini geliştirmelerine olanak sağlayacak ve böylelikle oyunlar boyunca güç, ataklık ve hız becerilerine katkıda bulunacak gelişmiş oyun teknikleri içeriyor.

Online oyun ayrıca, yerel dil, yerel para biriminde sanal Visa ödeme kartı, yerel Visa Takımı atletleri ve yerel Olimpiyat Şampiyonları gibi her bir katılımcı ülke için özgün özellikler taşıyor.

Birincilere ve ikincilere sponsorlardan da ödül var
Ulusal ve uluslararası düzeyde teknik uzmanlık ve ödül sağlayacak olan iki Olimpiyat Sponsoru, Lenovo ve Panasonic'in desteği ile düzenlenen Torino 2006-Visa Şampiyonaları'nda Panasonic, her ülkenin birincilik elde eden oyuncusunu yüksek kalite DVD ev sinema sistemi ve HD plazma televizyon ile ödüllendirecek, ayrıca Torino'da yapılacak olan uluslararası şampiyonadaki AV ekipmanını sağlayacak.

Lenovo ise her ülkenin ikincilik elde eden oyuncusuna yeni ürünü geniş ekran bir ThinkPad Z60m dizüstü bilgisayar hediye edecek.

Katılan ülkeler ve dil desteği
Torino 2006-Visa Şampiyonaları'na Türkiye, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Avusturya, Çin, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Meksika, Norveç, Romanya, Rusya, Ukrayna, Uruguay ve Yeni Zelanda olmak üzere toplam 23 ülkeden yarışmacılar katılabilecek.

Oyun Türkçe, Almanca, Çince, Fransızca, Hırvatça, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Kazakça, Romence, Rusça ve Ukraynaca olmak üzere toplam 13 dilde oynanabilecek.
Son düzenleyen _Yağmur_; 8 Temmuz 2013 18:23 Sebep: kırık link
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
3 Haziran 2016       Mesaj #3
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime

Kış Olimpiyatlarında oynanan başlıca oyunlar:



kis olimpiyatlari

Alp disiplini
Artistik buz pateni
Biatlon
Buz hokeyi
Buz kızağı
Kayakla atlama
Kayaklı koşu
Kısa mesafe sürat pateni
Kızak
Körling
Kuzey disiplini
Serbest stil kayak
Skeleton
Snowboard
Sürat pateni
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

14 Şubat 2019 / Misafir Cevaplanmış
23 Haziran 2011 / virtuecat Edebiyat
13 Şubat 2019 / mervem_1990 Cevaplanmış