Arama

Onur Bayraktar

Güncelleme: 27 Kasım 2010 Gösterim: 8.597 Cevap: 2
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
26 Kasım 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Onur Bayraktar
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  4596197.jpg
Gösterim: 1663
Boyut:  10.7 KB

Doğum tarihi: 1979
Doğum yeri: Samsun
Eğitimi: Mimar Sinan Üniversitesi - Tiyatro
Ölüm Tarihi: 26/11/2010
Ölüm Yeri: İstanbul


2001 yılında M.S.Ü. Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 26 Kasım 2010 günü saat 00.30 sıralarında İstanbul'da motosiklet kazasında yaşamını yitirdi.


Rol aldığı oyun ve diziler:
  • Kapalı Çarşı- TV Dizisi - Timur
  • Güldün ya
  • Sessiz Fırtına - Hikmet
Ad:  onurbayraktar35.jpg
Gösterim: 908
Boyut:  39.7 KB

Onur Bayraktar hakkında bir yazı ve röportaj:

Bulgaristan’da oyunları kitap yapıldı


Onur Bayraktar “Sessiz Fırtına”daki Hikmet karakteriyle izleyicinin beğenisini kazanan Onur Bayraktar, başarılı bir senarist ve yönetmen.

“Sessiz Fırtına”daki Hikmet karakteriyle izleyicinin beğenisini kazanan Onur Bayraktar, aslında tiyatro dünyasının yakından tanıdığı başarılı bir senarist ve yönetmen. Bayraktar'ın yazdığı iki oyun, Bulgaristan'da kitap yapıldı.

- "Sessiz Fırtına" sizin ikinci işiniz. Dizi sektörüne girişiniz nasıl oldu?

"Sessiz Fırtına"da yer almam tesadüfi oldu. Esra Akkaya benim sınıf arkadaşım, Sarp Akkaya’nın ablasıdır. Onun kendi ajansı var. Ben artık televizyona iş yapabilirim dediğim noktada “Esra ben böyle bir şeyler düşünüyorum ama ne olur her iş için de beni arama” dedim. Dizi
sektörünü bilmiyordum, zaten hiçbir şeyden de haberdar değildim. Esra bana bu işi önerdi. Bu anlamda çok şanslıyım. Çünkü ikinci işimde ise TMC ile çalışıyorum.

- Çekimlerin ilk günü nasıldı?


Benim için çok farklı ve güzel deneyimdi. Sonuçta okul döneminde birkaç kısa filmde oynadım ama ilk televizyon dizim olacaktı. İlk başlarda biraz şaşırdım. Bir kahvaltı sahnesi vardı. Yakın plan çekiyorlar, sonra da detay alıyorlardı. Devamlılık durumu söz konusu. Ama ben devamlılığın farkına varmadan patır kütür yiyordum kahvaltıyı.

- Tiyatro eğitimi aldınız. Bu tempoya alışmak zor oldu mu?


Kolay oldu aslında ama bunun ekiple de alakası var. İlk dizim "Şöhret" için de çok iyi bir ekip kurulmuştu.

- Orada öyle bir ekip kurdunuz ki, Ahu Türkpençe ile de “İyi ki Varsın” isminde bir tiyatro oyununa imza attınız.


Ben zaten tiyatronun içindeydim. Ahu bir proje yapmak istiyordu. Bir aradayken “yapalım” dedik, sonra senaryomuzu yazdık ve başladık. Oyundan da memnunuz. Güzel oldu. Seyirci sıkıntımız çok şükür yok. 300-500 kişi gibi iyi rakamlara oynuyoruz. Bazen biletler bitiyor. 23 Kasım’daki oyunda kapalı gişe oynadık mesela. Bu çok güzel bir duygu.

Nazım Hikmet'i İtalya'da dinlettik


Onur Bayraktar- Tiyatroda hem yazıp, hem yönetip hem de oynamak gibi bir durumunuz var. Bir de üzerine dizi temposunu ekleyin. Hepsine nasıl yetişiyorsunuz?

Dizi temposuyla çok çakışmıyor. Yazma, yönetme ve oynama aşaması hazırlık. Oyun çıktıktan sonra sadece oynamak kalıyor. Oyunları da çok fazla sayıda oynamayı istemiyoruz. Çünkü oyun sayısı arttıkça seyirci sayısının ortalaması düşüyor. Tiyatronun amacı seyirciye ulaşmaksa, ben 500 seyirciye 10 oyunda ulaşacağıma bir oyunda ulaşırım.

- Peki, "Sessiz Fırtına"da çekimler nasıl gidiyor?


Çok iyi gidiyor. Hikmet Zülfarisoğlu karakterini çok sevdim.

- Oyuncular yeni dönem televizyon dizileri için reyting kaygısı taşırlar “Aman yayından kaldırılmasın” gibi. Sizde de bu sendrom var mı?


O beni ilgilendirmiyor ki. Oradaki işin devamlılığını sağlayacak olan ben değilim ki. Ben sadece bana verilen rolü en iyi ekrana taşımaya çalışıyorum. Reytingler yapımcının sorunu. Tabii emek verdiğimiz bir iş ve devam etmesini isteriz. Açıkça söyleyeyim bu iş ile ilgili tutar mı tutmaz mı gibi en ufak bir kuşkum olmadı.

- Yurtdışındayken keşfedilmenizin şansınızla bir alakası var?


Bu çalışmakla ve işimi sevmekle ilgili, öncelik sırasında her zaman işimi iyi yapmanın ilk sırada olmasıyla ilgili. Yurtdışından durup dururken gelip de “Onur Bayraktar diye bir adam varmış” demediler tabii ki. Mimar Sinan Güzel Onur BayraktarSanatlar Fakültesi’nde okurken Sicilya’dan bir grup gelip "10-15 tane ülkenin her birinden birer oyuncuyu bu festivale davet ediyoruz" dediler. Bölüm başkanı Zeliha Berksoy benim ismimi vermiş. O vesileyle Sicilya’ya gittim. Sonraki yıl bire bir bana teklif geldi aynı festivalden. Sicilya’ya ikinci gidişimde Nazım Hikmet’in “Kuva-i Milliye”sinden bir derleme yaptım ve sahneye İtalyan bir aktris ile çıktım. Ben Türkçe’sini o da İtalyanca’sını söyledi. Nazım’ı İtalya’da da dinlettik yani.

- Bulgaristan’da oyun yönetmek için seçildiniz mi? Nasıl gittiniz?


İlk Bulgaristan’a gidip oyun yönetmen, Ayla Algan sayesinde oldu. Bulgaristan’daki arkadaşlar “Bir festival düzenliyoruz, bir yönetmen arıyoruz, kim olur?” dediklerinde Ayla Algan benim ismimi vermiş. Burada öğrencisi olduğum insanlar üzerinde iyi bir intiba bırakabilmişim demek ki, onlar da bana böyle yollar açtı. Bulgaristan'a da ekipçe gittik. Ertesi yıl yazdığım iki oyunu Bulgarca’ya çevirdiler. Kitap olarak basıldı ve kütüphanelere de dağıtıldı.

- Neden tiyatro oyunlarında eskisi kadar aktif değilsiniz?


Tiyatro eskisi kadar yoğun değil hayatımda. Bu bilinçli olarak tercih ettiğim bir şey. Tiyatro meslek ve iş haline dönüştüğü zaman yorucu olabiliyor. Dünyada tiyatroda gerileme hatta duraklama var.

Ad:  129835.jpg
Gösterim: 766
Boyut:  20.1 KB

Ad:  4595543.jpg
Gösterim: 562
Boyut:  5.7 KB

Ad:  4596193.jpg
Gösterim: 1070
Boyut:  8.8 KB

Röportaj: Sinem VURAL
Kaynak

Biyografi Konusu: Onur Bayraktar nereli hayatı kimdir.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
26 Kasım 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  file.ashx.jpg
Gösterim: 1348
Boyut:  32.0 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Tiyatro ve dizi oyuncusu Onur Bayraktar, motosikletinin paramparça olduğu kaza yerinde hayatını kaybetti.

Oyuncu Onur Bayraktar (31), motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Bayraktar, son olarak 'Kapalıçarşı' dizisinde 'Timur' karakterini canlandırıyordu.

Kaza, D-100 Karayolu Ünalan yol ayırımında saat 00.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 34 VE 8293 plakalı motosikletiyle Kadıköy istikametine ilerleyen Onur Bayraktar, aşırı hız nedeniyle Ünalan yol ayırımında motosikletinin kontrolünü kaybetti. Bayraktar'ın kullandığı motosiklet önce kaldırıma ardından da önünde seyreden Nusret Aktan'ın kullandığı 34 TCZ 56 plakalı ticari taksiye çarptı. Motosikletten fırlayan Onur Bayraktar yola düştü. Kazayı gören vatandaşlar, durumu sağlık ekipleri ve polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Bayraktar'ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Kazayı anlatan ticari taksi sürücüsü Nusret Aktan, motosikletin çok hızlı olduğunu kaldırıma vurduktan sonra kendi otomobiline çarptığını anlattı. Bayraktar'ın çarpmanın şiddetiyle havada taklalar atarak yere düştüğünü söyleyen Aktan, kaza sırasında Bayraktarı'ın kaskının takılı olduğunu belirtti.

Onur Bayraktar'ın cesedi, incelemelerin ardından ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Onur Bayraktar'a yaklaşık bir ay önce de aşırı hız nedeniyle trafik cezası yazıldığı öne sürüldü. Kaza sonrası Bayraktar'ın motosikleti tamamen parçalandı. Ticari takside de maddi hasar meydana geldi. Polis, taksi sürücüsü Nusret Aktan'ı ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.
Oyuncu Onur Bayraktar, 'Güldünya', 'Sessiz Fırtına', 'Şöhret' ve 'Kapalıçarşı' isimli dizilerde rol aymıştı. Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Sevenleri hastaneye akın etti

Oyuncu Onur Bayraktar'ın geçirdiği motosiklet kazasında yaşamını yitirdiğini öğrenen yakınları hastaneye akın etti.

Onur Bayraktar'ın motosiklet kazasında hayatını kaybetmesi yakınlarını yasa boğdu. Televizyondan Bayraktar'ın ölüm haberini alan oyuncu arkadaşları ve yakınları, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne akın etti. Çok üzgün olduğu görülen arkadaşları, birbirine sarılarak ağladı.

Hastaneye gelenler arasında Onur Bayraktar'ın iki amcası da vardı. Bayraktar'ın yakınları, ölüm haberini televizyondan öğrendiklerini ve hemen hastaneye geldiklerini söyledi. Yaşamını yitiren genç oyuncunun oyuncu arkadaşları ve aile yakınları, uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı.






ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
27 Kasım 2010       Mesaj #3
ener - avatarı
Ziyaretçi
Onur Bayraktar

Allah Rahmet eylesin....

Benzer Konular

19 Ekim 2006 / Kral_Aslan Sanat tr
22 Eylül 2008 / Kral_Aslan Siyaset tr
7 Aralık 2009 / Rios Spor tr
17 Ağustos 2014 / Jumong Tiyatro tr
5 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Müzik tr