Arama

Emin Gümüşkaya

Güncelleme: 5 Haziran 2012 Gösterim: 6.295 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
5 Haziran 2012       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Emin Gümüşkaya

Sponsorlu Bağlantılar
42c768886563db510a05ec00fd9ab361
  • Adı : Emin Gümüşkaya
  • Doğum Yeri : İstanbul
  • Doğum Tarihi : 10 Ocak 1948
  • Eğitim Durumu : Devlet Konservatuvarı
Çocuklar Duymasın isimli dizinin Seyyar Tayyar'ı oalrak bilinir. Çok başarılı bir oyunculuk kariyeri vardır. Bazı talissiz olaylar yaşamıştır: Bursa'da 10 yıl önce gerçekleştirilen 'Perde Operasyonu' sonucunda haklarında dava açılan, önce tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, eski Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Emin Gümüşkaya ve İdare Müdür Vekili Hasan Acar ile ilgili karar, Yargıtay tarafından onandı.

Bir televizyon kanalında yayınlanan dizide 'Seyyar Tayyar' tiplemesiyle tanınan Emin Gümüşkaya ile Hasan Acar 5'er yıl 2'şer ay 15'en gün hapis cezasına çarptırılırken, Rahmi Dilligil hakkında verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası ertelendi. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün 2001 yılının ocak ayında yaptığı operasyon sonucunda dönemin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Emin Gümüşkaya, İdare Müdür Vekili Hasan Acar, eski sayman Fatma Şengül, sayman vekili Adnan Bilgin, Levazım Şube Müdürü Lütfü Durmaz, satın alma memuru Nejdet Şengezer, marangoz Celil Salman, ambar müdürü Nejla Bayramoğlu, terzi Cemil Benzeş'in de aralarında bulunduğu toplam 16 sanık hakkında 'zimmet' suçlamasıyla Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kamuoyunda 'perde operasyonu' diye bilinen davada, sanıklar, 'Devlet Tiyatroları'nı usulsüz harcamalarla zarara sokmak' suçundan yargılandı. Mahkeme suçlarını sabit gördüğü Rahmi Dilligil, Emin Gümüşkaya ve Hasan Acar'ı 3'er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırırken, 13 sanık beraat etti.

Temyiz başvurusu sonucu Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, sanıkların eyleminin 'zimmet suçuna iştirak' yönünden değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, eylemlerin birden fazla tekrar edilmesi nedeniyle TCK'nın ceza artırımını öngören 43'üncü maddesinin uygulanmayarak eksik ceza tayin edildiğine hükmederek kararı bozdu. Diğer sanıklarla ilgili beraat kararı ise onaylayan Yargıtay, Dilligil, Gümüşkaya ve Acar'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında ‘görevi kötüye kullanma' suçundan verilen 'beraat' kararlarını bozup, bu suç yönünden beş yıllık zamanaşımı süresi dolduğundan davanın düşmesine karar verdi.

Seyyar Tayyar hapse girecek

Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Çocuklar Duymasın' adlı dizide 'Seyyar Tayyar' tiplemesiyle ilgi gören Emin Gümüşkaya, dava açıldığında tutuklanmış ve 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Yeniden cezaevine girecek Gümüşkaya'nın tutuklu kaldığı süre cezasından düşülecek.


Biyografi Konusu: Emin Gümüşkaya nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

26 Aralık 2015 / Bluesorrow Siyaset ww
23 Eylül 2015 / Alvarez Ocean Siyaset tr
3 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Müzik tr
22 Mart 2009 / HipHopRocK Asker tr
25 Eylül 2008 / Kral_Aslan Asker tr