Arama

Otel ve Motel Arasındaki Farklar

Güncelleme: 3 Aralık 2016 Gösterim: 14.449 Cevap: 1
mhmmdcngz - avatarı
mhmmdcngz
Ziyaretçi
15 Ağustos 2012       Mesaj #1
mhmmdcngz - avatarı
Ziyaretçi

Oteller ve Motel

Ad:  omfark.jpg
Gösterim: 1181
Boyut:  56.6 KB

Oteller özellikle kendi şehrinizden başka bir yere seyahat ettiğiniz zaman çok önemlidir. Günümüzde genelde internetten yer ayırtırken karşımıza otel ve motel olarak iki seçenek çıkıyor. Otel ve motel arasındaki farkı bilmiyorsanız size en uygun secimi yapmakta zorluk çekebilirsiniz. Aşağıda, otel ve motel ne olduğunu daha sonrada ikisinin arasındaki farkı açıklayacağız.
Sponsorlu Bağlantılar

Otel nedir?


Kısa süreli oturma ve gece konaklama tesisleri sağlayan bir kuruluş, otel olarak bilinir. Geleneksel yatak imkanı, bir tuvalet ile küçük bir oda, bir otel sağlamak için gerekiyordu, ama hayatın her alanında çağdaşlaşmayla, oteller, aynı zamanda çok yönlü ve lüks haline gelmiştir. Şimdi, telefon ve televizyon bağlantıları ile klimalı veya merkezi ısıtmalı odalar bulmak hiç de şaşırtıcı değil. Beş yıldızlı oteller, kapalı yüzme havuzu ve restoran tesisleri bile sağlar. Internet bağlantıları da otel odalarında ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Kısacası, bu gün çeşitli seçenekler var, bu nedenle belirli bir otel ile ilgili değerlendirmeleri bir rezervasyon yapmadan önce kontrol etmelisiniz.

Motel nedir?


Motel 2. Dünya Savaşı’ndan sonra geldi. Aslında ayrı iki kelime olan motorcu ve otelin bir kombinasyonudur. Moteller gece konaklama tesisleri sağlarken geniş yer ve park alanları vardır. Motel konsepti, karayolları üzerindeki yolculara geceleme tesisleri sağlarken ayni zamanda araçları için park yeri tedarik eder.

Otel ve Motel Arasındaki Fark


Otel ve motel arasında ayrım özetlemek gerekirse:
  • Motel, gezginler, daha fazla seyahat edenler için gece geçirmek ve dinlenme amaçlı karayolları üzerinde bulunan otel türüdür.
  • Ancak bir otel, bir şehir içinde, birkaç günlük kalmak ve konaklamak içindir.
BAKINIZ
Otel Nedir?
Motel Nedir?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 3 Aralık 2016 16:46
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
3 Aralık 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM

otel


insanlara geçici olarak geceleme olanağı sağlayan ticari kuruluş. Birçok otelde ayrıca yemek ve eğlence hizmetleri de sunulur.
Sponsorlu Bağlantılar
DEVAMI Otel Nedir?

motel


özellikle ulaşım aracı olarak motorlu taşıtları kullananlar düşünülerek tasarlanmış, bu araçların park edilmesine elverişli yerleri olan konaklama yapısı.
DEVAMI Motel Nedir?
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

17 Haziran 2016 / _PaPiLLoN_ Psikoloji ve Psikiyatri
15 Ağustos 2012 / mhmmdcngz Müslümanlık/İslamiyet
24 Ağustos 2012 / Misafir Sağlıklı Yaşam
3 Mayıs 2015 / Misafir Cevaplanmış
15 Ağustos 2012 / mhmmdcngz Genel Mesajlar