Arama

Turizm Nedir? Turizm Hakkında

Güncelleme: 11 Ocak 2013 Gösterim: 153.703 Cevap: 5
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2007       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Turizm
Turizm, dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan geziler ve bir ülkeye veya bir bölgeye gezmen çekmek için alınan iktisadi, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümüdür. Turistik gezi, insanların sadece bir yerden bir yere gitmesi değil kültürel, iktisadi ve toplumsal olarak da iletişim içinde olmalarıdır. Turizm sayesinde insanlar hem diğer ülkelerin güzelliklerini görmüş bilgi edinmiş olurlar hemde gittikleri ülkeye gördükleri yerler karşılığından para kazandırırlar. Yani turizm ziyaret edilen ülkenin ekonomisine de çokça katkı sağlar.
Sponsorlu Bağlantılar

Tarihçe
Turizm sözcüğü ilkin XIX. Yüzyılda bazı İngilizlerin Avrupa’ya yaptığı yolculuklar için kullanılmıştır. İkinci dünya savaşından sonra bu eylem, dünya çapında yaygınlık kazanınca, turizm sözcüğü de dilden düşmez olmuştur. Eskiden yalnız zengin ve aylak kimselerin yaptığı bu geziler, ulaşım kolaylıklarının sürekli olarak gelişmesi (hız, konfor, güvenlik... vb) ve kısa zamanda herkesin tatil yapmasını sağlayan toplumsal gelişmeler (oteller, moteller, kampingler, tatil köyleri vb) sonucunda gittikçe çoğalmıştır.
Turizm Kurumları
Turistlerin barınmaları, eğlenip dinlenmeleri için yapılan oteller, moteller, pansiyonlar, plajlar, lokanta ve gazinolar, kampingler, eğlence yerleri, spor ve avcılık tesisleri, kaplıcalar, hep birer turizm kurum veya kuruluşudur. Bu kurumların sayısı, konforu, personelinin güleryüzlülüğü, buralara ulaşım kolaylığı turist akımını arttırır. Turizmi arttıran bir başka bir etmen de tarihi anıtların çokluğudur. Eski kent harabeleri, ünlü anıtlar (camiler, kiliseler, açıkhava tiyatroları, müzeler vb...) her zaman insanların ilgisini çekmiştir. Bunların yanısıra doğa güzellikleri de önemli bir ilgi kaynağıdır.
Trendler
Dünya Turizm Organizasyonu (UNWTO) turizm gelirlerinin her yıl % 4 oranında büyüdüğünü belirtmiştir. Bununla birlikte günümüzde en popüler turistik mekanları içeren Avrupa kıtasının 1995'De % 60 olan hissesi 2020 yılında % 46'ya düşecektir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
13 Eylül 2008       Mesaj #2
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Turizm Bilgileri
Turizm info
Sponsorlu Bağlantılar


Uçuş Terimleri

APEX tarifesi
Düzenli havayolu firmalarının gidiş-dönüş için maksimum-minimum süresi olan ekonomik bir tarifesidir. APEX biletler dönüşü en fazla 2-3 ay geçerlidir.

CHARTER tarifesi
Düzenli uçuşları olmayan havayolu firmalarının belli günlerde düzenlediği, özel bir rotayı takip ederek iniş-kalkış için belli bir yer kümesini (havaalanlarını) kullandığı tarifedir. Gençlerin en çok rağbet ettiği ve fiyatının diğer havayolu firmalarına nazaran çok ucuz olduğu turistik bir tarifedir. Ancak, zamanında uçuş garantisi yoktur.

Yurtdışında Konaklama ve Konaklama Alternatifleri
Bu bölümde, Avrupa Ülkeleri ve ABD öncelikli olmak üzere belli başlı ülkelerdeki konaklama olanaklarına yer verilmiştir. Adresleri verilen konaklama organizasyonları, alanları ve etkinlik bölgelerindeki konaklama alternatifleri ile birlikte tanıtılmıştır.
Yurtdışında bir dil okuluna devam etmek, kısa süreli veya uzun dönemli bir eğitim programından yararlanmak ya da sadece turistik amaçlı bir gezi yapmak isteyenlere yönelik olan bu bölümdeki bilgiler, yurtdışında konaklama alternatiflerini nasıl ve ne şekilde değerlendirilebileceğini açıklayacak, konaklama imkanı sunan organizasyonlar ile tanıştıracak ve bu alternatiflerden yararlanmak için neler yapılması gerektiğini belirtecektir.
Tüm dünya çapında yapacağınız eğitim ve gezi olanaklarında olduğu gibi, konaklama ihtiyaçlarında da işini bilen bir yurtdışı eğitim danışmanlığı firması veya bir turizm acentası sizin ilk durağınız olmalıdır.
Yurtdışında 4 değişik türde konaklama alternatifi vardır. Birincisi, aile yanı konaklama; ikincisi residence (öğrenci yurdu); üçüncüsü otellerdir. Dördüncü tip konaklama ise, uzun süreli eğitim amacında olanların en çok uyguladığı bir yöntemdir. Bu konaklama yönteminde, gidilen ülkede olanaklara bağlı olarak bir oda, ev veya stüdyo (tek odalı müstakil ev) kiralanır.

Aile Yanı Konaklama
Gidilen ülkede bir aile yanında, o ailenin bir üyesi olarak kalma yöntemine Homestay veya aile yanı konaklama denir. Bu tür konaklamalarda, kalacağınız aile yanında özel bir odanız olur, yaptığınız ödeme şekline göre tam pansiyon veya yarım pansiyon aile yanında konaklarsınız. Bu tür konaklama yöntemleri özellikle dil öğrenimi yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye edilir. Çünkü, yabancı dili doğal aile ortamında ve o ülkenin aile yapısını ve kültürünü yaşayarak öğrenmek mümkün olacaktır. Bu konaklama türünde bütün çamaşır yıkama (laundry) ve barınma ihtiyaçları (nevresim, yatak, havlu, terlik vb) aile tarafından karşılanır.
Bu konaklama türünde en çok dikkat edilmesi gereken şeyler, aile ile mümkün olduğunca konuşmaya çalışılmalı, ailenin onayı olmaksızın eve arkadaş getirilmemeli ve izinsiz telefonları kullanılmamalıdır.

Oteller
Konaklama yöntemleri içinde en pahalı olan yöntem budur. Konaklama lüks veya standart özelliklerdedir ancak giriş-çıkış saatleri anlamında diğer konaklamalara nazaran bir kısıtlaması yoktur.

Ev-Oda Kiralama
Bu konaklama yöntemi, özellikle uzun süreli olarak konaklamaya ihtiyaç duyanlar için idealdir. Bağımsız yaşamak ve ekonomik konaklama yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği konaklama şeklidir.
Bu bölümde adresleri verilen organizasyonlardan bir kısmı, kendi ülkelerinde kiralama hizmetleri de vermektedir. Detaylı bilgi için ICEP Burs Vakfı'na veya doğrudan ilgili organizasyonlara başvurun.


*****
PASAPORT Nedir?
Yurtdışına çıkışınıza ve yabancı ülkelere girişinize ön izin veren Uluslararası kimlik belgesidir.

Kimler çıkartabilir?
18 ve üstü yaşlarda olan her T.C. vatandaşı nüfusa kayıtlı olduğu veya bulunduğu ildeki Emniyet Müdürlüğüne şahsen başvurarak pasaport çıkartabilir. 18 yaşından küçük olanlar için anne veya babasının pasaport başvurusunda bulunması gerekir.

Başvuruda Gereken Evraklar
4 vesikalık resim, mezun iseniz diplomanızın, öğrenci iseniz öğrenci belgenizin, bir iş sahibi iseniz işyeri vergi levhasının veya ticaret sicil gazetesinin aslı ve fotokopisi, kimlik kartınızın aslı ve 2 fotokopisi ve başvuru harcı. 18 yaşından küçükler için bu belgelere ek olarak noter onaylı Anne-Baba muvafakatnamesi de gerekir.

Yeşil Pasaport
1.,2. veya 3. dereceden devlet memurları ile bunların eş ve 18 yaşından küçük erkek çocukları ile evlenmemiş ve bir işte çalışmayan kız çocuklarına verilen özel pasaporttur. Bu pasaport ile bir çok ülkeye vizesiz giriş yapılabilir. Bu pasaport, hak sahibi kişi tarafından bulunulan ildeki emniyet müdürlüğüne başvurularak çıkartılabilir.

ViZE Nedir?
Bir ülkeye seyahat etmenize ve girişinize izin veren, o ülkenin resmi otoriteleri tarafından pasaport üzerine yapıştırılan pul, mühür veya damgadır.

Nereden alınabilir?
Vize, seyahat etmeyi planladığınız ülkenin resmi temsilciliğinden (Elçilik veya konsoloslukları) çıkartılabilir.

Nasıl Alınabilir?
Vize tüm başvuranlara verilmez. Gitmek istediği ülkeye, belli bir süre için seyahat edip, orada kanunların yasaklamadığı eylemleri (kaçak çalışma, iltica, yerleşme vb) yapmadan, yasal kalış izni sonunda Türkiye'ye geri döneceğini ispat edebilenlere verilir. Konu ile ilgili yardımcı bilgiler için tıklayınız.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
13 Eylül 2008       Mesaj #3
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Turizm, dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan geziler ve bir ülkeye veya bir bölgeye gezmen çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümüdür. Turistik gezi, insanların sadece bir yerden bir yere gitmesi değil kültürel, ekonomik ve toplumsal olarak da iletişim içinde olmalarıdır. Turizm sayesinde insanlar hem diğer ülkelerin güzelliklerini görmüş bilgi edinmiş olurlar hemde gittikleri ülkeye gördükleri yerler karşılığından para kazandırırlar. Yani turizm ziyaret edilen ülkenin ekonomisine de büyük katkı sağlar.

Turizm sözcüğü ilkin XIX. yüzyılda bazı İngilizlerin Avrupa'ya yaptığı yolculuklar için kullanılmıştır. II. Dünya Savaşı'ndan sonra bu eylem, dünya çapında yaygınlık kazanınca, turizm sözcüğü de dilden düşmez olmuştur. Eskiden yalnız zengin ve aylak kimselerin yaptığı bu geziler, ulaşım kolaylıklarının sürekli olarak gelişmesi (hız, konfor, güvenlik... vb) ve kısa zamanda herkesin tatil yapmasını sağlayan toplumsal gelişmeler (oteller, moteller, kampingler, tatil köyleri vb) sonucunda gittikçe çoğalmıştır.

Turistlerin barınmaları, eğlenip dinlenmeleri için yapılan oteller, moteller, pansiyonlar, plajlar, lokanta ve gazinolar, kampingler, eğlence yerleri, spor ve avcılık tesisleri, kaplıcalar, hep birer turizm kurum veya kuruluşudur. Bu kurumların sayısı, konforu, personelinin güleryüzlülüğü, buralara ulaşım kolaylığı turist akımını arttırır. Turizmi arttıran bir başka bir etmen de tarihi anıtların çokluğudur. Eski kent harabeleri, ünlü anıtlar (camiler, kiliseler, açıkhava tiyatroları, müzeler vb...) her zaman insanların ilgisini çekmiştir. Bunların yanısıra doğa güzellikleri de önemli bir ilgi kaynağıdır.

Dünya Turizm Organizasyonu (UNWTO) turizm gelirlerinin her yıl % 4 oranında büyüdüğünü belirtmiştir. Bununla birlikte günümüzde en popüler turistik mekanları içeren Avrupa kıtasının 1995'De % 60 olan hissesi 2020 yılında % 46'ya düşecektir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
26 Eylül 2008       Mesaj #4
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Turizm olayının daha açık ve doğru bir biçimde ele alınabilmesi için çeşitli kriterlere göre gruplandırılması gerekmektedir. Bu kriterler; turistin geldiği yer, turist sayısı, turizmin amacı, seçilen zaman, kapsanan süre ve turizmin sosyolojik niteliği olmak üzere altı başlık altında toplanabilir. Böyle bir sınıflandırma, bazı eksiklikleri bulunmakla birlikte, turizm olayını kavramayı kolaylaştırması açısından önemli yararlar getirmektedir.

Turistin geldiği yere göre turizm olayı, iç turizm ve dış turizm (uluslararası turizm) olmak üzere ikiye ayrılır. İç turizmde sürekli yaşadıkları yerlerden ayrılan kişiler, kendi ülkeleri içindeki diğer bölgelere ya da kentlere seyahat etmektedirler. Pasaport ve vize gibi izin belgeleri, yabancı dil bilgisi ve döviz gerektirmeyen iç turizm, ulusal gelirin bölgeler arası dağılımına önemli bir katkı sağlar.

Dış turizm ise yaşanılan ülke dışında bir ülkeye seyahati ifade eder. İç turizmle arasındaki en önemli fark; yabancı dil, döviz ve pasaport gibi bazı engeller doğurmasıdır. Dış turizm, ödemeler dengesi üzerindeki etkileri açısından kendi içinde, dış aktif turizm (yabancıların bir ülkeye seyahati) ve dış pasif turizm (yerleşiklerin dış ülkelere seyahati) olmak üzere ikiye ayrılabilir. Dış aktif turizm ülkeye döviz girişi sağladığından ödemeler dengesi üzerinde olumlu, dış pasif turizm ise, döviz çıkışına yol açtığından ödemeler dengesi üzerine olumsuz etkiler doğurur.

Turist sayısı açısından turizm; bireysel, kollektif ve kitle turizmi olmak üzere üçe ayrılır. Seçilen zaman açısından ise yaz ve kış turizmi biçiminde sınıflandırılabileceği gibi turizm hareketlerinin yoğunluğuna bağlı olarak sezon-içi ve sezon dışı turizm biçiminde de ikiye ayrılabilir.
chicguy1 - avatarı
chicguy1
Ziyaretçi
5 Nisan 2012       Mesaj #5
chicguy1 - avatarı
Ziyaretçi
Turizm
isim
Fransızca tourisme
1. Dinlenme, eğlenme, görme, tanıma vb. amaçlarla yapılan gezi.
2. Bir ülkeye veya bir bölgeye turist çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümü.
Yerli veya yabancı tüketicilerin bir ülke veya bölgeyi ziyareti sırasında duyacağı ihtiyaçları tatmin edecek hizmetlerin bütünü. Dinlenmek, eğlenmek, gezmek, görmek, bilgi ve görgüsünü arttırmak maksadıyla yurt içi veya yurt dışında yapılan gezilerle turizm gelişir. Turizm çeşitli maksatlara göre değişik sahaları içine alır. En çok eğlence (dinlenme), spor ve dînî sahalarda turizm gelişmiştir.
Dağcılık, havacılık, otomobil, bisiklet, keşif gibi yaygın olmayan turizm dalları da vardır.

Turizm, yabancı ülkelerden gelen meraklı kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması ile birçok gelişmeleri zorlar. Şehirlerde, doğal güzelliklerin bulunduğu yerlerde oteller, pansiyonlar, gazino ve lokantalar, plajlar, kamplar, eğlence yerleri, kaplıcalar, dinlenme ve tedavi yerleri, spor ve avcılık tesisleri gibi pahalı altyapı tesisleri kurulurken, ülkenin çehresi değişir ve içeriye yabancı para akışı hızlanır. Bu bakımdan turizm önemli bir
ekonomi dalıdır. Birçok ülkede hükümetler turizm işlerinin iyi yürütelerek hem propaganda hem de ekonomik gelir sağlanması için bu dalda bakanlık seviyesinde teşkilatlar kurmuşlardır. Turizm işlerini yürüten teşkilatlar daha çok kişinin ilgisini çekmek üzere müzeler, tarihi eserler, panayır ve şenlikler, konserler, spor gösterileri gibi konularda faaliyet gösterirler.

Turizm, yerli ve yabancı gezgin ve turistlere hizmet üreten bir sanayi dalıdır. “Bacasız sanayi” olarak da adlandırılır. Turizm, ülke ekonomisine ödemeler dengesine net döviz geliri sağlamak kaydıyla katkıda bulunur. Bir başka deyimle turizmin döviz geliri sağlaması o ülkeye giriş ve çıkışlar sonucu net döviz kazancı olmasına bağlıdır. Turizm hareketleri, turistik bölgelerde iktisadî faaliyetleri ve gelir dolaşımını hızlandırır. Emek yoğun bir sektör olması sebebiyle de istihdam imkanları ortaya çıkar. Ancak turizm hareketleri sonucu, bölgenin sosyal ve kültür yapısının bozulması şeklinde ifade edilebilecek, milli kültürü ve sosyal bünyeyi etki altına alacak bir tehlike de her zaman mevcuttur.


Turizm, ülke milli sınırlarının içine giriş ve çıkış olmak üzere ifade edilen dış turizm, o ülkenin fertlerinin aynı ülke içindeki çeşitli bölgelerde yaptığı gezileri anlatan iç turizm olmak üzere iki genel kategoriye ayrılır. Ayrıca turizm olayını meydana getiren fertlerin gayelerine göre spor, sağlık, kongre ve öğrenci turizmi adında çeşitli bölümlere ayrılır.


Türkiye’de turizm 24 Mayıs 1949 gün 5392 sayılı Basın, Yayın ve Turizm Genel Müdürlüğü Kanunu’nun hazırlanıp kabul edilmesiyle hareketlendi. İlk önce Turizm ve Danışma Büroları kuruldu. Birçok turizm derneği ve seyahat acenteleri faaliyete başladı. 1971 Anayasası ile turizm maksadına elverişli sahaların kamulaştırılmasıyla ilgili esaslar da getirilince, kredi imkanları sağlanması ve teşvik çalışmaları konuya daha tesirli neticeler sağladı. Turizm Endüstrisini teşvik Kanunu’na göre Turizm ve Tanıtma Bakanlığı tarafından otel, pansiyon, gazino, lokanta, plaj, kamp, eğlence yerleri, spor ve avcılık tesisleri, kaplıcalar, dinlenme ve tedavi kurumları gibi yerler turistik müessese olarak tespit edilerek Turizm Müessesesi Belgesi verildi. Turistik belgeyi alan müesseselere vergi ve harçlardan muafiyet, yabancı işçi çalıştırma izni, uzun vadeli kredilerle kamulaştırılmış arazilerin satın alınabilmesi gibi kolaylıklar sağlanmıştır. Turizm belgesi alan müesseseler, değişik zamanlarda teftiş edilerek kanuna aykırı tatbikatlarda bulunan müesseselerin turizm belgeleri iptal edilerek kademeli müeyyideler de uygulanmaktadır. Bütün bu işlemler T.C. Turizm Bankası aracılığı ile yürütülür. Turizm müesseselerinin yapım, onarım, geliştirme ve teçhiz masraflarını ise İller Bankası takip ve tahsil etmekle yükümlüdür.


Turizm Bakanlığının yurt dışında da faaliyetlerini sürdürmesi için merkezleri Beyrut, Brüksel, Cidde, Frankfurt, Karaçi, Londra, New York, Paris, Roma, Stockholm, Tahran ve Viyana’da bulunan Taşra teşkilatları da vardır. Türkiye’yi turizm yönünden yabancılara tanıtmak, turistlerin turistik imkanlardan istifadesini kolaylaştırmak için de Turizm Kurumu ayrıca faaliyet göstermektedir. Turizm Kurumu milletlerarası Otel ve Şatolar Birliğine bağlıdır.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Ocak 2013       Mesaj #6
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
TURİZM
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi

Dinlenmek, eğlenmek, tanımak vb. amaçlarla yapılan gezi ve bu amaca hizmet eden her türlü örgütlenmenin tümü.

Turizm etkinlikleri, amacına göre, dinlenme ve eğlence turizmi, tedavi turizmi gibi sınıflara ayrılır. Yaygın bir sınırlama biçimi de turizmi, iç ve dış turizm olarak ayırmaktır. İç turizm, adından da anlaşılacağı gibi, kişilerin ülke sınırları içinde bir yerden bir yere gitmesi, dış turizmse turistik amaçlarla yurt dışına çıkmasıdır. İş gezileri, genellikle turizm kapsamına alınmaz.

İki yüzyıl öncesinde turizm etkinlikleri oldukça sınırlıydı. 18. yüzyılda yalnızca soylular bu tür gezilere çıkabilirdi. 19. yüzyılda bunlara varlıklı burjuvalar da katıldı. O dönemlerde diğer sınıfların turistler arasına katılması "can sıkıcı" bir olay olarak nitelenmekteydi. Turizmin kitlesel boyutlar kazanması II. Dünya Savaşı sonrasındaki yıllara rastlar.

Kuşkusuz bunda, özellikle gelişmiş ülkelerdeki halkın satınalma gücündeki artışın yanında teknolojik gelişmelerin de payı vardır. Ayrıca büyük seyahat firmalarının düzenlediği toplu gezilerin de rolü olmuştur. Günümüzde turizm, dünya mal ve hizmet piyasasının % 5-6'sını, yalnızca hizmet piyasasınınınsa % 16'sını oluşturur. 1980'de dünyada toplam olarak 285.000.000 turist yaklaşık 100 milyar dolar harcadı. Toplam turist sayısının % 80'ini, sanayileşmiş Batı ülkelerinin halkı oluşturuyordu. Bunun da yaklaşık yarısı Federal Almanya, ABD, İngiltere ve Fransa'dan gelen turistlerdi. Bu oranların nedeni, kuşkusuz, gelişmiş ülkelerde iş saatlerinin kısalması, tatil zamanının uzaması, ücretlerin artması ve bunlara bağlı olarak tatil gezisi gereksinimi ve alışkanlığının da yaygınlık kazanmasıdır.

Böylece büyük ölçüde gelişmiş ülkelerde doğan turizm etkinliği, ortalama gezi uzaklığının artmasıyla yavaş yavaş çevreye, gelişmekte olan ülkelere doğru yayıldı (bununla birlikte günümüzde gelişmekte olan ülkelerin turizm gelirlerinden aldığı pay ancak % 15 kadardır). 1970'li yıllarda yapılan bir anket, varlıklı sınıflarla ücretlilerin tatil yapma amaçlarının birbirinden farklı olduğunu ortaya koydu. Çeşitli kesimler için tatil, bir "dinlenme ve çalışma gücünü yeniden kazanma aracı" olarak algılanırken, daha üst sınıflar görgülerini artırmak, gündelik çevrelerinden uzaklaşmak, yaşam biçimlerinde değişiklik yaratmak vb. amaçlarla tatile çıkmaktadır.

Ne amaçla olursa olsun, turizm etkinliklerinin çeşitli ülkelerin ve ulusların kültürlerinin tanınması ve kaynaşmasında rol oynadığı da kesindir. Ancak, bazı görüşlere göre, bu toplumsal ve kültürel kaynaşma kimi zaman olumsuz etkiler de yaratabilmektedir. Bu olumsuz etkilerin, özellikle gelişmekte olan ülkelerde görülebileceğini savunanlar, turizmin ülke ekonomisinde turizm yatırımlarına bağımlılık, moda akımlarının etkisinin artması, ulusal kültürün yozlaşması, turistik kullanıma sunmak için yüksek miktarda ithalat yapmak zorunluğu vb. yaratabileceğini ileri sürmektedirler.

Dünya turizm hareketlerinin yönlerine gelince: 1980'de turistik gezilerin yaklaşık yarısı Batı Avrupa ülkelerinin kendi aralarında yapıldı. Turistler tarafından en çok ziyaret edilen 10 ülkeyse (bunlar dış gezilerin 2/3'ünü topladılar), sırayla ABD, İtalya, Fransa, İspanya, İngiltere, Federal Almanya, Avusturya, Meksika, İsviçre, Kanada oldu. Türkiye'de turizm çalışmalarının önem kazanması son 30 yıla rastlar. O günden bu yana bu konuda oldukça ilerleme gösterilmişse de henüz ülkenin turizm potansiyeli tam anlamıyla değerlendirilebilmiş değildir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

24 Ağustos 2012 / nurbanu Soru-Cevap
28 Nisan 2014 / EssEs Cevaplanmış
15 Nisan 2014 / Misafir Soru-Cevap