Geri Dön   MsXLabs Hi-Tech Forum > :: LEGEND Forumları :: > Türkçe RAP/Hip-Hop Underground
Cevap Yeni Konu Aç

Konu Araçları
Eski 01-02-2007   #1 (mesaj-linki)
Varsayılan Işıkları Söndürün Yeraltına İniyoruz (Sabotaj Röportajı)

[Resim]

Işıkları Söndürün Yeraltına İniyoruz…

Underground'un en eski mc'lerinden Sabotaj aka Dreamboy-D ile yaptığınız röportajı cnntrap üyelerine sunuyoruz. 10 yıldan fazla süredir underground'ın içinde olan UGRO (Underground Gangsta Rap Ordusu) kurucusu İzmirin en köklü grubu olarak tanınan SBTJ ilkdefa bizler için konuştu biz sorduk o söyledi...

[Resim]

CrasHofCinneT; Sabotaj Kimdir ? Underground’un En Eski Askeri, Gangsta Rap Stilinin Efendisini Bize Tanıtırmısınız ?

Sabotaj; Undergrouond Gangsta Rap Style... ( .U.G.R.S.) Bunun çok kısa bir açıklaması var. Ne olursa olsun susmamak...

SABOTAJ, gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak 12 Eylül 1976 yılında Almanya'da doğdu. 1987 yılında Türkiye'ye geldi. Uzun bir adaptasyon sorunu yaşadıktan sonra almanyada Breakdance sayesinde tanıştığı Hiphop kültürüne karşı olan sempatisi arttı. Rap müzikle tanışması bu yıllara dayanıyor. Ufak yaştan beri rap müziğe ilgi duyan SBTJ 1989'lu yılların başında ilk Türkçe sözlü rap müzik denemelerine başladı. O zamanlar gençlik hayalleri ile beraber LOVERAP diye bir stil deniyordu.

İlk denemesini bir pop müziğinin üzerine okuduğu ''DÖN'' parçasıyla başladı. Ve bu SBTJ'ın bir daha asla bırakamıyacağı Türkçe sözlü rap müziğe başladığı ilk parça oldu. Ta ki yaşadığı ülkede birş eylerin normal gitmediğini anladığı zamana kadar...

1990'lı yılların başında yaşadığı ülkedeki siyasi ve ekonomik durum SBTJ'ın stilini değiştirmesine neden oldu. Ve uzun yıllar sonra kendisine endekslenecek olan Politşcal Gangsta Rap ( P.G.R.S ) stilini yarattı.

Stilini tam anlamıyla oturtması 2 senesini aldı. Fikir ve düşünce özgürlüğünün yok sayıldığı bir dönemde farklı olan rapiydi ve rapinin yanında kendide farklı olmalıydı. Bunu başarmıştı...

1990... SBTJ şiir olarak yazmaya başladığı "Başka Türkiye Yok"'u tamamlayarak, bu ülkenin ilk gangsta rap parçasını yaptı. Bu parçayı 1992 yılının ortalarına doğru boş bir altyapının üzerine okudu. Ve ilk engel aşılmıştı.

SBTJ efsanesi başlıyordu.

Okul partilerinde ilk izlenimleri aldı ve "bu iş tamam" diyerek gençliğinin verdiği cahil cesaretiyle, olmadık sınıflara, olmadık makamlara, o devirde kolay kolay kimsenin doğru dürüst cesaret edipte laf söyleyemediği insanlara atıflarda bulunmaya başladı.

Bu davranışı SBTJ'ın yarattığı stiline paralel olarak ilerliyordu. SBTJ bu yıllarda "Underground" felsefesini yaratmak ve geliştirmek için harekete geçmeye karar verdi. 1993 yılında SBTJ, ( P.C. ) Political Coast'u kurma kararı aldı.

1994 yılının sonlarına doğru kendi kendine savaş vermeye çalışan oldskool dostlardan Criminal'den Dj Muzzy ve Bronx'la tanıştı. SBTJ'ın ilk feat'ide Criminal grubuyla "Mesaj" adlı parçası oldu. SBTJ, Criminal grubuyla İzmir'in yerel bir radyosunda katıldığı canlı yayında, kendi aralarında çektikleri bir kura sonucu Criminal grubunu feshedip, SBTJ FAMİLY olarak gerçek büyümeyi başlattıklarını açıkladı...

1995 yılında Cartel'in sponsorlar, görsel ve yazılı basının sayesinde geniş kitlelere tanıttığı Tükçe rap, SBTJ FAMILY tarafından önce olumlu karşılandı. Fakat ilerleyen zamanlarda SBTJ'ın "Bu ülkenin dazlak değil açlık ve terör sorunu var" diyerek başlattığı savaşa dostlarından gelen destekle "Toprak Senin Neyine" isimli parçasını yaptı.

Political Gangsta Rap Stilinin ismini Underground Gangsta Rap Style ( U.G.R.S ) olarak değiştirdi ve Underground Gangsta Rap Ordusunu ( U.G.R.O ) kurdu.

SBTJ artık daha agrasif ve daha sinirliydi.

Bu sinir haliyle Dert Çok - Susma - Uzak Dur - SBTJ POSSE - Kara Para - Felsefi Rap (feat Crımınal) - Bosna - Durmak Yok - Karşı Çık Paşam - Düzene Rağmen - ve Düşman Kardeşler isimli bombalarını patlattı.

SBTJ 1994 yılından kalma özel hayatındaki bazı sorunlar nedeniyle savaş stratejisini sonu olmayan bir uçuruma doğru sürüklediğini farkettiği zaman iş işten çoktan geçmişti. Bir son vardı ve süreç başlamıştı. SBTJ artık sadece oldskool'daki dostlarının ricaları sonucunda konserlere çıkmaya başladı.

SBTJ "Asla bırakmam" dediği rapten kopmaya doğru ilerliyordu. Türkiye'nin ilk Complation albümüne destek vermekten vazgeçen SBTJ "Bu ülkedeki korkak prodüktörler Underground Gangsta Rap'e ne izin ne fırsat verecek "diyerek sona doğru giden süreci hızlandırdı...

1990'da okul partilerinde başlayıp 1999 yılına kadar Underground parti ve konserlerde sahneler almaya devam eden, katıldığı yerel radyolarda bir amaç uğruna sonunu düşünmeden açıklamalar yapıp kafa tutan, yerel gazete ve dergilere neler yapacağını açıklayan ve "Sadece ideallerim için ayakta kalırım" diyen SBTJ, 1999 yılının sonuna doğru uzun zamandır beklenen açıklamasını yaptı...

"Political Coast ve SBTJ Family, kurucusu ve lideri SBTJ aka Dreamboy-D tarafından feshedilmiştir. Tüm Underground Rap camiasına saygıyla duyurulur"

Poltıcal Coast adına
Sabotaj aka Dreamboy-D

BELA GERİ DÖNÜYOR:

1999 yılının kasım ayında Vatani görevini yapmaya giden SBTJ, oldskool dostlarının "Rap'e geri dön" baskıları altında 18 aylık görevini tamamlayıp 2001 mayıs ayında 35'e geri döndü. SBTJ, rap'e geri dönmeme konusundaki ısrarını gelen yeni oluşum, complation ve feat albümlerini geri çevirerek kararını ardında durduğunu gösterdi. Ta ki 2002 yılının mayıs ayına kadar.

Hiphop kültürünün yozlaştığını ve bir iki tane paçozun bu kültürü tekelleştirme hayallerini gören SBTJ eski oldskool dostlarını arayarak "Geri Geliyoruz" diyerek son açıklamasını yaptı.

2003 yılının sonuna doğru startı vereceğini açıklayan SBTJ, 1996 yılında altyapısını oluşturmaya başladığı kardeşi Hard Soldier'ı yetiştirmeye devam ediyordu...

Sene 2004... SBTJ Underground Gangtsa Rap'iyle geri döndü...

Sene 2007... Türkçe Rap'te milat değişecek...

Sene 2011... Yaş 35 ... SBTJ rap'i bıraktı...

ve 2006... SBTJ kankardeşi ICE ( KARA ÖFKE ) ile bir toplantı yapıp SBTJ FMLY ve KARA ÖFKE grubunu feshedip tek çatı altında savaşmak için beraber ÖFKELEE SBTJ'ı kurdular. 2007 yılında yeraltından çıkmaya çalışan ÖFKELEE SBTJ son sürat çalışmalarına devam ediyor. ''Yıllar önce owerground olmayacağım dedim ve şimdide dediğimin arkasında duruyorum. Asla owerground olmayacağım.

Owergroundı yok edip heryeri UNDERGROUND yapacağım...

CrasHofCinneT; “Alıştırıldığımız yaşam kendi yaşamımız değil İç savaşlarımızda yenen de yenilen de biziz Henüz ıslak ve nemliyken şekillendir.” Gerçektende henüz ıslak ve nemliyken kendini kurduğun düzeni kavgasını, savaşını verdiğin davanı şekillendirmissin.

Şu günlerimizde altyapının kolay bulunduğu imkanların daha çok olduğu her şeyin daha basit ve kolay yapıldığı durumda oldskool ne durumda? Oldskool & Newskool’u kendine göre kıyaslarmısın ?

Sabotaj; Oldskool deyince herkesin aklına gelmesi gereken tek bir kelime var... O da SAYGI... Biz saygıyı savaşarak kazandık diğerleriyle parayla. Oldskool Newskool kavgasına asla girmem çünkü yetiştirdiğim Newskool kardeşlerim var. Ama onları Oldskool mantığına göre yetiştiriyorum. Yani paranı ver beatini al değil. Önce stilini yarat sonrada seni ön plana çıkaracak ve sana ait olacak olan soundını yapmayı öğren.

Önüne gelen bir pc alıyor, 2 müzik programı kuruyor, hadi bakalım bir tane mıc bir tane mıxer hurrrraaaaa biz rapperıyız. Yok ya. Bu kadar kolay yani. Eeee hodri meydan o zaman. Yer göster bize al eline canlı canlı mıcrofonunu çık sahneye. Rezil olan ben veya benim dostlarım olmaz. Bunu zaten UNDERGROUND belirler. 2 günlük rapperların canı cehenneme. Bugün varsınız yarın yoksunuz. Yani siz daha küçücük boksunuz. Hergün bir albüm yapan popçulara rockerlara laf ederken bizim kültürümüzün insanları onları geçti be. Yazık sadece yazık. Ondan sonra herkes ağlamaya başlıyor '' Neden bu ülkede Türkçe Rap dinlenmiyor '' diye. Neden dinlensin. Türkçerap yapan biri olarak daha ben sizi dinlemiyorum insanlar size nasıl katlanıpta dinleyebilsinki. Bu ülkenin Oldskool'u olmakta adam olmakla eş tutulmamalı. Biz sadece rapi ilk başlatanlar olarak bu ismi aldık. İnsanlar bizden sonra doğdu diye onları yargılayamam. Belkide ben Newskool olacaktım.

Önemli olan işini iyi yapmak. Eğer üçkağıtçı insanlar konserlerde korkudan dolayı senin yüzüne ''Sen bir numarasın '' deyipte arkandan küfrediyorsa işte sen gerçek bir rapper olmuşsun demektir. Yani senden korkuyorlar. İşte rappersınız.

CrasHofCinneT; Sabotaj gibi bir üstadın öğrencisi olmakta kolay bir iş değildir sanırım. Öğrencilerin kimler? Nasıl yetiştiriyorsun sizden sonra sizin gibi devam edebilirlermi ? Yetiştirdiğin kişiler ile aranızdaki bağ nasıl Sabotaj ve yetiştirdikleri yoldaşlarımızın irtibatları, işleri, neler yaparlar, nasıllar bahsedermisin?

Sabotaj; Benimle çalışmak zordur. Disiplin herkes kaldıramaz ve sabır ister benimle çalışmak. ''Hadi bakalım sen oldun şimdi piyasaya'' diyecek bir insan değilim. Uzun yıllar ister bu. Bu hiçbirşey yapmadan beklemek demekte değildir. Ben yaparken yanımda olacaksın, ne yaptılarımı göreceksin ve kendi kendine öğrenmeye çalışacaksın. Ben sadece seni doğru yolda yürütmek için bir aracıyım. Kimse kimseye rap söyletmeyi öğretemez. Bu içinden gelen bir duygudur. İçinde olacak yani. Ben sadece o içinde olan gerçeği dışarı çıkarabilmeleri için bir aracım. Yıllardan beri isim vermeyi sevmedim, gangstalığın dışında mütevazilikte vardır kanımızda. ''Bu veleti ben yetiştirdim diyecek kadar küçülmedim. Onlar bana haketttiğim saygıyı gösteriyorlar ve aramızdaki güçlü bağda halen devam ediyor Yetiştirdiğim Jr var, yani Hard Soldier... Onu zaman zaman gün yüzüne çıkardım çünkü insalardan uzak kalmayı sevdiğim için etrafımdaki insanlarıda uzak tutmayı seviyorum... İsmin ortalarda fazla dolanırsa ve ismini çabuk eskitirsen yorulursun. Sadece küçük ve on bir tüyo vereyim. Şu an elimin altındaki bir tane tospaayla yakında büyük bir bomba patlatabilirim. Sadece bunu bilsin herkes.

CrasHofCinneT; Benim merak ettiğim bir konu ile devam edelim, sizin gibi üstatları ilk olarak 35 Underground isimli klip ile duydum çünkü 87 doğumluyum aklım ermiş sizi bilmişim (= sizi takip ettikçe 1 klip daha geldi Kaşıntı Beyime isimli ve bir klip daha geldi bundan sonra Gangsta Rapim isminde etti 3 klip. Takip ettiğimde Türkçe Rapin tarihine yazılması gereken bir konu bir başarı olduğunu gördüm ve kliplerden sonra Sabotaj’dan 6 Track hediye Geldi. Bilmek istediğim konu herkez track vermeye çabalarken Sabotaj’tan klipler geliyordu kliplerden sonra trackler geldi az öz ve kalıcı iş yaptınız yapıyorsunuzda. Peki bunlardan öncesinde neler verdiniz nerelere verdiniz yapılan trackleri? Klip kayıtlarını nerede hangi imkanlar ile yaptınız anlatırmısınız ?

Sabotaj; SABOTAJ sayısız track yaptı. Şu an sadece bu pc'nin içinde 1000'i geçen beat vardır. Samplesız. SBTJ sample kullanmayı sevmez. Üretmek varken çalmak, bu bana göre değil işte. Şu an nette sanırım 30'a yakın parçam dönüyordur. ''Peki 17 senelik bir geçmişe nette dolanan 30 parça az değilmi '' diye soran arkadaşlara tek cevap, Benim yerim UNDERGROUND yani gerçeğim diyebildiğim dünyam. Bu 30'a yakın track ve 3 tane klip 3-4 tane tanıtım sadece bizden devamlı olarak birşeyler isteyen insanlarıma hediyeydi sadece. Dinlemek istiyorlar bende onları kırmamak için arada sırada çıkarsız beklentisiz netten ulaşıyorum onlara. İmkanları sordun. Sana şimdi imkansız olanı nasıl imkanlı hale getiripte İMKANSIZ dediklerini anlatayım o zaman. Bir tane pc al. İçinde sadece creative sound blaster live ses kartın olsun. Birde 15 milyonluk bir tane mıc al. Markası olmasın. Midi klavye yerinede pc'nin klavyesini kullan ve benim yaptıklarımı ''Ben bu iş'te kralım'' diyen insanlara götür. Ve ondan sonrada onlarla benim aramdaki farkı gör. Bu maddiatsızlıktan değil sadece saygıdan dolayı böyle kaldı. En iyi aletleri alıp stüdyo kuracak imkanımız var ama bu UNDERGROUND'da savaşan insanlar için bir saygısızlık olur sadece. Zaten işimde çok çok iyiyim, zaten kendii başıma dengeleri bozdum, birde imkanları iyileştirseydim UNDERGROUND'da savaşan gerçek savaşçılarla aramdaki haksızlık büyürdü. Ben hiçbir zaman dünyam dediğim insanlarla aramdaki mesafeyi açmadım. Kime neyin havasını atacağımki.

UNDERGROUND imkansızlık demekse imkansızlık içinde savaşmayı öğreneceksin.

Ben bu imkanlarla owerground'la savaşıyorum. Yani bir yanda son sistem mıclar, mixerler, stüdyolar bir yanda UNDERGROUND. Bu savaşı kazanmaktan bıktım... Şimdi ekiple beraber işi büyüttüğümüz için haliyle gerekli olan imkanları aldık. Hepsi elmizin altında. Şimdi owergroundla olan şartlarımız eşitlendi ki çoğunun stüdyo ortamındaki imkanlarıda geçtik. Bununda tek bir sebebi var, heryeri UNDERGROUND'a çevirmek. Kliplerede gelince. Küçük bir fotoğraf makinasının 30 saniye görüntü kaydeden kısmını kullanarak çektim kliplerimi. Herşeyini kendim yaptım. İlk yaptığım basitti ikincisi iyi oldu üçüncüsü o zamanlar için en çok indirilen klip oldu. Şimdi zaten sınırlarımı aştım ve bundan sonrada herşeyimi kendim yapacağım ama aradaki tek fark artık herşey profesyonel aletlerle yapılacak.

[Resim]

CrasHofCinneT; Sır feat Eral & İmren & Aycha’nın Yaptığı Dişi Direniş İsimli Parçanın (Rapangels Diss) Beat’ı Sana Ait? Yapılan Şarkı ve Bayan Mc’lerimiz Hakkında Neler Diyebilirsin? Diss Konusunu Sormayım Aralarındaki Özel Sorunlar Bizleri İlgilendirmez Sanırım… (:

Sabotaj; Şimdi çok önemli bir konuya parmak bastın. Benim bir tane beatim var ve bu diss olarak piyasada ve bundan şu an haberim oluyor... Yapma yawww... Ben bugüne kadar kimseye birbirini disslesin diye beat vermedim. Pelin Eral Birce kardeşlerimdir. Kübrayla Pınarda öyle. Şu an okudum ve sadece üzüldüm. Beat verdiğim insanlar onu kullanmadan önce bana dinlettirmelilerdi. Diss konusunu zaten merak etmiyorum nedeninede gelince bu ülkede gerçek anlamda tek bir diss yapıldı o da 35 UNDERGROUND isimli parçam. Bu zaten herkese kapak oldu. Bir ara bana ICE telefon açıp ''senin beatini birceler kullanmış'' dedi linki verdi gittim dinledim ama diss değildi dinlediğim. 35 UNDERGROUND - Part 2 geliyor... ama bunun bir farkı olacak ... Bandrollü olan bir albümün içinde milyonlara ulaşacak bu ... Ve kimsede kusura bakmasın SABOTAJ albüm yapacak diye ne küfürünü kesecek ne de hesap sormasını... Zaten 35 UNDERGROUND part 2 eskisinden daha beter olacak. Hadi şimdiden mahkemelerin kapılarına koşun. Beni mahkemeye vermeyeni ........

CrasHofCinneT; Sinirli birimisin? Konuşmalarda tartışmalarda aşırı tepki veren en ufak kıvılcımda parlıyan bir yapınmı var ?

Sabotaj; Aşırı sinirliyim bunu zaten etrafımdaki herkes bilir ama bu demek deiğilki önüme gelene patlarım. Soğuk kanlıyımdır. Son ana kadar beklerim, sabırlıyımdır ama sabrım taşınca Dreamboy-D'yi öldürür SABOTAJ'I çağırırım. Onuda zaten kimse tutamadı tutamazda...

CrasHofCinneT; Hmmm… Sabotaj Sinirli Soğuk Kanlı Kırıcı Parçalayıcı Gücü Olan Tarafın Diğer Yanın Nasıl? Dreamboy-D’yide Anlatırmısın Biraz ?

Sabotaj; Dreamboy-D benim diğer yanım.... SBTJ sinirli,öfkeli,korkusuz, lafını esirgemeyen, Dreamboy-D ise soğukkanlı, birşey yapmak için sabreden ve zamanı kollayan, en önemliside SBTJ kudurunca onu tutabilen tek kişi... '' İçimde Kalan biriyle Yol Alır Elleriyle, Bunu Bilen Biri Var O da döndü Bak Geriye, Gündüz Masum Görünür Gece Döner Deliye, Gangsta SBTJ İçimdeki Masum DREAMBOY-D''

CrasHofCinneT; Türkçe Rap Ortamında İnternete Albümleri Yayınlanan Partilere Çıkan Mc Olan Kişilerden İşini Yapıyor veya Yapmaya Çalışıyor Dediğiniz Grup veya Mc Odlumu Hiç ? Gözünüze Giren Birileri Varmı Sizle İrtibatı Olmadan Beğendiğiniz?

Sabotaj; Bu sözlerim Oldskool için değil. Onları beğensemde beğenmesemde aynı ekmeği böldük ve yedik ama Newskoola gelince şu an gözüme giren gözüme girmeyide boşver bana göre SBTJ'ın ruhunu yansıtan tek bir ekip var İHTİLAL... Onlar gibi kardeşlerim olduğu için gurur duyuyorum. Onlar içinde ileride elimden gelen herşeyi yapacağım. SBTJ'ın rapini emanet edebileceği tek ekip İHTİLAL'dir. Sonuna kadar arkalarındayım...

CrasHofCinneT; Ruhunu Beynini Bedenini Dinlendirmek Rahatlamak İçin Neler Yaparsın?

Sabotaj; Şehirden uzaklaşırım... Sessiz bir yere giderim... Orada dostlarım vardır. Beynimi boşaltıp ruhumu dinlendirene kadar geri dönmem... Ondan sonra geriye dönüp ''Nerede kalmıştık'' der ve yoluma devam ederim...

CrasHofCinneT; İlgilendiğin Spor Dalı veya Sosyal Aktivite Varmı ?

Sabotaj; İlgilendiğim tek bir spor dalı var RAP... Onunla ter atar onunla ruhumu yüceltirim... Bunun dışında delikanlı adam renkli takım tutmaz, yükseklerde bizim yerimizdir. Go BEŞİKTAŞ.

CrasHofCinneT; Çocukluğunu yaşıyabildinmi?

Sabotaj; Çocuklukmu... Kendi kendimi çok çabuk büyüttüm, yaşayabildiğim ve anlatmak için can attığım bir çocukluğum olmadı. Bundanda hiçbir zaman pişmanlık duymadım. İyikide böyle davranmışım...

CrasHofCinneT; İlham Kaynağın Nedir Söz Yazarken ? Neleri Konu Alırsın Nasıl Ruh Hali İçinde Olursun ? Seni Etkiliyen Konularmı Baskın Olur İçinde Senin Etkilemek İstediğin Konularmı Baskın Olur ?

Sabotaj; Hiçbir zaman ben oturupta söz yazayım dediğim bir zamanım olmadı. Birşey zoruma gider, dururum duygular yoğunlaşır ondan sonra kalemimi elime alır ve karalamaya başlarım. Ortaya çıkan şey benim gerçek duygularımdır. Yaşadığım olayın bana ait olması değil, bende bıraktığı iz önemlidir. Hem başımdan geçeni hemde başkasının başından geçeni kendi duygularımla yazarım... Hiçbir zaman filistinde yaşamadım, kaybettiğim bir annem bir babam ya da bir çocuğum olmadı, hiçbir zaman savaştan dolayı açlık çekmedim. Ama bir filistinli kadar amerika ve israilden nefret etmesinide o filistinlilerin gözlerinden öğrendim.

CrasHofCinneT; Yurtdışından irtibatta olduğun birlikte iş yaptığın kişiler varmı?

Sabotaj; İrtibatta olduğum ve görüştüğüm insanlarım var... Birlikte birşeyler düşünüyoruz sanırım bunu albümde göreceksiniz..

[Resim]

CrasHofCinneT; Şehrinde Durumlar Nasıl? Şehrindeki Rap Yapanlar Ortam Hakkında Neler Düşünüyorsun Neler Diyebilirsin ?

Sabotaj; Şu an dış dünyayla bağlarımız kopardığımız için kimin ne yaptığı konusunda diğim birşey yok... Bildiğim tekşey şehrimden kötü işler çıkmaz...

CrasHofCinneT; Herhangi bir takıntın varmı ?

Sabotaj; Takıntılı bir insan olmadım hiçbir zaman.

CrasHofCinneT: Üzerine Gelenler Neyden İbaretler? =)

Sabotaj; Üzerime gelenler sex manyağı karılardan ibaret yoksa üzerime kimseyi almayı sevmem.

CrasHofCinneT; Sabotaj röportaj nasıl oldu sence ? Neler demek istersin bu röportajı sonlandırırken ? Rap camiasına nasıl yansıyacak çok merak ediyorum bu röportajı.

Sabotaj; Öncelikle yıllardan beri arkamdasın ve en büyük inananlardansın. Yerin bir başka bunu zaten biliyorsun. Rap camiasına yansıyışıda sanırım aynı olur... Sevenler sevinir düşmanlar oturup ağlar sadece.

CrasHofCinneT; Eksisiyle Artısıyla Sabotaj ile Röportajımı Sonlandırıyoruz. Bize zaman ayırıp bu güzel sohbet tarjındaki röportaj için canı gönülden teşekkür ederiz. Sabırsızlıkla beklediğimiz albümleri klipleri projeleri ile yeniden Sabotaj & CrasHofCinneT & Oldskool & Türkçe Rap Camiası & CnnTRap.NeT her beraber bir şekilde görüşmek ilerlemek adına yolumuza devam…

> > Sabotaj - Talia < <

> > Sabotaj - İçimde Kalan Biriyle < <

> > Sabotaj - Geri Geliyorum < <

> > Sabotaj - Show < <

> > ÖFKELEE & SBTJ - Oldskollar Sahnede < <

> > Sabotaj - 35 Underground (Klip) < <

> > Sabotaj - Gangsta Rapim (Klip) < <

> > Sabotaj - Kaşıntı Beyime (Klip) < <

Son Düzenleyen Misafir; 01-02-2007 @ 17:40.
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 01-02-2007   #2 (mesaj-linki)
jelibonbon06
Varsayılan Cvp: Işıkları Söndürün Yeraltına İniyoruz (Sabotaj Röportajı)

şarkılar için çok teşekürler
Eski 01-02-2007   #3 (mesaj-linki)
Varsayılan Cvp: Işıkları Söndürün Yeraltına İniyoruz (Sabotaj Röportajı)

LaDy Ellerine Sağlık
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 15 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
35 underground sbtj, kendi resmini yarat, kendi resmini şekillendir, rap stilleri, resmini sekillendir, resmini şekillendir, stilini yarat, şimdi benim dert zamanım, şmdi benim dert zamanım,
Konu Araçları

Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 00:12
Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 4.29919505 saniyede (3.19% PHP - 96.81% MySQL) 7 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR