Home Studio Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > Türkçe RAP/Hip-Hop Underground
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 12-09-2009   #21 (mesaj-linki)
Misafir
Cvp: Home Studio

arkadaşlar birkaç soru sorucam izninizle;
1 - Condenser mikrofonlara mixer gerekiyor ya dinamik mikrofonda miksersiz aldığımız kayıtlar onlar kadar kaliteli olur mu?,
2 - Diyelim ki mixer aldım mix yapmayı bilmiyorum yoksa mixer sadece aracı mı öylesine yani mixere illa ki dokunmam şart mı?,
3 - Demo kayıtları tam olarak anlatabilir misiniz?Cevaplarsanız ilk defa bi forumdan istediğimi öğreneceğim!SAYGILAR...
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 21-09-2009   #22 (mesaj-linki)
Cvp: home studıo kurma

crime06 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaşlar diğer başlığı gördüm ancak pek bişi anlıyamadım elimde 1046 tllik bir bütçe var kaliteli kayıtlar almak için ne tavsiye ediyorsunuz
Arkadaşım Başlangıç olarak,Sana condenser bir mikrofon, ses kartı ve microfon preamfi yada en mantıklısı,M-audio Fastpro usb mi öyle bir external ses kartı var,hemde +48 phontom u desteklemektedir.Bu ve birlikte bir mikrofon sana başlangıç için yeterli.Bahsettiğim ses kartı 400 küsür milyon olması lağzım.
Eski 21-09-2009   #23 (mesaj-linki)

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
arkadaşlar birkaç soru sorucam izninizle;
1 - Condenser mikrofonlara mixer gerekiyor ya dinamik mikrofonda miksersiz aldığımız kayıtlar onlar kadar kaliteli olur mu?,
2 - Diyelim ki mixer aldım mix yapmayı bilmiyorum yoksa mixer sadece aracı mı öylesine yani mixere illa ki dokunmam şart mı?,
3 - Demo kayıtları tam olarak anlatabilir misiniz?Cevaplarsanız ilk defa bi forumdan istediğimi öğreneceğim!SAYGILAR...

Sevgili kardeşim; 1. sorunun cvp ı olarak,Condenser mikrofonlar, mixer, (kulaktan doğma bir bilgi olduğundan dolayı) +48 phontom power olduğu için ,bir nevi mixeri pre-amfi gibi kullanıyorsun.Ayrıca Dynamic mikrofonlar condenser mikrofonlar arasında çok farklı bir fark vardır.Condenser mikrofonlar en kaliteli mikrofonlardır,geniş polarlıdır ve yalıtımlı ,yada yalıtımsız bir odada ,vokal ,ensturuman vs. gibi kayıtlar için üretilen mikrofonlar.Dynamic mikrofon çok daha kalitesiz bir mikrofon türüdür.Ancak bir sahnede ise dynamic mikrofon kullanılır ,kondenseri kullanamazsın.ÇÜnkü feeadback denilen o uğultulu, kulak tırmalıyıcı sesi elde edersin.
2. sorun ise ,sen digital masa almıyosun ki kardeşim. eğer dersen elimde 30 bin dolarlık 96 yada 128 kanallık digital masa var ,yaptığım kayıtları masaya yatırıyorum o zaman ewt mix ordan olur.Ama böyle bi şey imkansız olduğu için (yalnış anlama çünkü o masayı alan bu soruyu sormaz),senin asıl işin kayıt yaptığın programın mixerinden olucaktır.O mikrofon için aldığın mixer sadace bir araç.Hatta ve hatta +48 phontom power ı olan bir ses kartı aldığın zaman mixeri bi kenara fırlat at hesabı=)

3.sorun ise,demo kayıdı diye bi şey kalmadı kardeşim artık.O eskiden evlere taşınamadığı zaman bu tarz sistemler.Ve müzik yapım maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı,insanlar studiıoya gider,az bir parayla hemen kendilerini tanıtan bir kayıt alır ,ki buna demo kayıt denir,sonra yapımcı şirketlere yollar,dinletir beyenilirse senın kayıdın yapılır.Aslında günümüzde müzik tarzına göre değişiri bu yöntem.Mesela bir rap kayıdını artık evde rahataça yaparsın.Çünkü tek mikrofon ,tek vokal kayıt alınır,alt yapı mixlenir iş biter=) ama gel gelelim bir türk sanat müziği yapıcaksan,ve cebınde 300 milyar paran yoksa,demonu hazırlarsın en fazla 1 milyara,sonra sana destek olacak birine dinletirsin.Oda cebinden verir 300 ytl i=)) inşallah anlamışsındır kardeşim=))
Eski 4 Hafta Önce   #24 (mesaj-linki)
Misafir

Tavsiyem:
Edirol UA25EX ses kartı alabilirsin. Çift kanal mono girişi vardır ayrıca 48W phantom power rap için ihtiyacını fazla fazla karşılar. Samson C01 Mikrofon alabilirsin zaten multidiagram olduğu için rahatça okumalarını yapabilirsin. Bir de midi klavyem olsun dersen edirol PC50 tavsiye edebilirim yada miditech. Referans monitoru de Samson Studiodock i4 işini çok çok görecektir.

yardım istersen buradan yaz ben senle iletişirim
Eski 2 Hafta Önce   #25 (mesaj-linki)

bende ses kartı yok mixerde yok ama
iyi bi mixle güzel kayıtlar ortaya çıkıyo

dinleyin bakın www.myspace.com/yakup34
Eski 2 Hafta Önce   #26 (mesaj-linki)

Conderser mikrofonu sound blaster ses kartına takamazsınız, onun içinde m-audio mobile pre pro gibi bi ses kartı lazım, onlar da 400 tl civarı..

Msn mikrofonu değil bu 60liralık ses kartının kırmızı socketine takmak için =) Tamamen başka bir düzenekte çalışıyor.
Mixaj işi programlarla yapılıyor, electro gitar vb. bir şeyle kayıt almayı düşünmüyorsanız mixer almanıza gerek yok.
tabi profesyonel biri değilseniz .
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Home Studio Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
DJ/VJ Yazılımları Tracktor Dj Studio 2 + Virtual Dj + FL Studio vd. ozti Ücretsiz-Beta Yazılımlar 8 06-05-2009 01:50
Kahraman İnekler / Home on the Range (Home on the Range Hakkında) KisukE UraharA Masal Kahramanları 1 27-03-2008 01:19
FL Studio 6.0 tHeBruTaLiTyOfHeLL Ücretsiz-Beta Yazılımlar 1 07-02-2008 15:03
Camtasia Studio Blue Blood Ücretsiz-Beta Yazılımlar 11 24-12-2007 11:45
Admin Studio 6 ivesa Ücretsiz-Beta Yazılımlar 0 31-01-2006 20:38