| | #46 (mesaj-linki) |
Cvp: Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları CRACK BABA Snoop Ra:Almanya’nın güçlü seslerinden Crak Baba var!Karşımızda Crak baba kimdir biraz tanıtır mısınız? Crak:Küçüklüğümden beri Hip Hop dünyasında yer alanlardanım.Hip Hop’da hangi yol varsa becermeye çalıştım;fakat eninde sonunda rap benim ilgimi çekti.Ondan hariç 20 yıldır saz çalarım.Tüm hayatim müzik ile geçti,Allah izin verirse Türk halk müziğini de desteklemek isterim. Snoop Ra:İlk önce Türkçe rap severlere güzel bir surpriziniz var ikinci albümünüzü çıkartıyorsunuz albüm hakkında biraz bilgi alabilir miyiz,ne zaman çıkacak ve featler? Crak aha albüm çalışmalarında olduğumuz için kesin bir tarih veremeyeceğim.Bu albümde kardeşimden başka feat bulunmayacaktır,birinci solo albümüm olduğu için öyle istedik.Albüm komple Türkçedir,değişik değişik tarzlar bulunmaktadır,gerisi de sürpriz ola. Snoop Ra:Albümü Türkiye’de duyabilicek miyiz ve konser turnesi düşünüyor musunuz? Crak:İnşallah düşündüğümüz gibi olur kardeş,tabi ki Türkiye’de çıkarmayı isteriz ve konserler için yolumuz toprağımıza düşecektir ve dıs ülkelerde yaşayan Türklere de albümü ulaştırmak isteriz, bu bir vazifemizdir. Snoop Ra:Crak Baba çok ses getirdi ve 11 yıl aradan sonra sizi solo albüm ile dinleme şansı yakalayacaklar bu kadar zaman beklemenizin nedeni neydi? Crak:Ben bir kaç sene evvel ağır hastalık geçirdim, Allah’a şükür iyileştim yine, arada hep müzik ile çalıştım fakat fazla bir şeyler çıkarmadım.Ondan hariç No Remorze ekibim ile turnelere çıktık ve çalışmalar yaptık,onun için solo albüm yapmayı düşünmedim.Bir kaç sene evvel Azgın Azrail parç**ız tutulduğunu duyduğumuz için can severlikle Türkce rap’e devam ettik,ama hiç bir zaman diğer dillerimi eksik etmeyeceğim. Snoop Ra:1995 yılındaki albüm ile yeni çıkacak albüm arasındaki farklar neler? Crak:Birincisini No Remorze ekibim ile yaptık, albümün de rap’ler komple ingilizceydi.Konularım hep ayni düşündürücü kaldı,bu albümde de bastan sona kadar benim Türkce rap tarzım yer alır. Snoop Ra:Killa Hakan’ın yeni albümü çıkacak ve sizin orada bir featiniz var ben çok beğeniyorum acaba o parçanın yapım aşamasını anlatır mısınız nasıl oluştu? Crak:- Hakan bana altyapıyı gönderdi, bir konu seçtik ve bizim stüdyo’da acapella’ları çekip gönderdim,sonra Hakan kendi rap’ini çekti parça tamamlandı. Snoop Ra:Crak Babanın bir grubu var acaba o grup hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?Grubunuzla yeni çalışmalar olacak mı ?varsa neler? Crak oğru konuşmak gerek, biz No Remorze ile ortalığı dağıtıyorduk ve Avrupa’da çok kişi bizi destekliyordu. Biraz evvel dediğim gibi çalışmalara devam edecektik ama bir bakalım belki ilerde olacak, DJ Stylewarz ve TNG su an kendi çalışmalarındalar, ben ve DJ Kaoz Crak albümünü oluşturmaktayız. Snoop Ra:Ceza,Sirhot gibi başarılı isimler rap dışındaki isimlerle düet yaptı acaba sizde böyle bir düet yapar mısınız? Crak:Tabi yapmak isterim, başka sanatçılarla çalısmayi seviyorum, insan hep yeni yeni şeyler öğreniyor ve günün sonunda da güzel bir parca çekmiş olduysak gel keyfim gel Snoop Ra:Crak baba’nın gelecekteki planları neler ileride prodüktör olur mu ve kendi şirketini kurar mı? Crak:Vallahi orasını düşündüm bile, o isleri yapmak için daha çok öğrenmem gerek,fakat gelecek senelerde kendimi komple müziğe vereceğim, benim için önemli olan basladiğim isi bitirmektir. Prodüktör islerini biraz DJ Kaoz’dan öğreniyorum tabiki, albümü o komple yönetiyor,menajerim bana her şeyi olduğu gibi açıklıyor ve iste öyle de adim adım ilerlemekteyim. SnooP Ra:Türkçe rap gün geçtikçe büyüyor ve eski isimler kadar yeni isimlerde çıkıyor.Türkçe rapi nerede görüyorsun? Crak:Türkce rap genişliyor, bu garanti, ama bunun için hep devam etmemiz gerek, umarım TR-Hip Hop tüm dünya’yı saracaktır, dünya çapında aşağı yukarı her devlette Türkler yasar, çok gençler Hip Hop’u destekliyor, hele Türkçe sözlü rap’ler son senelerde ortalığı sardı. Kimse demesin ki Türkçe rap cocuk oyuncagidir, onun icin birlik olup Hip Hop dünyasina TR-Hip Hop’u göstermemiz gerek - ben varım, sizlerde varsınız, gencler de haydi isin başına!!! SnooP Ra::Almanya’daki rap ortamını bilmeyenler için bir Gerçek Rapçi’nin gözünden orayı anlatır mısınız? Crak:Almanya biraz uyuşuk su an, bir kaç sanatçı bu sene güzel albümler çıkarttı ama daha iyi günlerini de görmüştüm, buraya da galiba yeni bir Crak albümü gerekiyor…Almanya’da cok kişiler iyi rap yaptığını bildiğim icin yine kaliteli sanatçıların çıkacağını da biliyorum,ama su an Çok az Alman rap dinliyorum, gerisini de hiç beğenmiyorum. Snoop Ra:Türkiye’de plak Şirketleri çok az mesela ve bandrollü albüm çıkartmak zor oluyor sizlerde böyle sorunlarla karşılaşıyor musunuz? Crak:Avrupa’da aslında hayır, ama Türkiye’de başka yasam koşulları var ve o da menajerimin isi. Snoop Ra:Feat için gelecek olan rapçi arkadaşlarda ne gibi özellikler arıyorsunuz? Crak:Çok kolay, benim için karekterli biri olması gerek ve isini becermesi gerek,bastan savmacılığı sevmem, ya isi dört dörlük yaparız ya da bırakıp yapmayız. Snoop Ra:Türkçe rapi geçmiş ve günümüz olarak düşünürsek olumlu olumsuz yönleri neler sizce? Crak: Olumlu yönü:Çok gengler kendilerini bu ise vermişler, bos zamanlarını dolduruyor ve kötülüklere gögüs geriyorlar.Olumsuz yönü ise Türkiye´de Hip Hop’un daha tam hos karşılanmamasıdır ve bu da demektir ki bence bazıları islerini daha iyi yapabilirdi. Snoop Ra on olarak tekrar yazıyorum Killa Hakan’ın albümündeki feat olağanüstü sizde öyle bir rapçisiniz umarım sesinizi her zaman duyarız.Son olarak Suikast.de team ve üyeleri için söyleyecekleriniz var mı? Crak esteğiniz beni sevindiriyor, teşekkürler kardeşler, yaptiğiniz iş Hip Hop dünya’sina bolluk veriyor.Herkesin Kurban Bayramini ve yeni yilini en icten ve candan kutlarim.
| |
|
| | #47 (mesaj-linki) |
Cvp: Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları SENA RÖPORTAJI Snoop RA:flex in usta isimlerinden sena karşımızda sena kendini tanıtır mısın sena kimdir? Sena:merhaba,Sena 20 yasinda. 5 senedir Almanya´da yasayan bir türk mc´dir. 2002 den beri rap yapar SNooP Ra ena seni çok fazla tanımayanlar Antalya Hiphop Festivalinde tanıdı olağanüstü bir rap sergiledin ve insanların ağzı açık kaldı arada Ceza diyenlerde oldu ama bu konuda düşüncelerin neler?Yani akla ilk Ceza geldi insanların ama sahnedeki Sena’ydı.Sena:Öncelikle teşekkürler performansımı beğendiğiniz için ama hazırlıksız çıkmıştım ve semi/freestyle diyebileceğim bir performans gösterdim.Bazı aksaklıklar yüzünden.Ceza konusunda önemli bir noktaya değindin.Her yerde açıklama fırsatım da olmadı bunu.Ceza ile ben kendimi hiçbir zaman benzetmiyorum ve artik bunu çeşitli yerlerde karalama amaçlı da kullandılar.Ceza’ya benzetilmekten hoşlanmıyorum ve artık benzetenlerin arkasında bir art niyet olduğunu düşünüyorum. Snoop Ra:Evet bu konuda kesinlikle haklısın Türkçe Rap ortamında ilk adamlardan biride Gekko’dur.Mesela flex ama çoğu insan Ceza ile flex’i tanıdı diye böyle bir düşünce içindeler bende katılıyorum stillinin Ceza benzemediğine peki Ceza kadar ünlü bilinen bir rapçi olmak ister misin? Sena:Evet Gekko dedin, eskilerden Sihir vardı.Mesela bu tarzda söyleyen.Fakat çoğu insanlar tanımadığı için ilk ön planda gördükleriyle özdeşleştiriyorlar.Aslında hızlı söyleyen rapcileri Ceza’ya benzetmek Ceza´ya da saygısızlıktır bence.Onun başardığı çoğu şeyi başarmayı isteriz tabi ki hepimiz.Çoğumuzun hedefi bunlar ve daha fazlasını yapmak istiyoruz. Snoop Ra ence rapte para kazanınca veya bir yere gelince undergrond veya o parasız zamanları unutur mu insanlar veya bunlar sözlerine yansır mı?Sena:Kesinlikle hayır.!Ben şu anda paralarım arabalarım var desem rapimde kimsenin umurunda olmaz.Ama piyasaya çıkıp bunu dersem insanların gözüne battığı için rapcinin görüsünün değiştiğini sanıyorlar.Underground zaten bence para kazanmaya da engel olmaz.Mesela Wu-tang dünya’nın en büyük underground grubu.Görüş açısı bakımından Snoop Ra ena flexle nasıl tanıştın;yani ilk olarak flex olarak mı yoksa flow muydu kendini nasıl keşfettin ve nasıl geliştirdin?Sena:İlk kayıtlarımı hatırlamıyorum, sadece gerçekten çok kötü olduklarını biliyorum.Aslında şu anda da ne yaptığım tam belli değil.Bir bakmışsın double time rap,bir bakmışsın gayet yavaş battle ağırlıklı.Bana göre böyle olması da gerekiyor zaten.İnsan sürekli farklı şeyler denemeli.Ama bildiğim tek şey insanın kendini geliştirmesi için önce maximum seviyede tüketmesi gerekiyor. SnooP RA ena acaba feat yaparken yapacağı adamda neler arıyor yani ben herkesle feat yaparım mı diyorsun yoksa şu kıvama gelmesi gerek dediğin noktalar var mı?Sena:yani yapariz, sonucta ben rapte kariyer yerine dostluga daha cok önem veriyorum.yeterki güvendigim kisiligi saglam olan insanlar olsun. ama bana internetten gelip feat.yapalim diyenleri geri cevirmek zorunda kaliyorum maalesef.birinci sebep kendime ait stüdyom olmamasi elimin altinda. ikinci sebepse kisiliklerini bilmemem SNooP RA:Mesela türkiye’de olsan benim stüdyoda benle yapar mısın kankam? )Sena:burdan da duyurmus olayim, internetten feat. yapamiyorum kimseyle. sonra götü kalkik falan diyorlar. gercekten cok rahatsiz oluyorum. götümün kalkikligindan degil , stüdyoya kolay kolay para bayilamadigimdan yapmiyorum. ama türkiyede olsam yapardim tabi senle.=) Sena:mesela bir popçu veya başka müzik türünü yapan rap dışında biriyle feat yapar mısın ? Sena :ajdarla feat. yapmayi cok istiyorum. Snop ra ![]() Sena:ajdar´la ´´iyi´´ ve ´´kötü´´ kavramlarini elestiren bir parca yapmak isterim. Sofistike : ) SnooP RA:ajdara burdan sesleniyorum ozaman ajdar bunu kaçırma ama stüdyo senin olmak zorunda ![]() sena: : ) SnooPRA:ben geçenlerde suikast forumuna konu açtım kimler rapçi olsun artık herkes yapar duruma geldi sende katılıyor musun? Sena:bence herkes yapsin bi defa.gercekten herkes bir denesin.yapabiliyorsa devam etsin.ama yapamadigini anladigi zaman ya da yapamadigini söyleyenlerin sayisi övenlerden coksa derhal biraksin sülük gibi yapismasin rape.böyle adamlar biliyorum senelerdir rapin icindeler SnooP Ra:Türkiye ile avrupa arasında farklar neler hangisi daha avantajlı? Sena:diger avrupa ülkelerini bilemem ama, almanyayi ele alayim ben. almanya´daki rapper´larin daha avantantajli oldugu su götürmez bir gercek.türkiyede kac tane rap albümü cikaran plak sirketi var tek elimizin parmaklarini gecmiyor.ama almanya´da bu sektör haline gelmis.sirketler yatirimlarini rap´e yapiyorlar ve kazancli cikiyorlar.sadece sirket bazinda degil,dinleyiciler de kaliteli.üretilen isler de SnooP Ra:peki sena bandrollü albüm çıkartacak mı veya bunun belli bir süresi var mı? Sena -evet cikarmayi istiyorum.calismalarina basladik.hatta türkiye´den bir plak sirketiyle anlasma boyutuna da gelmistik.aksakliklar oldu.plak sirketi de rap albüm cikarmama karari aldigi icin yatti bir süreligine.simdi albümü bitirince bakacagiz sirket isine, almanya´dan da cikabilir ve türkiyeye dagitimi yapilabilir.bu arada bandrollü albümün undergrounddan cikmakla bir alakasi yok.bandrollü albümle dinleyicilere sadece daha kolay ulasabiliyorsun ve emeginin karsiligini aliyorsun. SnooP RA:peki özelbir soru sena rapi bırakır mı yoksa prodüktör mü olur belli bir yaştan sonra? Sena:belli bir yasa gelince, kendi isini kurmus evli barkli, coluk cocuk sahibi bir insan olur.rapi de öyle uzaktan dinler belki. ama on yil icinde istedigi hedeflere ulasirsa hersey daha farkli olabilir, produktör, organizatör, hatta mc bile olabilir o yasta SnooP Ra:sena kimleri seversen türkçe rap diyeceğim ama belki cvp vermek istemezsin şu adamla çok feat yapmak isterdim dediğin var mı yabancı Sena:türkce rapte,feat.yapmak istedigim özel bir insan yok.ama begendigim kardeslerim var. ama yurt disindan en cok feat. yapmak istedigim kisi Bizzy Bone.! SnooP RA ena’nın gelecekte projeleri neler ?Sena -su anda zaten Gcb crew adli olusumda bulunuyorum,yakinda GCb Sampler albüm cikacak ve tüm mc´ler solo parcalariyla katilacaklar.kendim icinse önce ep ve bandrollü albüm düsünüyorum,daha sonrasi gelir zaten. party´ler olur devam türkiyede ve almanya´da. SnooP RA:Yabancı rapçiler demişken sena east mı weast mi seviyor ve neden? Sena:alla senin büyük bi west hayrani oldugunu biliyorum.onun icin east demeye kaba etim yemez yani=) ama bende yabanci rapte west takintiliyim. SnooP RA:Röportaj için çok teşekkürler ben ve suikast.de ailesi senin her zamanın yanında kanka son düşüncelerini alalım Sena:ben tesekkür ederim sana ve suikast team´e. yillardir takip ettigimiz en köklü rap sitesiyle röportaj yapmak gercekten cok keyifliydi. beni begenen ve begenmeyen herkese, iyi niyetli olmalari kosuluyla saygilarimi sunuyorum. TETİK RÖPORTAJI Snoop Ra:izmir coast in sağlam isimlerinden tetik ile beraberiz tetik ilk soru genelde klasiktir kendini biraz tanıtır mısın ? tetik kimdir? Tetik:harbi klasik oldu ama en kısacası Tetik yıllardır dostlarıyla müzik yapan bir adamdır. SnooP Ra ostlarıyla derken acaba tetik dostladından başka kimse ile feat yapmaz mı? feat yapacağın adamlarad neler ararsın? Tetik:feat yapacağım adamı aramam şartlar gereği karşılaşır yada tanışırız. ama önce bir paylaşım olması önemli. iki mc bir araya geldik hadi şarkı yapalım düşüncesinden uzağım. bana çok basit ve zoraki geliyor illa tanıştığın her mc ile şarkı yapma saplantısı. piyasada da örnekleri var. bakınız; beraber yapılan parçalar ve ardından gelen dissler.SnooP Ra:evet mesela ile benim senle ilgili iki tane hit parçayı çok seviyorum infaz 2 ve h2o ve bunlar yasin var!yasin le dostluğunuz nasıl başladı? Tetik:izmir london barda yapılan bir konserde tanıştık. daha önceden de şeytani vuruş zamanlarından ankaraya ilgim vardı zaten. ankarada yapılan işler ilgimi çekmiştir hep. daha sonra irtibatta kaldık ve zamanla paylaşım başladı ve ilk olarak infaz 2 ile ortaya çıktı. yıllar öncesinden bir parçayı yeniden geriye getirerek en çok kendimizi tatmine yönelik bir parçaydı. H2O ise %100 gerçek bir hikayeden gelmedir;9 Snoop RA:yasinle ortak albüm yaptınız yeni albümün olan evde yokken albüm hakkında biraz bilgi verir misin?ilginç bir isme sahip ,albüm bir anda ortaya çıkmış diye duydum biraz anlatır mısın? Tetik:06.06.06 organizasyonu için ankaraya konsere gittiğimizde girdik kayıtlara. sözlerin bir kısmı hazırdı. geri kalan sözler beat ve kayıt konser, party ve uykudan arta kalan zamanda yapıldı. çok kısa sürede çıktı açıkcası bütün albüm. 1 günde!.. "Evde yokken" ismi de albümün çıktığı sıralar işim sebebiyle yurtdışında olmamdan geliyor. Albüm çıktığında Evde yoktum : ) Snoop Ra:evet çok iyi bir sahne performansına sahipsin .iyiki evden çıkmışsın da seni dinleme şansına sahip oldum acaba yine böyle konserlerde görecek miyiz seni? Tetik:kesinlikle! evde yokken için konser serisine hazırlanıyoruz. ama konserden ziyade büyük bir şov olsun istiyoruz. cd´den gelen altyapı üstüne sahnede rap söyleyip " hadi eller" demekten ziyade seyircinin başından sonuna kadar eğleneceği ve konser çıkışında "vay be" diyebileceği birşeyler hazırlığındayız. şu anki rap konserleri biraz tekerrürden ibaret malesef. Snoop Ra:albüme geri dönersek sanırım yakında yine ankaradasın yine hızlı bir albüm ile seni karşımızda görebilecek miyiz? Tetik:aslına bakarsan 2. maxi de hazır bile. gitmeden önde onun da kayıtlarına girdim ankarada. şimdiki gelişimde biraz dostlarla vakit geçirmek amacım. ve tabiki de ileride gerçekleşecek projeleri masaya yatırmak. yılbaşına ankarada girecem. yine evde yokum : ) Snoop Ra:tetik bandrollü albüm basmayı düşünüyor musun? Tetik:2007 çıkışlı bir albüm projemiz var. ege çubukçunun yaz geldi parçasında feat yaptınız ege çubukcuda izmirin eski rapçilerinden onunla tanışmanız nasıloldu bazı insanlar ege çubukcunun eski olduğu bilmez ve güzel olmuş diyenler oldu köt üolmuş diyenler oldu bu konudaki düşüncelerin neler ege her iki taraf içinde (iyi ve kötü diyenler) kolay bir hedef.çünkü az kişinin casaret edeceği bir işe soyundu. malumunuz türkiyede rap diss ve sert çocuklukla sınırlı kaldığı için yaptığı tarzın yadırganması kolay oldu. ama kendisinin de belirttiği gibi. o bir günlük yazdı, ve hala bunun arkadında. uzun yıllar izmir´de underground2da rap yaptı. beraber "izleyici" albümünü kaydettik. onun haricinde de birçok yayınlanmamış tracklerimiz var ben Ege ve Göçmen´in. Bence insanlar olan bitenleri biraz da akışına bırakmalı. Snoop Ra:izmir coast in büyük isimlerinden diyerek başlamıştım röportaja izmirdeki rap ortamını bizlere anlatır mısın? Tetik:izmir üretmeye durmaksızın devam ediyor. ilk etapta aklıma gelen Ha. Ko. Fo. ekürisi ve Sir Mc örneğin. Başarılı bir çizgide durmaksızın üretiyorlar. Konser ve Jamlerde gördüğüm kadarıyla yeni yetişen daha bir çok grup ve MC de sırada. İnşallah istikrar korunur ve ufak tefek dalaşmalar yüzünden yerinde saymaya başlanmaz. Snoop Ra:tetik sözlerini genelde hangi konular hakkında yazar yani ben herşeyden bahsederim ama bazı konular benim için önemli dediğin var mı? Tetik:Amaç "Tetik"lemek. Hayata, anlaşmazlıklara, yeri geldiğinde eğlenceye tetiklemek... insanların hayatında köklü değişiklikler yaparmı bilmiyorum yazdıklarım. ama tetiklerse ne ala Snoop Ra:eskiden beri rap yapan biri olarak yeni başlayacak olanlara veya başlamış olanlara bu iş için vereceğin tiyoların var mı? Tetik:bu işi hakkıyla yapacak adamın sanmıyorum tiyoya ihtiyacı olsun. sonuçta rap biraz içgüdüsel bir olay. yapacağı varsa engel olunamıyor kimseye. ama bir dilek dersen, ince eleyip sık dokusunlar yapılacak işleri, ve getireceği sonuçları. ve tabi dinleyicileri de bilinçli tüketicişiğe davet ediyorum. para ile albüm satmamız çok yadırgandı örneğin. üreteni düşünen bilinçli bir dinleyicinin bunu yapacağını sanmam. underground rap internetten bir an önce sıyrılıp ait olduğu sokaklara dönsün temennim. diss bu işin içinde var. trajikomik bir şekilde kaliteyi de körükleyen bir işleve sahip. yapmamayı tercih ederim. ama şartlar her zaman düşünülenlerle bir olmuyor. ama yapılacaksa da unutulmaz birşey olmasında fayda görüyorum inşallah mecbur kalmam. : ) SnooP Ra:oo sanki diss atanlara biraz laf geldi gibi cevabım çok sert olur gibi geldi ![]() Tetik:yok hayır. gözdağı falan değil. birbirimizi yemektense işimize bakalım temennisi bu Snoop Ra:utc acılımı ve utc hakkında bilgi verir misin planlarınız neler? Tetik:utc almanya münih´ten beraber çalıştığımız eküri ( u town click ) Roon (yaz geldinin beat´ini yaptı. erdem kınay Egenin albümü için yeniden düzenledi o beati) ile beraber film gibi (geride kalanlar) albümünü yaptık. aynı zamanda bela ile de birçok şarkıda beraberdik. Yaz Geldi, izmir-münih connection vs. UTC ile çalışmalar devam ediyor. yakında bitmiş projelerle isimleri duyulacak zaten. Snoop Ra:tetik son sorulara gelirken west side mi dinliyorsun yabancı rapte kimleri seversin? Tetik:herhangi bir side´a bağlı değilim iki tarafında zevk alınacak taraflarından dinliyorum. ama Cypress değiştikten ve Pac öldükten sonra hayran olacak adam da kalmadı. şarkıları dinliyorum artık Mc´lerden ziyade. Snoop Ra:benim için çok hoş bir röportajdı umarım yeni albümünü yakın zamanda dinleme şansını yakalarım ben ve suikast.de team olarak her zaman senin gibi başarılı insanların yanındayız son sözlerin neler? Tetik:bende çok zevk aldım röportajdan teşekkür ederim. suikast.de takımını da uzun yıllar istikrarlı bir şekilde siteyi yürütebildikleri için tebrik ediyorum. bütün izmir-coast, basemode ve utc´deki kardeşlerimi selamlıyorum. herkesi bilinçli üretici ve tüketici olarak görmek umudum. saygılar... Son Düzenleyen MaKaLeLe; 07-01-2007 @ 18:19. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #48 (mesaj-linki) |
Cvp: Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları
Ankara da her ay Baseskool katkilariyla düzenlenen partilerin yenisi ve bu serinin sonuncusu Zoom Vol.3 14 Ocak 2007 saat 12:30´da başlayacak organizasyona herkes davetlidir. Ankara’nın en iyi ses sistemlerinden birine sahip olan IF Performance Hall, organizasyona ev sahipliği yapmaktadır.Sinevizyon gösterisi ile graffiti sanatçılarının çalışmalarının yer alacağı organizasyonda Hiphop adına zevkli bir gün sizleri bekliyor. Organizasyonda Line up dışında open mic. yapılacaktır. Line Up: Tetik, Alper, 312 (Erkan, Neşet, Berkay, Rz),Batıkent Rulez, Aykut, Lahza, Murder,G-for, Atak Recordz, Devriye,Mitra,Ertan,Criminal Grafiti Show Open Mic. Tarih: 14.01.2007 Saat : 12:30 Yer : IF Performance Hall Giris: 10 YTL Not: 18 Yaş sınırlaması yoktur. Şubat ayında yeni bir seri ile karşınızda olacağız. Antalya´da 2007´nin ilk hiphop party´si 28 Ocak pazar günü Gizli Bahçe´de bir çok mc´nin katılımıyla başlıyor.Beathouse ve Allstar Family´nin işbirliği ile yapılan organizasyonda İstanbulun ve underground´un önde gelen isimlerinden Sahtiyan ve Buura´da yer alacaklar.Konserdeki diğer isimler ise şöyle:Beathouse(Bela & Snow- Se7enty & Atakan; Allstar(Hipnoz & Lanet & Hakim) İnzibat, Son Nokta,3 Kural, Raksan & Sp,Karaltı Mastrall ,Yt,Onat ve Argo sahne alacaklar; görülüyorki Antalya rap´e doymayacak gibi gözüküyor. Tarih:28 Ocak Pazar 2007 Adres:Antalya Beach Park Gizli Bahçe Saat:12:00-20:00 Giriş:10 Ytl. 18 Yaş sınırı YOK!!!!! İstanbulun güçlü seslerinden İstanbul attack son hızla sevenleri ile buluşmaya devam ediyor.Bir çok önemli kişilerle sahne alan grup bu kez Londra da sevenleri ile buluşuyor. Istanbul Attack Londra´da! (14.01.2007) İngiltere’nin en büyük club’larından biri olarak bilinen Club Aquarium’da sahne alacak olan grup, konser öncesi 2 etkinlikte daha yer alıyor. Bunlardan biri 14 Ocak’ta dünyaca ünlü hip hop yıldızlarının sahne aldığı, West End bölgesinde bulunan Deal Real adlı ünlü hip hop mağazasında İstanbul Attack sahne alıyor. İkincisi ise konser öncesi Oxford Street’de bulunan Plaza Sopping Centre’da düzenlenecek olan imza gününde Londra’da ki hayranları ile bir araya gelecek. Akş** 19.00´ da Club Aquarium´ da düzenlenecek konserin biletleri ön satış: 15 € kapıda 20€ dur. Tarih: 14.01.2007 Deal Real Adres: 3 Marlborough Court, London W1 7EF Konser Mekanı: Club Aquarium Adres: 256-264 Old Street London EC1V 9DD Saat: 19.00 Not:paritinin yapılacagı mekan içinde yüzme havuzu oldugundan mayo ile gelmeniz tavsiye edilir Giriş: 15€ (20€ Kapıda) Online: club aquarium old st. London Online: DEAL REAL London - HIP HOP BROKERS // London Hip Hop İzmir bir hareketli hafta sonu daha geçirmeye hazırlanıyor, 13 Ocak Cumartesi günü Yalı Mcs Family tarafından organize edilen rap partisinde İzmirin önde gelen isimlerinin canlı performanslarını takip etme şansı bulucaksınız. Parti´de birde Freestyler Battle düzenlenicek ve 1. gelen isim´e Dj Çağdaş, Emir, Gazapizm, Moralpatre ve Dj Manyaxx´tan birer beat ödül verilecektir. Sahneye çıkıcak isimler: Cash Flow Emir Tetik Göçmen Salt Empoze Moralparte Efsun Erman Ender Yalı Mcs Family Dj Manyaxx Yer:Alsancak Big Boss (Alsancak Kordon) Saat:14:00 Giriş:10ytl 1 Drink Org:Yalı Mcs Family Son Düzenleyen MaKaLeLe; 09-01-2007 @ 11:26. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #49 (mesaj-linki) |
Cvp: Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Sirhot Sirhot Rap´e 13 yasinda basladi. önce Almanya´da sonrada 7 sene Amerika´da yasayan Sirhot su an ayni zamanda Turkiyenin ilk rap hiphop muzik studyosunun sahibi. Çok sayida Rap grubunu ve MCyi yetistiren ve produktorlugunu yapan Sirhot bu gruplarin menajerliginide üstleniyor. Sirhot özelikle raplerinde sample kulanmiyor. Kendisi ayni zamanda besteci ve aranjor oldugu icin kendi müzigini yokdan yaratabiliyor ve altyapi kelimesine gicik oluyormus Önümüzdeki yillarda bircok rap albümde Sirhot´i executive producer imzasiyla görecegiz. DISKOGRAFI; Turkish Style (USA Underground Single 1994) Hayalet - Hayalet (USA Underground Album 1995) Narcotic - Beyaz Karanlik (1996) Vatan 2 (Underground Single 2000) Nefret - Anahtar (Feat. 2.sok, Anahtar, Yalan Rüzgari 2001) Barikat - Günesin Çocuklari (Featuring intro 2002) Ceza - Med Cezir (Featuring Reosta 2002) UDDY! - Islak Ates (Compilation 2002) DigitalMix (Compilation 2002) | |
|
| | #50 (mesaj-linki) |
Cvp: Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları
Hepimizin hatırlayacağı gibi yılın en iyi toplama albümü olan "Kafile" albümünün hit parçası olan "Baytar"ın allbüm çıkmadan internette yayınlanması olay olmuştu ve nihayet adalet yerini buldu.Uzun süren uğraşlar sonucunda bu şahıs hakkında hem ağır hapis hemde yüklü tazminat istemiyle dava açıldı ve tutuklama kararı çıkartıldı...Yakın zamanda Sagopa Kajmer olayla ilgili detayları bizzat duyuracak..
| |
|
![]() |
Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| 81 İlin Tanıtım Videoları / Türkiye İlleri Tanıtım Filmleri | Camilla | Resimlerle/Fotoğraflarla Türkiye | 0 | 23-10-2008 13:56 |
| Ürün Tanıtım Videoları | AngelFRANTIX | Bilgisayar Bileşenleri (Hardware) | 1 | 15-10-2008 23:35 |
| İllerimizin Tanıtım Belgeselleri | nünü | Türkiye'nin İlleri | 4 | 01-09-2008 02:17 |
| Cash Fiesta tanıtım | vkat | Ücretsiz-Beta Yazılımlar | 0 | 05-07-2008 23:14 |
| Oscar Röportajları (Konya - Dublaj) | P.u.S.u | YouTube'dan Seçmeler | 0 | 30-05-2007 20:01 |
| |||||
| MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2009 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||