| | #56 (mesaj-linki) |
Cvp: Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Radikal:Hoşbulduk. Istanbul doğumluyum 22 yaşındayım rap hayatıma ilk başladığım isimde radikal´di hiç isim değişikliğine gitmedim .rap´e 1998 de dinleyici olarak başladım 1 sene flan sonradan 98 ın sonlarında 99 da sanırım ılk demomu yaptım .tabi o amatörceydi daha sonraları amatörce ürettiğim bir çok albümüm oldu fakat bunların hiç birini hiç kimseye dinletmedim ne zamanki yaptığım işler beni tatmin etmeye başladı o zaman çevremden başlayarak insanlara müziğimi dinlettim.işte o günlerden şimdiye kazandığım bir çok deneyimle sizlerleyim SnooP Ra:Kendinden emin olduktan sonra başlaman çok güzel genelde insanlar heveslenip başlıyor ve sonra destek göremeyince bırakıyor sence rape başlamak okadar kolay mı sen ne gibi zorlukları aştın? Radikal:bence bi insan en başta sabırlı olmasını öğrenmeli daha sonra yetenek geliyor elbette 1 senede dahi olacak değil kimse .fakat bunun bilincinde olmayarak bir çok kişi bende yapabilirim bende iyiyim bende suyum buyum vs.laflar la rap e başlıyor ve ilk yaptıkları demoyu hemen nete verme telaşı içine giriyorlar.bu bence bu işin en büyük yanlışı çünkü bi insan kendini geliştirmeli hatalarını kollamalı her demoda hatalarını en azından kendi kulağına gelen hatalarını görüp diğer demoda bunları gidererek daha temiz işler yapmaya özen göstermeliler ama ben bu işe ilk başladığım günden beri görüyorum ki herkez ben en iyi olacağım arzusu içinde ve bi an önce bende tanınayım benide bilsinler düşüncesine sahip oldukları için tanıdığım ve yardım ettiğim bir çok kardeşimiz arkadaşımız bu piyasadan silinip gittiler he belki içlerinde çok ta yetenekliler de vardı ama yanlış adımlar her zaman insanı ipe götürdüğü gibi kendi sonuna da yaklaşmasına neden oluyor . benim yaşadığım zorlukları burda anlatmaya kalksam hem kimse inanmaz hemde duygu sömürüsü yaptığımı düşünürler çünkü yeni jenerasyon bu zorlukların % 5 inı bıle yaş**ıyor zaten çoğu direk bu işe birilerinden yardım alarak başlıor beat kayıt mix. stdyo gıbi tabı bu bı istisna .alamayanlarda en azından bırılerınden birseyler duyup yapmaya çalışıyorlar.ben sadece 1 örnek vermek isterim unutmam hayatım boyunca ben aylarca beat aradığımı bulamadığımı ve ilk müziğimi bulduğumda sevıncten ağladığımı biliyorum. SnooP Ra:Evet sabır önemli senin zaten başarılı olan insanlar çalışmak isterler sen mesela walkie-d ile çalışıyorsun onla çalışmalar nasıl başladı? Radikal irhot cep telefonuma ulaştı digitalmix´e davet etti ilk gittiğim gün Walkie ile tanıştırdı sirhot beni kayıt durumlarım o zamanda zor aşamalarla gelişiyordu kendisi kayıtlarımı home stdyosunda yapmamı önerdi severek kabul ettim![]() SnooP Ra:Herkese kısmet olmaz tabiki iyi mcler hariç eki sirhot veya walkie-d ile çalışmalar ne düzeyde bir albüm yapıyordun sanırım biraz anlatır mısın? Radikal ediğim gibi içlerinde yetenekliler var ve onlar bi gün belki sirhot walkie tarafından olmasa bıle başka produktörler tarafından fark edilecekler kesinlikle.Walkie ile Bandrollü bir solo albüm projemiz var çalışmalara hala devam ediyoruz zaten ama ondan daha önce ´´C rh Nötr´´adı altında 6 track lik bir e.p için karar almıştık fakat bundan vaz geçtik çok zamanımızı alıp solo albüme engel teşkilettiği için. Fakat C rh Nötr isimli parçaya 1 video klip çekme kararı aldık onu sizlere mutlaka sunacağız solodan önce.SnooP Ra:Albüm hakkında biraz bilgi verir misin her hangi bir tarih belli mi?nasıl bir albüm bekliyor türkçe rap severleri? Radikal:Çok profesyonel bir ortamda hazırlanan bir albüm olduğunu söleyebilirim.canlı instrumentallerle hazırlanan parçalarımız var.her parçanın konusu kesinlikle farklı temalarda işleniyor ve insanları kesinlikle sıkmayacak kendime ait bir stilim var ve bu stili bu albümde tam anlamıyla vurguladığıma ve yapılacak parçalar içinde vurgulayacağıma inanıyorum ve türkçe rap severler solo albümümde Walkie nin önderliğiyle birlikte scratch´e doyacaklar diyebilirim. yurt içi ve yurt dışından dunyaca unlü mc ve gruplarlada feat girişimlerimiz ve feat projelerımız var onuda şimdi sölemem yanlış olur ama tam anlamıyla kesinlik kazanınca bilgi aktarımı kesinlikle yapacağız. SnooP Ra enin adına sevindim en çokta scratch öyle bir şey olursa çokçok iyi olur çünkü türkçe rapte artık bu azalmaya başladı kimse parçalarında kullanmaz oldu mesela sitem parçası röportajın sonunda dinleme şansı yakalacaklar..sitem parçası nasıl doğdu ?Radikal tili kafamda kurduktan sonra bu farklı düşüncemi walkie ile paylaştım olumlu karşıladı daha sonra bu stile gidebilecek farklı tarzda beatler sampleler ortaya çıkardık bir çok demo kaydı alıp ne yaptık ve ne yapabiliriz die düşündük bu beat´i ilk duyduğumdaysa işte bu dedim zaman kaybetmeden sözleri yazdım daha sonra kayıdını aldım ortaya böyle bir parça çıktı umarım dinleyicileri hayal kırıklığına uğratmaz.SnooP Ra:Bpeki biraz daha rapin içine girelim türkçe rap nerede görüyoorsun ee tabiki diss eski dostlar sonra diss atıyor birbirine? Radikal:Türkçe rap dünya ülkeleri sıralaması yapsak belkı ilk 4´te yerini alır .Çünkü dilimiz rap´e çok uygun.94-95 leri düşünürsek heralde türkçe altın çağında.Herhangi bir sitede yada bana gelen cd lerde radikal şu şuna diss yapmış şunu demiş bunu demiş dediklerinde direk konuyu kapatıyorum ben sevmiyorum böyle şeyleri ne indirip zamanımı veriyorum nede böle saçmalıkları dinleyip boş lakırdı dinlememiş oluyorum.Herkez kendi işine baksın bıraksın ona buna laf atmayı üretsinler ve kaliteli işler yapıp saygıyı hak etsinler. SnooP Ra eki diss eski dosttundan gelse ne yapardın?Radikal:Üzülürdüm.Ben çok duygusal bir insanım ne karşılık verip onu kırmaya nede onun zayıf yönlerini insanlara kafiyelerle aktarıp onu gülünç duruma düşürmek istemem SnooP Ra:Radikal mesela albüm yapacak birisi ve sana geliyor feat istiyor koşulların var mı? veya kimlerle çalışırsın? ![]() Radikal:Benim altın kurallarım saygı ve Stil bi mc´nin kendine ait bi stili yoksa o mc ile benim işim olmaz.Onu bunu taklit etmeyle bi yere varamaz zaten ,albümüde başarılı olmaz bence he ne olur o albümü anca taklit ettiği tarzı dinleyen kitle alır dinler. SnooP Ra:Herkes albüm basıyor fakat senin imkanların çok geniş ve çoğu insanda bu destek yok sen neden çokçok albüm basmıyorsun? Radikal:Allaha şükür imkanlarımız var istediğimız zaman istediğimiz herşeyi yapma gibi bi lüksümüzde. Fakat ben zaten evvelden beri durmadan albüm yapayım hemen beni dinlesinler aman beni tanısınlar die uğraşan bi tip değildim .Reklam peşinde de hayatım boyunca koşmadım ,sadece bi albüm yada 1 parça yapma kararı alırsam ,tamam artık bu kesin yapılacak, insanların huzuruna sunulacak derim ve yapar veririm zaten.beni tanıyanlar bilir benim kaç tane kötü parç** varki ? yada netten tanıyanlar, benim yerden yere vurulan 1 tane parç**ı çıkarıp koysunlar önüme geçmişi de dahil ediyorum.Ben kendime güveniyorum asla nete iş olsun diye parça vermedim.Zaten şu son günlerde forumlarda insanların albümleride yerden yere vuruluyor iyi albümlerede bahaneler var kötülerede şimdi biz ne yapmalıyız illa forumu kapalı tutup yorum almamalımıyız? yoksa forum açıp yaptığın iyi işlere hakaretlerle dolu sayfaları okuyup gulup gecmelimiyiz SnooP Ra:Çoğu mc artık albüm basıp internet üzerinden satıyor peki bunun için düşüncen ne bandrollü için uğraşmıyorlar? Radikal:Yapılacak işin kalitesine göre bence böle bi karar alınabilir. çok aşırı kaliteli bir albüm yaparsın, para harcarsın ,ne bilim bu işten para kazanmak istersin ,albüme bir değer koyar insanlara sunarsın ,alan alır almayanda almaz.Fakat bide tam tersini düşünmek mümkün bı grupsun çok çevren var reklamların sitelerde boy boy geziyor tamam biz tanınan bir grup olduk ne yaparsak alırlar düşüncesiylede yapılıp sunulan albümlerde var elbette bunlar kalite açısından fark edilir .Bandrollü albüm yapma konusuna gelirsek zaten o işe tek başlarına giremezler çünkü bu işler kolay değil inanın.hayatlarında görmedikleri bilmedikleri müzik terimleriyle mixlemeleriyle müzik kurallarıyla karşı karşıya kaldıklarında yada yaptığı işlerden o şirket sahıplerı tarafından hesap sorulduğunda onlar cewap dahi veremezler. SnooP Ra:Rapteki bölünmelere ne diyeceksin çoğu ilimizde bu var ankarada bile yaşıyorum ben? Radikal:99 2000 lerde kadıköy bakırköy amerıkanın east side-west side´ına benzetilıordu öle bi özentilikmi artık ne denir bilemıyorum öyle bir sey vardı.Şimdilerdeyse tüm şehirlerde bölünme var ya inanılmaz bir şey zonguldak şehrinden arkadaşım var inanabiliyormusunuz orda bile bölünmeler var ki zonguldak bu işte daha sesini duyuramadı mersin desen aynı izmir bölündü ankara bölündü istanbul zaten hiç sölemeye gerek yok.ama bence bu olayın ana teması çekememezlilik ve ön planda olma arzusu.bi adama kendi şehrinden bi mc yi tanıyormusun dıe soruyorum bana ya s..ktr et oda adammı dıe karşılık veriyor yada çok kötu söylüyor diip yerden yere vuruyor her zaman ön planda olma arzusu bu tohumu çoğaltacak ve ben barışın olacağınada ** destekle rape dewam edeceğimizede hiç inanmıyorum hep binefret duygusu olacak içimizde. SnooP Ra:Çekişme güzel şeydir gelişme açısından ama bence rap tam olarak bu bölünmeye hazır değil zaten bölünürsek şuan elimize birşey geçmez !yabancı rap kimleri dinlersin east west ![]() Radikal:Rekabet diyorsun yani peki rekabet güzel birşey fakat şöyle olsa daha iyi olmazmı biri diğerinin hatasını eksiklerini gördüğünde uyarsa söylese ne güzel olur dimi birlikten güç doğar. benim rap te ilahlarım var iam,ve buna bağlı olarak Freeman elbette ,Ntm,113 Degres ,psy4 de la rime ,akh,Fonky family ,Faf larage,Medine,Lunatic,Hostile 2006 albumunden Brasco. son zamanlarda Keny arkana bayan mc´lerden tabiki saymakla bıtıremem yani gangsta rap SnooP Ra rodüktorluk yaptığını söylemiştin beat makerlık yani biraz anlatır mısınRadikal:Müzik yapmak benim için aslında büyük bi zevk,vokalistliğin yanında muzık yapmak ve prodüktörlük yapmak bana büyük bir zevk veriyor daha önceden çelişki´nin albümüne prodüktörlük yapmıştım ona 2klip çektim dream tvde yayınlandı birisi benimle feat zaten ´Dramatize´ buna bağlı olarak mahzen´inde albümlerine bir çok müzik yaptım son zamanlarda izmirden genç yetenek Sendrom´un albümüne baetmakerlık yaptım. kısa zaman içinde çıkarır zaten. ukraynada eğitimini devam ettiren 10 senelik kardeşim zonguldaktan çıkacak en büyük yeteneklerden Gölgeli´yede 1 beat yaptım kısa zamanda snd den sesini duyuracaktır zaten .çanakkale tayfasından lenfosit grubuna bır çok beat yaptım onlarda albumlerını tamamladılar zaten.ve son sözum beat ıhtıyacı olan ve gerçekten yetenekli olan mc lere kapım açık demolarını ulaştırsınlar hiç bir ücret almadan onlara beat sunabilirim,yeterki yetenekli ve başarılı olsunlar saygım sonsuz. SnooP Ra:Radikal röportaj için çok teşekkürler ..başarılar dilerim son olarak düşüncelerini alalım Radikal uikast.de benim rap hayatımda önemiçok buyuk bır sıtedır çok seyler borcluyum herbırınızle zaten yalansız dolansız gercek kardesız hepinızı sevıyorum turkce rap dınleyıcılerınede son mesajım uyanık olsunlar dünya kötülük tohumları yayan pislıklerle dolu onlardan kendılerını korusunlar rapten kopmasınlar bu işi haybeye yapıp zamanlarını harcamasınlar bölünmesınler bırbırlerıne destek versınler herkeze saygılarımlawww.myspace.com/radikalonline | |
|
| | #57 (mesaj-linki) |
Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Serin Röportajı İzmir'den Dünyaya kadar olan yolculuğundan biraz bahseder misin ? Açıkçası ben bu tür şeyleri konuşmak istemiyorum. Bunları gereksiz buluyorum. Çünkü ben müzikle ortaya çıktım ve müzik hakkında yoğunlaşmak istiyorum. Öyle bir şey var ki, albümü çıkardım ve daha müzik dinlenmeden saldırıya uğradım. Bir de oturup da hayatımı adım adım anlatmak istemiyorum. Açıkçası bu konuda oldukça dertliyim. O yüzden bunları boş verelim. Peki o zaman Müzikten bahsedelim. Rap müziğine dair neler yaptın ? Daha önceden müzik dersleri almıştım ama akademik ya da konservatuar eğitimi görmedim. Şarkı sözleri yazıyordum. Hip-hop New York’tan çıkan doğal bir müzik. Ve bu işin orijinalini yapıp, kendi kültürümüzün süzgecinden geçirerek ortaya özgün bir çalışma çıkarmak istedim. Zaten müzik çevresinden birkaç arkadaşım vardı. Tabii onların aracılığıyla prodüktörlerle tanışmam kolay oldu. Zamanla belli bir müzik çevresi içerisine girdim. Bu arada demo çalışmalarına başladım. İşte bu arada İzmir'in keyfini çıkardım. Demo çalışmalarıma bir süre daha devam ettim. Demo çalışmalarında Türkçe mi söylüyordun ? Türkçe. Zaten bu albümdeki şarkıların bir kısmı onların içerisinden çıktı. Sonra bu çevre sayesinde Ahmet Ertegün ile tanışma fırsatı buldum. Ona bir demo sundum. Çok beğendi ve çalışmalarımı sürdürmemi istedi. Bu arada ben de 98 yılında Almanya'ya geri dönecektim. O da albüm çıkarmak için Pozitif ile görüşmemi tavsiye etti. Ben de görüştüm. Bunun yanı sıra bir iki plak şirketiyle de görüştüm. Bu sayede Türkiye’deki müzik endüstrisinin nasıl işlediğini ve şartların nasıl olduğunu inceledim. Bunları yaparken yalnız mıydın ? Yoksa sana destek olan birileri var mıydı ? Genel olarak her şeyi kendim yaptım. Sonra Pozitif ile görüşmeye devam ettim. Onlar da benimle epey ilgilendiler. Daha sonra 98’de İzmir’de Parliement Jazz Festivali’ne konuk sanatçı olarak katılmam için Burhan Öçal tarafından teklif aldım. Ben de memnuniyetle kabul ettim. İki şarkıyla katıldım. O şarkılar albümde de yer aldı. Pozitifle olan görüşmemi sözlü olarak noktaladım. Bana ilgilendiklerini ama prodüksiyona 99’da başlayabileceklerini belirttiler. Ben de bunun üzerine New York’a gidip çalışmalarıma devam ettim. Nitekim işler yoluna girince anlaşma yaptık. Bu arada bütün müzikal alt yapı hazır hale gelmişti. Anlaşmayı imzaladıktan bir iki ay sonra da stüdyoya girip kayıt işlerine başladık. Aslında ben taksimleri daha New York’tayken hemen yapmayı planlıyordum. Ama orada bunun için müzisyen yoktu. Albümün Ocak-Şubat gibi çıkması kararlaştırıldı. Ben de Türkiye’ye geldim. Fakat bazı sorunlar yüzünden ertelendi. Bu fırsattan istifade taksimleri burada kaydedelim dedik ve Metin ile stüdyoya girdik. Çok güzel oldu. Onları da ekledikten sonra ortaya çıkan ürünü New York’a gönderdik ve master’ını orada tamamladık. Albümün grafik çalışmalarını bitirdik İlk albümünü Nev York'ta yapmanın nedeni ne ? Türkçe konuşuyorum. Ayrıca Türkiye’de hip-hop pek tanınmıyordu. Bunu doğru bir şekilde yapıp, doğru bir şekilde dünyaya tanıtmak istedim. .. İngilizce’yi nerede öğrendin ? Ben Turizmciyim. Çalıştığım sektörde bu işi öğrendim. Düzgün bir aksanla Türkçe konuşabiliyorsun ? Ama şarkılar için bunu söyleyemeyiz ? Şarkı söylerken aksanını bilerek mi bozuyorsun ? Ama bu rap ile, ritimle alakalı bir şey. Gazetede yazılan birkaç eleştiri okudum. ‘ Türkçe’si bozuk. ’ gibi laflar ediliyordu. Buna katılmıyorum. Aksine Türkçem bozuk değil. Gayet güzel cümlelerimi kuruyorum. Hatta bazen şarkılarımda Almanca kelime kullanmak istemiyorum. Ama bu bahsettiğiniz durum kesinlikle albümdeki ritimle ilgili bir şey. Bu yüzden aksan bozukluğuyla ilgili eleştirileri kabul etmiyorum. Ona bakarsanız pek çok Türkçe şarkıda da ritme uygun olması için aksan bozuluyor. Rap nedir anlamadıkları için direkt “ aksan bozuk ” etiketini yapıştırıyorlar. Argo, yaptığın müzikte olmazsa olmaz bir element mi ? Bence bu sanatçıyla alakalı bir şey. Ben günlük yaşamda çok fazla argo kullanmıyorum. Albümde de birkaç kelime dışında fazla argo yok aslında. Ama öyle bir şeyi seviyorsam ve onu yansıtmak istiyorsam, argo şarkı yapabilirim. İzmir’deki konserde bu işin piri diyebileceğimiz insanlarla aynı sahneyi paylaştın. O zamanki tepkiler nasıldı ? Cemalletin Takuma ve Burhan Öçalan çok beğendiler. Ama işin en güzel tarafı, konserdeki seyirci muhteşemdi. O gün çok mutlu olmuştum. Çok güzel bir seyirci vardı. O yüzden İzmir’de bir konser vermeyi çok istiyorum. Böyle agresif sözlerin yer aldığı bir albümü Türkiye’de çıkarmaktan endişe duyacakmısın ? Bu hip-hop zaten. Ayrıca Türkiye’deki üslup da agresif. Politikacılardan tutun da sokaktaki insana kadar herkes agresif. Serin agresif mi ? Gerektiğinde olurum tabii ki ama normalde sakinimdir. Ama şu anda karşımda oturan Serin oldukça Efendi. Bir yanda bir efendi diğer yanda da “Para ile *****lik”... Yani bir efendi“ Para ile *****lik” diyemez mi ? Ayrıca şarkılarımda agresiflik hissediliyor diye, benim de her gün birine çatan biri olmam gerekmiyor. Atletizm koşucusu sahada yüz metre koşar ama sokakta yürür. Ama tabii eğer birisi bana saygısızlık ederse tepki göstermekten geri kalmam. Hem herkesin içinde vardır bu. Sizin içinizde agresiflik yok mu ? Bazı konularda, o konuyla alakalı olarak bu ortaya çıkıyor. Ama normal hayatta agresif olduğumu düşünmüyorum. Peki müziğin hep böyle agresif bir üslup taşıyacak mı diye sorsam ? Belki daha farklı olabilir. Mesela hep Orhan Gencebay’ın bir şarkısını hip-hop ile harmanlayarak söylemek istemişimdir. Neden olmasın ? Satışlar nasıl ? Hedeflediğin kitleye ulaşabildin mi ? Hedef kitleye ulaştı. Mesela geçen gün çok güzel bir şey oldu. Diyarbakır’dan genç bir kız bana mektup yazmış. Bu beni çok mutlu etti. Zaten albüm için ilk gelen sipariş, ilginçtir Tokat’tan geldi. Türkiye’deki müzisyenler arasında yetenekli insanların olduğunu, ama çoğunun bakış açısının yetersiz olduğunu iddia ediyorsun ? Serin’in bakış açısı nedir ? Türkiye’de gerçekten çok beğendiğim müzisyenler var. Bilemiyorum ama sanırım plak şirketlerinin de bunda önemli bir payı var. Mesela Doublemoon ile çalışan müzisyenler, çok orijinal ve çok güzel işler çıkarıyor. Çünkü Doublemoon, müzisyeni kendi sanatında hür bırakıyor ve bence müziğin sanat olabilmesi için böyle bir şeyin yapılması gerekiyor. Ama diğer plak şirketlerine baktığınızda, hep tek tip örneklerin çıkarıldığını görüyorsunuz. Plak şirketleri kısıtlayıcı bir unsur, bu da yaratıcılığı köreltiyor. Hep aynı tarz müzikler ve hatta aynı tip insanlar ortaya çıkarılıyor. Sanırım farklı müzik zamanı geldi. Biraz farklı düşünelim diyorum. Çünkü aksi taktirde birey olamıyorsunuz. Ama bu biraz değişiyor galiba. Bugüne kadar Türk müziğinde pek çok dalgalanmalar yaşandı. Ama galiba var olmak için eninde sonunda pop ile ilgili bir noktaya kaymak durumunda kalıyorsun. Belki de Türkiye’nin müziği pop. Buna katılıyor musun ? ![]() Bence öyle değil. Avrupa’daki ya da Amerika’daki gelişmeye baktığınız zaman, yeni çıkan bir şeyin, daha öncekini tamamıyla yok etmediğini görüyorsunuz. Yani gelişme yeni olanın eskinin üzerine eklenmesiyle birlikte sağlanıyor ve sonuçta bir tarih oluşuyor. Bizde ise her şey sil baştan yapılıyor. Baştan sona doğru bir gelişmenin yaşandığını gözlemleyemiyorsunuz. Mesela 70’lerde Orhan Gencebay’ın başlattığı arabesk kültür gelişim göstermedi, o orada kaldı. Bence popüler anlamda gelişmeye çok elverişli bir müzikti ama gelişmedi. Hatta gelişseydi, Türk müziği bugün çok başka bir yerde olurdu. Ama işte yıllar sonra dışarıdan birisi geliyor ve etnik müziğimizin dışarıda tutulabileceğini gösteriyor. Böylelikle bizim de aklımız başımıza geliyor. Bu durum sürekli tekrarlanıyor. Bence pop müziğinin de kalıcı olmasının nedeni bu. Gelişmeyi hep yanlış yapıyoruz. Bu Arnavut kaldırımını söküp yerine asfalt döşemeye benziyor. Orhan Gencebay’dan söz açılmışken, mesela Gencebay, göç, hızlı kentleşme ve gecekondu üçlüsünün hakim olduğu bir Türkiye’ye sesleniyordu ve o dönemde oluşmaya başlayan bir kültürü temsil ediyordu. Sence pop bu şekilde günümüzün Türkiye’sine seslenebiliyor mu ? Veya hip-hop buna aday olabilir mi ? Bence pop müzik insanların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Ama hip-hop bunu karşılamaya aday. Neden ? Çünkü hip-hop insanla ilgili bir müzik. Sonuçta iyilikleri, kötülükleri bu müzikle dile getirebiliyorsunuz. Yeni yüzyılda insanlar hip-hop müziğini daha severek dinliyor. Ayrıca elektronik müziği etnik motiflerle bütünleştirebiliyorsunuz. Bu çok daha kapsamlı ve yaratıcı olabiliyor. Toplumsal bir sorunu gördüğünüzde, bunu hip-hop müziğiyle çok iyi bir şekilde işleyebiliyorsunuz. Pop müzikte bunu yapamıyorsunuz. Nasıl bir Türkiye görüyorsun karşında ? Açıkçası Türkiye bir illüzyonu yaşıyor. Avrupalı değiliz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin o kadar çok problemi var ki, ekonomik olsun, toplumsal konular olsun, ama biz bunları hep göz arda ediyoruz. Yurtdışındaki ülkeler kendimiz hakkındaki gerçeği bizden daha iyi biliyor. Ve bu sorunlar bize aktarılmıyor. Mesela benim insan olarak ülkemdeki gerçekleri bilmeye hakkım var. Sosyal sorunlar nasıl çözümleniyor, hangi kanunlar çıkarılıyor, mecliste neler oluyor, bunları benim bir vatandaş olarak bilmeye hakkım var. Ödediğim vergiler bana nasıl geri dönüyor, belediye bu konuda ne yapıyor ? Yani ben sabahtan akşama kadar çalışıp maaşımın yarısını vergiye veriyorsam, bu bana nasıl dönüyor, bunu bilmek en yasal hakkım... Bence İstanbul’u bir ön cephe olarak alıyoruz ve kendimizi dünyaya öyle tanıtıyoruz. Ama maalesef olduğumuzu sandığımız kişi değiliz. Sanatın çok etkileyici bir anlatım gücü var. Mesela Amerika aşağı yukarı Türkiye’yi hala “ Geceyarısı Treni ” ( Midnight Express ) filmindeki Türkiye olarak tanıyor. Sanatını yaparken Türkiye’yi iyi bir şekilde tanıtmak gibi bir misyon taşıyor musun ? Müziğimle Türkiye’yi anlattığım gibi aynı zamanda Türkiye’yi temsil de ediyorum. Bu çok önemli bir şey bence. Mesela Türkçe hip-hop yapmak, hip-hop’u başka bir seviyeye getirmek güzel bir olay. Belki de bizim bunu çok daha önce yapmamız gerekiyordu. “ Midnight Express ”i zamanında yapmışlar. Tamam, belki belli bir gerçeklik payı vardır ama esas sorun bizden kaynaklanıyor. Biz ülkemizi yeterince tanıtmıyoruz. Ülke olarak daha kendimize güvenimiz yok. Mesela bizim çok güzel bir kolonya kültürümüz vardır. Kolonya kullanmak bizde yüzyıllardır devam eden bir gelenektir. Ama bugün bakıyorsunuz dünyada Johnson & Johnson kolonyada söz sahibi oluyor. O insanlar yıllar önce yapmamız gereken şeyi bulup çıkarıyor ve çok güzel kullanıyor. Biz ise hala eldeki kolonyayla dolaşmakla yetiniyoruz. Bunun gibi o kadar çok şey var ki...Biz Türkiye’yi tanıtamıyoruz. Ben şu mesajı vermek istiyorum: Herkes istediğini yapar bu dünyada. Gerçekten istediğin şey için uğraştığın zaman ulaşamayacağın amaç yoktur. Buna gerçekten inanıyorum ve hatta yaşayan bir örneğiyim. Mesela bana hitap eden müziği yapıyorum. Konuşmak istediğim konuları müzikle dile getiriyorum. Müzik yaparken de bir sanatçı sorumluluğu taşıyorum. Eğer topluma bir şeyler verebiliyorsam ne mutlu bana... Peki Tarkan hakkında ne düşünüyorsun. Yurt dışında Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor. Tarkan'ın bir Türk olarak dünyaya açılması çok güzel. Yani mesela Brezilya’da bile Tarkan dinleniyor. Bir Türk sanatçısının bu kadar çok tanınması çok güzel. Albümünde yerel motifleri hip-hop ile bütünleştirdin. Ülkemiz, yerel müziklerin çeşitliliği anlamında müzisyenler için geniş bir yelpaze sunuyor. Evet, gerçekten çok zengin bir müzik potansiyeli mevcut. Hatta, ileride bizim folklorik danslarımızı da hip-hop ile bütünleştirmek istiyorum. Çünkü çok ritmik ve çok güzel motifler var. Yeni bir dans türü geliştirmek isterim, mesela Türk Halk-hip-hop dansı gibi. Bunu kıyafetlere de yansıtmak isterim. Bence kendi kişiliğimizi korumamız gerekiyor. Bizler daha kendi kişiliğimizi bulamadan bir başkası olmaya çalışıyoruz. Son dönem Türkiye’deki müzik çevrelerinde yerel müziğimizin Batılı müziklerle sentezlenerek özünü kaybettiği konusu gündeme gelmişti. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun ? Bu sorun bence bizdeki “ orijinalini tamamıyla yık yerine yenisini koy, sonra onu da yık ” eğilimden kaynaklanıyor. Böyle bir şey olduğu sürece bu sorunun olması çok normal. Ama orijinalini koruduktan sonra herkesi o müziği başka seviyelere getirmekte serbesttir. Maalesef bu orijinali koruyamadığımız için böyle tartışmalar gündeme geliyor. Mesela geçenlerde Atilla Özdemiroğlu, şimdiki müziklerde ruh olmadığından bahsediyordu. Yaratma sürecinden ziyade bir şarkıların bir araya getirilip karıştırılması söz konusu. Atilla Özdemiroğlu’nu çok iyi anlıyorum ve bu tavrını saygıyla karşılıyorum. Ama zamanın ve jenerasyonun değiştiğini görmek gerekiyor. Bu onun ruhuna hitap etmeyebilir. Ama bu biraz daktiloyla yazan birinin, bilgisayarı ve printer’ı olan birini kötülemesi gibi bir şey. Atilla Özdemiroğlu tabii ki canlı enstrüman çalıyor. Ama mesela dj’lerin yaptığı da bir yaratım bence. Her ne kadar stüdyoya geçip canlı çalmasa da, o enstrümanlarını birer birer işliyor ve karıştırıyor. Buna da büyük bir emek veriliyor. Bence saygı duyulması gerekiyor. Peki Türkiye'de bandrollü bir albüm yapacakmısınız.? Türkiye'de elbette albüm yapıyorum fakat albüm için bandrol almıyorum. Albümleri bandrolsüz underground olarak dinleyicilerime sunmayı hedefliyorum. Ve böylede devam etmek istiyorum. Bilmem zaman ne gösterir. Serin'e teşekkür ediyoruz Durdurun Dünyayı.html Masun kul.html Hepimiz Öleceğiz.htm Çıkmaz Sokak.htm | |
|
| | #58 (mesaj-linki) |
Cvp: Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları RAP PARTY Dj´s : Gozcu - fancysuch-bahcelievlerlee İletişim: admin@esenleryer6.com Org: esenleryer6 rj Halil Acara Sok Mısır Apt.No 12 (Galatasaray ´Yapi Kredi´yi Gecince İlk Solda) Forumda yorum yazmak için tıklayınız. | |
|
| | #59 (mesaj-linki) |
Cvp: Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları ve H.A.R.F. A.R.A.S.I. N.O.K.T.A.L.A.R. U.L.A.Ş.'ın heyecanla beklenen 3. solo albümü "H.a.r.f. A.r.a.s.ı. N.o.k.t.a.l.a.r." 1 Mart Perşembe gününden itibaren satışa sunuluyor. 19 adet şarkıdan (18+1 Bonus Track) oluşan bu albümde U.L.A.Ş.'a Emre, Rapozof, Sansar Salvo, Patron, Saian, Da Poet, Raziel, Şehinşah, Esin gibi tanınmış ve önemli isimler eşlik ediyor. U.L.A.Ş. albümün beatlerinde ise, FU.ian, Mebayra, Da Poet, Moralpartre Production, Anıl Savaş KILIÇ, Magmaxx, Odaz & Baccar / ShaRAPnel gibi isimler ile çalışmış. Albümün satış fiyatı 5 Ytl. olarak belirlenmiş. Albüme ulaşmak isteyenler aşağıdaki adreslerden mail ya da MSN yoluyla iletişime geçip albümü satın alabilirler. Sizlere Hiphoplife farkıyla albümden 4 adet şarkıyı ve albümün tanıtım mp3 ünü sunuyoruz. Keyifli dinlemeler. İzmir: harfarasinoktalar_siparis@hotmail.com Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır Ankara: ank_han_siparis@hotmail.com Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır İstanbul Avrupa Yakası: h_a_n_siparis@hotmail.com Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır İstanbul Anadolu Yakası: Kadıköy Acil Hiphop Shop “U.L.A.Ş. - H.a.r.f. A.r.a.s.ı. N.o.k.t.a.l.a.r.” Tracklist: 01. Sarhoş 02. Neresi Burası? 03. Eski Dostum 04. Atos, Portos, Aramis feat. Emre - Sansar Salvo 05. Rant Kavgası feat. Patron - Saian & SperMan 06. Çok Mühimdi! feat. Rapozof 07. 3Dost 2Sorun 08. Ses Kes feat. Şehinşah 09. Disbelieves in... 10. Trajik İstatistik 11. Tek Sezonluk Değilim feat. Esin 12. Şantiye (H.A.N.) 13. Ur Escalade 14. Kardeşsiniz 15. Hiç Kızarmıyım! 16. Tik 17. Nefret Ediyorum 18. Pardon Tanıyamadım 19. Pranga feat. Raziel - Da Poet - Sansar Salvo (Bonus Track) ![]() ![]() | |
|
| | #60 (mesaj-linki) |
Cvp: Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları CASH FLOW RÖPORTAJI(SUİKAST.DE) SND: DJ ÇAĞDAŞ ÖNCE SENİ BİRAZ TANIYALIM ... DJ MES: 1982 YILINDA İZMİR BORNOVA´DA DOĞDUM.İLK OKUL ORTOKUL VE LİSEYİ BORNOVADA OKUDUM VE ŞUAN ´´EGE ÜNİVERSİTESİ PLASTİK MÜHENDİSLİĞİ 2.SINIF´´ ÖĞRENCİSİYİM. SND: RAP MÜZİKLE NE ZAMAN TANIŞTIN ? DJ MES: RAP MÜZİK İLE 1995 DE RUN-DMC VE GRANDMASTERFLASH TANIŞTIM. UZUN SÜRE DEĞİŞİK TARZDA RAPLER DİNLEDİM VE ARAŞTIRDIM. İLK BAŞLAR DA EASTCOAST DİNLİYORDUM. DAHA DOĞRUSU ONLARA ULAŞABİLİYORDUM VE 1998-1999 YILINDA RAP MÜZİĞE MERHABA DEDİM İLK LİRİKLERİMİ 98 İLK PARÇAMIDA 99 YILINDA KAYDETTİM. ALPER TUNGA İLE 2000 YILINDA KUVA-İ-ZMİR ÇATISI ALTINDA CEPHE 35 İ KURDUK. BAZI SORUNLARDAN DOLAYI 2002 YILINDA ALPERLE YOLLARIM AYRILDI VE 2001 YILINDA VOLKANLA KURDUĞUMUZ CASHFLOW LABEL PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK. BU ZAMANA KADAR ÇOK PARÇA ÜRETTİK. ÇOK AMATÖR HALİMİZLE HİPHOP MENÜ 2 - TÜRK RAP ÜSSÜ - TÜRK RAP GİBİ TOPLAMA ALBÜMLERDE YERALDIK. ZAMAN GEÇTİKÇE WEST VE DİRTY SOUTH DİNLEYİCİSİ OLDUM VE O TARZDA İŞLER YAPMAYA BAŞLADIM. VE KENDİ TARZIMA YAKIN OLAN MC LERLE ÇALIŞMAYA BAŞLADIM. BUNLARIN EN BAŞINDA GELEN KİŞİLER İSE KUVAİZMİR DEN AYRILAN HAKANMC VE 24/7 DEN AYRILAN MCE Yİ KADROMUZA DAHİL ETTİK. 2003 YILINDA BORNOVADAN YAKIN DOSTUMUZ ESİR İ DE CASHFLOW AİLESİNE ALDIK VE AİLE GENİŞLEDİ. BU AİLE İÇİNDE HAKANMC - VOLKAN VE BEN DENGE ADI ALTINDA AYRI BİR GRUP KURDUK VE ONU HAYATA GEÇİRECEK ALBÜMÜ HAZIRLAMAYA BAŞLADIK. AMA ONDAN ÖNCE KENDİ SOLO ALBÜMÜMÜZ SAYILAN DJ ÇAĞDAŞ & VOLKAN (HİLELİZARLAR) I TAMAMLADIK VE KOD MÜZİKLE ANLAŞTIK. ALBÜMÜN TAM ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ DEĞİL AMA İLK BAHARDA RAFLARDA OLUR SANIRIM BELKİDE DAHA ERKEN. SND: YAPTIĞIN RAPİ VE ALTYAPILARINI HANGİ TARZA YAKIN BULUYORSUN? DJ MES: BENİM YAPTIĞIM RAP TARZI MESTCOAST SOUND OLARAK EASTCOAST VE SOUTHWEST GANSGTA TARZINDA BEATLER YAPIYORUM VE ONLARI YAPMAKTAN ZEVK ALIYORUM ZATEN BU BENİM DİNLEDİĞİM RAPLE İLGİLİ BİRAZ AMA WEST DE YAPARIM HORERCORE DA BU OLAY BENİM O ANKİ RUH HALİMLE İLGİLİ. MORALİM BOZUKSA GENELDE EASTCOAST BEATLER YAPIYORUM EĞER RELAX BİR HALDEYSEM WESTCOAST VE SOUTH BEATLERİ YAPIYORUM AMA NE YAPARSAM YAPAYIM ; ´´UNDERGROUND RUHUMU HİÇ KAYBETMEDEN´´ SOUNDLARIMI ORTAYA ÇIKARIYORUM.SND: BİR RAP DİNLEYİCİSİ OLARAK KİMLERİ DİNLESİN? DJ MES: BEN ÇOK SEÇİCİ BİR DİNLEYİCİYİM.DAHA ÇOK UNDERGROUND GRUPLARLA İLGİLENİYORUM AMA BURDA GRUPALRIN İSMİNİ VERMEM PEK BİŞEY İFADE ETMEYEBİLİR SİTE SAKİNLERİ İÇİN ÇÜNKÜ HİÇBİRİ ÜNLÜ DEĞİL.YANLIZ ÇOK SEVDİĞİM UNDERGROUND DÜNYASININ ÇOK SAYGIN GRUPLARIDA VAR.GENELDEDOWN SOUTH VE WESTCOASTUNDERGROUND TARZINDA DİNLİYORUM.CRİMEBO$$-TELA-DJSQUEEKY-INDO G-ALKATHRAZ RİDAZ-SPİCE1-DAVİD BANNER-BONECRUSHER VE YİNG YANG TWİNS SEVDİĞİM RAPPERLAR ARASINDA. SND: PEKİ TÜRKİYEDEN DİNLEDİĞİN VEYA SEVDİĞİN İSİMLER YOKMU? DJ MES: TABİKİ VAR AMA SAYISI ÇOK AZ.AMA TÜRKİYEDE SEVDİĞİM ADAMLARLA ZATEN ÇALIŞMAKTA BULUNMAKTAYIM VE BUNDAN ÇOK MUTLULUK DUYMAKTAYIM EN ÖNEMLİSİ .BİR PRODUCER OLARAK KENDİMİ ŞANSLI HİSSETMEKTEYİM.BUNLARIN EN BAŞINDA CASHFLOW RECORDSU BİRLİKTE KURDUĞUM BROTHER IM KANKAM VOLKAN... HER AY ŞEHİR DEĞİŞTİREN NERELİ OLDUĞUNU KESTİREMEDİĞİM ÇANKUŞUMUZ HAKANMC, BENİM İÇİN EN ÖZEL İNSANLARDAN BİRİ OLAN HORERCORE NİN USTASI kafiye[MCE] SESİNİ DUYDUĞUM AN GAZA GELDİĞİM ARIZALI ARKADAŞIM BOMBAMK KENDİ YETİŞTİRDİĞİM DOSTUM VE GELECEĞİNİ ÇOK PARLAK GÖRDÜĞÜM ESİR BENİ RAP MÜZİKLE HÜZÜNE İTEN TEK ADAM ÇİLEKEŞ YENER VE EN SONUNDA FREESTYLA DİYİNCE AKLIMA İLK GELEN İSİM CHUCK D NİN İZMİR VERSİYONU ) KEREM... BUNLARIN DIŞINDA STERYOCEM, ERCİ-E VE CRACK SEVDİĞİM İSİMLER.SND: CASHFLOW RECORDS DA KAÇ KİŞİ BULUNMAKTA BİRAZ BAHSEDERMİSİN BİZE? DJ MES: CASHFLOW BİR GRUP , BİR TAYFA DEĞİL SADECE BİR RAP AİLESİ BU OLUŞUMDA HERKEZ ÖZGÜR AMA HEPİMİZİN BİRBİRİMİZDEN HABERİ VAR. ÖRNEĞİN ; BEN MCE NİN NE YAPTIĞINI BİLİRİM ODA BENİM. BİRBİRİMİZDEN KOPUK DEĞİLİZ YANİ VE EN ÖNEMLİSİ HEPİMİZ ÇOKYAKIN DOSTUZ HERŞEY DEN ÖNCE CASHFLOWDA DOSTLUK İŞLER,BENİ TANIYANLAR ÇOK İYİ BİLİRLER DOSTUM İÇİN GÖZÜMÜ KIRPMADAN HERŞEYİ YAPARIM AMA DOSTLUK BİTTİMİ HERŞEY BİTER BU YAKADA. İŞTE CASHFLOW HOUSE ŞU KİŞİLERDEN OLUŞMAKTA; BENDENİZ DJ ÇAĞDAŞ, VOLKAN, HAKANMC, MCE, ESİR VE BOMBA MK BUNLARIN DIŞINDA KEREM VE LAB168 LEDE ÇALIŞMALARIMIZ VAR. ELİMDEN GELDİĞİNCEDE ALPER TUNGA YADA DESTEK VERMEKTEYİM O BENİM İLK GRUP ELAMANIM KİMSE ONU UNUTTUĞU SANMASIN... SND: İZMİR RAP ORTAMINI NASIL BİLİYORSUN,PARÇALARINDA İZMİR VE BORNOVA ÖĞELERİNİ NEDEN BUKADAR ÇOK KULLANIYORSUN? DJ MES: İZMİR İ ÇOK SEVİYORUM UMARIM İZMİRDE BENİ SEVİYORDUR. İZMİR ORTAMI NA GELİNCE ÇOK KIYAK ORTAMLARDA VAR BOZUK ORTAMLARDA.ZATEN BU HERYERDE BÖYLEDİR AMA GENELİ ÇOK İYİDİR İZMİRLİ ÇANKUŞLARIN , SEVERİM ONLARI. İZMİRDE ÇOK SAĞLAM RAPPERLAR VAR AMA HEPSİ KENDİ KABUĞUNDA.BENİM ORTAMIM BELLİ BORNOVA MEKANIMDIR.BORNOVADA DOĞDUM BURDA RAPE BAŞLADIM BURDA BÜYÜDÜM O YÜZDEN BORNOVANIN ADINI ÇOK KULLANIYORUM.SND: BİZE YAKINDA ÇIKICAK OLAN ´´HİLELİ ZARLAR´´ ALBÜMÜNDEN BİRAZ BAHSEDERMİ? DJ MES: BU ALBÜM İÇİN BİRÇOK ŞEY SÖYLEYEBİLİRİM AMA ÇOK UZATMAK İSTEMİYORUM.ALBÜME ÇOK GÜVENİYORUM.VOLKAN İLE BİRLİKTE ÇOK EMEK HARCADIĞIMIZA İNANIYORUM. ALBÜMDE HAKANMC-YENER BOMBAMK-MCE VE KEREM GİBİ İSİMLERLE FEATLER BULUNMAKTA. ALBÜMÜN EN BÜYÜK ÖZZELİĞİ HER TARZ RAP DİNLEYİCİSİNİ MEMNUN EDECEK ZENGİN SOUNDLARA SAHİP OLMASI. BEATLERİME ÇOK GÜVENİYORUM . ÇOK BÜYÜK RAP HİTLERİ ÇIKACAK BU ALBÜMDE BENCE AMA EN DOĞRU KARARI DİNLEYİCİLER VERECEKTİR . MALUM ; ZEVKLER VE RENKLER TARTIŞILMAZ ALBÜM HEM UNDERGROUND RAP DİNLEYİCİSİNİ HEMDE DAHA PİYASA SEVEN İNSANLARI MEMNUN EDECEKTİR .BUNDAN KİMSENİN ŞÜPESİ OLMASIN. SND: SON 2 YILDA ÇIKAN RAP ALBÜMLERİ İÇİN YORUMUN NE ? DJ MES: SON 2 YILDA CEZA VE MİCCHECK SAĞLAM İŞLER ÇIKARDILAR. ONLARIN DIŞINDA SON ZAMANLARDA ÇIKAN MODEXL İ BEĞENDİM. DİĞERLERİNİ KAALE ALMIYORUM. SND: JONTÜRK´ÜN YAZDIĞI KİTAP HAKKINDA NE DÜŞÜNYORSUN ? DJ MES: JONTÜRK YANLIŞ YOLDA İLERLİYOR HIP HOP IN KİTABINI YAZMAK ONA DÜŞMEZ... BU ARADA ANADOLU RAPİ AYAKLARINIDA GEÇSİN LÜTFEN. ANADOLU RAPİNİ YAPACAK ADAMLAR BELLİDİR. JONTURK BENCE BUNU YAPACAK EN SON KİŞİDİR... SND: SON GÜNLER BİRÇOK TV KANALINDA ÇIKAN ´OGEDAY´ İÇİN NELER SÖYLEYECEKSİN ? DJ MES: FAZLA SÖZE GEREK YOK ... YAPTIĞI TARZI ANLAYAMADIM. NE RAP NE DE POP ? ... SONUÇTA ODAGEY BUDAGEY . O GİTSİN SEKSEK OYNASIN... SND: BİZE YENİ PROJELERİNDEN BİRAZ BAHSEDERMİSİN? DJ MES: BEN , HAKAN VE VOLKANIN ORTAK PROJESİ OLAN ´´DENGE (CASHFLOW)´´ VAR. BENİM SOLO ALBÜMÜM VE DAHA SONRA MCE NİN SOLO ALBÜMÜ VAR. EĞER İŞLER YOLUNDA GİDERSE BİR DE TOPLAMA ALBÜM OLACAK. . SND: SOLO ALBÜMÜNDEN BAHSEDERMİSİN BİRAZ ? KAÇ PARÇA YAPILDI ?ALBÜMDE KİMLERLE FEAT VAR? DJ MES: ALBÜMÜN BÜTÜN ALTYAPILARI BİTTİ.PARÇALAR KAYIT VE SÖZ AŞAMASINDA ŞUAN. FEATLERE GELİNCE VOLKAN, HAKANMC, STERYOCEM, MCE, KEREM, BOMBAMK, YENER, STATİK, MELEZ VE BİRKAÇ SÜPRİZ İSİM. ALBÜM YİNE ZENGİN AMA BİR OKADARDA UNDERGROUND SOUNDLARA SAHİP. BENİM İŞİM BU ZATEN AMATÖR RUHLA YAPILAN PROFOSYÖNEL İŞLER. SND: BU GÜNE KADAR KİMLERE DESTEK VERDİN ? KİMLERLE ÇALIŞTIN? DJ MES: HAKANMC, VOLKAN, MCE, ESİR, KEREM, ALPERTUNGA, YENER, SUICASTEAM (BOMBAMK), EMİR AKA SF, MELEZ, DUMANYAK, MCİZ, FREEZİLL, DARBE TEŞEBBÜS, LAB168, MADDKAVE, LİL ALEE, UMUT ERTEK, FİDEL VE DAHA AKLIMA GELMEYEN BİRÇOK İSİMLE ÇALIŞTIM YADA ONLARA BEAT YAPTIM. ŞU ANDA DA YENİ GRUPLARA DESTEK OLUYORUM ONLARIDA YAKINDA DUYARSINIZ ZATEN. SND: SİTEMİZ HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUN ? DJ MES: SUİKAST.DE´ Yİ YILLARDIR ZİYARET EDİYORUM. BU YOLDA BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM... SND: SON OLARAK BİZE SÖYLEMEK İSTEDİĞİN BİR ŞEY VARMI? DJ MES: TÜM RAP CAMİASINA SELAMLARIMI YOLUYORUM . BU İŞİ HAKKIYLA YAPAN YADA YAPMAYA ÇALIŞAN HERKEZE PEACE...! | |
|
![]() |
| En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
|
| crh nötr radikal, fonky anlık mesajlaşma, geriye ne kaldı radikal-c rh nötr şarkı sözü, orhan gencebay beatleri, orhan gencebay nereli, radikal c rh notr şarkı sözleri, sansar salvo nereli, sirhot nereli, ulas şantiye rap muzik dinle, şehinşah ses kes mp3 download, |
Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| 81 İlin Tanıtım Videoları / Türkiye İlleri Tanıtım Filmleri | Camilla | Resimlerle/Fotoğraflarla Türkiye | 0 | 23-10-2008 14:56 |
| Ürün Tanıtım Videoları | AngelFRANTIX | Bilgisayar Bileşenleri (Hardware) | 1 | 16-10-2008 00:35 |
| İllerimizin Tanıtım Belgeselleri | nünü | Türkiye'nin İlleri | 4 | 01-09-2008 03:17 |
| Cash Fiesta tanıtım | vkat | Ücretsiz-Beta Yazılımlar | 0 | 06-07-2008 00:14 |
| Oscar Röportajları (Konya - Dublaj) | P.u.S.u | YouTube'dan Seçmeler | 0 | 30-05-2007 21:01 |
| |||||
| MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2008 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||