Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > Türkçe RAP/Hip-Hop Underground
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Eski 25-06-2006   #1 (mesaj-linki)
SailorGirl
Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları

SAGOPA KAJMER

DJ MiC CHECK

Yunus Özyavuz 1978 Samsun doğumlu.
-İlk olarak Samsun'da yerel radyoda dj'lik yapmaya başladi.
-1997 de üniversite okumak için İstanbul'a geldi. "İSTANBUL ÜNVERSİTESİ FARS DİLİ VE EDEBİYATI"

-1998 de kendi müzik studyosu KUVVETMİRA'yı kurarak müzik çalışmalarına başladı.
-1999 yılında çeşitli sanatçıların yeraldığı ilk türk rap albümü "Yeraltı Operasyonu"albümünde ilk projesi olan "SİLAHSIZ KUVVET" ismiyle yer aldı ve en fazla dikkati çeken kişi oldu.
-2001 yılında ilk albümü SILAHSIZ KUVVET "Sözlerim Silahım" çıkardı.
-2002 yılında ikinci albüm SILAHSIZ KUVVET "İhtiyar Heyeti"çıktı .
-2002 "SAGOPA KAJMER"i yarattı.İsmiyle aynı adı taşıyan bir albüm çıkardı.
-2002 yılında CEZA "Med Cezir" albümünün produktorlüğünü yaptı..Albümün tüm müziklerini kendisi yaptı.
-2003 yılında yeni albümü "Bir Pesimistin Gözyaşları" albümünü tamamladı ve 2004 yılında double olarak 150 dakika süren bir albüm piyasaya çıkarttı.Yepyeni bir sound yaratarak büyük dikkat çekti.
-2004 yılında FUCHS "Huzur N Darem" albümünün produktorlüğünü yaptı.
-2004 Cem Yılmaz'ın G.O.R.A. filminin Soundtrack müziklerini yaptı."Al 1de buradan Yak" isimli parçaya video klip çekti.
-Dj MicCheck Türkiye'de "turntablizm" akımının öncüsüdür.(plaklarla scratch show)
-İstanbul'a yerleştikten sonra müzik çalışmaları ve üniversite eğitiminin yanı sıra en güçlü radyolarda müzik diraktörü ve dj olarak çalıştı.
-h2000 ve j&b festivallerinde dj'lik yaptı.Yurt dışında çeşitli yerlerde Dj'lik yaptı.
Çok önemli bir müzik birikimi ve arşivine sahip Dj MicCheck "Sagopa Kajmer" kimliğiyle "PESİMİST UNDERGROUND RAP" tarzını oluşturmuş , müzik kalitesi ,söz zenginliği ve etkileyici sesiyle kendisini birçok değişik kitleden insana kanıtlamıştır.

Yurt dışından sanatçılarada altyapı müzikler hazırlamıştır.

Alıntıdır...

Etiketler: rap, türkçe rap, haber, röportaj, tanıtım

Son Düzenleyen Morrigan; 25-02-2007 @ 17:04.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 26-06-2006   #2 (mesaj-linki)
SailorGirl
Rap, Türkçe Rap, Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları

İSTANBUL ATTACK
*2000 senesinde İstanbul'daki iyi mc'leri bir araya toplamak için Fuchs'un başlatığı projeydi.Grubun şu anki elemanlarının kendi çalişmaları dolayısıyla 2005 yılına kadar sarktı. Dünyanın en güçlü ve en kalabalık %100 Türkçe ve son hız eğlenceli gerçek rapi yansıtan tek Türkçe rap grubu....Hareketli alt yapıları vokallerinin ahengiyle tüm festivallere ve öncelikle Türkiye'yi raplemeye hazırlanıyorlar...

''FUCHS'' 27.11.1978
*1998 de Nefret adlı gurubu Ceza'yla birlikte kurdu.Sayısız yurtiçi ve yurt dışındakı festivallere katıldı.Nefret çatısı altında rap adına çok yol katetti. 2002 yılında Nefret olarak En iyi Çıkış Yapan Rap Grubu Ödülünüaldı.Dr.Fuchs adı altında 2002 EnİyiTarzÖdülünüaldı.Türkiye'de yetişebilecek en iyi mc leri İstanbul Attack çatısı altında birleştirdi.

*Albümler:
1-Yeraltı Operasyonu 1 ''Nefret-1999''
2-Nefret ''Meclis-i ala'' ''2000''
3-Nefret ''Anahtar'' ''2001''
4-Fuchs ''Huzur N Darem'' ''2004''

*Düetler:
1.Digtal mix 1 .........''2002''
2.Narcotic - Beyaz Karanlık .........''2002''
3.Ceza ''Med Cezir'' .........''2002''
4.Sagopa Kajmer ''Bir Pesimistin Gözyaşları''..........''2003''
5.Amsterdam Mixed-Up ..........''2004''
6.Ceza " Rap Star'' ..........''2004''
7.Fuat ''Her Ayın Elemanı'' .........''2005''

"RAMİZ" 19.03.1982

*1998 yılında Sözlü Taarruz isimli grubu kurdu.Cabbar'la beraber
iki Underground albüme imza attı.Bu grupla birlikte pek çok konser verdi.
2000 yılında Ondaon grubunun kurulmasında etkin rol oynadı.Daha sonra bu grupla 2 albüme imza attı.Türkiye'de ve Avrupa'da bir çok konser verdi.2001 Yılın En İyi Rap Grubu Ödülünü aldı.2003 Yılın En İyi Çıkış Yapan Grubu Ödülünü aldı.Ramiz olarakta En İyi Tarz ödülünü aldı.

*Albümler:
1-Ondaon - Nakavt! "2001"
2-Ondaon - Ondaon'u Anlamak "2003"

*Düetler:
1-Silahsız Kuvvet - Sözlerim Silahım "2001"
2-Sagopa Kajmer - 10 Kurşun "2002"
3-E.M.R.- "2003" (London)
4-Grosses K - Kozlar Bende "2004"(Munchen)
5-Ali As - Astalavista Baby "2004"(Munchen)
6-Sir Eva Green - Dialog "2005"(Memphis)

"KASIRGA" 29.04.1982
*2002 yılında undergroundun en sağlam gruplarından olan U.R.A. isimli grubu kurdu.Bu grupla Türkiye'nin pek çok yerinde konser verdi.2004 yılında Sagopa Kajmer'in back vokalliğini yapmaya başladı.Bu görevi 1 buçuk yıl boyunca sürdürdü.

*AlbümlerUnderground)
1 - U.R.A. - Underground Raper Attack(2003)

*Düetler:
1 - Digital Mix 1 "2002"
2 - Narcotic - Beyaz Karanlık "2002"
3 - Sagopa Kajmer - Bir Pesimistin Gözyaşları

" tiMur" 07.11.1983
*1994'te Almanya'da W.B.K.C. grubunda vokal yaptı.U.R.A. grubunda yeraldı ve bu gruplapek çok yerde sahne aldı.Sonra U.R.A. dan ayrılıp kendi grubu olan Dawg Family'i kurdu.Bu grupla Mikrofon Control 2003 rap yarışmasında 1. oldu.

*AlbümlerUnderground)
1 - Dawg Family - Vol.1(2002)
2 - Timur - Rapanizma (2005)

*Düetler:
1 - Geronimo - Melankoli Call It Life "2004"(Freiburg)

alıntıdır...

Son Düzenleyen Morrigan; 25-02-2007 @ 17:05. Sebep: İSTANBUL ATTACK
Eski 26-06-2006   #3 (mesaj-linki)
SailorGirl

Gerçek adı Bilgin Özçalkan olan rap müzik sanatçısı. 1977 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğdu. Rap müziğe olan ilgisi ilkokul yıllarında sıra arkadaşından ödünç aldığı kasetlerle başladı. Daha önce Fatalrhymer lakabını kullanan Ceza, katıldığı hiphop partilerinde ve freestyle rap yarışmlarında birinci olduktan sonra diğer yarışmacılar tarafından "Cezamız" olarak çağrılınca, lakabını Ceza olarak değiştirdi.
Gençlik yıllarında, çeşitli projelerde yer alan Ceza, 1998 yılında Dr. Fuchs ile bir araya gelerek Nefret'i kurdu. Daha sonra kendi çabalarıyla yaptıkları deneme kayıtları sonrasında Yeraltı Operasyonu isimli toplama Türkçe Rap albümünde yer aldılar.
Yeraltı Operasyonu'nda en çok ilgi çeken grup olan Nefret, kısa bir süre sonra Hammer Müzik ile anlaşarak ilk albümü Meclis-i Ala İstanbul'u yayımladı. Albümün hit parçası İstanbul için çekilen video klip birçok yerel ve ulusal televizyon kanalında yayınlandı. Albüm sonrası Türk ve Yabancı basından olumlu eleştiriler alan Nefret; H2000, J&B Dance Festivali ve Avrupa Müzik Festivali gibi büyük organizasyonlarda sahne aldı. Meclis-i Ala İstanbul albümleri Hammer Müzik’in distribütörleri tarafından Türkiye ile aynı anda Avrupa’da da piyasaya sürüldü. Özellikle Türkçe Rap’in büyük ilgi gördüğü Almanya’da, Türkiye’den çıkan bir grup için yüksek bir satış rakamına ulaştı.
İkinci albümleri Anahtar için İstanbul’da Digital Mix stüdyosunda kayıda giren Nefret, çalışmalarını 2001 yılının Temmuz ayında tamamladı. Cartel grubundan Erci E, Wu Tang Clan için yaptığı düetler ile büyük isim yapan Bektaş, Megalomaniax grubundan Kader K ve Gerçek Kal albümüyle adından söz ettiren Fresh B’nin de konuk olduğu albümde scratchler Almanya’nın ünlü DJ’leri DJ Rocky ve DJ Ness tarafından atıldı.
Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve Dr. Fuchs’un ani şekilde askere gitmesi sonucu istenilen promosyonun yapılamamasına rağmen Anahtar çok yüksek bir satış rakamına ulaştı ve Nefret’in Türkiye’nin en çok satan ve Dünya’da en çok tanınan Türkçe rap grubu olmasını sağladı.
Dr. Fuchs’un askere gitmesinin üzerine, Ceza uzun süredir üzerinde çalıştığı, solo albüm projesine hız verdi. Prodüktör olarak Silahsız Kuvvet’ten DJ Mic Check’i seçen Ceza, ilk solo albümü Med Cezir'in kayıtlarını Kuvvet Mira ve Digitalmix stüdyolarında gerçekleştirdi.

Solo albüm çalışmaları devam ederken Türkiye’de pek çok konser veren Ceza, 2002’nin Mart ayında ilk yurtdışı konserini de İsveç’te gerçekleştirdi. İsveç’te yaşayan Türklerin yanısıra İsveç’li müzikseverlerinde yoğun ilgi gösterdiği konser çok başarılı geçti. Ceza, İsveç seyahatinde ayrıca İsveç’in en önemli hiphop gruplarından Fjarde Varlden ile birlikte bir parça kaydetti. Bu parça Fjarde Varlden’in Tamam adlı single’ında yeraldı ve İsveç’te CD ve LP olarak piyasaya çıktı.
Haziran 2002’de Med Cezir piyasaya çıktı. Albüme adını veren Med Cezir parçasına daha önce Levent Yüksel, Mirkelam gibi sanatçılara çektiği video kliplerle ünlenen yönetmen Murad Küçük tarafından profesyonel bir video klip çekildi. Klip müzik kanallarında dönerken, Ceza ayrıca ulusal kanallarda haber bültenlerine ve çeşitli televizyon programlarına konuk oldu. Tüm günlük gazeteler ve aylık dergiler özel röportajlarla yer verdiler.
Albüm sonrasında Türkiye’nin dört bir yanında konserler veren ve H2000, RockIstanbul gibi öenmli organizasyonlarda yer alan Ceza, ayrıca yurtdışında Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Belçika gibi ülkelerde sahne aldı.
Ceza, Mart ayında Mitsubishi Lancer için bir radyo reklamını seslendirerek tekrar gündeme geldi. Reklamın çektiği büyük ilgi üzerine devam bölümleride kaydedildi.
Ağustos 2004'te Rapstar adlı ikinci albümünü çıkardı. Albüm bir önceki albümlerinde olduğu gibi Hammer Müzik tarafından yayımlandı. Albümün prodüktörlüğüne ise DJ Mic Check getirildi. Ceza, bu albümde kız kardeşi Ayben, Fjarde Varlden, Dr. Fuchs, Sagopa Kajmer, Sahtiyan, Fuat gibi birçok rap sanatçısıyla düet yapmıştır.
2005 yılında Fatih Akın'ın yönettiği İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek adlı filmde kendisini canlandırdı. Bu filmde Ceza, Holocaust adlı parçayı canlı olarak seslendirdi.
Üçüncü albümün hazırlıklarını yapan Ceza; Candan Erçetin, Mercan Dede ve Burcu Güneş’in albümleri içinde düetler kaydetti ve bu düetlerle de ses getirdi.

alıntıdır..

Son Düzenleyen Morrigan; 25-02-2007 @ 17:06.
Eski 27-06-2006   #4 (mesaj-linki)
GusinapsE - avatarı
Türkçe Rap Haber, Tanıtım Ve Röportajlar

Ceza'dan Önemli Açıklama!

Herkese saygı ve selamlar...

Öncelikle yaptığımız işlere saygı gösterip destek veren ve insanca eleştirmeyi bilen herkese çok teşekkür ederim. 29 nisan da çıkan Feyz Al single inin benim için değeri, annemin doğum gününe denk gelmesiyle daha fazla bir anlam kazandı.

Bazı kardeşler; elinizden geldiğince her şeyi yakmaya çalışıyorsunuz. Ailelerinizi yanınıza alıp şöyle söyleyin “anne baba bakın insanlar ne güzel şeyler yapıyor en azından bir şeyler yapıyor” . Sonra “biz de onların bütün emeklerini insanlara dağıtıyoruz yollarına taş koyuyoruz” deyin . Hadi ailelerinize bakın siz bizi böyle yetiştirdiniz işte bundan başka bir şey beceremiyoruz deyin . Bu küçük yaşınızda nasıl bu hale geldiniz bilmiyorum ama yozlaşmışlığın geleceği olarak sizin bayrağınız kırıldı bile. Ölmüş insanlara küfür etmek, erkek gibi ağzını sıkı tutamamak ve kin kin kin... Kendinizi bitireceksiniz yapmayın. Enerjinizi tüketmeyin boş verin. Demek ki bu sizin işiniz değil. Hak ettiğinizi düşündüğünüz yerde değilseniz, bu benim suçum değil. Benden daha çok ne biliyorsunuz ki? Benim hayatımla benden çok ilgilenen kendi hayatını boşlamış tipler türedi. Artık beni ve bazı isimleri bırakın underground’da bir sürü iyi, başarılı, ışığı parlayan gruplar ve mc'ler var. Biraz onlarla ilgilenin.

Single'a gelince Fuchs'a diss falan yok. O benim her zaman arkadaşımdır. Bu ülkede rapi onunla biz başlattık. Ayrıca ben insanların özel yaşantılarına girmeden yüzeysel olarak alay edip hiciv yapabilirim. Zaten öyle de oldu ******laşmanın alemi yok. En yakınımdaki insan bile kaypakça diss yazıp dinletebiliyor. Benden daha iyi olduğunu düşünen varsa çalıntı sözlerle değil freestyleda konserde karşıma gelsin. Biriyle derdim varsa o benimle onun arasındadır. Bu da kimseyi ilgilendirmez. Ben yazılar yazıp çamur atmak ve kavga etmek yerine rap yapıyorum. Ne dedikoduya ne de iftiraya ihtiyacım yok. Singleda her daim benimle uğraşan, alçakça eleştirip küfreden, canımı sıkanlar ve bunun yanında ilham aldığım her şeyi yazdım. Bana yazdıklarımın anlamını sormayın. İsteyen hepsini üzerine alır.

Ayrıca her zamanki gibi içimden geleni yaptım. Yıllardır o kadar olaya rağmen tek bir satır cevap yazdığımı ya da herhangi eleştiri ya da karalayıcı bir yorumumu gördünüz mü? Single’da da hepimize saldıran insanlara kendimce cevaplar verdim. Daha önce de vermiştim ama siz gene korkmuştunuz karşı tarafta kalmıştınız. Şerefsizce bunu kendinize fırsat bilip en zayıf anda saldırdınız. Gücünüz anca kendi ortamınızla uğraşmaya yetiyor. Sokakta sizinle alay eden insanlar var.. Giyinişinizle, müziğinizle, tavırlarınızla yani özgürlüğünüzle ve bunu yapanlarınsa kendilerinin de özenti olduklarının farkında olmamaları büyük acı. İşte sizin düşmanlarınız orada. Sizi her gördükleri yerde eşşek gibi yow yow diyen salaklar, televizyona çıkıp hepimizi boyz anılarla aynı kefeye koyanlar, Amerikan raplerine para verirken bizim kliplerimiz için para isteyenler, o Amerikanlarla bizi aynı zannedenler ve dahası dahası... Sizin yaşınızdayken bizim kavgamız sokaktaydı ama şimdi daha büyükleriyle uğraşıyoruz.

Türkçe Rap’e destek internette yorum yapmakla olmaz. Yerinizde olsam oturur ağlardım. Eğer bana katılıyorsanız bölünmeyin. “Dostça rakip” olun. Bırakın toplumda isteyen istediği müziği dinlesin, istediği gibi giyinsin. Sonuçta herkesin nedeni aynı, Kimsenin albümünü single’ını zorla almak zorunda değilsiniz. Hileyle kazanacağınız zaferi vicdanınıza kabul ettirebilecek misiniz? Yaptıklarınız size geri dönmeyecek mi? Ben bunu asla yapmadığım için buradayım.

Şu kısa hayatta bir şeylerin farkına varıp dürüst yaşayan tüm kardeşlerime, büyüklerime saygı ve sevgilerimle... “Yerli Plaka”'da görüşmek üzere, sağlık ve mutluluk dilerim.

Ceza

Eski 27-06-2006   #5 (mesaj-linki)
SailorGirl

Derin Darbe Röpörtajı..!

Tanınmış rap gruplarından olan Derin Darbe ile yaptığımız röportajı sizlere sunuyoruz ...
cihan: Kuvvetmira’ya girmeden önce derin darbe adı altında toplanmış olan bir ikili var mıydı? Yoksa kuvvetmira sonrası mı oldu bu oluşum?Derin darbe: Öncelikle herkeze merhaba Derin darbe’ den de önce bir oluşum vardı. 1998 başlarında Ekip adında bir grubumuz vardı, ben Özgür a.k.a. Tetik ve kankam Tayfun a.k.a.Lanet adı altında bir sene boyunca beraber çalıştık, eski kaynaklardan bakılabilir… Ve bu grup da kuvvetmira’ nın ilk kadrolarındandır.

snd-cihan: Uzun zamandır rap’le uğraşmaktasınız. Bu süreç içerisinde derin darbe ne yaptı.? Karamsar naralar isimli albümünüzü çıkardınız. Her sanatçın’ın yaptığı işten bir beklentisi vardır? Karamsar naralar albümü bütün beklentilerinizi karşıladı mı?
Derin darbe: Evet 1998’ den beri iyi ya da kötü rapı icra etmekteyiz. Bu süreç içinde kendimizi geliştirmek ilk amacımız oldu. Neler yaptık sorusuna gelince: Bir çok underground parça yaptık, kendimiz de dahil Ceza, Sagopa gibi mclere klip ve montaj yaptık. Birçok şehirde konserler verdik. Ve ilk albümümüz Karamsar Naraları çıkarttık…Ve şu anda Sineğe Otopsi şiir kitabından tanıdığımız Gökhan Sönmez‘ in kaleminden “Anlat Onlara Abi” Adlı kitabımızı baskıya verdik. Karamsar Naralar albümü her beklentimizi karşılamasa da bizim ilk bandrollü albümümüz ve manevi yönden tatmin edici.

snd-cihan: Kuvvetmiradan ayrıldığınızı açıkladınız? Bize bu olayı anlatırımsınız derin darbe neden böyle bir karar aldı. Böyle bir karar vermenize sebep olan olay nedir?
Derin darbe: Kuvvetmiradan ayrıldık evet ama Bu kararı biz değil Yunus aldı. Sebebi ise abim Erkânın sitemize o dönemlerde yazdığı bir yazıdan kaynaklandı Hammer müzik ten Haluk Ataklı’ nın bizi arıyarak x bir site ile bir bağlantımız Olduğunu ki böyle bir şey yoktu ve dava edeceğini söylemesi sinirlerimizi gerdi Ve abim bir hışım la yazdığı yazıda Ceza ile Sagopa ya övgünün yanında eleştiride Bulundu ve Sagopa bu olaya alındı ve bulunduğumuz noktaya geldik Ben Yunusun hayatını bilirim alınması veya darılması gereken çok daha derin konularıda Bilirim ama yazmam ve gerekte duymam. Ben rapçiyim ve özgürlüğüme son derece düşkünüm Kimsenin altında ezilmeye niyetim Yok Kuvvetmiraya kinimde yok dostça ayrıldık böylesi daha hayırlı oldu düşüncesindeyim Kendilerine başarılar dilerim.

snd-cihan: 2.albüm çalışmalarınıza başladınız. 2. albümünüzde sevenleriniz nasıl bir derin darbe izleyecek tarzınızda bir değişiklik olacak mı ve albüm yine hammer müzik şirketinden mi çıkacak veya yeni bir plak şirketi ile anlaşmalar var mı?
Derin darbe: Albümümüz ortometri bitmek üzere ve bomba gibi geliyor. Tam bir Percussıonısm, Drum lar gerçekten itina ile seçildi ve buda doyurucu Beat ler dinleyeceğiniz anlamına geliyor, sürekli kendimizi geliştiriyoruz Albümün genelinde melankolik melodik altyapılar üzerine ilk albüme nazaran daha sert Lirikler mevcut ve yine Hammer müzik etiketiyle çıkartmayı düşünüyoruz

snd-cihan: 2.album feat leri benli mi? yeni albümünüzde sizlere kimler eşlik edecek?
Derin darbe: Şu an kayıt’ını alıp bitirdiğim feat ler arasında Abluka Alarm dan Leadri ve Savaş’ın parçaları hazır ve şu anda kanada da ikamet eden kardeşim baracuda var. MT, Mono 1 ve İkaz dan dan beklemekteyim şimdilik feat ler bukadar

snd-cihan: En son sahne performansınızı İstanbul’da gerçekleştirdiniz sizce nasıl bir sahne performansı sergilediniz ve ileriki tarihlerde derin darbe nerde sahne alacak kesinleşmiş bir konser tarihi var mı?
Derin darbe: Evet en son İstanbul da Hip Hop festivali 2 de sahne performansımızı sergiledik ve gayet İyiydi anlımızın akıyla sahneden indik diye düşünüyorum.Ve şu an tarihi belirli olan bir konser yok tekliflere açığız bekliyoruz.

snd-cihan: 2.albümünüz tam olarak ne zaman müzik marketlerde yerini alacak? Belirli bir tarih var mı?
Derin darbe: Albümün ağustos ayında biteceğini söyleye bilirim ama tam olarak çıkacağı tarihi Veremiyorum bu birazda plak şirketine bağlı.

snd-cihan: Türkiye’de gün geçtikçe rap dinleyen kitlenin artığını görüyoruz sizce bu neden kaynaklanıyor? Neden dinleyiciler son zamanda Türkçe rap’e önem vermeye başladı. Türkiye’de gün geçtikçe ilerleyen bir kitle sizce var mı?
Derin darbe: Günümüzün edebiyatçıları artık rapçilerden çıkıyor ve edep li iki sözcük her kulağa hitap Eder düşüncesindeyim ve öyle olduğu da bariz ortada, dinleyicilerin önem vermesinin Sebebi de rap in bir şiir kadar estetik yazılıp beat lerin üzerine itinayla flow lanması ve Kolay ezberlenmesi olsa gerek yani iki duygulu ve anlamlı kelimeyi bir araya getirmek Dübür ister ve istemediğiniz kadarını rapçi bir araya getirir.Gün geçtikçe ilerleyen bir kitle tabi ki var, biz zamanında yabancı gruplar dinlerdik çünkü Türkçe rap grubu doyuramayacak kadar azdı ama şu anda alttan gelen rap dinleyicileri Sanki yabancılar bu işi icra etmiyormuş sadece Türkiye de yapılıyor muş casına Benimsediler ve buda ilerlemenin temelidir.

snd-cihan: Şuan Türkiye’deki Underground piyasadaki Mc leri değerlendirmenizi istesek nasıl değerlendirirsiniz? Gelecekteki Türkçe sözlü rap müziği nasıl bir yerde olacak?
Derin darbe: Underground da çok yetenekli mc ler var saygı duyuyorum yalnız kimileri eser yaratmak yerine Daha önce keşif edilmiş diss i yapmayı tercih edip bir yerlere ulaşmaya çalışıyorlar ama bu Şekilde zor, ve gün geçtikçe işleri daha zorlaşacak gibi geliyor bana Tahminimce amatör ya da profesyonel olarak Türkiye de 1000 in üzerinde rap i icra eden Grup yada şahıs vardır buda her konuda kayıt aldıkları stüdyo dan tutunda plak şirketleri ne Kadar bir rant yaratır kapitalist düzende rant kaliteyi getirdiği gibi çok kişiyi de eler Türkçe rap bu gazla giderse gelecekte kolayca düşmeyeceği bir zirveye çıkacaktır
Ve sanırım Behringer firmasını daha bir zengin edecektir.

snd-cihan: Suikast.de farkıyla son olarak bize ve sevenlerinize söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Derin Darbe : Suikast.de bu işin öncülerinden dir vakti gelenleri ve tarafsız haberleri yayımlayacağına inanıyor başarılar diliyorum ve tüm sevenlerimize selamlar saygılar.

DERİN DARBE

alıntıdır....

Son Düzenleyen Morrigan; 25-02-2007 @ 17:13.
Eski 27-06-2006   #6 (mesaj-linki)
SailorGirl
Zaïan Gölge, Falcon

Zaïan Gölge, Falcon '' Mezar Taşima '' Klip!

Belçikan'ın En Kaliteli İki Rapcisi Zaian Gölge ve Falcon Birara'ya Gelerek Büyük Bir Projeye İmza Attılar. Tamamen Belçika Yapımı Olan Bu Çalışma Brükseldeki Müslüman Mezarlıgında Çekildi. Klibin, Dream Tv, Viva, Tele Bruxelles Kanalarında Yayına Girecegi Açiklandi Albüme Büyük Katkıda Bulunan Ünlü Sanatçı Gülabi Kubat Birkaç Parçayada Eşlik Etti ve Ayrıca Klipte'de Yer Aldi. Klip Benjamin Vire Tarafından Çekildi ve Yönetmenligi Patrick Etienne Tarafindan Yapildi 2 Gün Süren Klip Çekimleri Sonunda Ortaya İzlemeye Deger Bir Eser Çikti.

Son Düzenleyen GusinapsE; 28-06-2006 @ 22:09.
Eski 28-06-2006   #7 (mesaj-linki)
SailorGirl

Kolera

Kolera (asıl adı Esen Güler) İstanbul doğumlu bir rap müzisyenidir.
Turizm ve Otel işletmeciliği Yüksek Okul mezunu sanatçı 1998 yılında Yunus Özyavuz (Sagopa Kajmer) ile tanıştı ve rapi fiilen icra etmeye başladı.
İlk kaydını 1998 yılında Kuvvetmira Stüdyosu'nda İnkar Boşuna adlı parçaya yaptı. Aynı sene Silahsız Kuvvet ile Neden Ağlıyorum ve Dünden Kalma Hayaller adlı parçaları kaydetti. 1999 Senesinin sonunda yoğun okul ve iş temposu nedeniyle rape 2 yıl süreyle ara verdi. 2001 senesinde ilk Underground EP'sini internet yoluyla dinleyicilere sundu. 2004 yılında Sagopa Kajmer'in Bir Pesimistin Gözyaşları adlı albümünde sanatçıya Kalp Atışlarım 78 BPM adlı parçada eşlik etti. Aynı sene Sagopa Kajmer düetleri Günlerim Ağlak (Di*****ilik) ve Aklımın Odaları adlı 2 parçayı internet yoluyla yayınladı. 2005 yılı başında Sagopa Kajmer Pessimist EP 3'te Süper Sperm adlı parçaya eşlik etti. Aynı sene, Sagopa Kajmer'in Romantizma albümünde, Sago Vs Kolera adlı parçaya eşlik etti.
24.09.2005'te prodüktörlüğünü Sagopa Kajmer'in yaptığı ilk solo albümü Karantina Embryo'yu İrem Records etiketiyle dinleyenleriyle buluşturdu. Yine 2005 yılında Kuvvetmira Disstortion EP 'de 2 düet parça ile hazır bulundu.
Aynı sene,kendi albümlerini çıkarmak ve yeni yeteneklere daha geniş imkanlar sunarak kapılar açmak üzere Sagopa Kajmer ile 11.08.2005 te kendi plak şirketleri Melankolia Records 'ı resmen kurdular.

Asıl adı Esen Güler İstanbul doğumlu, Turizm ve Otel işletmeciliği Yüksek Okul Mezunu, 1998 yılında Yunus Özyavuz (Sagopa Kajmer) ile tanıştı ve rapi fiilen icra etmeye başladı.
- İlk kaydını 1998 yılında Kuvvetmira Stüdyosu nda İnkar Boşuna adlı parçaya yaptı. [[-Aynı sene Silahsız Kuvvet ile Neden Ağlıyorum ve Dünden Kalma Hayaller adlı parçaları kaydetti.
-1999 Senesinin sonunda yoğun okul ve iş temposu nedeniyle rape 2 yıl süreyle ara verdi. -2001 senesinde ilk Underground EP sini internet yoluyla dinleyicilere servis etti.
  • Eksik Eylüllerin Geciken Yağmurları
  • Psikolog
  • Komada Martı
-2004 yılında Sagopa Kajmer'in Bir Pesimistin Gözyaşları adlı albümünde sanatçıya ,Kalp Atışlarım 78 BPM adlı parçada eşlik etti.
-Aynı sene Sagopa Kajmer düetleri, Günlerim Ağlak(Di*****ilik) ve Aklımın Odaları adlı 2 parçayı internet yoluyla servis etti.
-2005 yılı başında Sagopa Kajmer Pessimist EP 3 te Süper Sperm adlı parçaya eşlik etti.
-Aynı sene,Sagopa Kajmer'in Romantizma albümünde, Sago Vs Kolera adlı parçaya eşlik etti.
-24.09.2005 te prodüktörlüğünü Sagopa Kajmer'in yaptığı ilk solo albümü ,Karantina Embryo'yu İrem Records etiketiyle dinleyenleriyle buluşturdu.
-Yine 2005 yılında Kuvvetmira Disstortion EP.de 2 düet parça ile hazır bulundu.
-Aynı sene,kendi albümlerini çıkarmak ve yeni yeteneklere daha geniş imkanlar sunarak,kapılar açmak üzere Sagopa Kajmer ile 11.08.2005 te kendi plak şirketleri Melankolia Recordsı resmen kurdular
BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
Kolera'nın; 1-)Bir Pesimistin Gözyaşları albüm kapağındaki,yüzü kapalı,elinde yüzük olan kişi olduğunu,
2-)Örümcek fobisi olduğunu,
3-)Marka bağımlısı olmadığı halde,koyu bir adidas aşığı olduğunu.
4-)Kentucky Fried Chicken a bayıldığını,
5-)En sevdiği filmlerin:
  • Jeux De Fants(Çocuk Oyunları)
  • Les Triplettes De Belville(Belville Üçüzleri)
  • Leon
  • (Stephan King's) Misery ve
  • Lordz Of The Rings serisi olduğunu,
6-)Türk Kahvesi düşkünlüğü olduğunu,
7-)Mevlana nın eteğinden tuttuğunu,
Tahmin edilenin aksine,Wu Tang,2Pac gibi rapin çok sevilen isimlerinden hiç de hoşlanmadığını,
9-)Aesop Rock,EL-P,Sole,Slug,Dose One,İllogic,Roots Manuva,Eligh,Anticon Camp,Sixtoo gibi Underground MC leri ve grupları,sevdiğini,
10-)1960 ların ve 70 lerin Türkçe Pop Müziğine hayran olduğunu,
11-)En sevdiği Türkçe Pop Albümü nün Nur Yoldaş'ın Sultan-ı Yegah'ı olduğunu,
12-)Barış Manço,Sezen Aksu ve Erkin Koray ın müzikteki gücüne inandığın,ı
13-)Pink Floyd'un babayadigarı olduğunu ve çok sevdiğini,
14-)Kendi kayıtlarını,Sago evde yokken kendi başına yaptığını,
15-)Tamamiyle tüm sözlerini kendi yazdığını ve kesinlikle başka kişilerden etkilenmediğini,filozofiye ilgi duymadığını,kendisine diss atan hemcinsleriyle daha önce hiç karşılaşmadığını,
16-)Stajlarından birini de Swissotel mutfaklarında yaptığını,her çeşit yemeği ustaca icra ettiğini,Osmanlı Yemek ve tatlılarını özellikle iyi yaptığını,
17-)Baba kökeninin Bulgaristan,anne kökeninin Yugoslav ve arap olduğunu,
1Atatürk e hayran olduğunu,
19-)5 Vakit ibadet ettiğini
20-)Müzikte neşeden tiksindiğini,melankoli ve coşkudan yana olduğunu,
21-)Çok parfüm sıkan kadınlardan ve moda diye giydikleri rüküş kıyafetlerden bunaldığını,
22-)Bir tane dünya şirinesi dişi terriere i ve bir tane de gayet ciddi, katil bir Bull Terrier inin olduğunu,kızdığı zaman düşmanlarının üstüne saldığını ve adını 13.Cuma nın sakin katili Jason dan aldığını

23-)En sevdiği PS oyunlarının,
  • Crush Bandicoot Twin Sanity
  • Def Jam Vandetta New York Underground
  • Crazy Taxi
  • Virtual Fighters
  • Kya
  • Power of Juju
  • Grand Thieft Auto
  • Tekken
  • K 1 Proffessıonal
  • Winning Eleven (Türkiye Ligi hariç)
24-)Lindt in hindistancevizli beyaz çikolatasını bir kere yediğini ve bir daha bulamadığı için hala marketlerde bu çikolatanın sohbetini açtığını
25-)Geleneksel Erkek Tavlasında çok başarılı olduğunu,Çin Damasında olağanüstü olduğunu,
26-)Boş vakitlerinde amatörce scratch yaptığını,bazen kendini bu işe çok kaptırdığını,odasında 2turntable 1Mixer olduğu halde Sago nun Vestax larına gözünü diktiğini,scratch yaparken hep aynı hataları yaptığı için kendine sinir olduğunu.
27-)Normal insanın 5 katı fazlası su içtiğini,
2Çok neşeli muhabbeti olmasına karşın,sinirliyken yanına yaklaşılmaz olduğunu,
29-)Küçükken lakabının denizkızı olduğunu,çok iyi yüzdüğünü, ]] 30-)Gayet amatör, tual üzerine yağlı boya çalışmaları olduğunu,
31-)Lise ve Üniversite deki bölümü nedeniyle,İstanbul un tarihi mekanlarını iyi bildiğini(Ayasofya Camii nin kubbesinin çapından,Yerebatan Sarnıcı Direklerinin uzunluğununa kadar)Türkiyenin Turistik Yöreleri Bilgisinin de küçümsenmeyecek derecede olduğunu.
32-)Hastalık derecede olmamakla birlikte,temizlik konusunda gayet hassas olduğunu,
33-)Yüksekokulu 1.lik derecesiyle bitirdiğini,
34-)Yener in Çöktü Gece parçasını çok beğendiğini,
35-)Sitesine gelen Demo ve Lyrickleri titizlikle takip ettiğini,
36-)Darwin Teorisine gıcık olduğunu,
37-)Türk Televizyonu programlarından hiç hoşnut olmadığını bu nedenle hayli çok film izlediğini,çok fazla film satınaldığı için,filmlerin ilk 10-20 dakikasına şans tanıdığını,beğenmezse hemen idam ettiğini.
3Sago nun kendisinden yapmayı öğrendiği Türk Kahvesini,artık daha köpüklü ve kıvamlı yapmasından dolayı bozulduğunu (formülü çok soğuk su ve kısık ateşmiş,birde suyla şekeri evvela karıştırmak
39-)Vücudunda dövme olmadığını,
40-)2001 de diline piercing yaptırdığını ve kayıtta çıkardığı çıt çıt sesi yüzünden 1 haftada çıkardığını,şuan bu tarz olaylardan nefret ettiğini,
41-)Yabancı Rap ten ziyade Türkçe Rap müziğini duyduğunda mutlu olduğunu ve Türk Rap Müziği ne gönül verdiğin,
42-)Hiç kimse yanında yokken Sagopa'nın İstanbuldaki ilk samimi kız arkadaşı olduğunu biliyormuydunuz?

Son Düzenleyen Morrigan; 25-02-2007 @ 17:18.
Eski 28-06-2006   #8 (mesaj-linki)
SailorGirl

Sansar Salvo

18.08.1989 İstanbul / Kadıköy doğumlu Sansar 2000 yılında ilk sözlerini yazmaya başladı.
2002 yılında ilk kaydını gerçekleştiren Sansar 2004 yılına kadar çeşitli MClerin underground albümlerinde konuk olarak yeraldı.
İlk underground EPsi olan Muazzam Perdah'ı 2004 yazında çıkardı.
Yine 2004 yılının sonlarında İstanbul'da adını oldukça duyuran RAPertuar isimli çalışmasını yayınlayan
Sansar bundan sonra kimi ortak ,kimi solo albüm olan bir çok underground çalışmaya imza attı.
2005 yılının yazında Taşoda Prodüksiyon ile anlaşan Sansar,İstanbul'da sayısız Jam,konser ve festivalde sahne aldı.
Bunun yanı sıra Rapbiznezz ve Merdiven ekibi ile Konya,Karabük,İzmir gibi bir çok şehri dolaştı.
Şu anda Kadıköy Merdiven ve Taşoda Rapbiznezz ile beraber çalışmalarını sürdüren Sansar'ın ilk bandröllü albümünün 2008 yılında çıkması planlanıyor.

Albümler:
Sansar - Muazzam Perdah EP
Sansar - RAPertuar LP
Sansar & Rahdan - Keşmekeş
Sansar - Zincirleme Kaza EP
Sansar - Serkeş Lirik LP
Sansar & Rapozof - Kontrol Kalemi
Sansar - Psikoz

Son Düzenleyen Morrigan; 25-02-2007 @ 17:19.
Eski 28-06-2006   #9 (mesaj-linki)
SailorGirl
Cvp: Türk Rap Haber, Tanıtım Ve röportajlar

Hip Hop Jam İnfo :

Bilet : Tokat Adidas Bektaşoğlu Spor , Turhal Mavi Bilgisayar [ Yenişehir]
Ücret : 5 YTL

Son Düzenleyen GusinapsE; 29-06-2006 @ 01:04. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 28-06-2006   #10 (mesaj-linki)
SailorGirl
İstanbul Attack

AHKER - Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz.Yeni albümünüz hayırlı olsun.Hem kendi aklımızdaki konuları hemde sitede daha önceden üyelerimizin sizinle ilgili merak ettikleri sorular hakkında bir röportaj yapacağız.İlk olarak ; Bu 4 rap silahı hangi şartlardan geçerek bir araya geldi ?Kuruluş aşaması nasıl gelişti ?

FUCHS - Zaten 2000 senesinden beri beklenen bir projeydi,daha önceden bu mesajı vermiştik.Amacımız hakikaten güvenebileceğimiz beraber yürüyecebileceğimize inandığımız arkadaşlarla bu işi yapmaktı.Çünkü hani herkes diyor ya 4 kişi kalabalık gruplar dağılıyo,grup olmaz falanama biz 10 senelik arkadaşız bizim birbirimize çıkarlarımız yok , EGO problemimiz yok.Önemli olan İstanbul Attack grup en üsste.
Kuruluş aşamasında bazı insanlara fikirlerimizi sunduk,Cem ÖZKANa sunduk. Kendisi bize tamam dedi ve böylece başladık.

RAMİZ - Geçen gün düşünürken benim aklıma birşey geldi.Ben üniversite 1. sınıftaydım o zamanlar Fuchs´la biz İstanbul Attack hakkında konuşmuştuk ve ben Ankara´da olduğum için Fuchs´lar İstanbul Attack ile ilgili fotoğraflar çekildiğini hatırladım.Bunu belirtelim.Ne kadar eski ve köklü bir proje olduğunu hatırlatalım.Fuchs´un beni arayıp " moruk bi altyapı dene ,bende bi tane deneyeceğim " dediğini hatırladım ve
güvenim 10 kat daha fazla arttı.Sonra bazı sebeplerden dolayı Fuchs askere gitti ,Kasırga çalışıyordu , vs vs vs...Uygun şartlar birleşti ,uygun zaman oldu ,uygun mekan oldu ve tam zamanında olması gerektiği gibi oldu.Hepimiz çok mutluyuz ve bu grupta olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.Yıllarca beraber zaman geçirdik çok sıkı dostuz.Köklü ve dostluğa dayanan bir grubuz.BİZ ARKADAŞIZ.Biz böyle bir hata yaptığımız zaman birbirimizin yüzüne nasıl bakacağız diye düşünen
insanlarız ve Allah izin verirse hep beraber yaşlanacağız.

AHKER - Fuchs zaten daha önceki şarkılarında İstanbul Attack´dan hep bahsediyordu zaten.Bu Fuchs´un hayalindeki bir projeydi.Ben bunu hep beklemiştim zaten.Daha öncede çok kez bu konuyu konuşmuştuk.Peki grup elemanları olarak solo albüm çıkarmayı düşünüyor musunuz ?

FUCHS : Şu an böyle bir düşüncemiz yok.İstanbul Attack var ve bu grubunbir yere gelmesi için çalışıyoruz.Şimdiden gelecek ile ilgili yorum yapmak yanlış.

RAMİZ : Olursa da zaten yine İstanbul Attack´çatısı altında olacak.Terror squad yada Wu-Tang nasıl yapıyor mesela aynen öyle olacak.

FUCHS : Şu an bu albüm zaten çok yeni.Solo değil ama biz bu albümün promosyonu bitirdikten sonra İstanbul Attack 2.albümü için çalışmalara başlayacağız.

AHKER - İstanbul Attack bir grup mu yoksa bir proje mi?

KASIRGA - İstanbul Attack büyük bir grup , bir aile , kesinlikle bir proje değil.

FUCHS : Şu an 4 kişiyi görüyorsunuz ama aslında bizim arkamızda büyük bir ekip var.Menejerlerimiz , basın danışmanlarımız vs vs vs...Bu insanlar aynı zamanda Türkçe Rap için çalışıyorlar.

AHKER - Grup şu anda 4 kişi ama daha önce benim bildiğim kadarıyla Cabbar ve Cambaz gibi eski rapcilerle de beraber bu grup için çalışmıştınız.Bunların veya İstanbul´da yeni yetenekli rapcilerin gruba dahil olma imkanları var mı ?

TİMUR - Bu gelecekle ilgili.Şimdiden birşey söylemek doğru olmaz.Bana sorarsanız İstanbul o kadar kalabalık ki,elbette yetenekli insanlar vardır ki,eğer iyi insanları bulursak düşünce olarakda anlaşabilirsek " Neden olmasın ? "

AHKER - Tarzınızda değişiklik var mı ? Daha önceki yaptığınız rape oranla bir değişme var mı ?

FUCHS - Tarzımda bir değişiklik yaptığımı kabul etmiyorum,Sound´da bir değişiklik yaptım.Albüm baştan aşağı saldırı pozisyonunda.Dikkat etsinler.Aynı rapi söylüyordum,sertti.Tarzım aynı yani zaten değiştirmek istesem FUCHS olamam ki .Sound´da değişiklik olarakda
ritimleri biraz daha aksak ve hareketli tuttuk,Türkçe melodiler yani Türkçe vurgular eklendi.

KASIRGA - Daha önce bunu denediler.O sentezlemeyi yapmak istediler ancak bizim albümümüzü dinlediğinizde bizim bu işin tam ortasını bulduğumuz gözüküyor.

RAMİZ - Şimdi Ahker röportajı sen yapıyorsun ama benim sana bir sorum olacak Ben sana İstanbul Attack albümünü gözün kapalı koyacam dinlediğin zaman bu Ramiz bu Fuchs diyebilecek misin ?

AHKER - Ben derim.Çünkü ben biliyorum.

RAMİZ - Emin ol bu albümü dinleyen herkes bunun farkına varacak.Bizim stilimizde değişme yok.Ben bu albüme baktığım zaman o kadar tatlı parçalar var ki.

AHKER - Grubun adını özümsüyor yani.

RAMİZ - Kesinlikle.Biz bu albümde Yurt Dışında Dünyadaki soundu yakaladık.Ama biz bu sounda Türkiyedeki şeyleride kattık çünkü yurt dışındaki adam "Bunun İngilizcesi var ben neden Türkçesini dinleyim ki" diyecek.Biz yıllardır bu hataya düştük.Ama biz kendimizden de birşeyler kattık.

KASIRGA - Yani İstanbul´un bir soundu oldu.

FUCHS - Mesela biz bu albümü yaparken aylarca Trafik editle uğraştık.Albümde ne eksik ? Ne ekleyebiliriz ? Neyi canlı çalabiliriz ? Bununla uğraştık.Albüm hemen bitti çıkartalım demedik.İsteğimiz bu soundu yakalamaktı ve yakaladık.Zaten İstanbul Attack´ın baştan beri amacı İstanbul´da rap yapılıyor dedirtebilmekti.İstanbul´u rap kenti yapmak.

AHKER - Bu kadar iddialı bi grubun televizyonlarda neden playback yaptığı merak ediliyor ?

RAMİZ - Bakın gruptaki arkadaşlarla biz yıllardır bu işin içindeyiz.
Kimse bizim canlı performasımızdan şüphe etmeye kalkmasın.Biz o TV programlarına giderken zaten daha önceden takip ettik izledik ve programlar hakkında eleştiriler feedbackler aldık ve analizlerimizi yaptık.O programlardaki ses sistemleri bizim canlı performansımızı 4 kişinin 4 mikrofonun canlı performansını kaldırmaya yeterli değildiBizim Türkçe Rap ´in tanıtımı adına çıktığımız programlarda ses tesisatından kaynaklanacak ufak bir sorun bizi dinleyenlerin gözünde farklı lgılanabilecek.Türkçe Rapi seviyorsanız Türkçe Rapi tanıtmamızı bunu anlayışla karşılarsınız.Zaten bizim canlı performans vermeye elverişli programlardaki performanslarımız olacak ve konserlerimize
gelip nasıl canlı performansımız olduğunu görsünler.Bence bu 4 kişi sahneye çok yakışıyor.Gelsinler ve görsünler.

KASIRGA - Biz 4 kişiyiz.4 ayrı mikrofondan 4 ayrı ses gelecek ve bunu kaldırabilecek tesisata sahip değillerdi.

FUCHS - Biz uzun zaman bu programları takip ettik.Büyük sanatçılarda çıktı ama onların hepsinin sesi düşük geldi.Sonuçta onlar daha nağmeli böyle çiğneyerek söylüyorlar ama Rap´te böyle değil.Biz konuşuyoruz ve müziğin üzerine söylüyoruz.Zaten Türkiye rape yabancı ,insanları biraz
daha yaklaştırabilmek için biz bunu yaptık.Canlı performansımızdan şüphe eden varsa gelsin bizi canlı izlesinler.

AHKER - Türkiye´deki prodüktörler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

TİMUR - Türkiye´de rap prodüktörü yok.Varsada bizim içimizde olan insanlar.Diğerleri yıllardır pop , rock , arabesk tarzı müziklerin prodüktörlüğünü yaptıkları için rap sounduna yabancı insanlardı ve bu yüzden sorunlar yaşandı.Biz kendi albümüzün prodüktörlüğünü yaptık .Bize albümün trafik editi ve müzikal anlamda albüme ekstra ne katabiliriz diye düşündüğümüzde Cem Özkan bize yardımcı oldu.Biz rapciler belli bi boyuta kadar yapıyoruz altyapısını ,iskeletini oluşturuyoruz ama belli bir noktadan sonra profesyonel ve tecrübeli bir insanın yardımıyla bu iş oluyor.

RAMİZ - Cem ÖZKAN yaklaşık 12 sene kadar Amerika´da kalmış ve baya bi rapci ile muhattap olmuş ,geçmişinde de rap denemesi yapmış bir insan.Bu albümde bize hep "Albümde içinize sinmeyen birşey varsa hemen atın" derdi.

FUCHS - Biz bu albüme başlarken birsürü insanla konuştuk ,tanıştık ama içlerinden bizim en çok güvenebileceğimiz insan Cem ÖZKAN oldu.Fakat en önemlisi bize inanmasıydı.

AHKER - Bir ÜYEMİZ sizlere grup olarak daha hareketli bir tarza geçtiğiniz ,bunun bir başlangıç mı yoksa insanlara Türkce Rapi sevdirmek için geçici bir süreç mi olduğunu sormus ?

KASIRGA - 1. bunu soran arkadaş kesinlikle bu albümü dinlememiş.2. Rap protest müzik demek değildir.Rapin çıkışı böyledir ama daha sonra gelişmiştir.Türkiye´ de olmayan bir şeyi getirdik biz.Tepki alacağımızıda biliyorduk ama yaptık.Bu bir yenilik buna insanların tepkisi olması normal.

FUCHS - Dünya´daki sound değişiyor artık.İlk çıktığında farklıydı fakat her geçen gün daha da gelişiyor.Biz bu soundu yakaladık.

RAMİZ - Şimdi bakın biz rapin yelpazesini genişlettik , Tekdüzelikten çıkarttık.Albümün soundunda kendi melodilerimizi harmanladık.Bizim duygularımız bizim notalarımız bunlardı çünkü.Kimi insanlar olduğu gibi bazı şeyleri alıp bu benim duygum diye dinleyicilerine sunabiliyor.Buda bir yöntemdir ,sonsuz saygımız var AMA böyle insanlar bize leke sürmeye çalışırlarsa onlara öyle bir leke süreriz ki akılları kayar !!!

KASIRGA - Son dönemlerde benim kulağıma bazı söylentiler geliyor.Mesela biz Amerikan rapi yapıyormuşuz ,O zaman sen hangi rapi yapıyorsun ?onu da çok merak ediyorum.

AHKER - İleride prodüksiyon şirketi kurup yeni nesil yeteneklere yardımcı olmayı düşünüyor musunuz?

FUCHS - Muhakkak.Biz İstanbul Attack logosu üzerinden büyük işler yapmayı planlıyoruz.Mesela Timur ,bazı insanlar henüz Timur´u tanımıyormuş ama biz tanıyorduk.Biz her zaman piyasanın içindeyiz ve olan biteni her zaman takip ediyoruz.Yeni yetenekler çıktığında elbette ki elimizden gelen desteği sağlayacağız.

KASIRGA - Ben burda aklıma gelmişken birşey söylemek istiyorum.İnsanlar Türkce rapin yükseldiğini görüyorlar.Yukarıya çıktıkca bizi aşağıya çekmek isteyen insanlar var.Hatta onuda geçtim dışardaki piyasada bizi batırmaya çalışanlar var.Bu insanlar medyayı etkileyerek önümüzü kapamaya çalışıyorlar.Ama biz yılmayacağız.

FUCHS - İstanbul Attack´ın kurulmasının sebeplerinden biriside budur.Önce İstanbul´da daha sonra Türkiye´de rapi atağa kaldırmak.

AHKER - Son dönemde meydana gelen diss olayları hakkında yorumlarınız ne ?

FUCHS - Böyle ufak tefek anlaşmazlıklar zaten oluyordu ,bunun çok büyük bir önemi yok.Hatta bazen benim haberim bile olmadan karıştığım olaylar oldu.Bunun bana karşı olan saygıdan dolayı kaynaklandığını düşünüyorum.Bizim piyasamızda yükselenleri aşağı indirmek isteyenler oluyor ve böyle reklam yapacağını düşünenler var.Bize de laf atmak isteyenler
olacaktır.Rap piyasasına baktığın zaman en baştan kaç tane kişi var ki ?Ben bu tip olayların kimseye faydası olacağını düşünmüyorum.Benim birisiyle sorunum olduğu zaman zaten gider yüzüne söylerim.Bunu herkes çok iyi bilir.

KASIRGA - Şimdi piyasada bazı yeni bitmeler ,yeni wack MC´ler türedi.Bunlarda diss olayını sağdan soldan görükleri için yanlış algılıyorlar.En tepedekine laf atınca tanınacağını sanan çok insan var.

RAMİZ - Bide bazı insanlar var kendileri bize birşey söyleyemiyor ama adamlarını yandaşlarını dolduruyorlar ama BİZ SALAK DEĞİLİZ HERŞEYİN FARKINDAYIZ.Kaç yıldır bu piyasanın içindeyiz zaten.Damarımıza basmasınlar.Kimse uyanığı oynamasın.Barışsa adam gibi barış.Barışı yapsınlar ,lafta olmaz.

TİMUR - Arkadaşlarımında söylediği gibi bunlar çoluk çocuk işleri.
Bıraksınlar artık.Maşa kullanmasınlar.

AHKER - Peki Nefret Ondaon U.R.A ve Dawg Family bitti mi yeni çalışmalar var mı?

FUCHS - Şu an İstanbul Attack diye bir grup var.Herkes diğer projeleri geriye bıraktı.Biz İstanbul Attack 2 ´ yi düşünüyoruz .Biz önceki gruplarımızla bir yere kadar gelebildik ve bu grubu da artık rapi yaymak için kurduk.

RAMİZ - Bazıları benim hakkımda ileri geri konuşuyor.Burda buna bir açıklık getirmek istiyorum artık.Diyorlarki "Ondaon´u ben dağıtmışım ,Tuzak´la aram bozukmuş" falan filan.Tuzak benim yegane arkadaşım canım kardeşim hergün görüştüğüm insan ve bu gruptada herkesle arası
çok iyi.Tuzak evlendi Allah bağışlasın çok güzel bir çoçuğu var.İnşallah hep huzur içinde yaşarlar.Bazı insanlarda kötü bir yargı oluşmuş "Ramiz ´in olduğu grup şöyle olur , Ramiz huysuzdur " falan filan.Beni gerçek hayatımda tanısalar hiç böyle saçmalamazlar.

KASIRGA - Ben U.R.A´da birşeyler yaptım.Timur Dawg Family´deydi ve biz beraber bir albüm yapmak için hazırlıklara başlayacağımız zamanlarda İstanbul Attack grubuna dahil olduk.Biz Türkiye´de bir ilki başardık Türkiye´ de tüm radyolarda Rap çalıyor.İstanbul Attack çalıyor.

AHKER - Ben biraz albümden bahsetmek istiyorum.Albümde hiç rap featuring yok.4 kişi olduğunuz için mi ?

TİMUR - Aslında bütün albüm featuringlerden oluşuyor.Fuchs Ramiz´ in Ramiz Fuchs´un yada biz onların onlar bizim parçalarımıza düet yaptık.Her parçada featuring yaptık zaten.Dışardan bunu hakedebilecek tek insan Cem ÖZKAN´dı ve onunla da featuring yaptık zaten.

FUCHS - Eski albümlerimizi şarkılarımız dinliyoruz ve bu yeni albümümüzü dinliyoruz ve arasında inanılmaz fark var.Gülle gibi bu albüm.Kendi kendime tabii ki şimdiye kadar Türkiye´ye ulaşamayız diyorum , biz daha önce neden bunun farkına varamadık diye düşünüyoruz.

RAMİZ - Bakın şimdi Busta Rhymes´ı kim sevmez ?95 yılında woohaa yı yaptı ve o zaman herkes bu ne demişti ?Ama şimdi Busta için "Leader Of The New Rap Sound " = " Yeni Rap Soundunun Lideri " deniyor.Daha birsürü isim var.Terror Squada bi bakın.Geçmişteki parçalarına bakın ,bide şimdi yakaladıkları sounda bakın.Şöyle düşünmek lazım bu adamlar esnekti ve " çünkü sanat sınırsızdır ".Aynı şeyleri yapanlar bu güne kadar gelemedi zaten.

KASIRGA - Bizde bu soundu yakalayabilmek için çok zorlandığımız zamanlar yaşadık.Önceden rap tekdüzeydi.Delikanlılık çağından askerlik dönemine kadar insanlara rapi dinletebiliyorduk ama askerden sonra eğlenmek isteyenler rapte bunu bulamıyordu.Biz bunu başardık.

RAMİZ - Bizim albümde her tarz var zaten.O gün neyi hissediyorsak onu anlatan parça yaptık.Üzüldük sevindik bütün hislerimizi bu albüme yansıtabildik.Bu albüm bizim aynamız.

KASIRGA - Ben bir dönem Sagopa´nın backvokalliğini yaptım ama onunla beraberkende gülüp eğleniyorduk.Sonuçta hep üzgün gezmiyorduk.(Sagopa ´ya Selamlar )

RAMİZ - Türkiye´deki rapci kitlede bizi destekleyen çok büyük bir kitle var.Bizi seven var ama elbetteki sevmeyende olacak.

AHKER - "Kontağı Çevir" isimli parçanızdan bahseder misiniz ?Daha önce modifiyeli arabalar ve tuning alanında ilgili olduğunuzu biliyorum.Hatta bazı tuning organizasyonlarda sahne de almıştınız.

TİMUR - Adı üzerinde zaten )

FUCHS - Timur´unda söylediği gibi kontağı çevir adı üzerinde işte arkadaşım ... Biz yıllardır bu adamlarla çalışıyorduk zaten.Hemen hepimiz zamanında düşünmüşüzdür." Amerika´daki rapcilere bak altındaki arabalara bak " Artık Türkiye´de de var böyle rapciler.Zamanla herkes görecek.Yaza doğru da inşallah herkes görecek

RAMİZ - Şimdiye kadar tuning araba kullananlar hep yabancı rap
dinliyordu.Ama artık biz yoldan geçen modifiyeli arabalarda "Kontağı Çevir " çaldığını duyunca çok mutlu oluyoruz.

AHKER - " İtomamatambiyen " diye garip bir adı olan parçanız var.Peki bunun bir hikayesi var mı ?Fuchs galiba bu senin fikrin ...

FUCHS - Bizim arkadaş çevremizde söylenen şeylerdi.işte "Sokorro = Yardım " anlamında falan.Grup olarak da kendi aramızda oynadığımız bir oyun vardır.Dil sürçmesi olur insanın normal hayatında.Bu parçada bunu yansıtmaya çalıştık.İtomamatambiyen´in anlamını söylemeyelim ,
dinleyicilerimiz araştırsın ve bulsun
{ İpucu = İspanyolca bir kelime ) }

KASIRGA - Benim bu şarkıdaki bölümümde tek kalmış bir erkeğin gerçek hayatta yaşadıklarını anlatıyorum ve buna " abaza tiradı " diyorum.

RAMİZ - Harun itomamatambiyen triplerinden bahsetti.Ben geçmişe bakıyorum rapte uyuşturucuya karşı dumanlanmaya karşı parçalar yapıldı ama ben hayatımda ağzıma sigara ve alkol almış adam değilim hatta kahve bile kullanmıyorum .Ama şunu gördüm ki böyle parçaları yapan
insanlar bunu kullandı ama biz ne yaptık bu albümde ;Kendi hayatımızda neysek onu anlattık.Bizi ayıran nokta burda.Tamamen kendimizi anlattık.

KASIRGA - İnsanlar ilerde bize çelişkilerden bahsedemeyecek.Albümde neysek gerçek hayattada oyuz.

TİMUR - Arkadaşlarında söylediği gibi.Olduğumuz gibiyiz.

AHKER - Evet mesela bir insan hep bunalım yada hep eğlenceli olamaz.Elbette ki her insanın yaşamında belli evreler var ve hepimiz bu evrelerden geçiyoruz.Bazen İTOMAMATAMBİYEN triplerinde olabilirim bazen başka ...

FUCHS - Bu albümde hayal ürünü yok.Oturupda ne hayal etsek de parça yapsak demedik.Ben zamanında bir rap dinlemiştim adam türkiye´de ama " peşimde dazlak " falan bu tur sozlerden bahsediyordu.Öncelikle adam Türkiye´de ne dazlağı görmüş ki ?Bu çok komik.Rap yapacak adamın önce bilinçli olması lazım.Atma yani arkadaş ,varsa peşinde bi dazlak
oda benimdir.

TİMUR - Kimse hayal kurup o raplerine yansıtmasın ,çünkü hayaller geçici oluyor.Ulaşabilirsen ancak gerçek olur ,ulaşamazsan unutur gidersin.Biz zaten albümde gerçek hislerimizi veriyoruz O an ne hissettiysek onu vurguluyoruz.Fuchs´un da dediği gibi başarılı olmamızın sırrı ,
İstanbul Attack olmamızın sırrı bu ; " HEPİMİZİN KENDİMİZ OLMASI ".Yapacağımızı söylediğimiz herşeyde yapılabilecek durumda olan şeylerden bahsediyoruz.

AHKER - Ben uyuşturucu konusuna da değinmek istiyorum.Son yıllarda ülkemizde maalesef uyuşturucu kullanımı çok yaygınlaştı.Albümde uyuşturucudan bahsettiğiniz bir parçanız yok.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

FUCHS - Mesela break danscılara bak.Adamlar spor yapıyo bir yerde ,bütün vücudu kas onların.Bu adam nasıl uyuşturucu kullanabilir ?Aileler gençlere çocuklarına boş zamanlarında birşeylerle uğraşmaya yönlendirmeli ki bu çocuklar uyuşturucudan uzak durabilsin.Rap yapsın break dans yapsın kendilerine bir uğraş bulsunlar ve bu şekilde uyuşturucudan kurtulmuş olurlar.Enerjisini bir yerlere aktarabilsin.

KASIRGA - Biz normal hayatımızda zaten çok temiziz.Bazı kendini bilmezler televizyonda çıkıp "Rap yapabilmek için uyuşturucu içmek lazım " diyor.Gelsinler kan örneklerini alalım ve kimin kanında alkol ,uyuşturucu çıkacağını görelim.Bu kadar basit.

RAMİZ - Benim duddaklarım bakirdir.Ağzıma alkol hatta sigara bile sürmedim.Kan isterlersede veririz.

KASIRGA - Biz kullanmıyoruz ve reklamını da yapmıyoruz.Parçalarda ona karşı olmak da yine hatırlatmak ,reklamını yapmak gibi geliyor bana.

RAMİZ - Fuchs´un dediği çok güzel bir şey var.İşte aileler hep çocuğunun serseri olmasından yakınıyor.Çocuğunun serseri olmasını istemiyorsan ona ilgileneceği birşeyler göstermeliler.Rap olsun break dans olsun.Hiphop çok büyük bir kültür ;Break dans var Graffiti var Rap var Beatbox var Dj´lik var.Zaten hiphopu ayıran en büyük özelliği bu.Sadece bir müzik dalı değil BİR YAŞAM TARZI.Ergenlikte hormonlar öyle bir enerji salgılıyor ki bazen o enerji bilincini bile kaybetmene neden
olabiliyor.Ve gençlikten başlayan bu hobi olarak başladığı faaliyetler ilerde bir meslek olabilir.Bunu başarabilirler.

AHKER - 1. klip İstanbul Geceleri adlı parçaya çekildi ve kendi
imkanlarınızla yaptığınız bir klip bu.Peki 2.klip için planlarınız var
mı ?

FUCHS - Çalışmalarımız var tabii ki.Şu anda parça isimi belli değil.
Çünkü o kadar iyi parçalarımız var ki açıkcası içinden seçemiyoruz.İstanbul Geceleri klibini biz Soundcheck ailesiyle beraber kendi çabalarımızla çektik.Şimdi 2. klip ON AİR yani firmamız tarafından çekilecek ve herkes gördüğünde "Hakikaten bu iş olmuş " denmeli.Gereken herşeyi yapacağız.İnşallah bütün kanallarda yayınlanacak.
Şimdilik hiçbir sorunumuz yok Allah´ın izniyle.

AHKER - Yine albümünüzde " Mermi Ambarı " isimli bir şarkınız var.Benim çok hoşuma gitti.Bunun da bir hikayesi vardır elbette.Bunu açıklar mısınız

FUCHS - Çok fena bir öyküsü var.Rapçilerin çok hoşuna gidecek.Normalde Türkiye´de bir müzik piyasası var.Burda en çok kimler var ? Popcular var,Alternatif dediğimiz zaman rap ve rock dinleyenler kalıyor.Biz dedik ki ;Mermi ambarı nedir ? Bir ordunun kalbidir ,Can damarıdır.Öyle bir şarkı yapalım ki müzik piyasasının Mermi ambarını yani pop piyasasını basalım.Hadi mermi ambarını basmaya gidiyoruz diyelim.

RAMİZ - Bu şarkıdaki bölümümde "Ben kendimi mermi ambarında sanırsam bilki acıkmışım ,silahımı omzuma atmışım ,şarjörü silahıma takmışım "Biz burda hep beraber gidiyoruz ve bize bir stüdyo verdiler.Cem ÖZKAN sağolsun ,hayallerimizdeki stüdyoydu.O bizim mermi ambarımız.Hani derler ya aç tavuk kendini buğday ambarında sanar diye.Bizde orda bir rehavete
kapıldık ,o kadar güzel bir stüdyo ve biz buna acıkmışız.Sonra da dedik ki biz böyle bir yerde böyle bir parça yapalım ve gidelim Mermi ambarını basalım ,ve o mermi ambarı İnşallah bizim olsun diye düşündük.

AHKER - Dinleyicilerinizin sizlere ulaşabileceği bir fan siteniz var mı ?

RAMİZ - Şu anda bizim Official bir web sitemiz var.Orda bizimle ilgili kişisel bilgilere ulaşabiliyorlar.Bu site biraz daha official.Ama bunun yanında içinde forumların olacağı ,bizim bütün bilgilerimizi içeren geniş kapsamlı bir sitemiz var.Bitmek üzere çok az kaldı.Destekleri için arkadaşlara da çok teşekkürler.Bu sitenin adresi : 34Attack.Com - Istanbul Attack Fan Site!

AHKER - Ve maalesef röportajımızın sonuna geldik.Son sözlerinizi alabilir miyim ?

TİMUR - Herkes önyargılarını bir kenara bırakıp albümü alsınlar ve dinlesinler.Albümü almaları çok önemli bizim için.Görüyoruz bazı forumlarda albümdeki şarkıların downloadlarını vermişler ve bu çok büyük bir saygısızlık.Biz yıllarca uğraşıyoruz ,gecemizi gündüzümüze katıp ,Bazen eve gidip geri dönemeyeceğimizi bilmemize rağmen stüdyoda sabahlıyoruz.Ertesi gün o çalışmayı sürdürebilmemiz için bunu yaptık.Herşeyden önce eğer Rapciyim diyorsa gidip babalar gibi o albümü alman lazım.Sev sevme fark etmez ama git albümü al.

RAMİZ - Öncelikle bize inanan güvenen SOUNCHECK ailesine teşekkür ediyoruz.Sonra bize 2. aşamada inanıp güvenen sayın BURAK DEMİRSARAN patronumuz ,abimiz ,arkadaşımız.On Air ´ in sahibi.Sevgili Basın danışmanımız Emre DUYMAZ bugüne kadar İstanbul Attack ve Türkce Rap adına yaptığı çalışmalar için çok teşekkür ederiz.Onun sayesinde
Türkce Rap hiç ulaşamadığı yerlere ulaştı ve gitmeye de devam ediyor.Management´ımız sayın Yeşim Doran ve Buket Doran´ a çok teşekkür ediyoruz.Piyasada olan birçok önemli isim var ;Rebel Moves ,Athena ,Çilekeş ,Gece Yolcuları ,Direc-T ,Şebnem Ferah ,Beyza ,Göksel ,Manga vs vs vs ...
Arkamızda bir sürü insan var.Hepsi bizi destekliyor.Ve tabii ki en
önemlisi bizim kemik kitlemiz yani TÜRKCE RAP DİNLEYİCİLERİ ´ne hepimiz kalpten sevgilerimizi yolluyoruz...

FUCHS - Son söz diyoruz ama son söz olmasın İnşallah.Eskiden bir tane bilgisayarda beat yapıyorduk ,sonra " acaba albüm yapabilir miyiz ?"diye Ceza ile kara kara düşünüyorduk.Ama şimdi herkesin ayrı projeleri var ,albümleri var.Etrafımızda bir sürü rapci var.Bu işi başlatan kemik kitleyi unutmamak lazım ;Ceza ,Sagopa ,Ben varım

AHKER - Tunç (Turbo) var birde ...

FUCHS - Tunç tabii ki onun çok büyük desteği var.İlk kez basına çıkmamız onun sayesinde oldu.Bütün herkesin birleştiği bir noktadır.Bunları kimse unutmasın.Bence bu insanlara saygı gösterilmesi lazım.Şimdi Fuat da Almanya´dan geldi ,misafirimiz burda.Herkes Türkce Rap icin ugrasıyor ve bizde elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz.Önemli olan
Rap´in ayağa kalkıp yürümesiydi ,bir yerlere gelmesiydi.Eskiden biz Nefret döneminde falan hep kapıları aralamaktan bahsediyorduk ,kırılma noktasından bahsediyorduk ama bir türlü açamıyorduk ama Şimdi biz
İstanbul Attack´la bu kapıyı kırdık diye düşünüyorum.Ama herşeyden önemlisi kimse saygıyı unutmasın .Artık herkes bizim açtığımız bu yoldan yürüyebilir ama en önemlisi SAYGIYI UNUTMASINLAR.Herkese ve
özellikle Suikast ekibine teşekkür ediyoruz.

AHKER - Bizde Suikast.de ekibi olarak hepinize Türkce Rapin
gelişmesinde yaptığınız bütün ataklar için teşekkür edip ilerleyen
zamanlarda başarılarınıza yenilerini katacağınızı ümit ediyoruz ve
yeni gelişmeleri merakla bekliyoruz...

alıntıdır...

Son Düzenleyen GusinapsE; 29-06-2006 @ 01:13.
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
rap haber, rap haberleri, rap ramiz, raphaber, sagopa kajmerin gerçek adı,
Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
İllerimizin Tanıtım Belgeselleri nünü Türkiye'nin İlleri 5 4 Hafta Önce 17:43
Cash Fiesta Tanıtım vkat Ücretsiz-Beta Yazılımlar 2 05-02-2009 00:18
81 İlin Tanıtım Videoları / Türkiye İlleri Tanıtım Filmleri Blue Blood Resimlerle/Fotoğraflarla Türkiye 0 23-10-2008 14:56
Ürün Tanıtım Videoları AngelFRANTIX Bilgisayar Bileşenleri (Hardware) 1 16-10-2008 00:35
Oscar Röportajları (Konya - Dublaj) P.u.S.u YouTube'dan Seçmeler 0 30-05-2007 21:01