Geri Dön   MsXLabs Hi-Tech Forum > :: LEGEND Forumları :: > Türkçe RAP/Hip-Hop Underground
Cevap Yeni Konu Aç

Konu Araçları
Eski 25-06-2006   #1 (mesaj-linki)
SailorGirl
Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları
SAGOPA KAJMER

DJ MiC CHECK

[Resim]

Yunus Özyavuz 1978 Samsun doğumlu.
-İlk olarak Samsun'da yerel radyoda dj'lik yapmaya başladi.
-1997 de üniversite okumak için İstanbul'a geldi. "İSTANBUL ÜNVERSİTESİ FARS DİLİ VE EDEBİYATI"

-1998 de kendi müzik studyosu KUVVETMİRA'yı kurarak müzik çalışmalarına başladı.
-1999 yılında çeşitli sanatçıların yeraldığı ilk türk rap albümü "Yeraltı Operasyonu"albümünde ilk projesi olan "SİLAHSIZ KUVVET" ismiyle yer aldı ve en fazla dikkati çeken kişi oldu.
-2001 yılında ilk albümü SILAHSIZ KUVVET "Sözlerim Silahım" çıkardı.
-2002 yılında ikinci albüm SILAHSIZ KUVVET "İhtiyar Heyeti"çıktı .
-2002 "SAGOPA KAJMER"i yarattı.İsmiyle aynı adı taşıyan bir albüm çıkardı.
-2002 yılında CEZA "Med Cezir" albümünün produktorlüğünü yaptı..Albümün tüm müziklerini kendisi yaptı.
-2003 yılında yeni albümü "Bir Pesimistin Gözyaşları" albümünü tamamladı ve 2004 yılında double olarak 150 dakika süren bir albüm piyasaya çıkarttı.Yepyeni bir sound yaratarak büyük dikkat çekti.
-2004 yılında FUCHS "Huzur N Darem" albümünün produktorlüğünü yaptı.
-2004 Cem Yılmaz'ın G.O.R.A. filminin Soundtrack müziklerini yaptı."Al 1de buradan Yak" isimli parçaya video klip çekti.
-Dj MicCheck Türkiye'de "turntablizm" akımının öncüsüdür.(plaklarla scratch show)
-İstanbul'a yerleştikten sonra müzik çalışmaları ve üniversite eğitiminin yanı sıra en güçlü radyolarda müzik diraktörü ve dj olarak çalıştı.
-h2000 ve j&b festivallerinde dj'lik yaptı.Yurt dışında çeşitli yerlerde Dj'lik yaptı.
Çok önemli bir müzik birikimi ve arşivine sahip Dj MicCheck "Sagopa Kajmer" kimliğiyle "PESİMİST UNDERGROUND RAP" tarzını oluşturmuş , müzik kalitesi ,söz zenginliği ve etkileyici sesiyle kendisini birçok değişik kitleden insana kanıtlamıştır.

Yurt dışından sanatçılarada altyapı müzikler hazırlamıştır.

[Resim][Resim][Resim]
[Resim][Resim][Resim]

[Resim][Resim]

[Resim]

[Resim] [Resim] [Resim] [Resim]
[Resim] [Resim] [Resim] [Resim]

Alıntıdır...

Etiketler: rap, türkçe rap, haber, röportaj, tanıtım
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 26-06-2006   #2 (mesaj-linki)
SailorGirl
Rap, Türkçe Rap, Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Rap, Türkçe Rap, Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları
[Resim]

İSTANBUL ATTACK
*2000 senesinde İstanbul'daki iyi mc'leri bir araya toplamak için Fuchs'un başlatığı projeydi.Grubun şu anki elemanlarının kendi çalişmaları dolayısıyla 2005 yılına kadar sarktı. Dünyanın en güçlü ve en kalabalık %100 Türkçe ve son hız eğlenceli gerçek rapi yansıtan tek Türkçe rap grubu....Hareketli alt yapıları vokallerinin ahengiyle tüm festivallere ve öncelikle Türkiye'yi raplemeye hazırlanıyorlar...

''FUCHS'' 27.11.1978
*1998 de Nefret adlı gurubu Ceza'yla birlikte kurdu.Sayısız yurtiçi ve yurt dışındakı festivallere katıldı.Nefret çatısı altında rap adına çok yol katetti. 2002 yılında Nefret olarak En iyi Çıkış Yapan Rap Grubu Ödülünüaldı.Dr.Fuchs adı altında 2002 EnİyiTarzÖdülünüaldı.Türkiye'de yetişebilecek en iyi mc leri İstanbul Attack çatısı altında birleştirdi.

*Albümler:
1-Yeraltı Operasyonu 1 ''Nefret-1999''
2-Nefret ''Meclis-i ala'' ''2000''
3-Nefret ''Anahtar'' ''2001''
4-Fuchs ''Huzur N Darem'' ''2004''

*Düetler:
1.Digtal mix 1 .........''2002''
2.Narcotic - Beyaz Karanlık .........''2002''
3.Ceza ''Med Cezir'' .........''2002''
4.Sagopa Kajmer ''Bir Pesimistin Gözyaşları''..........''2003''
5.Amsterdam Mixed-Up ..........''2004''
6.Ceza " Rap Star'' ..........''2004''
7.Fuat ''Her Ayın Elemanı'' .........''2005''

"RAMİZ" 19.03.1982

*1998 yılında Sözlü Taarruz isimli grubu kurdu.Cabbar'la beraber
iki Underground albüme imza attı.Bu grupla birlikte pek çok konser verdi.
2000 yılında Ondaon grubunun kurulmasında etkin rol oynadı.Daha sonra bu grupla 2 albüme imza attı.Türkiye'de ve Avrupa'da bir çok konser verdi.2001 Yılın En İyi Rap Grubu Ödülünü aldı.2003 Yılın En İyi Çıkış Yapan Grubu Ödülünü aldı.Ramiz olarakta En İyi Tarz ödülünü aldı.

*Albümler:
1-Ondaon - Nakavt! "2001"
2-Ondaon - Ondaon'u Anlamak "2003"

*Düetler:
1-Silahsız Kuvvet - Sözlerim Silahım "2001"
2-Sagopa Kajmer - 10 Kurşun "2002"
3-E.M.R.- "2003" (London)
4-Grosses K - Kozlar Bende "2004"(Munchen)
5-Ali As - Astalavista Baby "2004"(Munchen)
6-Sir Eva Green - Dialog "2005"(Memphis)

"KASIRGA" 29.04.1982
*2002 yılında undergroundun en sağlam gruplarından olan U.R.A. isimli grubu kurdu.Bu grupla Türkiye'nin pek çok yerinde konser verdi.2004 yılında Sagopa Kajmer'in back vokalliğini yapmaya başladı.Bu görevi 1 buçuk yıl boyunca sürdürdü.

*AlbümlerUnderground)
1 - U.R.A. - Underground Raper Attack(2003)

*Düetler:
1 - Digital Mix 1 "2002"
2 - Narcotic - Beyaz Karanlık "2002"
3 - Sagopa Kajmer - Bir Pesimistin Gözyaşları

" tiMur" 07.11.1983
*1994'te Almanya'da W.B.K.C. grubunda vokal yaptı.U.R.A. grubunda yeraldı ve bu gruplapek çok yerde sahne aldı.Sonra U.R.A. dan ayrılıp kendi grubu olan Dawg Family'i kurdu.Bu grupla Mikrofon Control 2003 rap yarışmasında 1. oldu.

*AlbümlerUnderground)
1 - Dawg Family - Vol.1(2002)
2 - Timur - Rapanizma (2005)

*Düetler:
1 - Geronimo - Melankoli Call It Life "2004"(Freiburg)

alıntıdır...
Eski 26-06-2006   #3 (mesaj-linki)
SailorGirl
Rap, Türkçe Rap, Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Rap, Türkçe Rap, Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları
[Resim]

Gerçek adı Bilgin Özçalkan olan rap müzik sanatçısı. 1977 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğdu. Rap müziğe olan ilgisi ilkokul yıllarında sıra arkadaşından ödünç aldığı kasetlerle başladı. Daha önce Fatalrhymer lakabını kullanan Ceza, katıldığı hiphop partilerinde ve freestyle rap yarışmlarında birinci olduktan sonra diğer yarışmacılar tarafından "Cezamız" olarak çağrılınca, lakabını Ceza olarak değiştirdi.
Gençlik yıllarında, çeşitli projelerde yer alan Ceza, 1998 yılında Dr. Fuchs ile bir araya gelerek Nefret'i kurdu. Daha sonra kendi çabalarıyla yaptıkları deneme kayıtları sonrasında Yeraltı Operasyonu isimli toplama Türkçe Rap albümünde yer aldılar.
Yeraltı Operasyonu'nda en çok ilgi çeken grup olan Nefret, kısa bir süre sonra Hammer Müzik ile anlaşarak ilk albümü Meclis-i Ala İstanbul'u yayımladı. Albümün hit parçası İstanbul için çekilen video klip birçok yerel ve ulusal televizyon kanalında yayınlandı. Albüm sonrası Türk ve Yabancı basından olumlu eleştiriler alan Nefret; H2000, J&B Dance Festivali ve Avrupa Müzik Festivali gibi büyük organizasyonlarda sahne aldı. Meclis-i Ala İstanbul albümleri Hammer Müzik’in distribütörleri tarafından Türkiye ile aynı anda Avrupa’da da piyasaya sürüldü. Özellikle Türkçe Rap’in büyük ilgi gördüğü Almanya’da, Türkiye’den çıkan bir grup için yüksek bir satış rakamına ulaştı.
İkinci albümleri Anahtar için İstanbul’da Digital Mix stüdyosunda kayıda giren Nefret, çalışmalarını 2001 yılının Temmuz ayında tamamladı. Cartel grubundan Erci E, Wu Tang Clan için yaptığı düetler ile büyük isim yapan Bektaş, Megalomaniax grubundan Kader K ve Gerçek Kal albümüyle adından söz ettiren Fresh B’nin de konuk olduğu albümde scratchler Almanya’nın ünlü DJ’leri DJ Rocky ve DJ Ness tarafından atıldı.
Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve Dr. Fuchs’un ani şekilde askere gitmesi sonucu istenilen promosyonun yapılamamasına rağmen Anahtar çok yüksek bir satış rakamına ulaştı ve Nefret’in Türkiye’nin en çok satan ve Dünya’da en çok tanınan Türkçe rap grubu olmasını sağladı.
Dr. Fuchs’un askere gitmesinin üzerine, Ceza uzun süredir üzerinde çalıştığı, solo albüm projesine hız verdi. Prodüktör olarak Silahsız Kuvvet’ten DJ Mic Check’i seçen Ceza, ilk solo albümü Med Cezir'in kayıtlarını Kuvvet Mira ve Digitalmix stüdyolarında gerçekleştirdi.

Solo albüm çalışmaları devam ederken Türkiye’de pek çok konser veren Ceza, 2002’nin Mart ayında ilk yurtdışı konserini de İsveç’te gerçekleştirdi. İsveç’te yaşayan Türklerin yanısıra İsveç’li müzikseverlerinde yoğun ilgi gösterdiği konser çok başarılı geçti. Ceza, İsveç seyahatinde ayrıca İsveç’in en önemli hiphop gruplarından Fjarde Varlden ile birlikte bir parça kaydetti. Bu parça Fjarde Varlden’in Tamam adlı single’ında yeraldı ve İsveç’te CD ve LP olarak piyasaya çıktı.
Haziran 2002’de Med Cezir piyasaya çıktı. Albüme adını veren Med Cezir parçasına daha önce Levent Yüksel, Mirkelam gibi sanatçılara çektiği video kliplerle ünlenen yönetmen Murad Küçük tarafından profesyonel bir video klip çekildi. Klip müzik kanallarında dönerken, Ceza ayrıca ulusal kanallarda haber bültenlerine ve çeşitli televizyon programlarına konuk oldu. Tüm günlük gazeteler ve aylık dergiler özel röportajlarla yer verdiler.
Albüm sonrasında Türkiye’nin dört bir yanında konserler veren ve H2000, RockIstanbul gibi öenmli organizasyonlarda yer alan Ceza, ayrıca yurtdışında Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Belçika gibi ülkelerde sahne aldı.
Ceza, Mart ayında Mitsubishi Lancer için bir radyo reklamını seslendirerek tekrar gündeme geldi. Reklamın çektiği büyük ilgi üzerine devam bölümleride kaydedildi.
Ağustos 2004'te Rapstar adlı ikinci albümünü çıkardı. Albüm bir önceki albümlerinde olduğu gibi Hammer Müzik tarafından yayımlandı. Albümün prodüktörlüğüne ise DJ Mic Check getirildi. Ceza, bu albümde kız kardeşi Ayben, Fjarde Varlden, Dr. Fuchs, Sagopa Kajmer, Sahtiyan, Fuat gibi birçok rap sanatçısıyla düet yapmıştır.
2005 yılında Fatih Akın'ın yönettiği İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek adlı filmde kendisini canlandırdı. Bu filmde Ceza, Holocaust adlı parçayı canlı olarak seslendirdi.
Üçüncü albümün hazırlıklarını yapan Ceza; Candan Erçetin, Mercan Dede ve Burcu Güneş’in albümleri içinde düetler kaydetti ve bu düetlerle de ses getirdi.

alıntıdır..
Eski 26-06-2006   #4 (mesaj-linki)
Türkçe Rap Haber, Tanıtım Ve Röportajlar Türkçe Rap Haber, Tanıtım Ve Röportajlar
Ceza'dan Önemli Açıklama!

[Resim] Herkese saygı ve selamlar...

Öncelikle yaptığımız işlere saygı gösterip destek veren ve insanca eleştirmeyi bilen herkese çok teşekkür ederim. 29 nisan da çıkan Feyz Al single inin benim için değeri, annemin doğum gününe denk gelmesiyle daha fazla bir anlam kazandı.

Bazı kardeşler; elinizden geldiğince her şeyi yakmaya çalışıyorsunuz. Ailelerinizi yanınıza alıp şöyle söyleyin “anne baba bakın insanlar ne güzel şeyler yapıyor en azından bir şeyler yapıyor” . Sonra “biz de onların bütün emeklerini insanlara dağıtıyoruz yollarına taş koyuyoruz” deyin . Hadi ailelerinize bakın siz bizi böyle yetiştirdiniz işte bundan başka bir şey beceremiyoruz deyin . Bu küçük yaşınızda nasıl bu hale geldiniz bilmiyorum ama yozlaşmışlığın geleceği olarak sizin bayrağınız kırıldı bile. Ölmüş insanlara küfür etmek, erkek gibi ağzını sıkı tutamamak ve kin kin kin... Kendinizi bitireceksiniz yapmayın. Enerjinizi tüketmeyin boş verin. Demek ki bu sizin işiniz değil. Hak ettiğinizi düşündüğünüz yerde değilseniz, bu benim suçum değil. Benden daha çok ne biliyorsunuz ki? Benim hayatımla benden çok ilgilenen kendi hayatını boşlamış tipler türedi. Artık beni ve bazı isimleri bırakın underground’da bir sürü iyi, başarılı, ışığı parlayan gruplar ve mc'ler var. Biraz onlarla ilgilenin.

Single'a gelince Fuchs'a diss falan yok. O benim her zaman arkadaşımdır. Bu ülkede rapi onunla biz başlattık. Ayrıca ben insanların özel yaşantılarına girmeden yüzeysel olarak alay edip hiciv yapabilirim. Zaten öyle de oldu ******laşmanın alemi yok. En yakınımdaki insan bile kaypakça diss yazıp dinletebiliyor. Benden daha iyi olduğunu düşünen varsa çalıntı sözlerle değil freestyleda konserde karşıma gelsin. Biriyle derdim varsa o benimle onun arasındadır. Bu da kimseyi ilgilendirmez. Ben yazılar yazıp çamur atmak ve kavga etmek yerine rap yapıyorum. Ne dedikoduya ne de iftiraya ihtiyacım yok. Singleda her daim benimle uğraşan, alçakça eleştirip küfreden, canımı sıkanlar ve bunun yanında ilham aldığım her şeyi yazdım. Bana yazdıklarımın anlamını sormayın. İsteyen hepsini üzerine alır.

Ayrıca her zamanki gibi içimden geleni yaptım. Yıllardır o kadar olaya rağmen tek bir satır cevap yazdığımı ya da herhangi eleştiri ya da karalayıcı bir yorumumu gördünüz mü? Single’da da hepimize saldıran insanlara kendimce cevaplar verdim. Daha önce de vermiştim ama siz gene korkmuştunuz karşı tarafta kalmıştınız. Şerefsizce bunu kendinize fırsat bilip en zayıf anda saldırdınız. Gücünüz anca kendi ortamınızla uğraşmaya yetiyor. Sokakta sizinle alay eden insanlar var.. Giyinişinizle, müziğinizle, tavırlarınızla yani özgürlüğünüzle ve bunu yapanlarınsa kendilerinin de özenti olduklarının farkında olmamaları büyük acı. İşte sizin düşmanlarınız orada. Sizi her gördükleri yerde eşşek gibi yow yow diyen salaklar, televizyona çıkıp hepimizi boyz anılarla aynı kefeye koyanlar, Amerikan raplerine para verirken bizim kliplerimiz için para isteyenler, o Amerikanlarla bizi aynı zannedenler ve dahası dahası... Sizin yaşınızdayken bizim kavgamız sokaktaydı ama şimdi daha büyükleriyle uğraşıyoruz.

Türkçe Rap’e destek internette yorum yapmakla olmaz. Yerinizde olsam oturur ağlardım. Eğer bana katılıyorsanız bölünmeyin. “Dostça rakip” olun. Bırakın toplumda isteyen istediği müziği dinlesin, istediği gibi giyinsin. Sonuçta herkesin nedeni aynı, Kimsenin albümünü single’ını zorla almak zorunda değilsiniz. Hileyle kazanacağınız zaferi vicdanınıza kabul ettirebilecek misiniz? Yaptıklarınız size geri dönmeyecek mi? Ben bunu asla yapmadığım için buradayım.

Şu kısa hayatta bir şeylerin farkına varıp dürüst yaşayan tüm kardeşlerime, büyüklerime saygı ve sevgilerimle... “Yerli Plaka”'da görüşmek üzere, sağlık ve mutluluk dilerim.

Ceza

Eski 27-06-2006   #5 (mesaj-linki)
SailorGirl
[Resim]

Derin Darbe Röpörtajı..!

Tanınmış rap gruplarından olan Derin Darbe ile yaptığımız röportajı sizlere sunuyoruz ...
cihan: Kuvvetmira’ya girmeden önce derin darbe adı altında toplanmış olan bir ikili var mıydı? Yoksa kuvvetmira sonrası mı oldu bu oluşum?Derin darbe: Öncelikle herkeze merhaba Derin darbe’ den de önce bir oluşum vardı. 1998 başlarında Ekip adında bir grubumuz vardı, ben Özgür a.k.a. Tetik ve kankam Tayfun a.k.a.Lanet adı altında bir sene boyunca beraber çalıştık, eski kaynaklardan bakılabilir… Ve bu grup da kuvvetmira’ nın ilk kadrolarındandır.

snd-cihan: Uzun zamandır rap’le uğraşmaktasınız. Bu süreç içerisinde derin darbe ne yaptı.? Karamsar naralar isimli albümünüzü çıkardınız. Her sanatçın’ın yaptığı işten bir beklentisi vardır? Karamsar naralar albümü bütün beklentilerinizi karşıladı mı?
Derin darbe: Evet 1998’ den beri iyi ya da kötü rapı icra etmekteyiz. Bu süreç içinde kendimizi geliştirmek ilk amacımız oldu. Neler yaptık sorusuna gelince: Bir çok underground parça yaptık, kendimiz de dahil Ceza, Sagopa gibi mclere klip ve montaj yaptık. Birçok şehirde konserler verdik. Ve ilk albümümüz Karamsar Naraları çıkarttık…Ve şu anda Sineğe Otopsi şiir kitabından tanıdığımız Gökhan Sönmez‘ in kaleminden “Anlat Onlara Abi” Adlı kitabımızı baskıya verdik. Karamsar Naralar albümü her beklentimizi karşılamasa da bizim ilk bandrollü albümümüz ve manevi yönden tatmin edici.

[Resim]

snd-cihan: Kuvvetmiradan ayrıldığınızı açıkladınız? Bize bu olayı anlatırımsınız derin darbe neden böyle bir karar aldı. Böyle bir karar vermenize sebep olan olay nedir?
Derin darbe: Kuvvetmiradan ayrıldık evet ama Bu kararı biz değil Yunus aldı. Sebebi ise abim Erkânın sitemize o dönemlerde yazdığı bir yazıdan kaynaklandı Hammer müzik ten Haluk Ataklı’ nın bizi arıyarak x bir site ile bir bağlantımız Olduğunu ki böyle bir şey yoktu ve dava edeceğini söylemesi sinirlerimizi gerdi Ve abim bir hışım la yazdığı yazıda Ceza ile Sagopa ya övgünün yanında eleştiride Bulundu ve Sagopa bu olaya alındı ve bulunduğumuz noktaya geldik Ben Yunusun hayatını bilirim alınması veya darılması gereken çok daha derin konularıda Bilirim ama yazmam ve gerekte duymam. Ben rapçiyim ve özgürlüğüme son derece düşkünüm Kimsenin altında ezilmeye niyetim Yok Kuvvetmiraya kinimde yok dostça ayrıldık böylesi daha hayırlı oldu düşüncesindeyim Kendilerine başarılar dilerim.

snd-cihan: 2.albüm çalışmalarınıza başladınız. 2. albümünüzde sevenleriniz nasıl bir derin darbe izleyecek tarzınızda bir değişiklik olacak mı ve albüm yine hammer müzik şirketinden mi çıkacak veya yeni bir plak şirketi ile anlaşmalar var mı?
Derin darbe: Albümümüz ortometri bitmek üzere ve bomba gibi geliyor. Tam bir Percussıonısm, Drum lar gerçekten itina ile seçildi ve buda doyurucu Beat ler dinleyeceğiniz anlamına geliyor, sürekli kendimizi geliştiriyoruz Albümün genelinde melankolik melodik altyapılar üzerine ilk albüme nazaran daha sert Lirikler mevcut ve yine Hammer müzik etiketiyle çıkartmayı düşünüyoruz

[Resim]

snd-cihan: 2.album feat leri benli mi? yeni albümünüzde sizlere kimler eşlik edecek?
Derin darbe: Şu an kayıt’ını alıp bitirdiğim feat ler arasında Abluka Alarm dan Leadri ve Savaş’ın parçaları hazır ve şu anda kanada da ikamet eden kardeşim baracuda var. MT, Mono 1 ve İkaz dan dan beklemekteyim şimdilik feat ler bukadar

snd-cihan: En son sahne performansınızı İstanbul’da gerçekleştirdiniz sizce nasıl bir sahne performansı sergilediniz ve ileriki tarihlerde derin darbe nerde sahne alacak kesinleşmiş bir konser tarihi var mı?
Derin darbe: Evet en son İstanbul da Hip Hop festivali 2 de sahne performansımızı sergiledik ve gayet İyiydi anlımızın akıyla sahneden indik diye düşünüyorum.Ve şu an tarihi belirli olan bir konser yok tekliflere açığız bekliyoruz.

snd-cihan: 2.albümünüz tam olarak ne zaman müzik marketlerde yerini alacak? Belirli bir tarih var mı?
Derin darbe: Albümün ağustos ayında biteceğini söyleye bilirim ama tam olarak çıkacağı tarihi Veremiyorum bu birazda plak şirketine bağlı.

snd-cihan: Türkiye’de gün geçtikçe rap dinleyen kitlenin artığını görüyoruz sizce bu neden kaynaklanıyor? Neden dinleyiciler son zamanda Türkçe rap’e önem vermeye başladı. Türkiye’de gün geçtikçe ilerleyen bir kitle sizce var mı?
Derin darbe: Günümüzün edebiyatçıları artık rapçilerden çıkıyor ve edep li iki sözcük her kulağa hitap Eder düşüncesindeyim ve öyle olduğu da bariz ortada, dinleyicilerin önem vermesinin Sebebi de rap in bir şiir kadar estetik yazılıp beat lerin üzerine itinayla flow lanması ve Kolay ezberlenmesi olsa gerek yani iki duygulu ve anlamlı kelimeyi bir araya getirmek Dübür ister ve istemediğiniz kadarını rapçi bir araya getirir.Gün geçtikçe ilerleyen bir kitle tabi ki var, biz zamanında yabancı gruplar dinlerdik çünkü Türkçe rap grubu doyuramayacak kadar azdı ama şu anda alttan gelen rap dinleyicileri Sanki yabancılar bu işi icra etmiyormuş sadece Türkiye de yapılıyor muş casına Benimsediler ve buda ilerlemenin temelidir.

[Resim]

snd-cihan: Şuan Türkiye’deki Underground piyasadaki Mc leri değerlendirmenizi istesek nasıl değerlendirirsiniz? Gelecekteki Türkçe sözlü rap müziği nasıl bir yerde olacak?
Derin darbe: Underground da çok yetenekli mc ler var saygı duyuyorum yalnız kimileri eser yaratmak yerine Daha önce keşif edilmiş diss i yapmayı tercih edip bir yerlere ulaşmaya çalışıyorlar ama bu Şekilde zor, ve gün geçtikçe işleri daha zorlaşacak gibi geliyor bana Tahminimce amatör ya da profesyonel olarak Türkiye de 1000 in üzerinde rap i icra eden Grup yada şahıs vardır buda her konuda kayıt aldıkları stüdyo dan tutunda plak şirketleri ne Kadar bir rant yaratır kapitalist düzende rant kaliteyi getirdiği gibi çok kişiyi de eler Türkçe rap bu gazla giderse gelecekte kolayca düşmeyeceği bir zirveye çıkacaktır
Ve sanırım Behringer firmasını daha bir zengin edecektir.

snd-cihan: Suikast.de farkıyla son olarak bize ve sevenlerinize söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Derin Darbe : Suikast.de bu işin öncülerinden dir vakti gelenleri ve tarafsız haberleri yayımlayacağına inanıyor başarılar diliyorum ve tüm sevenlerimize selamlar saygılar.

DERİN DARBE

alıntıdır....
HodobaX
Cevap Yeni Konu Aç
En fazla yapılan 15 arama
Bu Sayfa İçin Yapılan Aramalar
ikaz rap ramiz rap rap haber rap haberler rap haberleri rap haberlerİ rap röportajları rapçi ramiz sagopa kajmer röportajları sagopa kajmerin gercek adı sagopa kajmerin gerçek adı sagopa kajmerin konser tarihleri sagopa konser tarihleri türkçe rap haberler türkçe rap haberleri
Konu Araçları

Türkçe Rap Haber, Tanıtım ve Röportajları Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Hakkında ThinkerBeLL Müslümanlık/İslamiyet 138 5 Gün Önce 21:25
Türkçe - Türkiye Türkçesi ThinkerBeLL Türk Dili ve Edebiyatı 2 03-06-2008 22:06
Sevdiğiniz Yabancı Şarkıların Sözleri (Lyrics - No MP3) NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 1060 22-02-2008 14:50
Canka - Karışık (Track'ler) PskolojiK MaynaĞ Türkçe RAP/Hip-Hop Underground 3 03-01-2008 02:43
Bir Şarkı Çal Bana [Arşiv] NoRanynn Arşive Kaldırılan Konular 1550 15-04-2007 11:05
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 10:22
Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.10124993 saniyede (62.99% PHP - 37.01% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR