| | #1 (mesaj-linki) |
![]() MAROON 5 Biyografi Son zamanlarda adından sıklıkla söz ettiren genç bir topluluk Maroon 5... Liseli dört arkadaş; mikrofonda ve gitarda Adam Levine, tuşlu çalgılarda Jesse Carmichael, basta Mickey Madden ve davulda Ryan Dusick 90’lı yılların ikinci yarısını 1995’te Los Angeles’da kurdukları "Kara’s Flowers" toplulugu çatısı altında modern rock tarzı müzik yaparak geçirdiler. Bağlı bulundukları Reprise şirketinin etiketiyle çıkan ilk çalışmaları "The Fourth World" özellikle genç müzikseverlerce beğeni kazandı. 1999 yılında Reprise’dan ayrıldılar ve James Valentine’in katılımıyla beşledikleri kadroya -belki de bir telif hakkı sorunu nedeniyle- uygun bir isim takındılar: Maroon 5. Levine ve liseli yol arkadaşları ilerleyen zaman içinde pek çok yerde çalarak tarzlarını oturtma anlamında önemli gelişmeler kaydettiler. Özellikle New York ve Los Angeles çevresinde yerel bir şöhret kazandılar. Maroon 5, yerel şenlikler ve turnelerde çıktığı gösterilerden birinde bağımsız bir şirket olan Octone Plak’ın dikkatini çekmeyi başardı. Adam Levine önderliğindeki topluluğa bir teklif götürüldü. Maroon 5’in ilk albümü "Songs About Jane" bu teklifin sonrasındaki gelişmelerin bir özeti niteliğinde Ocak 2002’de raflardaki yerini aldı. Sonraki yaza kadar Maroon 5’in hayatında önemli bir değişiklik olmadı. Popüler bir topluluk olunca eğlence dünyasının hemen her yerinde kendilerine yer bulabiliyorlar. Bunun son örneği de Örümcek Adam 2 filmi olacak. Peter Parker’ın sevgilisi Mary Jane (M.J.) için bir parçanın da Maroon 5’in "Songs About Jane" albümünden seçilmiş olması kimseyi şaşırtmadı tabi. Yapımcıların isteği üzerine albümün en çok tutan çalışması olan "This Love" parçasının Örümcek Adam için yapılan yeni versiyonunun heyecan verici olacağini söylüyor Levine. Günümüzün önemli yapımcılarından Kanye West ile birlikte New York "Hit Factory" stüdyolarında biraraya gelen topluluk üyeleri güzel şeyler ortaya çıkacağından emindi. Netekim ustaca yeniden uyarlanan şarkı beklenen başarıyı elde etti. Örümcek Adam 2’nin film müzikleri arasına girmesiyle ulaştığı dinleyici sayısı kısa sürede katlandı. O sırada "Harder to Breathe" ve "This Love" 45’likler listesinde önemli başarılar kazanarak İlk 10’da kendine yer edindi. Geçtiğimiz 2004 ayında "Songs About Jane" platin plak kazandı. Üçüncü 45’lik "She Will Be Loved" ise aynı yılın Ağustos ayında müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Bu parça da topluluğun iddialı parçalarından. Adam Levine bu konuda çok hassas: "James ile son dokunuşları yapıp şarkıyı bitirdiğimizde kendi kendime ’vay be’ dedim. ’Bu harika bir parça olacak. Bunamadıysam, çıldırmadıysam ve hayal görmüyorsam, karşımda şu ana kadar yazdığım en büyük şarkı duruyor.’" Maroon 5 aynı zamanda çektiği kliplerle de adından söz ettirmeyi başardı. Topluluğun menajeri yaptığı açıklamada gelecekte çekilecek kliplerin de aynı çizgide olacağını, izleyenlere keyif vermeye devam edeceğini söylüyor. Diskografi ![]() Songs About Jane Harder To Breathe This Love Shiver She Will Be Loved Tangled The Sun Must Get Out Sunday Morning Secret Through With You Not Coming Home Sweetest Goodbye Son Düzenleyen Naesse; 25-06-2008 @ 19:28. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) |
2. albümleri yoldaymış Neyse ilk albümlerindeki bazı şarkılar çok güzel ve huzur verici ama bazılarıda varki hiç tatmin etmedi beni..
| |
|
| | #3 (mesaj-linki) |
ikinci albumleri konser çekimi olucakmıs diye duydum sankı bence pek iyi olmaz ama iyinede hoş grup dediğin gibi bazı parcalarıda tatmın edici değil..
| |
|
| | #4 (mesaj-linki) |
songs about jane albümleriyle muhtesem bi basari sagladilar üstelik geç kalmis bi basari.... bence bu albüm herkesin arsivinde yer almali ben onlari dinledikce rahatliyorum ve diORUM ki SHE WILL BE LOVED | |
|
| | #5 (mesaj-linki) |
Maroon 5 - Röportaj BİZ SADECE BİR GRUBUZ Son dönemde çıkıp da en çok ilgi grupların arasında zirvede bulunan Maroon 5, 'Harder To Breathe'in ardından yayınladıkları 'This Love' ile de listelerin bir numarası olmaya devam ediyor. İki yıllık albümlerinin 2004 yılında patlamasıyla çıkışa geçen Maroon 5 üyeleri, albümden grup içi ilişkilere, eski kız arkadaşa yazılmış sözlerden yenisiyle çekilen video klibe pek çok konu hakkında bakın neler anlattı. (Blue Jean dergisinden alıntı) ![]() 'This Love'a çekilen klipte vokalistinizin bayağı eğlendiği görülüyor. Jesse (keyboard): Bir dahaki sefere keyboard'çu kızla oradan oraya yuvarlanacak. Adam (vokal): Şarkının sözlerini ben yazdım ve klipte de şarkının anlamıyla ilgili pek çok öğe var. Kız arkadaşını klipte oynatmak iyi bir fikir. Bir de şarkıyı eskisi için yazmışsan... Ryan (davul): Adam'a bunları anlatmaya çalıştım; ama pek önemsemedi. Mickey (bas): Adam, herhangi bir şeye kafayı takan biri değil. Hemen harekete geçen biri. Jesse: Adam'ın gerçeklikten ayrılmasına saygı duyuyorum. O, bir Zen master'ı. Adam: Bir şeyleri kaybetmeyi umursamadığımdan bu çılgınlığa sahibim. Gerçekten unutkanım, bu yüzden de bir şeyleri kaybedebiliyorum ve pek de önemsemiyorum. Hiçbir şeye sahip değilim. Kıyafetlere bürünmüşüm, hepsi bu. 'Bunu yanına alamazsın' tarzında biri değilim. Şu anda bana bir milyon dolar versen, yapacağım ilk şey arkadaşlarımı akşam yemeğine götürmek olur. Sanatına kadınları bu derece yakınlaştırdığın için kendini tehlikeli bir bölgeye sokmuyor musun? Adam: Kendime sanatçı demekten nefret etsem de, bence her iyi sanatçı bunu yapıyor. Biz, sadece bir grubuz. Çatışma, çiftler arasındaki tartışmalar, tüm bunlar iyi sanatçıları sürükler. Kendimi savunmasız yapmaya çalışıyorum. Klipte kız arkadaşınla çıplak bir şekilde yuvarlanmak seni ortaya koydu mu? Adam: Eğer tamamen onun için yapılmadıysa ve eğlendirici olmadıysa çıplaklığa başvurmayacağız. Eğer model ya da aktris kullansaydık, benim için çok zor olabilirdi. Çünkü benim bir kız arkadaşım var. Kız arkadaşımla olduğum için bu kadar rahattım. Eğer kaynakların varsa, yaparsın. Aynı anda hem şarkı söylemek hem de yuvarlanmak kolay olmasa gerek. Adam: Eğlenceliydi, çünkü tamamen seks dışı bir şeydi. Sophie Muller (klibin yönetmeni) nasıl bir pozisyon istiyorsa, onu yaptık. Eğlenceliydi; çünkü tamamen farklı bir şeydi. Kimse ortamdan ayrılmadı, her şey ortadaydı. John Mayer ile turdasınız. Onunla nasıl arkadaş oldunuz? James (gitar): Liseden sonra Berklee'de gitar kampı sayılabilecek yaz okuluna kaydoldum. Oraya gittiğimde kimseyi tanımıyordum, ancak Seattle’dan bir caz gitaristiyle ardından da John’la tanıştım. O zamanlar 17 yaşındaydı, şarkı yazmıyor ve söylemiyordu. Bizim gibi sadece çalmayla ilgileniyordu. Sanki dünyanın en büyük yetenek yarışmasındaymışsınız gibi... James: Ben, John ve Seattle'lı gitarist Ryan hemen kaynaştık ve çalmaya odaklandık. Dersimiz olmadığı anlarda, bir araya gelip takıldık, üç gitarist için şarkılar yazdık. Çok eğlenceliydi. John ile görüşmeye devam ettim ve House of Blues'taki show'larından birine gittim. Maroon 5 şarkılarını ona verdim ve kabul etti. Onunla yola çıktık. Bizimle her şey hakkında konuşur, bizim görüş açımızı yükseltti. Bu, bizim için çok önemli. Onu kimsenin tanımadığı dönemi de biliyorsun. Peki şimdilerde nasıl, hala dünyaya yakın? James: Bunu görmek gerçek üstü bir şey. Mickey: Solo artist olmanın aksine bir grupta olduğum için çok mutluyum. Çünkü diğer dört kişi seni kontrol altında tutabiliyor. John’un grubundakiler de çok iyiler; ama kendi başına olmak, spotların altında kendi kendine olmak çok çılgın bir şey. Mantıklı olmak o çevrede bir zor. Biz, birbirimizin kollayıcılarıyız. Turdayken yanınızda olması gereken bir şey var mı? Mickey: Birçok insana çok yakın bir şekilde yaşadığından herhangi bir şey sana özel bir hava yaratabilir. iPod'un bize yarattığı gibi. Diğer sesleri kesebiliyorsun ve ayrıca benim için kitaplarımın olması gerekiyor. Jesse: Tabii filmler... Mickey: Bizim için en büyükleri Mr. Show DVD'leri, The Family Guy ve The Office. DVD'ye çekilen televizyon show'ları tur için ideal. James: Ben Lord of the Rings'i seviyorum. Lord of the Rings'ten hangi karakteri kendinle özdeşleştiriyorsun? Adam: Viggo Mortensen'in karakteriyle kendimi bağdaştırmak isterdim; ancak yapamam. Çünkü o karakter kadar erkek değilim. Muhtemelen Frodo olabilir. Çünkü bir şey yapmak yeterli inancım var; ama bunu yaparken alçakgönüllü biri olabilirim. Yardıma ihtiyacım olabilir. İki ya da üç hobbitten yardım isteyebilirim. Uzun süre turda olduğunuzu nasıl anlıyorsunuz? Ryan: İster iki hafta sürsün, ister sekiz hafta... İnsanların bir yerden sonra akıllarını kaybetmeye başladıkları zamanlar oluyor. Ertesi gün kalkıp aynı şeyleri yapacağın fikrine tahammül edemiyorsun. Son olarak ne üzerine tartıştınız? Ryan: New York'taki eski kız arkadaşına James'in aldığı ve Los Angeles'ta bıraktığı snowboard için. Nasıl olduysa James ve Adam bu konuda tartışmayı başardı. Adam: James bu kızla çıktı ve ayrıldılar. Ardından kız, ülke boyunca snowboard'unu alıp alamayacağını sormuş. James'ten snowboard'uyla ülkeyi dolaşmasını istemek bana göre anlamsız. Bir kere ayrıldığında, ayrılmış olursun. 'Bu işi başardık' dediğiniz bir olayınız oldu mu? Adam: Sanırım TRL'de canlı çaldığımız gün olabilir. TRL'de çalmanın bu derece yoğun bir deneyim olduğunu bilmiyordum. Çaldıktan sonra, bizim için büyük bir kahraman olan Pharrell Williams bizi tanıttı. Bizim parçamızda dans etti. Çok büyük bir şeydi bu. Benim için Pharrell, Stevie Wonder gibi büyük bir kahraman. Yavaş ancak temkinli yükselişinizde katıldığınız en saçma program hangisiydi? Jesse: Yerel sabah programları beni çıldırtıyor. James: Müzikle alakası olmayan insanların seninle röportaj yapmaları... Mickey: Ancak kendilerini rock'n roll adamı olarak tanımlarlar... Jesse: Fred Willard, bu sabah olayları için ideal bir seçim. James: 'Hey, bugün biraz hip'im. Yeşil elbiselerimi giydim ve bir rock star gibi olmak bu.' gibisinden biri. 'Harder To Breathe' için ilk büyük telif hakkınızı aldığınızda dışarı çıkıp göz diktiğiniz gizmoları satın aldınız mı? James: Son aldığım şey, kulaklık amp.'ı oldu. Gitar amfilerinden sesi kulaklığına taşıyor. Otel odasında son ses gitarımı çalabiliyorum. Hem iPod'uma da bağlantı yapıp listemdeki şarkıları çalabiliyorum. Yeni albüm için geliştirdiğiniz senaryolarınız var mı? Adam: Pharrell ile, Chad (Hugo) ile birer parça kaydetmek isterim. Albüm için tek bir prodüktör kullanma dönemi sanırım sona erdi. Bu, grupları derli toplu ve düz yapıyor. 'Bu iki parça aynı albümde nasıl bir araya gelmiş, inanamıyorum' gibi şeyleri seviyorum. Müziği araştırmak için daha fazla beklemeyeceğim. Gerçekten heyecanlıyım. Artık işlerin nasıl yürüdüğünü de biliyorum: Eğer başarılı bir albüm yaparsan, ardından bir tane daha yaparsın. Ne olduğu önemli değil, bu noktadan sonra başka bir albüm daha yapacağız. | |
|
![]() |
| En popüler 10 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
|
| maroon, maroon 5, maroon 5 albümleri, maroon 5 biyografi, maroon 5 kimdir, maroon 5 resimleri, maroon 5 vikipedi, maroon 5 üyeleri, maroon 5 şarkıları, maroon5, |
Maroon 5 (Maroon 5 Kimdir? - Maroon 5 Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Galois (Galois Kimdir? - Galois Hakkında) | NoRanynn | Bilim ww | 1 | 25-11-2007 16:28 |
| Prof. Dr. Abdülaziz Rantisi (Abdülaziz Rantisi Kimdir? - Abdülaziz Rantisi Hakkında) | KENCISii | Siyaset ww | 0 | 16-11-2007 10:30 |
| Yrd. Doç. Dr. İzzet Sak Hakkında Kimdir? (İzzet Sak Kimdir? - İzzet Sak Hakkında) | Kral_Aslan | Bilim tr | 0 | 11-04-2007 20:54 |
| Dimitri Kantemiroğlu (Dimitri Kantemiroğlu Kimdir? - Dimitri Kantemiroğlu Hakkında) | ThinkerBeLL | Müzik tr | 1 | 17-11-2006 12:58 |
| Refik Halit Karay (Refik Halit Karay Kimdir? - Refik Halit Karay Hakkında) | GusinapsE | Edebiyat tr | 0 | 03-05-2006 01:01 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||