Arama

Ayşe

Güncelleme: 21 Eylül 2008 Gösterim: 7.398 Cevap: 0
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
21 Eylül 2008       Mesaj #1
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Sanırsam 1998 senesınde album cıkarmıstı.Genel olarka bıyografısı tam bulamadım.
tek bır album cıkardıktan sonra kaybolup gıden sanatcılar arasında yerını aldı.
Sponsorlu Bağlantılar
Özellikle yesıl sacları ve gumus pencelerıyle dıkatı cekmıstı o donemde
bu tarzla cıkmak her baba yıgıdın harcı degıldı tabı.
Keske yenı albumlerle gelse dıcem cunku kendı tazrzında bır bayan oalarak en ıyısıydı.



Ayşe - Gör Bak (1998)

adszgw8

01.Gör Bak
02.Benim Ol
03.Yeniden
04.Çok Zor Yar
05.Kal Benimle
06.Sen
07.Anla
08.Sen Benimsin
09.Öde Günahlarını
10.Işığım Ol
11.Al Beni
02.İlk Kez


muz1


17 Ekim 1998 "Benden korkmayın"

EFKAN KULA


İlk albümüyle "vahşi şarkıcı" imajı veren Ayşe, şarkılarında intikam alan bir kadını anlatsa da intikam almayı doğru bulmuyor. muz1 Gör bak, neler olacak, başına ne işler açılacak, bir yer bul kendine saklanacak, intikamım çok acı olacak" - "Kabus olacağım gecelerce, bitsin diye dua edeceksin, hiç çaren yok, bekleyeceksin (öleceksin)"... Bu kızgın ve intikam dolu sözler kısa bir süre önce çıkan Ayşe'nin ilk albümündeki iki şarkıda bulunuyor. Ayşe bugünlerde televizyonda klibini izlediğimiz "Gör Bak" adlı şarkı için, "Orada intikam almak isteyen bir kadın var. Onu göstermek istedim. Herhalde başarılı oldum," diye konuşuyor. Ancak, intikam alan bir kadını anlatsa da intikamı doğru bulmuyor. "Ne zaman birinden intikam almaya çalışsam iyi sonuç vermedi. Olayları akışına bırakmak daha iyi," diyor.
Ayşe'nin elinde kırbaç, alevler içinde boğuştuğu klibi bir bilgisayar oyunu şeklinde tasarlanmış. "Anlattıklarımız gerçeğe de dayansa da aslında sanal bir şey var. Vahşi bir izlenim yaratmak istemedim. Belki söyleniş tarzı ve ritm abartı gibi gözükmesini sağlamıştır," diyor. Ayşe'nin tüm bunları yapmasındaki amacı farklı bir şey yaparak insanlar dikkatini çekmek. "Bizler ilgi çekmek için bunu yapıyoruz. Yoksa evimde otururdum. Erkekler sana yaklaşamayacak diyorlar. Herkesle çok rahat diyalog kurabilirim. İnsanlar benden korkmasın, " diye anlatıyor bu konudaki düşüncelerini.
Böyle intikamı anlatan, sevgilinin sürüm sürüm sürünmesi istenen şarkı sözleri daha çok arabeskte vardır. Ama Ayşe'de yabancı kadın rock şarkıcılarının vahşiliği de var. Özlem Tekin, Şebnem Ferah gibi marjinal kadın şarkıcılara da dahil edilebilir. "Evet biraz marjinaliz. Ama ben kendimi daha farklı görüyorum," diyor. İsyan eden bir kadın imajı veriyor. Ama feminizme inanmıyor. Onun için kişi hakları ve saygı önemli.
Ayşe albümünden önce yedi yıl barlarda şarkı söylemiş. Şan eğitimi almış. Queen grubunun solisti Freddy Mercury'nin öldükten sonra hala kalıcı olduğunu görünce albüm çıkarmaya karar vermiş: "Ölümsüz olmak istedim ve kaset çıkartmaya karar verdim." Yaptığı müziğin tanımı biraz karışık. Jungle ritmler, rock, house ve bunların sonucunda dram and base! Hepsini karıştırmış, öyle diyor. Kendini rockçı olarak görmüyor: "Benim yavaş şarkılarım da var. Ayrıca bu rockçılara haksızlık olur."






Benzer Konular

28 Haziran 2010 / Jumong Müzik tr
24 Şubat 2012 / Misafir Tiyatro tr
1 Mayıs 2011 / kutsal54 Basın/Magazin tr
14 Kasım 2006 / Kral_Aslan Edebiyat tr
6 Mayıs 2010 / LaSalle Edebiyat tr