Arama

Zakkum

Güncelleme: 6 Eylül 2008 Gösterim: 27.173 Cevap: 4
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
15 Nisan 2007       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
Zakkum

Zakkum
Sponsorlu Bağlantılar

1999 yılında Ankara'da çıktıkları ilk bar programlarından bu yana, mevcut normları zorlayan, spekülatif ve kışkırtıcı sahne performanslarıyla Ankara'nın tartışmasız en popüler ve hakkında en çok konuşulan grubu haline gelen ve bugüne kadar Raindog ismiyle 1000'e yakın sayıda sahne performansı gerçekleştiren grup, albüm çalışmaları esnasında Türkçe bir isme geçiş yaparak "Zakkum" adını kullanmaya başladı.

Yusuf Demirkol, Cem Senyücel, Eren Parlakgümüş ve Emre Yılmaztürk'den oluşan Zakkum grubu, seneler boyu Placebo, Morrissey, Suede, Radiohead, Pulp gibi Britpop gruplarının şarkılarına yaptıkları kendilerine özgü cover'ların yanında, aykırı duruşları ve sahne görselliğinden asla imtina etmeyen yaklaşımları ile kendilerine sadık ve geniş bir dinleyici kitlesi yarattılar.

Zakkum grubunun "Zehr-i Zakkum" isimli ilk albümünün prodüktörlük koltuğunda, daha önce Teoman, Nev, Çilekeş gibi birçok ismin de prodüktörlüğünü yapmış olan Volkan Başaran'ın bulunduğu çalışmada; 1980'ler Türk pop müziğinin unutulmaz sesi Seyyal Taner ve Türk rock müziğinin tanınmış ismi Teoman ile yapılmış birer de düet yer alıyor.

Albümün enstrüman kayıtları Raks Marşandiz Stüdyoları'nda (RSM), vokal kayıtları ise Mine Erkaya'nın stüdyosunda gerçekleştirildi. Orta Dünya Müzik etiketi ile, 2007 senesi Ocak ayında piyasaya sürülen albümün kapak ve görsel tasarımları ise, Mustafa Kural'a ait....

Zakkum'un albümden ilk single olarak piyasaya sürülen "Ah Çikolata" şarkısının klibinin yönetmenliği, rock müzik piyasasındaki birçok başarılı klibe imza atan Murad Küçük tarafından yapıldı ve çekimler, Maslak'ta gerçekleştirildi.

Grubun vokalisti olan ve bestelerin çoğunun altında imzası bulunan Yusuf Demirkol, gerek aykırı sahne duruşu, gerek sivri dili, gerekse de bir imza niteliği taşıyan kendine özgü ses rengi ile önce Ankara'nın ve son bir sene içerisinde de İstanbul'un underground Rock piyasasının en bilinen simaları arasında yerini aldı. Yusuf Demirkol'un kışkırtıcı, marjinal, provokatif ve nev-i şahsına münhasır sahne anlayışı sayesinde gerek kendisi, gerekse de Zakkum grubu, görsel, yazılı ve sanal yayın organlarında defalarca yer aldı.

Grubun davulcusu olan Cem Senyücel ise, Yusuf Demirkol ile beraber grubun ilk günlerinden beri değişmeyen tek elemanı olmasının yanı sıra, albümdeki bütün şarkıların sözlerine tek başına imza atarak, Türkiye müzik piyasasındaki davulcular arasında bir ilki gerçekleştirdi ve müzisyenlik dışındaki diğer becerisini de Zakkum grubunun albümüne yansıttı.

Gene bestelerin bir kısmında emeği bulunan gitarist Eren Parlakgümüş ise basçı Emre Yılmaztürk ile beraber, Zakkum grubunun bar ve konser performanslarının vazgeçilmez simaları oldular ve kendi tarzlarını yarattılar..


Zakkum




Zehr-i Zakkum Albüm Çıkış Tarihi : 2007 Müzik Şirketi:Ortadünya Müzik



Grup Elemanları Vokal : Yusuf Demirkol

Davul : Cem Senyücel
Gitar : Eren Parlakgümüş
Bass : Emre Yılmaztürk

HÜLIA - avatarı
HÜLIA
Ziyaretçi
18 Eylül 2007       Mesaj #2
HÜLIA - avatarı
Ziyaretçi
dinlemekten keyif aldıım 1 grup
Sponsorlu Bağlantılar
MasRoxanne - avatarı
MasRoxanne
Ziyaretçi
28 Mart 2008       Mesaj #3
MasRoxanne - avatarı
Ziyaretçi
zehr-i zakkum en sewdiim şarkılardan
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
1 Eylül 2008       Mesaj #4
karayel - avatarı
Ziyaretçi
zakkum10
Nightcrawler - avatarı
Nightcrawler
Ziyaretçi
6 Eylül 2008       Mesaj #5
Nightcrawler - avatarı
Ziyaretçi
Çikolata güzel parça be :skull:

Yusuf az da olsa Brian'a benziyor yaws =)
Bu arada elemanın sesi süper

Benzer Konular

1 Şubat 2016 / nünü X-Sözlük
17 Ocak 2012 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
18 Aralık 2009 / _KleopatrA_ Ziraat
5 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri