Arama

Türkiye'nin Dağları - Ilgar Dağı

Güncelleme: 11 Mart 2010 Gösterim: 2.024 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ilgar Dağı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Ulgar Dağı, Ardahan ilinin Posof ve Damal ilçeleri arasındaki bir dağdır. 2918 m. yükseklikte olup, yılın ilk karı buraya yağar. Volkanik bir dağ olduğu püskürük kayalardan anlaşılmaktadır. Kışın Kasım ayından, Nisan ayı sonlarına kadar karla kaplı olan dağın başından duman eksik olmaz. Yaz gelince yemyeşil ormanlarla ve çiçeklerle bezenmektedir.

Ulgar Geçidi

2540 rakımlı Ulgar Geçidi Posof ve Damal ilçeleri arasında yer almaktadır. Kış mevsiminde zaman zaman kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanmaktadır. Geçitin bulunduğu noktada karayollarına ait bir istasyonun olması ve kar temizleme araçlarının bulunması aksaklıkların kısa sürede giderilmesini sağlayarak ulaşım sorununu çözmektedir. Ayrıca geçidin bulunduğu noktada Soğuk Pınar isimli soğuk su kaynağı vardır. Yoldan geçen hemen hemen herkes su kaynağının bulunduğu noktada suyu içmek için duraklamaktadır. Geçidin yakınında Botaş'a ait pompa istasyonu, Asmakonak yaylaları ve Söğütlükaya Jandarma Karakolu yer almaktadır.
Not: Harita Genel Komutanlığı'nın Türkiye Fiziki haritasından Ulgar Dağı'nın rakımı 2918 olarak düzeltilmiştir. 2540 rakamı ise bu dağ üzerinde bulunan geçidin rakımıdır.

Benzer Konular

12 Mayıs 2009 / bi quan Türkiye Coğrafyası
9 Haziran 2012 / Kral_Aslan Türkiye Coğrafyası
11 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
11 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
17 Ekim 2015 / _Yağmur_ Taslak Konular