Arama

Türkiye'deki Müzeler - Hünkâr Köşkü Müzesi

Güncelleme: 25 Şubat 2010 Gösterim: 3.212 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hünkâr Köşkü
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Hünkar Köşkü Müzesi, Bursa’da Uludağ’ın eteklerindeki Temenyeri’nde, Abdülmecit devrinde av köşkü olarak yapılan, Bursa ziyaretleri sırasında Atatürk’ün de konakladığı, 2003 yılında ziyarete açılan bir müzedir. Atatürk’ü ağırlamış olduğu için Atatürk Köşkü ve Cumhuriyet Köşkü adları ile de anılır.
1859’da inşa edilmiştir. Köşk, 19 günde tamamlanmıştır. Abdülaziz ve V. Mehmet (Sultan Reşat) de köşkte konaklamıştır. Atatürk ise resmi ziyaretlerin dışında dinlenme amaçlı Bursa’ya gelişlerinde 4 defa kısa süreli köşkte kalmıştır.
Mimarisi Fransız ampir üslubunda yapılmış olan köşkün içindeki süslemeler 19. yüzyıl özelliklerini taşımaktadır. Tavan kalem işi süslemeleri, Bursa seyir panoramasına hakim bahçesi, dönemi yansıtan orijinal eşyaları ve Atatürk odası ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. İki katlı zarif bir yapıya sahip olan Hünkar Köşkü’nün bahçesinde de, cephesi Kütahya çinileri ile kaplanmış bir çeşme bulunmaktadır. Sıvanmış duvarları ahşap çatkılı ve ince çıtalarla kaplı olan köşkte, bekçi ve danışma odası ile bir de garaj yer almaktadır.

036qw



Benzer Konular

22 Haziran 2009 / The Unique Taslak Konular
7 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Turizm
19 Ocak 2012 / Misafir Turizm