Arama

Zeyna (Savaşçı Prenses)

Güncelleme: 31 Mayıs 2016 Gösterim: 74.307 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Temmuz 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Zeyna (Savaşçı prenses)



Sponsorlu Bağlantılar
Eski tanrılar, savaş lordları ve krallar zamanında, kargaşa içindeki bir ülke bir kahraman arıyordu.O Zeyna'ydı.
Savaşın sıcaklığından gelen kudretli bir prenses
Güç
Ad:  zeynaa.jpg
Gösterim: 5580
Boyut:  80.5 KB

Tutku
Tehlike
Onun cesareti dünyayı değiştirecekti...

Dizinin Bazı Bölümleri


Sins of the Past (Geçmişin Günahları)
Zeyna, (Lucy Lawless) evine, annesi Cyrene'in (Darien Takle) yanına, karanlık geçmişini gömmek üzere dönerken eski hayatından tanıdığı savaşçı Draco'yla (Jay Laga’aia) karşılaşır. Draco ondan eski hayatına, bir ordu komutanı olarak dönmesini istemektedir. Zeyna sağ kolu ve en iyi arkadaşı olacak olan Gabrielle'le (Renée O'Connor) karşılaşır.

Chariots of War (Savaş Arabaları)
Zeyna, şeytani babasını etkilemeye çalışan bir savaşçıdan bir köyü kurtarmaya çalışırken yaralanır. Darius adında bekâr ve yakışıklı bir adam ve üç çocuğu onu evlerine alır. Bu evde Zeyna'ya mutlu bir aile yaşamı vaat edilir. Gabrielle'se sonradan köye saldıran adamla aynı adam olduğu anlaşılan genç bir savaşçı tarafından kaçırılır. Gabrielle ve Zeyna, genç savaşçıyı niyetinden caydırmak için işe koyulurlar.

Dreamworker (Rüya İşçisi)
Gabrielle, onu yaşamak için öldürmeye zorlayan rüya tanrısı Morpheus'un kıdemli müridi Manus tarafından kaçırılır. Zeyna, Gabrielle'i kurtarmak için girdiği rüya geçidinde kendi şeytanlarıyla savaşmak zorunda kalır. Eğer arkadaşını zamanında kurtaramazsa Manus Gabrielle'i birini öldürmeye zorlayacaktır; böylece Gabrielle Morpheus'a kurban olarak sunulabilecektir.

Cradle of Hope (Umut Beşiği)
Kral Gregor'un danışmanı Nemos, kralı onun yerine geçeceği öngörülen bir bebeği öldürmeye zorlar. Zeyna, krala çocuğun aslında onun düşmanı değil oğlu olduğunu göstermek zorundadır.

The Path Not Taken (Tutulmamış Yol)
Bir prenses kaçırılır ve babasının krallığıyla sevgilisinin krallığı yokluğunda savaşa tutuşmadan Zeyna, prensesi kurtarmak zorundadır. Bu bölümde Zeyna, gerçek aşkı Marcus'la (Bobby Hosea) karşılaşır.

The Reckoning (Hesaplaşma)
Zeyna'yı ona katılma konusunda ikna çalışmasında Ares (Kevin Smith), birkaç masum çiftçinin ölümünü Zeyna'nın üstüne yıkar.

The Titans (Titanlar)
Gabrielle, üç Titan'ı uyandırır. Titan'lar şehre inerler. Köylüler onları köylerinin savunmasında kullanmak istemektedir.

Prometheus
Zeyna, Gabrielle, Herkül (Kevin Sorbo) ve Iolus (Michael Hurst) Hera tarafından zincirlenen Prometheus'u kurtarmak için birleşirler.

Death in Chains (Zincirlenmiş Ölüm)
Kral Sisyphus, kendi hayatını kurtarmak için Celeste'yi zincirler. Artık, Zeyna ve Gabrielle'i Celeste'yi kurtarmaktan alıkoymak için görevlendirilmiş Toxeus adında bir haydut da dahil olmak üzere hiçkimse ölmemektedir. Gabrielle Talus adında genç bir adama gönlünü kaptırır. Ancak genç adam, Zeyna Celeste'yi serbest bırakınca kalp yetmezliğinden ölür.

Hooves and Harlots (Toynaklılar ve Memesikesikler)
Şeytani savaş lordu Krykus amazonlar ve sentorlar arasında savaş çıkararak bu iki ulusa ait olan toprakları kendi himayesi altına almak istemektedir. Amacına ulaşmak için Terreis adında bir Amazon prensesini öldürür. Zeyna ve Ephiny adında toy bir amazon savaşçısı (Danielle Cormack) kraliçe Malosa'ya Phantes'in suçlu olmadığını göstererek ve gerçek suçluyu ortaya çıkararak ölen prensesin intikamını almak zorundalardır.

The Black Wolf (Kara Kurt)
Zeyna ve Gabrielle, bir köyü ve bir özgürlük savaşçısını şeytani bir savaş lordundan kurtarmak zorundadırlar.

Beware Greeks Bearing Gifts (Hediyeler Getiren Yunanlılardan Sakın!)
Zeyna ve Gabrielle, Troya Savaşı'nda Troyalı Helena'yı kurtarmaya çalışırlar.

Athens City Academy Of The Performing Bards (Atina Ozanlar Şehir Akademisi)
Gabrielle, hayallerini gerçekleştirmek için Zeyna'nın yanından ayrılıp Atina Ozanlar Şehir Akademisi'ne gider. Gabrielle orada bir grup öykücülüğe düşkün gençle ve Orion adında yetenekli bir ozanla tanışır. Gabrielle onlara iyi bir hikâyenin gerçek anlamını gösterir: hikâyeyi muhteşem kılan varılacak yer değil, yolculuktur.

A Fistful of Dinars (Bir Avuç Dinar)
Zeyna'nın eski nişanlısı Petracles, Gabrielle'in duygularıyla oynayarak iki arkadaşı birbirine düşürmeye çalışır. Fakat onu iyi tanıyan Zeyna ne bunu yapmasına ne de Thersites isimli sapık bir katille tanrıların yiyeceği Ambrosia'yı almalarına izin verir.

Warrior... Princess (Savaşçı... Prenses)
Prenses Diana'nın babası kral Lias kızının tıptatıp benzeri Zeyna'dan kızının yerine geçmesini ister. Prenses suikastçılar tarafından hedef haline getirilmiştir. Zeyna kralın teklifini kabul eder; Diana'nın prens Mineus'la evlenmesi iki krallıktaki köleliği sona erdirecektir. Zeyna aynı zamanda Mineus'un bencil bir salak olduğunu ve Philemon'un Diana'ya daha iyi bir eş olacağını anladıktan sonra çöpçatan rolü üstlenir.

Mortal Beloved (Fani Sevgili)
Zeyna Marcus tarafından dünyaya dönüp masum insanları öldürmeye devam etmek üzere Hades'in görünmezlik kaskını çalan Atyminius'u durdurmak için yeraltı dünyasına çağırılır.

The Royal Couple of Thieves (Kraliyet Hırsız Çifti)
Zeyna, ölümcül bir silahı savaş lordu Malthus'un elinden almaya yardım etmesi için hırsızlar kralı Autolycus'u (Bruce Campbell) ikna eder. Bunun için Autolycus, Lord Sinteres adında bir katilin kılığına girer. Zeyna da onun metresi Cherish kılığına girer.

The Prodigal (Müsrif)
Bir kavgada kendini ve Zeyna'yı yaralamanın eşiğine gelen Gabrielle, yeteneklerine olan güvenini yitirerek eve dönmeye karar verir. Bu sırada kasabası Poteidaia'nın savaş lordu Damon'un tehtidi altında olduğunu görür. Kasabayı kurtarmak için Meleager adında tohuma kaçmış bir savaşçıyla iş birliği yapar. Bu arada kardeşi Lila'yla arasındaki buzları eritir ve Zeyna'ya geri dönmek için güveni yerine gelir.

Altared States (Kurban Taşı)
Zeyna ve Gabrielle Icus'u, onu bunun Tanrı'nın bir buyruğu olduğuna inandığı için kurban etmek isteyen babası Anteus'tan kurtarmak durumundadırlar. Ancak daha sonra bunun, Tanrı'nın değil, Icus'un ağabeyi Maell'in (Karl Urban) buyruğu olduğu anlaşılır. Maell kardeşini, babası doğum hakkını ondan alıp kardeşine verdiği için kıskanmaktadır
Not: Bu bölümde Maell'i canlandıran Karl Urban, daha sonra Zeyna'nın başına dert olan Julius Sezar karakteriyle karşımıza çıkacaktır.

Ties That Bind (Sevgi Bağları)
Ares, Zeyna'yı ona dönmesi için aldatmak üzere geri döner. Kendini Zeyna'nın uzun süredir kayıp olan babası Atrius'un kılığına sokar.

The Greater Good (Mutlak İyilik)
Gabrielle gizemli bir savaşçı tarafından zehirlenince (ki biz bunun daha sonra Hudson Leick'in oynadığı Callisto olduğunu anlıyoruz) Gabrielle masum bir kasabayı savaş lordu Talmadeus'tan kurtarmak için Zeyna'nın kıyafetlerini giyip onun kılığına bürünmek zorunda kalır.
Diziye "Greater Good" kavramını kazandıran aynı isimli bölüm. Zeyna yaralı olmasına ve savaşamayacak durumda olmasına rağmen kasabayı ve kasabanın aciz durumdaki insanlarını terk etmek istemez. Daha sonra Gabrielle, Zeyna'yı öldü sanmasına rağmen o da her şeyi bırakıp, Zeyna'nın cesedini alıp oradan uzaklaşmaz fakat Zeyna'dan aldığı mirasla, kalıp -Zeyna'nın yapacağı gibi- savaşır ve düşmanları alt ederler. Daha sonra aynı kavram "One Against An Army"de Gabrielle üzerinde denenir. Gabrielle de kendini Atina'nın düşmemesi için, daha yüce bir ideal için feda eder ve zor da olsa bunu Zeyna'ya kabullendirir.
Geçen bölümdeki gizemli savaşçı bu bölümde kimliğini açığa vurur. Callisto adındaki bu kadının ailesi ve kasabası geçmişte Zeyna'nın ordusu tarafından yok edilmiştir. Şimdi kaybını Zeyna'ya ödetme zamanıdır.

Death Mask (Ölüm Maskesi)
Zeyna'nın diğer kardeşi Toris yıllar önce kasabası Amphipolis'e saldırıp kardeşi Lyceus'un ölümüne, Zeyna'nın şeytanın yoluna sapmasına neden olan savaş lordu Cortese'den intikam almak istemektedir. Zeyna'ysa kardeşini cinayetten alıkoymak istemektedir.

Is There a Doctor in the House? (Evde Doktor Var mı?)
Zeyna ve Gabrielle, Mitoya-Tesselya savaşı sırasında bir tapınakta mahsur kalırlar. Orada doğurmak üzere olan Ephiny'e rastlarlar. Kocası çatışmada öldürülmüştür. Zeyna Ephiny'nin bebeğinin ve bir saldırıda yaralanmış olan Gabrielle'in hayatını kurtarabilecek, savaşı durdurabilecek midir?
Derlemedir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 31 Mayıs 2016 09:23
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
31 Mayıs 2016       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi

Zeyna(Savaşçı prenses)


Sponsorlu Bağlantılar

Yapım : 1995 ABD
Tür : Aksiyon, Casusluk, Dram, Fantastik, Komedi, Macera, Savaş
Süre : 60 Dak.
Oyuncular : Karl Urban , Lucy Lawless , Craig Parker , Kevin Sorbo , Melinda Clarke
Senaryo : Robert G. Tapert , John Schulian
Yapımcı : Robert G. Tapert
Sezon :6
Bölüm : 134

Yeni Zelanda′da ve Amerika'da çekilmiş televizyon dizisidir. Dizi 4 Eylül 1995'den 18 Haziran 2001'e kadar özgün televizyon kanallarında yayınlanmıştır
Dizi Herkül,Efsanevi Seyahatler dizisinden çıkmıştır
Derlemedir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 2 Haziran 2017 00:33

Benzer Konular

15 Ağustos 2013 / HayLaZ61 Hayali Karakterler
20 Ağustos 2015 / Jumong Siyaset ww
22 Eylül 2015 / Safi X-Sözlük