Arama

Twitter - Sıkça Sorulan Sorular

Güncelleme: 28 Ağustos 2014 Gösterim: 35.288 Cevap: 2
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2012       Mesaj #1
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Twitter'da spamlamak ne demektir?
Twitter'da yanıtla ne demektir?

Sponsorlu Bağlantılar
qurW9
  • Sıkça Sorulan Sorular
    • Twitter'ı Tanımak

Twitter nedir?
Twitter arkadaşlar, aile ve iş arkadaşları için hem bir iletişim hizmeti hem de kısa ve hızla iletilen mesajlar sayesinde birbirinden haberdar olma yoludur. Kullanıcılar "Tweet" adı verilen ve en fazla 140 karakterden oluşan kısa güncellemeler yazar ve paylaşırlar. Bu mesajlar profilinize veya blogunuza yüklenir, takipçilerinize gönderilir ve Twitter'da aranabilir.

Kullanmak için nelere ihtiyacım var?

Twitter kullanmak için ihtiyacınız olan şey bir internet bağlantısı veya bir cep telefonudur. Bize katılın! Kaydolduğunuzda ilk güncellemenizi web kutucuğuna girin. Başkalarının Twitter'da neler söylediğine veya yaptığına dair fikir edinmek için Twitter aramaya göz atın ve Twitter'da neler olduğunu görün. Bir anahtar kelime girerek arama yapabilir veya Twitter'da şu anda en popüler konuların neler olduğunu görmek için gündem başlıklarını gözden geçirebilirsiniz.

Arkadaşlarımı nasıl bulurum?
Bir hesap oluşturduğunuzda isim veya kullanıcı adı girerek kişiler için arama yapabilir, diğer ağlardan arkadaşlarınızı ekleyebilir veya e-postayla arkadaşlarınızı davet edeblirsiniz. Bunu yapmak istemezseniz bizim önerdiğimiz bazı kullanıcıları takip edin. Arkadaşlarınızı bulduğunuzda onları takip edin ve güncellemelerini almaya başlayın.

Twitter'da birini takip etmek ne demektir?

Birini takip etmek ondan Twitter güncellemeleri almak demektir. Birini takip ettiğinizde, bu kişinin gönderdiği her mesaj sizin Twitter ana sayfanızda belirir. İnsanların yükledikleri yeni mesajlar anında ana sayfanıza yüklenir. Böylece daima gerçek zamanlı güncellemelere ulaşırsınız. Giriş yaptığınızda en yeni güncellemeleri görebilirsiniz. Twitter, birilerini takip etmek için başka yollar da öneriyor: cep telefonunuza bazı kişilerden gelen güncellemeleri alabilirsiniz!

Kimi takip ettiğimi nereden bileceğim?
Birinin profilindeki takip et tuşuna bastığınızda o kişiyi takip etmeye başlarsınız. Takip et tuşu, "Takip ediliyor"a dönüşecek ve sağında da yapabileceğiniz diğer işlemler için bir hareket menüsü bulunacak. Eğer Twitter'a telefonunuzu kaydettiyseniz bir kişi için kısa mesaj tercihlerinizi de ayarlayabilirsiniz. Takip ettiğiniz kişilerin listesini görmek için ana sayfanızdan veya profilinizden takip ettikleri bağlantısına tıklayın.

Beni kimin takip ettiğini nereden bileceğim?
Biri sizi takip ettiğinde Twitter size bir e-posta gönderir. Yeni bir takipçiniz olduğunda haber almak için e-posta tercihlerinizi ayarlayın. Ana sayfa veya profilinizde yer alan takipçiler bağlantısı da size kaç adet takipçiniz olduğunu gösterecektir.

Takip limiti ne demektir?
Twitter, istikrar sağlamak ve kötüye kullanımı engellemek için son zamanlarda bazı takip ve güncelleme kısıtlamaları geliştirdi.

Güncellemelerimi kimler okuyor?
Bu tamamen size kalmış. Takipçileriniz ve arama sonuçlarından tweetlerinize ulaşan herkes güncellemelerinizi okuyabilir. Twitter profiliniz genel (herkese açık) olarak oluşturulur. Eğer tanımadığınız kişilerin güncellemelerinizi okumalarını istemiyorsanız profilinizi korumaya alın ve kimin sizi takip edebileceğini onaylayın, güncellemelerinizi arama sonuçlarının dışında tutun.

İnsanların beni takip etmelerini engelleyebilir miyim?
Evet, engelleyebilirsiniz. Engellediğiniz bir kullanıcı sizi daha fazla takip edemez veya mesaj gönderemez. Eğer hesabınız genelse, hesabınızı hala görebilir ama sizin takipçi listenizde yer almaz ve siz de onun takip ettikleri listesinde yer almazsınız. Eğer spam (istenmeyen iletiler) gönderen bir kullanıcıyı engellediyseniz teşekkürler! Twitter Support kimin başının Twitter'da derde girdiğini görmek için engellenen kullanıcı raporlarını kontrol eder.

Twitter'a nasıl güncelleme gönderirim?

Twitter'a güncelleme yollamanın birçok yolu vardır: internetten güncelleme kutusuna yazarak, cep telefonunuzdan, m.twitter.com kullanarak mobil internet tarayıcınızdan veya API'mizi kullanan birbirinden yetenekli insanlar tarafından geliştirilen üçüncü parti uygulamalardan.

Güncellemelerin üzerinde neden yıldız var?
Yıldız işaretine tıklamak bir güncellemeyi favorilerinize eklemenizi sağlar. Profil sayfanızdan Favoriler bağlantısına tıklayan kişiler sizin favorilerinizi görebilirler. Siz de aynı şekilde birinin profil sayfasındaki bu bağlantıdan o kişinin favori tweetlerini görebilirsiniz.

Twitter güncellemelerimi bloguma koyabilir miyim?
Evet! Blogunuza, internet sitenize ve Javascript veya HTML kabul eden her yere Twitter widget yerleştirebilirsiniz.

@Yanıtlar nedir?
Bir @yanıt, bir kullanıcıdan diğerine gönderilen, herkes tarafından görülebilen ve normal güncellemelerden farklı olarak başına @kullanıcıadı eklenen mesajlardır. Bir mesaj @kullanıcıadı ile başlıyorsa @yanıt olarak sınıflandırılır. @kullanıcıadı formatını kullanarak Twitter'daki herhangi bir güncellemeye herkese açık olarak yanıt verebilirsiniz. Birini yanıtlamak için o kişiyi takip etmeniz gerekmez. Size gönderilen bütün @yanıtlar Bağlan sayfasında Bahsedenler sekmesinde görülür. (Herhangi bir yerinde @kullanıcıadı geçen tweetler de Bahsedenler sekmesinde toplanır. @kullanıcıadı ile başlayan tweetlere @yanıtlar, herhangi bir yerinde @kullanıcıadı geçen tweetlere ise "bahsedenler" denir.) Eğer tweetleriniz gizliyse (hesabınız korumalıysa) sizi takip etmeyen kullanıcılar size gelen @yanıtlar veya sizden bahsedenleri göremezler.

Direkt mesajlar nedir?
Direkt mesajlar, bir kullanıcıdan diğerine gönderilen kişisel mesajlardır ve @yanıtlar veya bahsedenler gibi genel zaman akışınızda görünmezler. Yalnızca sizi takip eden birine direkt mesaj gönderebilirsiniz. Size gönderilen direkt mesajlar, sağ üst köşede yer alan kişi ikonuna tıkladığınızda açılan menüden erişebileceğiniz direkt mesaj gelen kutunuzda toplanır. Ayrıca yeni bir mesaj geldiğinde e-posta bildirimi almak için e-posta tercihlerinizi de ayarlayabilirsiniz.

Gönderdikten sonra bir tweet üzerinde değişiklik yapabilir miyim?
Hayır. Gönderildikten sonra değişiklik yapamazsınız. Bir güncellemeyi tweetin üzerinde yer alan çöp kutusu ikonuna tıklayarak silebilirsiniz fakat içeriğinde herhangi bir düzenleme yapamazsınız.

Bir @yanıt ile direkt mesaj arasında ne fark vardır?
Bir @yanıt karşınızdaki kişinin sizi takip etmesine gerek olmadan gönderilebilen ve herkes tarafından görülebilen (eğer tweetleriniz korumalı değilse) bir mesajdır. Bir direkt mesaj ise yalnızca sizi takip eden kişilere gönderilebilir ve yalnızca gönderen kişi ve alıcıya ait direkt mesaj gelen kutusunda görülebilir.

Retweet (RT) nedir?
Bir Retweet başka birinin yazdığı tweeti yeniden göndermeye denir. Bazen bir tweetin içinde RT harflerini görürsünüz. Kullanıcılar bazen tweetlerinin içine RT harflerini ekleyerek gönderdikleri tweetin başka birinin daha önce yazmış olduğu bir şeyi içerdiğini belirtirler. Bazen bunun yanına kendi yorumlarını da eklerler. Bu resmi bir Twitter komutu veya özelliği değildir.

Neden bütün tweetlerimi göremiyorum? Tweet sayım _,___. Kayıp mı oldular?
İyi haber, kaybolmadı veya silinmediler! Tüm tweetleriniz bizde saklı. Kötü haber, şu an için yalnızca son 3200 tweetinizi görüntüleyebilirsiniz (eğer 3200'den az sayıda tweetiniz varsa bunu iyi haber olarak da kabul edebilirsiniz). Şu an için bu limiti değiştirmeyi planlamıyoruz ama yorumlarınız bizim için her zaman çok değerli. Düşüncelerinizi bize iletmek için lütfen @feedback hesabından bahseden bir tweet gönderin.

Twitter'a nasıl resim yüklerim?
Resimlerinizi Twitter.com'a yüklemek ve paylaşmak çok kolay! Adım adım talimatlar ve daha fazla soru-cevap için buraya tıklayın.

Bir Twitter API var mı?
Evet, API ile ilgili sorularınızı yanıtlayacak belgeler ve aktif bir geliştirici grubu bulunur.

Twitter web güncellemelerinde HTML kullanımına izin veriyor mu?
Hayır. Güvenlik nedeniyle HTML kullanımından kaçınıyoruz. Fakat 30 karakterden daha kısa bir bağlantı eklerseniz bütün haliyle yayınlıyoruz. Eğer 30 karakterden uzunsa daha kısa bir adres olacak şekilde kısaltıyoruz.

Nasıl spam bildiririm?
Twitter'ın spam belirleme hesabını takip ederek ve bize spam yapan kişinin kulanıcı adını direkt mesaj yoluyla ileterek spam bildirebilirsiniz. Karşınıza çıkan spam içerikli hesapları engellemenizi tavsiye ederiz. Twitter Güvenlik ekibi engellenen kullanıcılarla ilgili raporları daima değerlendirir ve Twitter'da kimlerin başının belaya girdiğini takip eder.

Hesaplar neden askıya alınır?
Hesaplar Kullanım Koşulları ihlalleri veya spam incelemesi nedeniyle askıya alınır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Mira; 17 Temmuz 2014 16:12 Sebep: Yazı boyutu değiştirildi.
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
17 Temmuz 2014       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Hesabi korumali bir kisiye tweet atilabilir mi? Kendisini takip edemiyorum korumali oldugu icin?

Hesabı korumalı kişiyi etiketleyerek (@kullanıcı adı) kendisine tweet atabilirsiniz. Eğer sizin Twitter hesabınız korumalı değil ise kendisinden bahsedenler kısmında görecektir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

twitter a telefonuma kod gönderilmedengiremiyorum. şifremi değiştirip anında giriş yapıyorum fakat şifre yanlış diyor 3 haftadır böyle ne yapabilirim lütfen yardım edinnn

Anlattığınız durum Twitter'dan kaynaklı genel bir sorundu, düzeltildi.
Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Bizi takip etmeyen birisine gönderdiğimiz twetleri o kişi görebilirmi ?

Hesabınız korumalı değil ise ve tweetlerinizi o kişiyi etiketleyerek (@kullanıcı adı) gönderirseniz görebilir.
Alıntı
Sssss adlı kullanıcıdan alıntı

Twitter hesabımı bi 15 gün önce sildim fakat yeniden aktif olmasını istiyorum herhangi yardımcı olabilecek bi link bulamadım internette. Acaba dondurma işlemi açılıyorsa silinen hesap yeniden aktif edilmiyormu? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi???

E-mail adresiniz ve şifreniz ile 30 gün içerisinde Twitter'a tekrar giriş yaparsanız hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar twitter ile alakalı bi sorum olacaktı lütfen yardımcı olabilirmisiniz. bu hatayı nasıl düzeltebilirim Hesabınızın bu eylemi gerçekleştirmek için izni olmayabilir. Lütfensayfayı yenileyin ve tekrar deneyin.

Şifrenizi yenileyin, düzelir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

twitter da son görülme tarihi diye bir şey varmı varsa nerde bir kişinin en son ne zaman girdiğini nasıl görebiliriz

Hayır, Twitter'da son görülme özelliği yok. Kişinin Twitter'a ne zaman girdiğini yalnızca en son göndermiş olduğu tweet tarihinden anlayabilirsiniz.
theMira
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
28 Ağustos 2014       Mesaj #3
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

twıtterda kimseyi takip edemiyorum bu geçici bir durum mu ne yapmam gerekiyor bana ardımcı olursanız çok sevinirimm.
Şimdiden teşekkürler.

Süreyi tam olarak bilmemekle beraber, Twitter'da arka arkaya fazla kişiyi takip ettiğinizde bir süre başkalarına takip isteği gönderseniz de istek iptal oluyor. En fazla 1-2 saattir, düzelir.
theMira

Benzer Konular

3 Ağustos 2006 / RasqutiN Sosyal Ağlar
11 Ağustos 2015 / NeutralizeR Sosyal Ağlar
15 Şubat 2015 / byseus Sosyal Ağlar
3 Mayıs 2014 / _Yağmur_ Sosyal Ağlar