Norton Ghost 2003 ile Sistem Yedekleme Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > Ücretsiz-Beta Yazılımlar
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 18-10-2005   #1 (mesaj-linki)
Berkaytr
Norton Ghost 2003 ile Sistem Yedekleme

Bilgisayar kullanıcılarının korkulu rüyası olan sistem göçmesi Norton Ghost 2003 programı sayesinde artık hiçte dert degil.
Bu program ile ilk kurdugumuz temiz sistemimizi yedekleyebilir ve sistemimizde sorun oldugunda ilk günkü temiz haline çok kolayca dönebiliriz.
Kullanımı son derece basit olan bu proğramı sizlere iki aşamalı olarak ve resimlerle
anlatmaya çalışacağım, umarım bir çok arkadaşımıza faydamız dokunur.
Bu proğramı nereden indirebilirim diyorsanız ? size aşağıda link veriyorum tıklayıp indirebilirsiniz.

Ben sistemini ghost ile yedeklemiş olanların sistem çöktügünde bilgisayarlarına neden format attıklarını anlayabilmiş degilim.
Bilgisayara sık sık format atmanın zararlarını bilmek ve ona göre hareket etmek gerekir.
Format, disk yüzeyini parlatmak ve temizlemek demektir,sık sık parlatılan bir nesne aşınır ve ömrü kısalır.
Sık sık format atılan bir diskin ne kadar uzun ömürlü olabilecegini siz hesaplayın artık ?
Ghost gibi programlar ile sistemi yedeklemenin en güzel tarafı format atılmadan sistemi kurtarabilmektir.
Ben elden geldigince veya mecbur kalmadıkça makinaya format atılmasına karşıyım.
Bunu açılmış olan her konu altında paylaşmama ragmen hala çöken sistemini restore etmek için makinasına format atanlar var.
Ghost veya benzeri programlar ile sistem yedeklemede dikkat edilmesi gereken hususları sizlerle aşağıda bir kez daha paylaşıyorum.
Bunlara dikkat edildigi sürece makinanız ve sisteminiz ile başınız hiç ağrımaz.

NORTON GHOST İLE YEDEKLEME YAPILIRKEN UYULMASI GEREKENLER :

1- Öncelikle disk yüzeyimizi bir kez format atarak temizleyelim.
(Formatımızı normal atalım, quick (hızlı) format atılması ileride veri kayıplarına sebep olabilir.)
2- İşletim sistemimizi büyük bir dikkatle ve yönergelere uygun bir şekilde yükleyelim.
3- Sürekli kullanacağımız ve onsuz yapamayacağımızı bildigimiz tüm program ve uygulamalarımızı sistemimiz henüz temizken yükleyelim.
(Full yapılması gereken ve register isteyen tüm programlarımızı register etmeyi unutmayalım)
4- Windows'umuzu ve diger uygulamalarımızı kullanırken kendimiz için seçtigimiz özel (kişisel) ayarlarımızı yapalım.
(masaüstü ayarlarımız, outlook ayarlarımız, favori site ayarlarımız vs. gibi )
5- Sistemimizi yükledik, bütün programlarımızı install ederek register ettik, kişisel ayarlarımızı da yaptık.
Artık windows işletim sistemimizi ghost ile backup (yedekleme) yapabiliriz.
6- Ghost ile alacağımız yedegimizi saklayacağımız yer mutlaka ikincil sürücü (D/E sürücü) yada CD filan olmalıdır.
(Yedegimizi sistemimizin bulunduğu C sürücüsünde saklayacak olursak, sistem çöktügünde yedegimizin de buharlaşıp uçacağını unutmayalım)

Yukarıdaki tüm anlatılanları uyguladığımız takdirde ,sistemimizi çok uzun süreler dertsiz kullanabiliriz.
En önemli not :
Sistemizin yedegi mevcut ise ve bunu restore edeceksek, makinamıza format atmamıza gerek yoktur.
Siz sisteminizi saklamış olduğunuz eski temiz yedek ile yenileyeceginizden makinaya format atmanın bir anlamı olmayacaktır.
Saklamış olduğunuz yedegin zaten formatlanmış sürücünün yedegi olduğunu unutmayınız.
Makinasında Floppy (Disket Sürücü) bulunmayanlar, yedeklerini Bootable CD ile açabilirler.

ALıntı..

Norton Ghost 10.0

DOWNLOAD

Son Düzenleyen virtuecat; 16-10-2006 @ 04:58.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 10-01-2007   #2 (mesaj-linki)
tatar50
Cvp: Norton Ghost 2003 İLe Sistem YedekLeme..

Arkadasim verdigin bilgiler icin tesekür ama sana bir sorum daha var yardimci olursan sevinirim ben aynen senin anlattigin gibi yapiyordum hic sorun yoktu formata falanda gerek kalmayordu tabi eski sistemim FAT32 idi simdi ise bende bir acilis CD si vardi onunla calistirip (format c:/q) bu satiri yazip hdd yi silip gost kopya cd ile tekrar yüklüyordum islem bitiyordu ama simdi ise NTFS formata cevirdimbazi nedenlerden dolayi yeni format attim tekrar NTFS olarak sistemi kopyaladim buraya kadar tamam ama simdi benim eski acilis CD si yeni sisteme göre uymuyor yani cökmüs sistemi silemiyorum yeni kopya CD yi nasil yükleyebilirim simdiden tesekür
Eski 27-01-2007   #3 (mesaj-linki)

TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞ EY VALLAH SÜPERSİN PAŞ** EY VALLAH .....HOCAM..
Eski 04-02-2007   #4 (mesaj-linki)
reis333 - avatarı

ellerine ve emeğine sağlık..............
Eski 24-04-2007   #5 (mesaj-linki)
mertan27

çok thanks!!!!
Eski 18-09-2007   #6 (mesaj-linki)
zaferc
Cvp: Norton Ghost 2003 ile Sistem YedekLeme

2003 diyon norton gost 10.0 veriyon
Eski 30-09-2007   #7 (mesaj-linki)
Cvp: Norton Ghost 2003 ile Sistem Yedekleme

evet.adminler dikkat etse iyi olur.insanı kandırmayın
Eski 07-11-2007   #8 (mesaj-linki)
samabi

arkadaşlar norton ghost 2003 ten bahsediyoruz ama ghost12.0 download var... bu 2003 ile aynımı sanki bana farklı gibi geldi. 2003 anlatımı ile 12.0 kurulumu arasında fark var. aynı şey değil sanki...
Eski 20-12-2007   #9 (mesaj-linki)
JuTeNy@M - avatarı

teşekkürler eline emegine saglık
Eski 24-01-2008   #10 (mesaj-linki)
noReSTarT

arkadaşlar merhaba.benim bi sorunum var.int cafe işletiyorum ben.alman.nad virüsü kaptık.bi türlü kurtulamadım.nod 32 zaten yemiyo.bu norton ghost kullanmayı biliyorum.ama bide diğer bootable cd versiyonu varmış.benden önce cafeyi kuran çocuk.bi makineyi tam haliyle hallediyomuş sdece dreiverlerini kurmuyomuş.oyunları ayarları hepsini yapıyomuş.çsonra diğer hdd yi bu pc ye bağlayıp ghost u o yeni makineye açıyomuş.haliyle 20 pclik bi cafeyi 3 saatte tam tekmil kuruyomuş.bu konuda biri bana yardımcı olabilirmi.,? tşk ederim şimdiden.bana mail adresimden ulaşabilirsiniz.yardımcı olursanız çok sevinirim zor durumdayım.
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
ghost 2003 indir, norton ghost 2003, norton ghost 2003 download, norton ghost 2003 indir, norton ghost full,
Norton Ghost 2003 ile Sistem Yedekleme Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
John "Johnny" Blaze / Ghost Rider (Ghost Rider Kimdir? - Ghost Rider Hakkında) MaKaLeLe Süper Kahramanlar 38 3 Hafta Önce 16:24
Acronis True Image Server (Sistem Yedekleme) Blue Blood Ücretsiz-Beta Yazılımlar 5 15-08-2009 21:03
Norton Ghost-9 ahmetseydi Internet/Bilgisayar Dünyası 5 17-05-2009 10:27
Sistem - Sistem Nedir - Sistem Hakkında asla_asla_deme X-Sözlük 0 13-03-2008 12:43
Norton GHOST 8.3 + Me Sistem + Ayrıntılı Anlatım (Virüs Belasına-Format Olayına Son) musadilek Arşive Kaldırılan Konular 10 11-02-2007 20:07