Virüs Bulaşmış Sistemleri Kurtarma/Temizleme Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > Ücretsiz-Beta Yazılımlar
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 29-04-2008   #1 (mesaj-linki)
murat tecer - avatarı
Virüs Bulaşmış Sistemleri Kurtarma/Temizleme

Avira Antivir in sunduğu bedava bir yazılım.
Kesinlikle virüs bulaşmış yada ceşitli şekilde zarargörmüş makinelerde format atmadan önce yapılacak bir işlem.olup şüphelendiğiniz her durumda bu yazılımı kullanabilirsiniz.Bilgisayarınıza kötü yazılımların verdiği zarar sebebi ile acılmıyor,sisteminize bulaşan zararlılar ANTİViRÜS KURMANIZI engeliyor ise veya tesbit edildiği halde silinemeyen ler var ise AVİRA ANTİVİR RESCUE SYSTEM CD/DVD İle bilgisayarınızı başlatarak dos Ortamında bu sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.Öncelikle sitesine giderek en güncel hali ile olan yazılımı indirelim.
BURADAN
47.8 mb bir kurulum gelecek.İndirip saklamayın cünkü devamlı güncellenmekte. LİNK i kaydedin kullanacaĞınız zaman indirin.

CD/DVD Writer e boş bir CD takıyoruz
İndirdiğimiz rescuecd.exe dosyasını açıyoruz.

Burn CD Tıklıyoruz.

CD Dosyalar yazılıyor.Yazma işlemi bittikten sonra TAMAM diyerek cıkıyoruz.
Bilgisayarın BİOS ayarlarından CD den başlayacak şekilde ayarlıyoruz.

kaydediyoruz ve cıkıyoruz.CD bilgisayara takıp yeniden başlatıyoruz.
Açılışta bu ekran cıkacak 2 basıp devam ediyoruz.
gerekli dosyaları yüklüyor.

Ve mavi ekran geliyor.Burda İNGİLİZCE secenegini
seçiyoruz (işaretli hale gelmesi için e ve n tuşlarına birlikte basıp spas
tuşuna basın ) işaretli hale geldikten sonra ENTER.

Bekleyin MENÜ leri yükleyecek.

ok lar ile scan secenegini secip ENTER

Scan all files secnegini işaretleyip ENTER

Bu ekranda 2,çi secenek Try to repair infected files seciliyor
(bu sayede tesbit ettiği zararlıları onaracak)

Onaramadıklarının adını değitirerek etkisiz hale getirecek YES tuşuna basıp
ENTER BASIYORUZ.

Bu ekranı oldugu gibi onaylıyoruz.

bu ekranda Start scan Seçili iken ENTER.

Taramasını bitirmesini bekleyin.bitirince Yaptıgı işleri gösteren ekran gelecek
burdan neler yaptıgını görebilirsiniz.

İşiniz bitti şimdi gelen ekrandan
Shutdown the Computer Seçeneğini seçerek ENTER

SON olarakta ENTER tuşuna basarak kapatın.
SİSTEMİNİZİ YENİ BAŞTAN BAŞLATIN.
Sevgiyle kalın
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 30-04-2008   #2 (mesaj-linki)
murat tecer - avatarı
Cvp: Virüs Bulaşmış Sistemleri Kurtarma/Temizleme

Ücretsiz anti virüs yazılımlarını küçük görme gibi bir genel alışkanlık
olduğunu göz önüne aldığımızda bence Avira AntiVir PersonalEdition Classic 7.06.00.270 bazı ücretli programlardan çok daha iyi bir koruma sağlıyor bunu yapılan testlerin sonuçlarından da takip etmek mümkün.Eğer bir anti spyware yazılımınız varsa ve de e-mailleriniz için POP3 protokolünü kullanmıyorsanız AntiVir ücretsiz olarakgüvenle kullanabileceğiniz bir anti virüs yazılımı. AntiVir'in bu yeni versiyonu ile Windows'un eski günlerini hatırlatan ara yüzü tamamen değiştirilerek oldukça modern bir görünüş kazandırılmış ayrıca virüs arama motorlarına ekledikleri yeni Heuristic (sezgisel) motor ile yeni ve bilinmeyen zararlılara karsı ek bir savunma hattı daha eklenmiş.Avira AntiVir PersonalEdition Classic 7.06.00.270 sürümü ile hem programı tanıtırken hem de daha verimli kullanabilmek için yapılması gereken bazı ayarları anlatmaya çalışacağım.

Yazılımı sitesinden indirin ve kurun süre yi pek umursamayın çünkü update
yaptıkça kendisi otomatikman uzatmakta.

Yazılımı kurduktan sonra hemen update istemekte. Bunu gerçekleştirin ve Her antivürüs yazılımı gidi sistem taraması istemiyor. Hemen çalışmaya başlıyor.Programın ana menüsünden eşzamanlı koruma modülün çalıştığını,güncellemelerin durumunu ve lisans süresini görebiliriz.

SCARNER seceneginden Tarama yapmak istediğimizde seçtiğimiz yeri (manüel selection) tıklayıptarama yaptıracağımız yeri belirleyebilirsiniz. „Start Scan“ seçtiğimiz zaman tarama başlayacaktır.

Guard“ es zamanlı korumayı sağlayan modül,"Karantina", Güncellemeleri ve taramaları otomatik olarak yapmamızı sağlayan „Scheduler“Reports“ ile AntiVir'in tuttuğu raporları görebiliriz.yazılımın genel bakışı böyle. Şimdi ayarlarımızı yapalım Öncelikle ana menüde „Configuration“ yazan yeri tıklıyoruz, burası AntiVir'in tüm ayarlarının yapıldığı yer.

Expert moda seçeneğini işaretliyoruz."Alttaki Action for conceming file" seçeneğini tıklıyoruz.bu seçenek „Interactive“ yani taramada bir şey bulursa ne yapması gerektiğinisize soracak demek ama eğer bulunanlar konusunda size sormadan otomatik olarak sizin seçtiğiniz işlemleri yapmasını istiyorsanız „Automatic“'i secin.Bir zararlı ile karşılaşıldığında genel olarak tavsiye edilen ilk tepki
„repair“ yani onar seçeneğidir.Eğer zararlı temizlenemiyorsa o zaman ikinci tepki „delete“ yani sil olmalıdır.AntiVir bir yanlış alarm sonucu sizin güvenilir olduğundan gerçekten eminolduğunuz bir uygulamayı önce tamir etmeye çalıştı başaramayınca da sildi.Işte otomatik tepkide bu tarz olaylar sonunda yanlışlıkla silinen uygulamanızıkurtarmanız için mutlaka „copy file to quarantine before action“ kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor bu sayede AntiVir sizin güvendiğiniz bir uygulamaya herhangi bir işlem yapmadan önce karantinaya bir kopyasını alacak daha sonra sizin belirlediğiniz komutları yerine getirecek.Eğer bu şekilde bilgisayarınızda silinen herhangi bir şey olursa ve zararlı olmadığına eminseniz karantina seçeneğinden geri dönüşünü sağlayabilirsiniz.

Archives seçeneğini işaretlediğimizde "All archive types" seçeneği işaretli
değildir. Onu da işaretliyoruz.

Exception seçeneğinden tarama YAPMIYACAĞI yeri gösterip "ekle ve add" seçeneklerini kullanarak kaydedebiliriz.bu sayede disknizde güvenli olan yerleri tekrar tekrar taratmak zorunda kalmıyoruz.

"Heuristic" yani sezgisel motor, yeni ve tanınmayan zararlıları tespit etmek için kullanılan bir motor, kurulumla gelen ayarlarda sadece „Macrovirus heuristic“secili, günümüzde Makro virüsler o kadar etkili değil asil tehlikeli olanlar Win32 genel sınıflamasına giren zararlılar ve bunlara karsı da sezgisel motorumuzu aktif hale getirmeliyiz.Sezgisel motorda üç farklı seçenek var düşük, orta ve yüksek Medyum yani sezgisel motorun kapasitesini orta düzeyde kullanmak optimum bir secim olur ama isterseniz high olarak ta değiştirebilirsiniz ama secimi yüksek tutmak yanlış alarm verme oran ını artırabilir.Normalde sezgisel motor kullanmak bir şekilde yanlış alarma da davetiye çıkarmak demektir ama yeni ve bilinmeyen zararlıları tespit etmek için bunu seçmek gerekiyor.Eğer yanlış bir alarm yüzünden herhangi bir şey silinirse bunun silinmeden önceki kopyası karantinada olacak yani kaybettiğimiz bir sey olmayacak.

Guvard seçeneğinde olan alt seçeneklerin ayarlarında aynı Scanner de olduğu
gibi olacak onun için burda tekrarlamıyorum.

Genel ayarlardan Email'e geldiğimizde ücretsiz AntiVir'in ücretli Versiyondan olan farklarından birini görebiliriz.Ücretsiz sürüm sadece SMTP protokolünü destekliyor yani POP3 protokolünü kullanıyorsanız buradan gelecek e-mailleriniz AntiVir'in denetiminden geçmeyecek demektir.

Extended threat categories Burada, istenmeyen programlar sınıflamasına girebilecek programlara karsı korunma seviyemizi ayarlayabiliriz, kurulumla gelen ayarlarda benim yeşil ile işaretlediklerim secili değil yani sakalar, güvenlik riski içeren çeşitli araçlar gibi, tavsiyem hepsini seçmeniz bunu yapmak için soldaki „Select all“ kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.

„Security“ (Güvenlik) Kısmında işaretlemeyi unutmamamız gereken bir yer var, bazı zararlılar anti virüs yazılımınızın ayarlarını değiştirerek kendilerini saklamayı başarırlar burayı işaretlediğimizde ayarlarımızı sabitleyerek bunu engellemiş oluyoruz.

Bütün bunları yaptıktan sonra ayarların geçerli olması için mutlaka OK tuşuna basıp onaylayınız.„Scheduler“ ile otomatik güncellemelerimizi ve haftalik sistem
taramalarimizi programliyoruz.Ilk önce ilk siradaki henüz aktif durumda olmayan haftalik taramalarimizi programliyalim, bunun icin yaninda tarama isareti olan ilk satiri sag tiklayip"edit job“'u seciyoruz ve cikan bu pencerede haftalik taramamiza ad veriyoruz.

Yapilacak is tarama oldugu icin „scan job“ u seciyoruz

Taramayi yapmasini istedigimiz günü ve saati seciyoruz,

Taranacak yeri seciyoruz.

Tarama ekraninin boyutunu buradan ayarlayabilirsiniz, ben tam acilmasini istemiyorum ama görünmez de olmasini istemiyorum derseniz „minimize“ en uygun secenek ama tarama tamamen arka planda olsun diyorsaniz o zaman „invisible“'i secmeniz gerekir.Bu secimi yapip son tusuna bastiktan sonra bunu aktif hale getirmemiz gerekiyor.

Update seceneklerinide zamanlıya bilirsiniz aynı yöntemi kullanarak.
Bu sayede sizin istediğiniz zamanlarda istediğiniz şekilde Update yapaçaktır.

BURADAN
Eski 30-04-2008   #3 (mesaj-linki)
termik54

ellerine sağlık bedava diye çoğu kişinin kullandığı prog. antiviri çok ii anlatmışın.
teşekkür ederim daha neler var bu şekil ayarlara ayar çekmesini gösterebileceğin program.başka güzel anlatımları beklerim
Eski 08-05-2008   #4 (mesaj-linki)
Fenerliozo - avatarı

Eline Sağlık kardeş fakat biraz abartı olmuş kolay bi program bş yere yormuşsn kndini
Eski 08-05-2008   #5 (mesaj-linki)
murat tecer - avatarı

Fenerliozo adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Eline Sağlık kardeş fakat biraz abartı olmuş kolay bi program bş yere yormuşsn kndini
Merhaba arkadaşım,
Yukarda iki yazılım var (site yönetiminin tercihi tek sayfada toplamak)hangisi için söylediğini bilemiyorum.(kolay) sözçüğünü .Ama sana şunu söyleyebilirim ben 1984 yılından beğri bilgisayar kullanıyorum.Çeşitli yazılımlar kullandım.Hepside kolaydır ama içindeki ince ayarları yapamıyorsan o yazılımdan gerekli verimi alman mümkün değildir.Yani antivir yazılımını kurmak önemli değil içindeki ayarları yapmak önemlidir.Yukarda da ondan bahsediliyor. İşallahlah birilerinin işine yaramıştır.

Sevgiyle kalın.
Eski 24-10-2008   #6 (mesaj-linki)
sadancerit - avatarı

Murat Tecer, emeğine ve ellerine sağlık. Uzun süredir bu programı kullanıyorum ama ince ayarlarını bilmiyordum çok işime yaradı.
Eski 23-05-2009   #7 (mesaj-linki)

Selamlar, murat bey benim bu sistem kurtarma işinde bi problemim var. programı CD ye yazdım daha sonra first boot u CD-ROM yaptım ve dediğiniz gibi avirayı seçtim ( bende 1. seçenekte default olarak başlıyor ) ardından dosyalar yükleniyor alt kısımda .............. bir sürü nokta çıkıyor sonunda da ekran temizlenip sol üstte 2 tane pardus simgesi ( penguen ) çıkıyor öyle kalıyor.. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum... Teşekkürler.
Eski 24-05-2009   #8 (mesaj-linki)
murat tecer - avatarı

Merhaba Mesajı gec gördüm kusura kalmayın.
Ben yazılımı uzun süredir kullanmıyorum.Ama hatırladığım kadarı ile öncelikle güncel versiyonu indirin.Ve CD yazdırın.Daha sonra CD başlattıgınızda 2 secenegi yani 2 tuşuna basıp devam edeceksiniz.Sonrası anlatıldıgı gibi.

Kolay gelsin
Sevgiyle Kalın
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
format atmadan virus temizleme, sistem virus temizleme, viruslu dosyalari kurtarma,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Virüs Bulaşmış Sistemleri Kurtarma/Temizleme Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
MSN Messenger Virüsü Temizleme Yöntemi Blue Blood MSN Teknik Destek/Bilgiler 24 1 Hafta Önce 15:47
MSN Virüs Temizleme Programı Gabriella MSN Teknik Destek/Bilgiler 6 1 Hafta Önce 23:13
Kaspersky Virüs Temizleme Aracı AngelFRANTIX Ücretsiz-Beta Yazılımlar 17 15-09-2009 06:07
Kaspersky Virus Removal Tool - Virüs Temizleme Programı Aynacan Ücretsiz-Beta Yazılımlar 8 29-01-2009 22:43