Arama

Hayko Cepkin

Güncelleme: 5 Ağustos 2016 Gösterim: 22.613 Cevap: 4
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
4 Kasım 2007       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Hayko Cepkin Resimleri.jpg
Gösterim: 2051
Boyut:  56.9 KB

Hayko Cepkin

, (d. 11 Mart 1978; İstanbul), Ermeni asıllı Türk besteci, şarkıcı ve piyanist. Hayko Cepkin 11 Mart 1978 yılında doğan Ermeni asıllı müzik sanatçısı ve piyanisttir. Özel Getronagan Ermeni Lisesi’ni bitirdikten iki sene sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde şan, solfej ve piyano dersi almaya başlayan ünlü sanatçı müziğe olan ilgisini ve yeteneğini üniversite ortamında göstermeye çalışmıştır. 1997 yılında müzik kariyerine profesyonel anlamda başlayan Hayko Sakin Olmam Lazım adlı albümü ile iyi bir çıkış yaşamıştır. Hayko ikinci albümü olan Tanışma Bitti isimli albümüyle çıkışını sürdürmüş ve 3. Albümü Sandık ile Türkiye’deki hayran kitlesini oldukça artırmıştır. Hayko Cepkin’in son albümü ise 2012 yılında Aşk konulu olan “ Aşkın Izdırabını…” adlı albümüyle çok büyük yankı uyandırmıştır ünlü rock sanatçısı. Hayko Cepkin, Kurban, Öztürk, Birol Namoğlu, Ogün Sanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi birçok ünlü isim ile sahneye çıkmış ve birlikte performans sergilemiştir. Teoman ve Cem Adrian gibi Türkiye’de büyük hayran kitlesine sahip olan ünlüler ile de çalışan Hayko Cepkin kısa sürede müzik kariyerinin zirvesine çıkmayı başarmıştır. Nilüfer’in 3 Şubat 2011 tarihinde çıkardığı albümünde Aşk Kitabı isimli parçayı Hayko Cepkin ile birlikte seslendirmişlerdir ve büyük beğeni toplamıştır bu parça. Sanatçının katıldığı organizasyonlar ise genellikle Rock Müzik zirveleri olan Rock’n Coke ve Rock festivalleridir. Sanatçı Araf filminin müziklerini de bestelemiştir. Aynı zamanda birçok televizyon programına katılan Hayko son dönemlerde Acayip Hikayeler isimli televizyon programı ve dizisinde sunuculuk yapmıştır, alternatif tarzıyla dikkat çekmektedir. Şarkıcı bir çok önemli müzisyenle çalışmış, düzenleme ve aranjörlük yapmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
11 Mart 1978’de Danimarka’da Bulgar konsolosluğunda dünyaya geldi. Oradan İstanbul’a göç etmişlerdir. Dedesi Yozgat’lıdır. Gençliğinde kilise korosundaydı. Özel Getronagan Ermeni Lisesini bitirdikten iki sene sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda 2 yıl boyunca şan üzerine eğitim gördü. Cepkin, daha sonra Timur Selçuk Çağdaş Müzik Merkezi’nde şan, solfej ve armoni dersleri aldı. Akademi İstanbul’da da bir yıl süresince piyano eğitimi alan şarkıcı, 1997 yılında profesyonel müzik yaşamına klavyeci olarak başladı.

Cepkin, Murathan Mungan’ın sözlerini yazdığı şarkıların farklı müzisyenler tarafından seslendirildiği Söz Vermiş Şarkılar isimli albümde yer alan ve Aylin Aslım’ın seslendirdiği “Kimdi giden” adlı şarkının da düzenlemesini yaptı. Hayko Cepkin, 2005’te beste ve müziğini kendisinin yaptığı ve evinde kaydettiği şarkıları bir araya getirerek ilk albümünü çıkardı. Alternatif tarzdaki albüm “Sakin Olmam Lazım” adıyla müzik marketlerdeki yerini aldı. Dünya üzerinde rock müziği yapabilen insanlar arasında sesini en iyi şekilde kontrol edebilen kişilerden biri "Hayko Cepkin"dir.

Ad:  Hayko.jpg
Gösterim: 4879
Boyut:  14.7 KB
Cepkin, albümünü çıkarmadan önce çeşitli isimlerle çalıştı ve bazı albümlerde düzenlemeci kimliğiyle yer aldı. Cepkin, Murathan Mungan’ın “Söz Vermiş Şarkılar” adlı albümünde Aylin Aslım’ın seslendirdiği, Yeni Türkü bestesi olan “Kimdi Giden” adlı parçanın düzenlemesini yaptı. Sanatçı ilk albüm çalışmasını evinde kaydettiği bestelerinden oluşan ve tüm söz, müzik ve düzenlemesi kendine ait olan “Sakin Olmam Lazım”ı Haziran 2005’te EMI etiketiyle piyasaya sürdü. Cepkin’in ilk klibi bu albümünde yer alan “Yarası Saklı” şarkısına çekildi. Daha sonra “Görmüyorsun”, “Fırtınam”, “Son Kez”, ve “Zaman Geçti” şarkılarına klipler çekti. Albüm sonrası ilk konserini aynı yıl Rock İstanbul Festivalinde veren Hayko Cepkin, rock, arabest ve elektronik altyapılı müziği ile kendisine has bir kitle oluşturmaya başladı. 2005 ve 2006 yılları boyunca pek çok şehirde konserler veren Hayko Cepkin önemli festivallerde de sahne aldı. 2006 yılında düzenlenen Kral TV Müzik Ödülleri'nde yılın en iyi “Rock Erkek Sanatçı”sı olarak ödüllendirildi. Kurtalan Ekspres'in Göğe Selam albümünde Barış Manço, Cem Кaraca, Bahadır akkuzu'ya ithafen okunan şarkılar iςinde Barış Manço'nun "Yeni Bir Gün" şarkısını seslendirdi. Kurtalan Ekspres'in Göğe Selam II adlı albümünde Cem Кaraca'nın "Maden Ocağı" adındaki parçasını seslendirdi. Son olarak ahmet Кaya anısına 2014 yılında piyasaya sunulan ...Bir Eksiğiz isimli albümde Memleket Hasreti isimli parçayı kendi yorumunu katarak seslendirmiştir.

Sanatçı korku temasını işlediği ikinci albümünü 2007 yılının Mayıs ayında “Tanışma Bitti” adıyla sevenleriyle buluşturdu. Farklı tarzı ve performansıyla dikkat çeken Cepkin, bu albümdeki “Yalnız Kalsın”, “Bertaraf Et”, ve “Melekler” parçalarına klip çekti. Sanatçı, 13 Mayıs 2008’de düzenlenen “14. Kral TV Video Müzik Ödülleri”nde  “En İyi Rock” dalında aday olarak gösterildi. Sanatçı aynı yıl Anadolu’nun hemen her tarafına turneler düzenledi. Hayko Cepkin, üçüncü albümü “Sandık”ı 2010 yılında sevenleriyle buluşturdu. Albümdeki ilk klip şarkısı “Yol Gözümü Dağlıyor” oldu. Daha sonra diğer şarkılarına da klip çekti. Sıkı bir motorsiklet tutkunu olan Hayko Cepkin, 2011 yılında CNNTURK ekranlarında 14 hafta boyunca yayınlanan ‘EXTREME G’ adında bir program hazırladı. İklim şartları nedeniyle programına ara veren sanatçı, yoğun konser programı ve üniversite söyleşilerine devam ederek, yine Türkiye’deki birçok şehri dolaşıyor. Aşk temalı dördüncü albümü “Aşkın Izdırabını” 13 Kasım 2012 tarihinde müzikseverlerin beğenisine sunan Hayko Cepkin, 2006, 2007 ve 2009 yıllarında Rock’n Coke ve 2007 yılında Rock Müzikaller ve Van için Rock gibi pek çok organizasyonda görev aldı. Sanatçı, 2014 yılında İstanbul’dan ayrılarak İzmir’in Selçuk ilçesine taşındı. Şirince’den 9 dönümlük arazi alan sanatçı orada kurduğu konaklama alanı Varil/Barrel Camping’i severlerinin hem eğleneceği hem de dinleneceği bir mekân oluşturdu. Sanatçı müzik çalışmalarını burada sürdürmektedir.

Aynı zamanda Çocuk adında, 2008 yılında çekilen fantastik dram filminde İsfandiyar karakterini canlandırmıştır. 2008 ve 2009 tarihinde ise Rock’n Dark Expres’ te yer almıştır 2007/2008 Zeytinli Rock Festivali ve 2009 yılında Foça Rock Festivali’nde konuk sanatçı olarak yer almıştır. Aynı zamanda DJ İlker Aksungar ve Manga grubundan DJ Efe Yılmaz’ın ortak albüm hazırlık evresideki ilk çalışmaları olan “One the Run” adlı videoda yer almıştır. Hayko Cepkin TRT için Ramazan Ayında sözleri Pir Sultan Abdal’a ait olan “Demedim mi?” adlı Nefesi Sufi Klipler Kuşağı için özel olarak yorumlamıştır. Aynı zamanda “Demedim mi?”‘ye klip çekilmiştir. Rock’n Dark 2010 organizasyonunda jüri üyelerinden biridir. Rock’n Dark yarışmasının finalinde 30 Nisan 2010’da Anneke van Giersbergen ile sahne almıştır. En son ise Sonisphere adlı festivale katılmıştır.

Derleme...

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Ağustos 2016 19:19
Biyografi Konusu: Hayko Cepkin nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
28 Şubat 2008       Mesaj #2
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
Hayko Cepkin - Görmüyorsun

Sponsorlu Bağlantılar

yolum uzun ömrüm kısa
ben vurgunum bir cımbıza
3 gün geçti göremedim
arıyorum yana yana

yok kimse bilmiyor kimseee
durdurak bilmez ah bu gönül
sürünerek bak geçti bir ömür
suçlu olan bensem söyle bileyim
tut elimi yanına geleyim

ne haldeyim bilmiyorsun
viraneyim görmüyorsun
kederdeysem içiyorsam
sebep sensin biliyorsun

yok yine dönmüyor niyee
dur durak bilmez ah bu gönül
sürünerek bak geçti bir ömür
suçlu olan bensem söyle bileyim
tut elimi yanına geleyim
Son düzenleyen Safi; 5 Ağustos 2016 19:21
MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
28 Şubat 2008       Mesaj #3
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
Hayko Cepkin - Melekler


Bir olsun gönlünde,bir olmasam da
Bir olsun gönlünde bir olmasam da bir
Yine geldi kör günler niye ötsün bülbüller
İçim acır gündüzler ,yakar

Yine geldi kör günler niye ötsün bülbüller
İçim acır gündüzler ,yakar
Bir olsun gönlünde,bir olmasam da
Bir olsun gönlünde bir olmasam da bir
Son düzenleyen Safi; 5 Ağustos 2016 19:20
MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
28 Şubat 2008       Mesaj #4
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
Hayko Cepkin - Ölüyorum


Unutulur mu gökyüzü
Yitirir miyim bu gül yüzünü
Birer birer neyim kalır geriye baksam da
Solar mıyım gündüz gece
Güneşim yoksa bu son hece
Birer birer neyim kalır geriye baksam da
Zehirlendi dudaklarım
Çocukken nasıl ağlardım
Birer birer neyim kalır geriye baksam da

Ne kaldı bak ellerimde
Biliyorum gülüyorsun
Her adımımda derine
Ölüyorum...

Törpülenmiş tırnaklarım
Güçsüzdüm ben de avlandım
Birer birer neyim kalır geriye baksam da
Her şeyim olmuş bilmece
Çözdükçe gördüm işkence
Birer birer neyim kalır geriye baksam da
Bir başıma kaldım şimdi
Nerde hata yaptım bilmem ki
Birer birer neyim kalır geriye baksam da

Ne kaldı bak ellerimde
Biliyorum gülüyorsun
Her adımımda derine
Ölüyorum...
Son düzenleyen Safi; 5 Ağustos 2016 19:20
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
5 Ağustos 2016       Mesaj #5
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Hayko.jpg
Gösterim: 790
Boyut:  56.9 KB

Sıkı bir motorsiklet tutkunu olan Hayko Cepkin, 2011 yılında CNNTURK ekranlarında 14 hafta boyunca yayınlanan ‘EXTREME G’ adında bir program hazırladı. İklim şartları nedeniyle programına ara veren sanatçı, yoğun konser programı ve üniversite söyleşilerine devam ederek, yine Türkiye’deki birçok şehri dolaşıyor.

''Alıntıdır''
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀

Benzer Konular

11 Şubat 2010 / broken* Taslak Konular
4 Ocak 2017 / broken* Cevaplanmış
30 Ocak 2009 / shefate tired Soru-Cevap