Arama

Online Oynayanlar için Öneriler

Güncelleme: 2 Kasım 2018 Gösterim: 18.088 Cevap: 8
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
27 Eylül 2007       Mesaj #1
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi

Online oyun oynayanlara öneriler, ping değeri nedir, neden önemlidir?


Online oyun oynayanlar için ping değeri önemlidir. Bu ping değeri de bilgisayarınızla server arasındaki iletişime bağlıdır. Ping in de düşük olması için 0 a inmeyecek belki ama düşük rakamda olmasını sağlayacaktır. Öncelikle Defrag (Disk Birleştirme) yaparak başlayabilirsiniz. Bilgisayarınızda harddiski kaç bölüme ayırdıysanız hepsine yapılması gerekir. Bundan sonra yapılacak şey: bilgisayarınızın ve internet bağlantınızın optimize edilmesinde.
Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarın optimize edilmesi için sistem başlangıcında gereksiz olarak çalışan bazı hizmetlerin kapatılması.

İnternet bağlantısının optimize edilmesi de bağlantı hızınıza bağlı olarak HTTP 1.0 (standart değer 2) ve HTTP 1.1 in (standart değer 4) bu değerleri iki katına veya 4 - 8 veya 10 - 10 yapabilirsiniz. Bunlardan en önemlisi ise MTU değeri, veri transfer hızınızı belli eder. Bu değerinde standardı 1500'dür ama siz bunu 1492 olarak ayarlarsanız, verimi çok iyi bir şekilde alabilirsiniz. Bunlara bağlı olarak da RWIN değeri 30492 olabilir. TTL değerinin de 128 Servers olmasına dikkat edin.

Bağlantınızın optimizasyonu ve istediğiniz rahatlıkta sörf yapabilmeniz için (tabi Türk telekomun bazı aksaklıkları olmadığı takdirde) cFos Speed adlı programı kullanmanızı öneririm. Bu program o anda birincil olarak hangisini kullanıyorsanız veya hangi duruma göre ayarlanmışsa ona öncelik vererek normalden çok hız sağlar. Yani tam olarak anlatmak gerekirse programın ayarlar bölümünden FlashGet ten a dosya indirmeye yüksek öncelik verdiğinizi varsayalım. İnternetle ilgili birçok iş yapsanız dahi dosyayı size gönderen serverda bir sorun olmadığında yüksek indirme değerlerine ulaştırır. Oyunlar bölümünde oynadığınız oyun yer alıyor ise bunu yüksek önceliğe ayarlayın. Bunu regeditten de ayarlayabilirsiniz.

cFos Speed için Link
cFos Software GmbH

İkinci olarak önereceğim programcık ise manuel olarak ayarlama yapabileceğiniz Dr. TCP.

Üçüncü adım, bilgisayarınızda temizlik yapmanız. Windows klasörü altında bulunan Prefetch klasörünü temizleyin. Temp klasörünü boşaltın.

Ping : Erişim Süresi: Bir veri pakedinin oyun sunucusu ile bilgisayarınız arasındaki gidişi ile geri dönüşü arasında geçen zamandır. Oyunlarda "Latency", "Ping" şeklinde ifade edilir. Birimi milisaniye "ms"'dir, 1 milisaniye bir saniyenin 1/1000'idir. Ne kadar düşük ise (0'a yakın) o kadar iyidir.

Not: Bahsi geçen bağlantı optimizasyonu 1024 KBps ile ilgilidir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 11 Ağustos 2018 12:52
İNTERNET ADMİNİ - avatarı
İNTERNET ADMİNİ
Ziyaretçi
13 Ocak 2011       Mesaj #2
İNTERNET ADMİNİ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
UGR94 adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba arkadaşlar Online Oyun CrossFire la ilgili bir sorum olacaktı...Msn Embarrassed

Sponsorlu Bağlantılar
Şimdi ben oyunu oynarken birden mouse işlemiyor yada klavye işlemiyor oyun taklıyor ve biri beni öldürünceye kadar düzelmiyor bazen öldürsede düzelmiyor Reset atmak zorunda kalıyorum. Kasadan beep sesi geliyor basınca ama oyun devam ediyor mouse ve klavye kilitleniyor.Msn Mad

Daha önceden olmuyordu şimdilerde başladı bu sorun neden acaba nasıl düzeltebilirim sorun nedir?Msn Thinking

Yardımcı olursanız sevinirim.Msn Wink

BAK ARKADAŞIM! SENİN BİLGİSAYARIN OYUNU KALDIRMIYOR,ULAŞAMIYOR YA DA BİLGİSAYAR EKİPMANLARIN OYUNA TAM BAĞLANAMIYOR.BEEP SESİNİN GELMESİ DE BİLGİSAYARLA ALAKALI.BİLGİSAYAR OYUNA GİREMİYOR VE TEHLİKELİ OLARAK ALGILIYOR. BU YÜZDEN DE OYUNA BAĞLANMAYA ÇALIŞIYOR.BAĞLANMAYA ÇALIŞIRKEN DE FAZLA ENERJİ HARCIYOR. İŞTE BU YÜZDEN GELİYOR.
BİLGİSAYARDA HER BİR YERE GİRİŞİN KAYIT EDİLİYOR VE BU ZAMAN GEÇTİKÇE BİLGİSAYARI YAVAŞLATIYOR.İŞTE BU YÜZDEN ÖNCE OLMAZ AMA SONRALARI BU SORUN ORTAYA ÇIKAR.
İNTERNET ADMİNİ - avatarı
İNTERNET ADMİNİ
Ziyaretçi
13 Ocak 2011       Mesaj #3
İNTERNET ADMİNİ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
gece_kusu adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar 13 lwl goliath gemim var
35 milyon tp var
mavi klanındadır 175 sırada klan
gemi 18 tane lf3
2 tane lf2 mevcut
gemide bir konfide full 256 binlik kalkan mevcut
diger konfide 8 tane elit hız mevcut
5 flax 3 iris bulunmakta
şirket mmo
çar satılıktır ilgilenen olursa özel mesaj atsın fiyatta güzellik yaparız ne kadar die mesaj atmayın siz ne kadar verirsiniz onu söleyin ona göre pazarlıgımızı yapırız

SEVGİLİ ARKADAŞIM! OYUNLAR ZEVK ALMAK İÇİNDİR, ONLİNELER DAHİL. BİR ÇARI SATMAK YASAKTIR. O OYUNU BEN DENETLERKEN YÖNETİCİLERE SORDUM. ONLAR ÇAR SATILIP ALINMASINDAN HİÇ MEMNUN DEĞİLLER!!
ByScReAm - avatarı
ByScReAm
Ziyaretçi
4 Aralık 2011       Mesaj #4
ByScReAm - avatarı
Ziyaretçi
Çoğu oyuncu klan forumlarında ya da genel forumda raporların paylaşıldığı bölüme geldiğinde kopyala yapıştır ile kara kara yazılan raporlardan eminim hoşlanmaz. Anlaması ve takibi de o kadar zor olur. Aşağıda linkini paylaşacağım site premium olmadan oyunculara raporlarını premium özellikleri ile yayınlamalarını sağlıyor. Tribal Wars genel forumlarında onaylanmış bir site ve ayrıca bizim moderatörün de onayı alındı. Raporunuzu en güzel şekilde yayınlamak için yapmanız gereken tek şey siteyi açınca yukarıda sıralanan bayraklardan Türk bayrağını seçmek, yayınlamak istediğiniz raporu tarayıcınızdan kopyalayıp, sitedeki boş alana kopyalamak. Kopyalama işlemi bittikten sonra sağ tarafta Grafiksel Versiyon seçeneğini işaretlemek, aynı bölümden gizlemek istediğiniz bilgileri de seçmek. Bu gizleme işleminden sonra oluştur seçeneğine tıklayıp size verilen kodu klan forumuna ya da genel foruma yapıştırmanız yeterli Msn Happy

Web Adresi
mytwstats - Reports Converter

Resimli Anlatım
Ad:  11.JPG
Gösterim: 382
Boyut:  64.2 KB
Son düzenleyen Safi; 11 Ağustos 2018 12:54 Sebep: Kırık link!
osmanpodol - avatarı
osmanpodol
Ziyaretçi
23 Kasım 2015       Mesaj #5
osmanpodol - avatarı
Ziyaretçi
Herkese merhaba,
Ülkemizde kıyıda köşede kalan oyunlara bakış atan herhangi bir mecra olmadığından dolayı 8-16 bit gibi ve indie oyunları sevenlerin ortak platformu yok gibiydi.
Son düzenleyen Safi; 11 Ağustos 2018 12:54
arda8440 - avatarı
arda8440
Ziyaretçi
15 Şubat 2016       Mesaj #6
arda8440 - avatarı
Ziyaretçi
ben hiç birşeyle ugraşmadan açıyorum araba oyunları nı zevkle oynuyorum ama gerçekten bu oyunlarda zor yani
Son düzenleyen Safi; 11 Ağustos 2018 12:54
serdarakın - avatarı
serdarakın
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2018       Mesaj #7
serdarakın - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu tarz programların pek bir etkisi oluyor mu ping için bilemiyorum. Modem ve kablolama düzgün yapıldıktan sonra sanmıyorum.
teknikcisefa - avatarı
teknikcisefa
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2018       Mesaj #8
teknikcisefa - avatarı
Kayıtlı Üye
Cfos Speed gibi programların ping değerinize ekstra bir katkısı yok. 5-10 ping maksimum düşürür.
Pcderen - avatarı
Pcderen
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2018       Mesaj #9
Pcderen - avatarı
Kayıtlı Üye
Teşekkürler güzel bilgiler vermişsiniz.

Benzer Konular

9 Mart 2016 / şaziye kurt Cevaplanmış
16 Ekim 2011 / GüNeSss Taslak Konular