Arama

Microsoft'tan Haberler - Sayfa 7

Güncelleme: 15 Kasım 2018 Gösterim: 37.646 Cevap: 78
ugurcicek - avatarı
ugurcicek
Ziyaretçi
4 Ağustos 2013       Mesaj #61
ugurcicek - avatarı
Ziyaretçi
İhtiyacınız olan her şey Başlangıç ekranında

Sponsorlu Bağlantılar
Tüm sevdiğiniz uygulamaları, siteleri ve kişileri Başlangıç ekranına koyun, bir bakışta güncellemeleri görün ve tek bir dokunuşla ya da tıklamayla her şeyi yapabilin.





Tek bir bakışta güncellemeler

İster bir arkadaşınızın durum güncellemesi olsun ister son dakika haberleri, canlı kutucuklar en son bilgilerle canlılık kazanır.
5d973ad2 16dd 455d ba19 933b35af1352 5
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
2 Eylül 2013       Mesaj #62
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
12 yıl önce çıkan Windows XP 2014'te kullanıma kapanacak!
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Bundan 12 yıl önce kullanılmaya başlanan ve tüm dünyada en popüler işletim sistemi haline gelen Windows XP, 8 Nisan 2014’te resmi olarak kullanıma kapanacak.

Bu kullanıcıların XP yazılımına devam etmeyeceği anlamına gelmiyor. Sadece Microsoft artık XP yazılımı kullanan bilgisayar sistemleri için güvenlik sağlamayacak ve sisteme yenileme yüklemeyecek.

mikrosoft logo

BİLGİSAYAR KORSANLARINA AÇIK HALDE!
Bu bir anlamda bilgisayar korsanlarının XP kullanan bilgisayarlara kolayca girebilmesi anlamına da geliyor.

Şirket yetkililerinden gelen bir açıklamada XP kullancılarının bilgisayar işletim sistemlerini Windows 7 ya da Windows 8’e yükseltmeleri istendi.

Şu anda piyasada çok sayıda XP kullanan bilgisayar var, bunların çoğu 10 yaşında bile değil.

ŞİRKETLERİ İNDİRİMLE İKNA SÜRECİ BAŞLADI!
Çoğu şirket bugün bile bazı programlar XP sistemlerinde daha iyi çalıştığından bu sistemi kullanan bilgisayarları almaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasında araştırmalar yapan Net Marketshare sitesinin verilerine göre, şu anda dünya genelindeki bilgisayarların yüzde 40’ına yakın bir kısmı XP sistemini kullanıyor. Buna karşı, Windows 7 sistemini kullanan bilgisayarların oranı yüzde 47. Yüzde 3’lük bir kısım ise Microsoft’un son sürümü Windows 8’i kullanıyor.

Bu XP sistemi kullanan şirketlerin büyük kısmı küçük işletmeler.

Microsoft bu şirketlerin de işletim sistemlerini güncellemeleri için yeni versiyonlara yüzde 15’e varan indirim yapıyor.

Şirketten yapılan açıklamada indirim fırsatı için son tarih 30 Haziran olarak gösterildi.







Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
2 Ekim 2013       Mesaj #63
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Windows XP Ve Windows XP Kullanıcılarının Windows 8'e Geçmek İçin Artık Haklı Sebepleri Var
MsXLabs.Org

Microsoft, pazar payı henüz Windows 7 ve XP'nin gerisinde seyreden Windows 8'in kullanım oranının Ekim'de yayınlayacağı Windows 8.1 güncellemesiyle birlikte artmasını umuyor. Bu arada şirket, Windows 7 kullanıcılarını Windows XP'de olduğu kadar uzun süre desteklemek istemiyor.

allinone

Windows XP'ye verilen destek 8 Nisan 2014'te tamamlanacak ve böylece işletim sistemi, Microsoft'tan 12 yılın üzerinde destek almış olacak. Windows XP'nin bu kadar uzun süre desteklenmesinin nedenlerinden bir tanesi, Windows Vista'nın beklenen kullanım oranını yakalayamamış olması. Bu durum, birçok çevrenin Windows 7'nin de Windows 8'in yavaş yükselişi nedeniyle XP kadar uzun destekleneceği söylentilerine neden olmuştu. Ancak Winsupersite'tan Paul Thurott'un iddiasına göre Microsoft, Windows 7'yi uzun yıllar desteklemek yerine şirketlerin Windows 8.1'e geçmesi için çalışacak. Windows 8.1'de yer alan kurumsal tabanlı yenilikler de düşünüldüğünde Windows 7'li kullanıcıların işletim sistemlerine Windows XP kadar bağlı olacakları düşünülmüyor. Windows 7'ye verilen destek 13 Ocak 2015'et bitecek. Sadece hata onarımlarının ve güvenlik yamalarının sunulacağı uzatılmış destek ise 14 Ocak 2020'de bitecek. Bu tarih, Windows 7'nin çıkışından 10 sene 2 ay sonrasına denk gelse de XP'ye tanınan süre kadar uzun değil.

Windows 8'e Geçmenin En Kolay Ve En Avantajlı Yolu

Bilişim sektörünün önemli temsilicilerinden İMO Bilişim ile siz de sorunsuz ve hızlı bir şekilde eşsiz bir Windows 8 deneyimi yaşayın. Microsoft'un iş ortaklarından İMO Bilişimin kullanıcı memnuniyeti odaklı yapısı ve özel fırsatları ile Windows 8'e geçmek artık çok kolay.

Lisans geçişi için 444 28 35 numaralı Alo Lisans hattını arayarak bilgi alabilir ya da bilgi@imo.com.tr adresine eposta iletebilirsiniz.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2013       Mesaj #64
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Windows Phone telefonlar İçin GDR3 Güncellemesi Resmi Olarak Tanıtıldı
MsXLabs.org

windows phone gdr3

Windows Phone işletim sistemi için Microsoft her geçen gün daha fazla yatırım yapıyor. Sadece bu işletim sistemi devam etsin diye Nokia satın alındı. Nokia’nın Windows Phone işletim sistemini bırakabileceği ile ilgili spekülasyonlardan sonra gerçekleşen bu satış gösterdi ki Microsoft bu işletim sisteminde ısrar edecek. Güncelleme konusunda Apple’ı takip eden Microsoft güncellemeyi bütün Windows Phone telefonlara gönderiyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Geçtiğimiz Ağustos ayında GDR2 güncellemesi alan telefonların hala Full HD desteklememesi teknoloji dünyasında eleştiriden çok alay konusu olmuştu. Tüm üreticilerin amiral gemilerinde kullandığı Snapdragon 800 işlemci desteğine de kavuşan Windows Phone 22 Ekim tarihinde tanıtacağı büyük ekranlı telefon yada telefonlarda da bu işlemciyi kullanacak.
GDR3 güncellemesinin içeriği aslında çok dolu değil. Full HD ve Snapdragon 800′e ilaveten ana ekranda büyük ekran ve çözünürlüğünde artmasıyla 4 satırdan 6 satırlı dizilime geçilmiş. Nokia, Maps özelliği ile Avrupa’da çok iyi bir navigasyon hizmeti veriyor. Bu navigasyonun daha rahat kullanılması içinde yeni “Drive” modu getirilmiş. Görme engellilerin daha rahat telefon kullanabilmeleri içinde her telefonda olan gelişmiş erişilebilirlik seçenekleri eklenmiş. GDR3 güncellemesi HTC’nin umudunu kestiği 8S ve 8X telefonlarına da geliyor, gerçi bu telefonlar ülkemizde çok fazla satılmadı ama Microsoft hemen hemen bütün telefonlarına bu güncellemeyi göndererek Android ekosistemine sanki nispet yapıyor.

windows Phone GDR3

Microsoft Windows Phone işletim sistemi için elinden geleni yapsa da 3.parti uygulamaların geliştirilmesi için hem para desteği hemde daha kolay yazılabilirlik sunması gerekiyor. Yazılımcılara sağlanacak her kolaylık Windows Phone işletim sisteminin gelişmesi için örülecek duvarın tuğlalarıdır.

Kaynak: andronova.net
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
22 Ocak 2014       Mesaj #65
Avatarı yok
Yasaklı
Windows 9, Beklenilenden Daha Erken Gelecek

a80r

Eğer verilen haberler doğruysa, Windows 9, kimsenin beklemediği bir anda gelebilir.

Microsoft gündeminde Windows 9'un Nisan 2015 tarihinde ortaya çıkabileceğine yönelik bir haber yer almıştı. Ancak yeni gelen haberlere göre bu tarih daha erkene alınabilir. Hatta sadece birkaç ay sonrasında Windows 9'la tanışabiliriz. Bu elbette haber kaynağına göre yalnızca bir tahmin, fakat işaretler bunu doğrular nitelikte.

Microsoft'un geçmişine baktığımızda XP'den sonra Vista'yla büyük hayal kırıklığı oluşturduğunu, ardından da Windows 7 ile bunu kotarmaya çalıştığını rahatlıkla görebiliyoruz. Şimdi de Windows 8'in ardından Windows 9 ile aynı senaryoyu tekrarlayacağını düşündüğümüz Microsoft, eğer "gerçekten" aynı senaryoyu tekrarlarsa muhtemelen Windows 9'la bizleri daha erken tarihte tanıştıracak. Zira geçmişe dönüp baktığımızda 2010 yılında piyasaya çıkacağı söylenen Windows 7'nin Beta sürümünün çıkacağını Eylül 2008'de öğrenmiş, Ocak 2009'da da karşılaşmıştık. Şimdi de Windows 9 için benzer söylentiler mevcut durumda.

Windows 8'in ardından Windows 8.1 güncellemesi ile yeni Windows'a gösterilen ilgiyi artırmaya çalışan Microsoft, Vista'nın ardından da güncellemelerle durumu kurtaramayacağını anlayıp çareyi yeni bir işletim sisteminde bulmuştu. Aynı şey bu kez de geçerli gibi görünüyor. Ancak Windows 8'e baktığımızda Vista kadar kötü eleştirilere maruz kalmadığını da söyleyebiliriz. Windows 8'in en çok eleştirilen yanı yeni "Metro" arayüzü ve Başlat menüsünün yer almamasıydı. Bu sorunlara da Windows 9 ile çare bulacağının işaretlerini veren Microsoft, 2015'e kalmadan merakları giderecek. Yine gelen bilgiler doğrultusunda Microsoft'un, Windows 9'u Beta sürümü olmadan yayınlamayacağı söylenebilir. Ve bu Beta 2015'e kalmadan, hatta üç ay sonraki yıllık Built Konferansı'nda bile ortaya çıkabilir.


Kaynak: CHIP (21 Ocak 2014, 19:30)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
6 Mart 2014       Mesaj #66
Avatarı yok
Yasaklı
Microsoft'un Siri'si Çalışırken Yakalandı

e0s2

Microsoft'un beklenen dijital asistanı Cortana'nın ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı (Görsel Kaynak: The Verge)!

Microsoft'un Windows Phone için geliştirdiği yeni kişisel yardımcısı, en son sızıntılara göre karşımıza "mavi bir halka" şeklinde çıkacak.Verge'ün Cortana'yı çalıştıran bir telefonda yaptığı testlere göre kişisel yardımcınızın adını değiştirmeniz mümkün oluyor. Bunun yanında Cortana, Google Now'a benzer uyarılar sunabiliyor. E-postalarınızı ve verilerinizi de izleyebilen Cortana, bunlar arasından takip ettiğiniz şeyleri, örneğin uçuş bilgilerini çıkarıp bulabiliyor.

İsmini popüler oyun Halo'daki Cortana karakterinden alan kişisel yardımcı, gösterdiği bilgilerin büyük bölümünü Microsoft'un arama motoru Bing'den ve diğer Microsoft hizmetlerinden elde ediyor. Cortana isminin işlev ortaya çıkmadan önce değişip değişmeyeceği bilinmiyor. Cortana'nın Nisan ayındaki Microsoft BUILD konferansında yeni Windows Phone sürümüyle beraber ortaya çıkma ihtimali var.


Kaynak: CHIP (04 Mart 2014, 15:00)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
30 Nisan 2014       Mesaj #67
Avatarı yok
Yasaklı
Microsoft'tan Explorer İtirafı

Yazılım devi Microsoft internet tarayıcısı Internet Explorer'ın büyük güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı. Internet Explorer'ın en fazla Windows XP kullanıcılarında sorun çıkardığı iddia edildi. Microsoft, siber saldırganların internet tarayıcıları Internet Explorer'ın zayıf noktalarını bulduklarını ve saldırı düzenlediklerini açıkladı. Microsoft'tan yapılan açıklamada, Internet Explorer'ın 6'ncı versiyonundan sonra piyasaya sürülen versiyonların saldırıda hedef alındığını belirtti.

Microsoft, saldırganların bilgisayarlara uzaktan bağlanarak, kullanıcılara zarar verdiğini itiraf etti. Güvenlik şirketi "FireEye" uzmanları, Internet Explorer'ın 9. 10. ve 11'inci versiyonlarını hedef alarak güvenlik sorunlarını üretici Microsoft'a bildirdi. Şu anda dünyada bulunan her iki bilgisayardan biri internet tarayıcısı olarak Explorer'ı kullanıyor.


Kaynak: Ntvmsnbc (28 Nisan 2014, 14:51)
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014       Mesaj #68
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Microsoft, Skype İçin Web Versiyonunu Açıyor!

skype 795x350

2011 yılında 8,5 milyar dolara Microsoft tarafından satın alınan ve sonrasında MSN Messenger ile birleştirilen, gelmiş geçmiş en popüler VOIP görüşme servisi Skype, gelişimine web kullanıcılarını da dahil ederek devam ediyor. Bu zamana kadar bilgisayarlara ve telefonlara yüklenen uygulaması aracılığıyla görüşme ve konuşma imkanı olan Skype, bundan sonra Windows’ta Internet Explorer, Chrome, ve Firefox, OS X’te Safari 6.0 ve üstü versiyonlarda doğrudan internet tarayıcısı üzerinden erişim imkanına sahip oluyor.
Skype’ın web versiyonunu kullanabilmek için ek bir plugin yüklemek gerekecek. Ancak Microsoft kısa süre içerisinde bu gereksinimin de ortadan kalkacağını söylüyor.
Beta yayınına başlamadan önce bazı hataların giderildiği Skype web versiyonu, önümüzdeki aylarda beta sürümü için davetiye gönderimine başlayacak. Bazı skype kullanıcılarının şimdiden davetiye aldığı skype web sürümü için, skype’ın resmi sitesine giriş yapmanız yeterli olacak.

Andronova.net
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Mayıs 2015       Mesaj #69
Avatarı yok
Yasaklı
Windows'un Yenisi Üretilmeyecek

Windows bilgisayar işletim programının devamı bundan sonra gelmeyecek. Microsoft firması yetkililerinden Jerry Nixon, Windows 10 programından sonra Windows'un yeni bir versiyonunun çıkarılmayacağını söyledi.Bunun yerine, Windows 10 düzenli aralıklarla güncellenecek.Nixon'ın geçen hafta Microsoft'un Chicago'daki konferansında söylediği bu sözler firma tarafından da doğrulandı. Microsoft yazılı bir açıklama yaparak, "Windows artık sürekli olarak yenilikler ve güncellemeler sunan bir sisteme dönüşecek" dedi. 'Onuncu ve sonuncu' Windows işletim sistemi Windows 10'un halen deneme amaçlı sürümleri kullanılıyor. Programın yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Neden Windows 9 Yok?

Ufukta bir Windows 11 görülmediği gibi, daha önce çıkacağı haberi verilen Windows 9 da yok. Microsoft'un çalışmalarını değerlendiren Gartner şirketinin yetkililerinden Steve Kleynhans, daha önce Windows sürümlerini birbirini izleyen rakamlarla piyasaya çıkaran şirketin Windows 9'u özellikle atladığını belirtti. Kleynhans'a göre firmanın doğrudan Windows 10'a geçmesi "geçmiş uygulama ile bağını kestiğini" göstermeyi amaçlıyor.Kleynhans "Yaklaşık olarak her üç yılda bir Microsoft bir sonraki işletim sistemini hazırlamaya koyulurdu. Bunun sonucunda ortaya çıkan ürün ise ancak o üç yıl öncesindeki talepleri karşılardı. Artık bu döngü kırılıyor" dedi. Steve Kleynhans, BBC'ye yaptığı açıklamada "Bu, Windows'un dondurulduğu anlamına gelmiyor, tersine Windows güncellemelerinin hızlı vitese takılacağı bir dönem geliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: BBC (11 Mayıs 2015)
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
9 Haziran 2015       Mesaj #70
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Windows 10 Yayınlanma Tarihi Resmi Olarak Açıklandı!

windows 10 650x300

Microsoft‘un özellikle masaüstü bilgisayarlarda lider konumunda olan popüler işletim sistemi Windows‘un merakla beklenen yeni versiyonu Windows 10‘un Ocak ayında resmi olarak tanıtılmasının ardından, kullanıcılar yeni Windows 10’u denemek için heyecanlı bekleyişe başladı.
Microsoft yeni Windows 10 ile çoklu platform desteği sunarak, artık Windows’un hem masaüstü cihazlar, hem tablet pc’ler hem de mobil cihazlarda çalışmasını sağlayarak önemli bir adım atmış oldu.

Kullanıcıların denemeleri ve resmi sürümün çıkmasından önce hataların düzeltilmesi için yayınlanan Windows 10 Teknik Önizleme Sürümü sonrasında, şimdi Windows 10‘un resmi olarak 29 Temmuz 2015 tarihinde yayınlanacağı duyuruldu.

windows 10 yayinlanma tarihi 2

Windows 7, Windows 8 sürümlerini kullanan kullanıcılar, 29 Temmuz tarihinden itibaren buradaki bağlantıya tıklayarak cihazlarını Windows 10‘a yükseltebilecekler.


Konu ve linkler andronova.net sitesine aittir. Linklere oradan ulaşabilirsiniz.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.

Benzer Konular

3 Ekim 2012 / SeRCaX.TR Bilgisayar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular