Arama

Windows 7'de Programsız Harddisk Bölmek (Resimli Anlatım)

Güncelleme: 22 Ekim 2018 Gösterim: 426.768 Cevap: 9
DiSs-eR - avatarı
DiSs-eR
Ziyaretçi
26 Mayıs 2010       Mesaj #1
DiSs-eR - avatarı
Ziyaretçi

Harddisk nasıl bölünür?

Windows 7'de disk bölme nasıl yapılır?


Disk bölme nasıl yapılır?


Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Not: Bu işlemleri yapmadan önce çok önemli bilgileriniz için yedek almanız tavsiye edilir.


Adım 1: Disk yönetimi aracı çalıştırılır:


Windows 7 başlat menüsündeki arama kutucuğuna bölüm yazın, iki seçenek çıkacak. "Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir" seçeneğine basın.

Ad:  w1.JPG
Gösterim: 1451
Boyut:  40.6 KB

Adım 2:


Ad:  w2.JPG
Gösterim: 1407
Boyut:  54.5 KB

Adım 3:


Yeni bölüm oluşturmak için halihazırdaki birimi küçültmemiz gerekiyor.
Küçültmek istediğiniz birime sağ tıklayın ve "Birimi küçült" seçeneğine tıklayın.
Ad:  w3.JPG
Gösterim: 1398
Boyut:  30.6 KB

Adım 4:


Bu adımda otomatik olarak en fazla ne kadar bir alan küçültebileceğimiz hesaplanacak ve sonra ne kadarlık bir birim oluşturmak istediğimizi soracak. Ne kadarlık bir alan oluşturmak istiyorsanız oraya yazın (Örnek olarak 1 GB bir bölüm oluşturmak için oraya 1000 yazmanız gerekir.) ve "Küçült" düğmesine tıklayın. Kısa bir süre bekledikten sonra yeni birimin (biçimlendirlmemiş olarak) oluştuğunu göreceksiniz.
Ad:  w4.JPG
Gösterim: 1414
Boyut:  59.7 KB

Adım 5:


Ayrılan yeni bölümü kullanabilmek için bölümü biçimlendirmemiz gerekecek.. Oluşan boş alana sağ tıklayın ve "Yeni basit birim" düğmesine tıklayın.
Ad:  w5.JPG
Gösterim: 1369
Boyut:  18.0 KB

Adım 6:


Yeni Basit Birim Sihirbazı karşınıza çıkacak ileri tuşuna basıp sihirbazı başlatın. İlk adımda sizden yeni birimin boyutunu belirtmenizi isteyecek. Eğer açtığınız alana birden fazla bölüm oluşturmak istemiyorsanız bütün boş alanı ayırabilirsiniz. Bundan sonra yeni oluşturulan bölüm için sürücü harfi atamanız istenecek, istediğiniz sürücü harfini seçip ileri tuşuna tıklayın. Son adımda ise yeni bölümünüzün biçimlendirilmesi için gereken bilgiler sorulacaktır, varsayılan değerleri kullanarak devam edebilirsiniz. Son ekranda yaptığınız tercihleri gözden geçirin ve son düğmesine tıklayın.

Ad:  w6.JPG
Gösterim: 1307
Boyut:  53.7 KB

İşlem bu kadar. Yeni bölümünüz oluşturuldu.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 03:41
DiSs-eR - avatarı
DiSs-eR
Ziyaretçi
24 Ekim 2010       Mesaj #2
DiSs-eR - avatarı
Ziyaretçi
Sadece "C" Olarak Bölüm Oluşturduysanız Resimlerdeki Gibi Bir Bölüm Olurşturamazsınız... Kurulu Windows Üzerinizden Harddisk Bölmeye Yarar Bu Resimde Anlatılanlar. Ayrı Bir Harddisk Taktığınızda Yada Windows Kurarken Kaçırdığın Alanlar İçin Kullanılır. İyi Günler Kolay Gelsin.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 03:41
gazibican - avatarı
gazibican
Ziyaretçi
28 Kasım 2010       Mesaj #3
gazibican - avatarı
Ziyaretçi
Benim 500 GB hdd li Lenovo laptopum da denedim. 500 gb 3 e bölünmüştü.
200 MB önyükleme E: sürücüsü 420 GB Birincil C: sürücüsü 30.48 GB Lenovo Driverları D: sürücüsü için 14.75 GB OEM Bölümü için.
Benim bütün harddisk bölünmüş olduğu için C: sürücüsünü küçültmem ve yeni bir bölüm açmak için yer açmam gerekiyordu.
C: sürücüsüne sağ tıkladım ve birimi küçült dedim. C: sürücüsü 230.49 GB oldu ve 189.84 GB lık ayrılmamış bölüm ortaya çıktı.
Ayrılmamış bölüme sağ tıkladığımda yeni basit birim sihirbazı açıldı. Son aşamaya kadar geldiğimde bu birime harf atamama izin
vermedi. Maximum seviyede bölünme yapıldığı için yeni basit birim ekleyemezsiniz diye uyarı çıktı. Sonuç olarak D sürücüsündeki Lenovo mantıksal birim sürücüsünü formatladım ve Disk Yönetiminde onun bulunduğu bölüme sağ tıklayarak bölümü sil dedim.
Bölümü silerseniz içindeki bütün veriler kaybolur diye uyarı çıktı. Enterleyip devam ettim. D sürücüsü yokoldu ama onun 30 GB içeriği ayrılmamış olan ve benim harf atayamadığım bölüme eklendi. Yeni basit birim oluştur dedim tekrar ve devam ettim harf atadım. Tamamladım ve benim 30 GB lık ikinci disk sürücüm 220 GB lık bir sürücü oldu. Ekstra bir sürücü ekleyemedim ama varolan sürücüyü genişletmiş oldum. Böylece hdd de yaklaşık olarak yarı yarıya bölünmüş oldu. Bu ikinci bölüme daha önce 32 Bit Ultimate Windows 7 kurmuştum. Şimdi ise 64 bit Ultimate Windows 7 kuracağım.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Aralık 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ayyildiz adlı kullanıcıdan alıntı

Hocam merhabalar.Ben dün harddiskimi formatladım. ve değişik nedenlerden dolayı birim olarak sadece c diye bi bölüm oluşturdum.500 gb sadece bir bölüm ben şimdi bunu sizin gösterdiğiniz yöntemle bölsem d ve e diye windowsu kurarken ki böldüğüm gibi mi bölünür.Yani ben ilerde sadece c'ye format atmak istesem diğerlerindeki verileri silmeden atabilir miyim.Bi yardımcı olursanız çok sevinirim.İyi Günler.

Tek parça haddiskinin var ise ilk resimdeki görüntüde Cnin üzerinde sağ tuşa basın birimi küçülte tıklayın. bikaç dakika izi bekletip ne kadar küçültmek istediğinizi soracak ordan boyut belirleyin. belirlediğiniz miktar kadar Ayrılmamış bölüm adı altında yeni bir birim oluşacak. sonra resimdeki işlemi uygulayarak yeni bir birim oluşturabilirsiniz..
Cem UĞUR - avatarı
Cem UĞUR
Ziyaretçi
8 Ocak 2011       Mesaj #5
Cem UĞUR - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar, denenmiştir kesin oluyor. Zaten eksiksiz anlatımı yapılmış. Ancak ve ancak en ufak birşeyi gözden kaçırırsanız yapamazsınız. Ama bunuda yapamayacak kişi çıkmaz diyorum ve hazırlayan arkadaşa teşekkür ediyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ocak 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

HoCam BeN C yi de D yi de kurdum fakat recovery kuracam bunun için 200 mg gbi bi bölüm lazım bu dediklerinizi yaparsam d den biçimlendirme istermi istemezmi aciL cevap bekliyoruM saYGıLaR

arkdaşım baştan c dıskını kuçultmen gerekıyo ondan sonra yeni boş alan acıcak sana ordan yenıden bıcımlendırıceksın boş alanı kolay gelsın
Son düzenleyen _VICTORY_; 29 Haziran 2013 22:12 Sebep: Düzenlendi.
aclasse - avatarı
aclasse
Ziyaretçi
30 Mayıs 2012       Mesaj #7
aclasse - avatarı
Ziyaretçi
Emeğine sağlık hocam, ben yaptım diğer arkadaşlar da yönlendirmeleri takip ederek yaparlarsa sonuca ulaşırlar...

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

c de ıken bırım kucul dıyoruz ya oraya hangı degerlerı gırıyım ,bırde d ye nasıl format attın? aynı dert bende de vardaMsn Grin

değer zaten sabit direkt olarak küçültebileceğin en yuksek değer yazıyor, onu en yuksek değerden onayla boş alanın varsa eğer,
Son düzenleyen _VICTORY_; 29 Haziran 2013 22:03
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
2 Ağustos 2012       Mesaj #8
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

sağ tıklayınca basit birim çıkmıyor. bölümü etkin olarak işaretle birimi küçült fln yazıyor.

'Basit birim' işlemini ayrılmamış alan üzerinden yapabilirsiniz.'Bölümü etkin olarak işaretle' seçeneğiyle bilgisayarınız açılışta kurulu disk üzerinden açılır.'Küçültme' seçeneği ise kurulu disk üzerindeki boyut ayarıdır.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 03:42
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ağustos 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Ben Yaptım İlk Olarak Disk Yönetimine Gelip Orda Sadece C varsa Küçült Diip Bekleyin Snra Gelen Yere Taman Diin Sonra
O yerden diski açın ve olmuştur

Daha fazla bilgi:
Alıntı

eğer sadece C VARSA sağ tıklayarak birimmi küçült de ve seçeceğin MB boyutunda yeni bir birim oluştur. Sonra da sağ tıkla ve yeni basit birim de ve çıkan NTFS şeklinde biçimlendir.

Olmama ihtimali yok çünkü şimdi yaptım msn grin

Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 03:42
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
6 Temmuz 2016       Mesaj #10
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

diskte bulunan bölum sayısı zaten ust sınırda oldugundan ayrılmamıs alanda yenı bır bırım olusuturamazsınız dıyor ne yapmam gerek

eğer genişletilmiş bölüm varsa 3 adet birincil bölüm ,yoksa 4 adet birincil bölüm oluşturabilirsiniz.
Win7 kurulu olan bölüm dışında kalan kısmı genişletilmiş(extented) bölüm yapıp istemediğiniz kadar mantıksal sürücü oluşturabilirsiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

4 Ocak 2017 / Misafir Bilgisayar
14 Nisan 2014 / UnknowN Bilgisayar
5 Temmuz 2013 / DrAm3vLH Bilgisayar
13 Ekim 2008 / Misafir Bilgisayar
30 Ocak 2012 / HANDSOME Bilgisayar