Arama

Müşrik Nedir?

Güncelleme: 30 Ocak 2016 Gösterim: 26.858 Cevap: 4
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
18 Ocak 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
müşrik

Sponsorlu Bağlantılar
sıfat, eskimiş Arapça muşrik


Tanrı'ya ortak koşan.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
23 Mart 2011       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Müşrik
MsXLabs.org & İslam Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

Allah'a şirk koşan, ortak koşan anlamındadır. Ehl-i kitab (kitab sa­hibi) denilen Yahudi ve Hıristiyanla­rın dışındaki dinlere mensub olanlar için kullanılır. Müşrik tabiri özellik­le İslam'ın ortaya çıktığı sıralarda Arap yarımadasında yaşayan putpe­rest Araplarlar için kullanılır.
Müslümanlıkta Müşriklere, Yahu­di ve Hıristiyanlardan farklı bir na­zarla bakılır. Kur'an'ın beyanına gö­re Müşrikler maddi ve manevi olarak pis (neces)tir. Bunun için Müşriklerin kestikleri hayvanların eti yenmez. Kendilerinden kız alınıp verilmez.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
cHAKİ - avatarı
cHAKİ
Ziyaretçi
9 Ekim 2013       Mesaj #3
cHAKİ - avatarı
Ziyaretçi
Aşağıdaki ayette de geçtiği üzere
Zümer Suresi 38.Ayet: Andolsun ki onlara: Gökleri ve yeri kim yarattı? diye sorsan, elbette "Allah'tır" derler. De ki: Öyleyse bana söyler misiniz? Allah bana bir zarar vermek isterse, Allah'ı bırakıp da taptıklarınız, O'nun verdiği zararı giderebilir mi? Yahut Allah, bana bir rahmet dilerse, onlar O'nun bu rahmetini önleyebilirler mi? De ki: Bana Allah yeter. Tevekkül edenler, ancak O'na güvenip dayanırlar.

Ebu cehil Peygamber Efendimiz s.a.v'e gelerek, bak dedi biz seninle bir anlaşma yapalım, sen ve arkadaşlarının namazına karışmicaz,orucunuza karışmicaz,hac da yapabilirsiniz ama sende gelip Allah var içki haram,faiz haram , zina haram, kadınlar kapansın vs. demicek bizim dünya işlerimize dini karıştırmayacaksın dedi,
yani senin Rabbin bizim dünyamıza karışmasın dedi, işte bu günkü insanlar da yönetim şekllimizi değiştirip din ve dünya işleri ayrıdır demedilermi ,hala demiyorlarmı, bunların Ebu Cehilin zihinyetiyle aynı olmadıklarını kim iddia edebilir.
Başımızdaki bazı zihniyetlerinde yaptıkları aynı şey değilmi? aynı şeyi yapmıyorlarmı, namaza karışmıyorlar,oruç tutmana,hacca gitmene karışmıyorlar,dini sadece namaz ve oruçla sınırlıyorlar.Fakat iş baş örtüyle gelince bu şekilde gelme burada islam değil medeni kurallar geçer demiyorlarmı? Sakalla giremezsin demiyorlarmı? İçki içme, zina yapma,kumar oynama, faiz yeme dediğiniz zaman işler değişmiyormu? ama onların anlaşmalarına uyduğunuz sürece sizin namazınza orucunuza , haccınıza karışmıyorlar aynı 1400 yıl evvelki Ebu cehilin yapmak istediği anlaşma gibi , fakat islam dini sadece ahret için değil bu dünyanın düzeni içinde gerekli değilmi, Allah c.c. hem bu dünyamızı hemde ahiretimizi düzene sokmak için göndermedi mi emir ve yasakları , dini sadece vicdanlarda haps eden bir zihniyet var, dini caminin dışına çıkarmayın diye bir dayatma var,haramlar serbest hale geldi , helaller yasak hale geldi. Din sadece namaz ve oruçtan ibaretmiş gibi bir hava estirdiler yıllarca.Kur'an'daki emir ve yasaklar, haram ve helaller sadece hikaye okur gibi okuyup geçmek için değil , bütün hayat alanımızda uygulamamız için indirildir ev,iş,hukuk,kanun,aile,arkadaş,akraba vs.. gibi bir çok alanda islam dinini yaymamızı ve en adaletli olan yüce Rabbimizin kanunlarını yeryüzüne yaymamızı emretti Allah c.c.
Ebu cehiller kıyamete kadar bitmez biz davamıza sahip çıkalım,müslümanı ve müşriki birbirinden ayırt edelim

Hatta ben sizlere aklıma gelmişken bir yahudi oyunundan daha behsetmek istiyorum ülkemizde maşaAllah hafızlık yapmak serbest ve en çok hafız yetiştiren ülke Türkiyemiz , fakat Arapça okumak yasak neden biliyormusunuz, çünkü Arapça öğrenirsek Kur'anı Türkçe meallerden değil direk anadilinden orjinal bir şekilde anlarızda Yahudi ve Hristiyanın oyunu bozulur insanlar uyanır diye bizleri en azından hafızlığı serbest yapalımda tamamen din yasaklandı demesinler oyunumuz meydana çıkmasın diye sus payı olarak verilen bir serbestliktir, yani bir şeyi serbest ediyorlar fakat yine amaçlarına ulaşıyorlar,Arapça okumak okutmayı yasaklıyorlar hiç bunları düşündünüzmü? İçinizde Arapça okuyan veya bilenler beni biraz daha iyi anlarlar, çünkü Kur'an'ı türkçe kelimelerle anlatmak tam orjinal şekilde anlatmak mümkün değil fakat Arapça çok zengin bir dildir, herkesin öğrenmesini tavsiye ederim o zaman bir harften veya bir harekeden ne kadar mana çıkıyor hayretler içinde kalacaksınız, ve o kadar tatlı bir dilki öğrenmek okumak gün geçtikçe daha da zavk veriyor.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mart 2014       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
allahla bir oldunu sanan kişi
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
30 Ocak 2016       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM
MÜŞRİK, -kİ sıf. ve a. (ar. müşrik). Esk. Birden fazla Tanrı olduğuna inanan, Tanrıya ortak koşan.

—ANSİKL. islamda müslümanlığı benimseyenlere müslim, mümin ya da müslü- man; hıristiyan ve yahudilere ehli kitap, tanrıtanımazlara mülhit, münkir; Allah'ın varlığını tanımakla birlikte başka bir varlığı ya da varlıkları ona ortak koşan, Allah’ tan başkasında da tanrısal güç ve nitelikler olduğuna inanan kişiye de müşrik denir. Müşrik olanın da öteki inançsızlar gibi müslüman sayılamayacağı, inanmadan ölürlerse sonsuza dek cehennemde kalacağı bütün müslümanların ortak inancıdır.

Kaynak: Büyük Larousse

Benzer Konular

1 Nisan 2016 / Misafir Cevaplanmış