Arama

Sendrom Nedir?

Güncelleme: 16 Ekim 2015 Gösterim: 62.630 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Şubat 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sendrom

Sponsorlu Bağlantılar
isim, tıp (***) Fransızca syndrome
1 .
Belirti.
2 .
mecaz Sıkıntı:
"Pazartesi sendromu, komşu sendromu."- .
Sendrom, birbirleriyle ilişkisiz gibi görünen, ancak bir araya geldiklerinde tek bir hastalık olarak kendilerini gösteren şikayetler ve bulgular bütünüdür. Bu, kalıtsal olabilir veya edinsel nedenlerle oluşabilir.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Ekim 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
SENDROM a. (fr. syndrome; yun. syndrome, yarışmadan). Tip.
1. Belirli patolojik bir durumla ilgili olan, hepsi birlikte göz önüne alındığında teşhis koymaya yarayan belirtilerin tümü.
Sponsorlu Bağlantılar
2. Biyolojik sendrom, patolojik bir durumu belirgin hale getiren biyokimyasal, fiziksel, serolo- jik ve bakteriyolojik değişikliklerin tümü. || Klinik sendrom, patolojik bir durumda rastlanan klinik belirtilerin tümü. || Kötücül sendrom, savunma mekanizmalarında bir gevşemeye neden olan mikrobun özellikle aşırı etkinliğine bağlı olarak, bulaşıcı bir hastalıkta ortaya çıkan çok ağır belirti.

—Nörol. Kol sinir ağının üst kökü sendromu, DUCHENNEERB TİPİ FELÇ ya da SENDROM'un eşanlamlısı.

—Psik. Dış etken sendromu - ETKİ SENDROMU
Sendzlmir hadde tezgâhı, amerikalı mühendis Sendzimirin sac, şerit ve levha gibi düz ürünlerin sürekli üretimi için geliştirdiği özel hadde tezgâhı.
Sendzlmir yöntemi, çelik sac ve şeritleri sürekli galvanizleme yöntemi; bu yöntem, yağ gidermenin ardından çelik sac ya da şeritleri çinko banyosundan geçirmeden hemen önce bu parçaların yüzeyinin hazırlamasını sağlayan bir ısıl işleme dayanır, işlem sırasında ayrıca soğuk haddeleme yağlarını gideren bir ısıtma uygulanır; bunu indirgen bir atmosferde (sentetik amonyağın krakinginden elde edilen hidrojen) sıcaklığın hızla yükseltilmesi (aranan özelliklere göre kristalleştirme [723 °C] ya da normalleştirme [900 °C] sıcaklıklarının üzerine çıkarma) izler; daha sonra 500 °C’ta bir soğutma uygulanır.

Kaynak: Büyük Larousse


Benzer Konular

26 Mayıs 2008 / drzombie Tıp Bilimleri
7 Eylül 2008 / AriThmetiCs Tıp Bilimleri
13 Aralık 2009 / Misafir Soru-Cevap
16 Ekim 2015 / Misafir Soru-Cevap
3 Nisan 2009 / HipHopRocK Tıp Bilimleri