Arama

Görüş Nedir?

Güncelleme: 18 Ekim 2016 Gösterim: 16.629 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
9 Mart 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye

GÖRÜŞ

Ad:  görüş.JPG
Gösterim: 1536
Boyut:  18.4 KB

1. Bir şeyi gözle algılama; görme yetisi.
Sponsorlu Bağlantılar
2. Belli bir yönde göreceli olarak uzağı görme olanağı: Binalar görüşümüzü kapatıyor. Görüş uzaklığı.
3. Bir kimse ya da bir şey üzerinde edinilen olumlu ya da olumsuz kanı; düşünce, yargı; Bir yazar, bir yapıl konusunda belirli bir görüşü olmak. Hükümetin ekonomi politikası hakkında olumsuz görüşleri var. Nesnel bir görüş.
4. Cezaevi, hastane vb. bir yerde bir kimseyi ziyaret etme; görüşme: Bugün görüş günüydü.
5. Bir toplumsal grubun iktisadi, ahlaki, siyasi, vb. sorunlar hakkındaki görüşlerinin tümü: işçilerin görüşü, Fransızlar'ın görüşü 6. Görüş açısı, bir şeyi ele alma, değerlendirme biçimi; bakış açısı.

—Balist. Görüş açısı, hava atışında, mermi yolunun herhangi bir noktasındaki teğetle, bu noktayı gözlemciye bağlayan doğru arasındaki açı.

—Denize. Bir gemiyi görüş mesafesinde tutmak, bir geminin rotasını başka bir gemiyi gözden kaybetmeyecek biçimde ayarlamak.

—Meteorol. Görüş uzaklığı, havanın saydamlık derecesi. (Bk. ansikl. böl.)

—Ulaş. Görüş uzaklığı, hörgüç biçimindeki bir yol kesimi üzerinde, bir sürücünün, önündeki bir engeli fark etmeye başladığı uzaklık. (Karayolu boyunca profile verilecek yarıçapın hesabı yeterli görüş uzaklığı koşuluna göre hesaplanır.)

Kaynak: Büyük Larousse


Son düzenleyen Safi; 18 Ekim 2016 20:30
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
18 Ekim 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
GÖRÜŞ
—ANSİKL. Meteorol. Havanın saydamlığı çok kesin biçimde ölçülebilir. Ama uygulamada çok hızlı ölçüm sağlayan hemen hemen eşdeğer bir kavram kullanılır: Yatay görüş uzaklığı sınırı ya da kısaca görüş uzaklığı. Görüş uzaklığı kilometre olarak ya da kimi kez O'dan 9'a kadar kodlanmış bir ölçeğe göre değerlendirilir. Bu ölçümleri yapmak için her istasyon, uzaklığı bilinen kimi doğal engebeleri (çan kulesi, tepe vb.) belirler. Dört yönde yapılan ölçümlerle elde edilmiş dört değerin ortalaması alınır.
Sponsorlu Bağlantılar

Görüş uzaklığı havadaki katı cisimlerin ve su buharının yoğunluğuna bağlıdır. Ilıman bölgelerde görüş uzaklığı ilkbaharda maksimum düzeye ulaşır; çünkü bu mevsim havanın en kuru ve en devingen, dolayısıyla en temiz dönemini oluşturur. Arktik ve kutup havası, tropikal havadan daha açıktır (burgaç olayı). Deniz üzerindeki kütle de, bulutluluk koşulları aynı olmasına rağmen karadaki kütleden daha açıktır (hava kirliliği olayı). Öte yandan karaların hemen üstündeki havanın kirliliği yüzünden yükselti arttıkça görüş uzaklığı büyür. Ayrıca yükseldikçe ufuk çizgisi (ya da en büyük görüş uzaklığı) geriler.

—Topbil. Görüş yönlendiricileri ya da önderleri, dahil olduğu grup üyelerinin belirli alanlardaki görüşlerinin oluşumunda etkili olan kişi. (Doğruluğu 1940 ABD seçim kampanyalarında yapılan gözlemlerle ortaya konan bir kurama göre, görüş yönlendiricileri basın, radyo, televizyon gibi iletişim organlarından aktarılan bildiriler için aracı konumundadırlar.)

—Topruhbil. Görüş, bir toplumsal grubun ya da bir bireyin bağlı olduğu değerler sistemi hakkında bilgi verici niteliktedir (kadınsevmez bir kişi, bir erkeğin düşünsel yeteneklerinin bir kadına göre daha üstün olduğunu düşünecektir). Açık ve dile getirilmiş bir yanıt olarak görüş gözleme ve ölçüme elverişlidir. (Örn. yeni bir ürünün örneklerinden hareketle gerçekleştirilen bir anket.) Az çok kalabalık bir kesimin görüşlerini sondaj yoluyla öğrenmek, özellikle pazarlama yöneticileri ve siyasetçiler için çok önemlidir.

Kaynak: Büyük Larousse

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
18 Ekim 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Görüş
isim
1 . Görme işi.
2 . Gözle bir şeyi algılama yetisi.
3 . Cezaevi ve hastanede yapılan ziyaret.
4 . mecaz
Bir olay, varlık veya düşünce üzerinde varılan yargı, fikir:
  • "Kolektif bir görüş rahatlığı insanı düşündürmekten kurtarır."- A. H. Çelebi.
5 . mecaz Benzerlerinden ayıran özellik, konsept.

Atasözü, deyim
  • görüş bildirmek
Birleşik Sözler
  • görüş açısı
  • görüş ayrılığı
  • görüş birliği
  • görüş sahibi
  • açık görüş
  • ileri görüş
  • kapalı görüş
  • karşı görüş
  • uzak görüş
  • dünya görüşü
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

28 Eylül 2013 / ECE Cevaplanmış
25 Eylül 2011 / Keten Prenses Türkçe Dil Bilgisi
23 Eylül 2010 / Misafir Soru-Cevap
8 Kasım 2006 / virtuecat Taslak Konular