Arama

Pars Nedir?

Güncelleme: 30 Kasım 2015 Gösterim: 2.855 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
pars
isim, hayvan bilimi Farsça p¥rs
Kedigillerden, genellikle Asya ve Afrika'nın sıcak bölgelerinde yaşayan, postu benekli, bazen de düz siyah, çevik, yırtıcı, etçil, memeli hayvan, leopar, panter, pelenk (Panthera pardus).
Sponsorlu Bağlantılar

Kaynak:TDK

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
30 Kasım 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
PARS a.
1. Ttopikai bölgelerde yaşayan postu benekli etçil memeli. (Sil. a. Panthere ya da Leo pardu»; kedigiller familyası.) [Eşanl. PANTER, LEOPAR,] (Bk. ansiki, böl.)
Sponsorlu Bağlantılar
2. Bu hayvanın postu. (Bk. ansikl, böl, Kürkç.)
3. Çizgili para, Güney -doğu Asya'nın tropikal ormanlarında yaşayan, maymunlar, kemiriciler ve kuşlarla beslenen memeli. (Bil. a. Neofells nabutosa; kedigiller familyası,) || Kar parsı - KAR PARSI.

—Süslem. sant. Pars beneği, çlntamanl motifinin bir başka adı.

—AN8İKL, Parsa bütün Afrika'da (özellikle de Büyük Sahra’nın güneyinde) ve Asya'da (Iran İle Mançurya arasında) rastlanır. Kürkünün çok değişik biçimli olması birçok türe ayırt edilmesine yol açmıştır: kara panter ya da pars, türün dana çok nemli ormanlarda yaşayan bir ırkıdır. Pars daha çok ağaçta dolaşır. Özellikle geceleri, pusuya yatarak avlanır; çok İri hayvanlara bile saldırır. Avını leşçillerden korumak için bir ağaca çıkarır ve daha sonra birkaç öğün aynı avı yer. Pars insandan korkmadığından tehlikeli olabilir.

—Kürkç. Benekli kürklerin en güzellerinden olan pars kürkü, hayvanın yaşadığı yere göre (Afrika ya da Asya) koyu ya da açık sarıdır; sırt boyunca oldukça yoğun olan siyah beneklerin rengi yanlara doğru halkalar oluşturarak açılır. Washington anlaşması'na imza atan kürkçüler, yakın bir zamana kadar manto yapımında kullanılan bu deriyi artık kullanmamaktadırlar.


Kaynak: Büyük Larousse


Benzer Konular

30 Haziran 2010 / KisukE UraharA Müzik tr
31 Temmuz 2008 / thedoctor_611 Sinema tr
18 Kasım 2015 / Jumong Genel Galeri
26 Ekim 2007 / estudiantes Spor tr
26 Ağustos 2015 / BiRuMuT Edebiyat tr