Arama

Yonca Nedir?

Güncelleme: 27 Haziran 2015 Gösterim: 1.032 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
27 Haziran 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
YONCA a Bol proteinli olduğu için bütün dünyada yaygın biçimde yetiştirilen çokyıllık yem bitkisi. (Bil. a. Medicago; ke- lebekçiçekligiller familyası.) [Bk. ansikl. böl.]

Sponsorlu Bağlantılar
—Bayınd. Yonca yaprağı kavşak, yolların farklı düzlemlerde kesişmesiyle oluşan ve dört yapraklı bir yonca görünümünü alan kavşak. (Bu düzenleme, tüm yönler arasında hiçbir kesişme olmadan ilişki sağlar.)

—Elektron. Gigahertz bandında kullanılan ve “ilerleyen dalga’Tı denen, yükseltici elektron tüplerinin dalga geciktirme sistemine verilen, dört yapraklı yonca biçimindeki yapı.

—Geom. Dört yapraklı yonca, dik düzgülü koordinat sisteminde bir Descartes denklemi (t^-t-y2)3- (X2 -y2)3=0 biçiminerine oturmasını sağlayan bir olaydır. Bu olay, jantta meydana gelebilecek iç kuvvet ile devindirici tekerleklere uygulanan ağırlık arasındaki oran olarak tanımlanan aderans ağırlığı ve aderans katsayısı ile ayırt edilir. Bu katsayı çeşitli parametrelere göre karmaşık bir biçimde değişir: temas halindeki yüzeylerin yapısı ve durumu, çeşitli maddelerin (yağ, su, kuru yaprak, kalamin, kum) varlığı ve ayrıca çeşitli devindirici tekerlekler arasındaki bağlantı, süspansiyon ve kasa bağlantısı, cer kuvvetinin uygulanma biçimi vb. Buharlı lokomotifler için, % T 50'lik bir toleransla genellikle 0,22'lik bir katsayı kabul edilir. Cer kuvvetinin patinaj sınırına kadar duyarlılıkla ayarlanabildiği elektrikli lokomotiflerde bu katsayı hemen hemen 0,50'ye ulaşır. Modern lokomotiflerde patinaj önleyici bir düzenek, patinaj oluşumunu anında önler.

—Oto. Bir otomobil için yoltutum, devindirici tekerleklerin taşıdığı ağırlığa, zemin cinsine, zeminin nem ve fiziksel durumuna ve lastiğin yapısına bağlıdır. Lastik düzse ya da sırt desenleri aşınmışsa yoltutum minimumdur. Yoltutum, zemindeki engebelere bağlı olarak sürekli değişir ve bu nedenle, taşıtın tekerleklerinden hiçbiri hareket sırasında diğerleriyle aynı yoltutumu göstermez. Kötü bir yoltutum, tekerleklerin savrulmasına ve patinajına neden olur. Yoltutum, aynı zamanda lastiklerin cinsine, lastik tabanının desenine ve özellikle yuvarlanma sırasında lastiğin ıslak zemindeki suyu boşaltma yeteneğine bağlıdır.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

21 Şubat 2015 / kompetankedi Ziraat
31 Ağustos 2009 / BARIŞ Müzik tr
23 Aralık 2007 / KisukE UraharA Müzik tr
6 Ekim 2009 / Daisy-BT Tiyatro tr
30 Mayıs 2011 / _Yağmur_ Botanik