Arama

VIP Nedir?

Güncelleme: 15 Temmuz 2014 Gösterim: 98.733 Cevap: 3
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
1 Mart 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
VIP
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

VIP kısaca sıralama demektir. Protokol anlamında çok önemli kişi anlamına gelir.''Very Important Person''
in kısaltılmış halidir.
Başbakanlık kanun ve kararlar yürütme kurulunun çıkartmış olduğu bir VIP listesi vardır. Devlet büyükleri, emekli devlet büyükleri, emekli paşalar, devlet sanatçıları, liyakat nişanı sahipleri zaman zaman VIP'den istifade ederler.

VIP Hizmeti nasıl verilir?
Yurtiçinden ve yurt dışından gelen VIP'ler olur. Dışişleri Bakanlığı ya da Valilikten hangi konukların geleceği bildirilir. VIP listesinde yeralan konukların güvenliği, karşılama ve uğurlanmaları Protokol Müdürlüğü tarafından sağlanır. VIP harici yolcular VIP salonuna sokulmaz, zira kararnamedeki belli tüzüklere uyulur.

VIP Salonu nedir?

VIP salonu, Devlet Hava Meydanları, Emniyet, Türk Hava Yolları olmak üzere, 3 kuruluştan oluşur. VIP listesinde yer alan konuklar buradan geçerler. Bazen yabancı hava yollarının yolcuları da burayı kullanırlar. Çok önemli yabancı iş adamları da, Türkiye'nin itibarı açısından buradan alınırlar. Atatürk Hava Limanı süreç içinde çok büyük değişiklikler neticesi uluslararası üç büyük terminalden biri olmuştur.

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Teusa - avatarı
Teusa
Ziyaretçi
12 Mayıs 2011       Mesaj #2
Teusa - avatarı
Ziyaretçi
vip özel kişi anlamına gelir...
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Haziran 2013       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
vip forumlarda premium üyelik olarak kullanılır
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
15 Temmuz 2014       Mesaj #4
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
VIP
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

VIP, Çok Önemli Kişi anlamına gelen İngilizce Very Important Person'un baş harflerinden oluşan kısaltma, statüleri veya önemleri nedeniyle ayrıcalıklara sahip olan ve diğer insanlardan ayrılan ve önem arz eden kişileri tanımlamak için kullanılır.
VIP tanımının içine ünlüler, devlet veya hükümet başkanları, büyük işverenler, siyasetçiler, yüksek düzey şirket yöneticileri, bürokratlar, zenginler ve çeşitli nedenlerden özel muameleye tabi olanlar katılabilir.
''Very Important Person'' terimi havacılıktan gelir. 1917 öncesi, pek çoğu aristokrat olmasına karşın İngiltere ve Fransa'da sürdürdükleri hayatlarında, bu yüksek konumlarını kısmen kaybetmişlerdir. 1927'de Paris'te yayımlanan Rus diyasporasına ait bir gazete, Paris-Londra uçuşlarında ''vesima imenitaya persona'' (весьма именитыхъ персонъ) için bir ilan yayımlamıştır. Bu hadiseden sonra ''VIP'' terimi Rusça konuşan göçmenler arasında yaygın hale gelmiştir.
theMira

Benzer Konular

3 Ekim 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
23 Mart 2010 / Misafir Soru-Cevap
22 Şubat 2015 / misafir Soru-Cevap