Arama

Royal Hunt

Güncelleme: 18 Kasım 2009 Gösterim: 2.299 Cevap: 2
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
30 Mayıs 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
royal hunt

Sponsorlu Bağlantılar
Rusya’dan Danimarka’ya göç eden Andrey Andersen hayatını müzikle geçirmek için genç bir müzisyendi. Rusya’daki imkanların kısıtlılığı yüzüden Danimarka’ya göç etmiş ve adındaki “y” harfini atıp Andre Andersen olarak ilk projesi “Trace”i hayata geçirmişti. Kendi şarkılarını besteleyip kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışan Andre sonraları “Apart” adını alan bu müzik projesiyle bir miktar para kazanmış, onunla da kendine bir stüdyo kurmuştu.

Sene 1992’ye geldiğinde Andre yeni projesi “Royal Hunt” için yetenekli müzisyenler aramaya başladı. Kopenhag’daki bir stüdyoda tanıştığı bas gitarist Steen Mogensen’e çalışmalarını gösterdi. Andre’nin müziğinden çok etkilenen Steen projeye katılan ilk kişi oldu. Bir sonraki aşama iyi bir vokalist bulmaktı ve Henrik Brockmann’ın gelişiyle bu sorun da çözüldü. Gruba son katılan ise baterist ise Kenneth Olsen oldu. Andre çok şanslıydı, rüyalarındaki grubu kurmuştu.

Deneme amaçlı bir demodan sonra ilk albümleri “Land of Broken Hearts” 1993 yılında çıkmış oldu. Beğeni toplayan çıkış albümüyle birlikte Andre ve arkadaşlarının mücadelesi de başlamış oldu.

1994 yılında ikinci albümleri “Clown In The Mirror” metal sevenlerin beğenisine sunuldu. Melodileleri ilk albümden daha yavaş ama daha olgun olan bu albüm Royal Hunt’ın tek bir albümlük grup olmadığını kanıtlamış oldu. Bu albümden sonra Henrik Brockmann kadrodan çıktı, yerine Amerikalı vokalist D.C. Cooper geldi ve grubun lideri oldu. Bir sene sonraysa üçüncü albümleri “Moving Target” piyasaya çıktı. Çoğu eleştirmen bu çalışma için “Royal Hunt’ın gerçek müziğini yaptığı albüm” yorumunda bulundu. Bu albüm onlara ilk turnelerini gerçekleştirme imkanını da verdi. İki buçuk ay boyunca 40 konser verdiler. Bu konserlerin video kayıtlarından oluşan 2 CD’lik bir live (Live Video 96) albümleri de çıktı. Talihsiz bir hastalık sonucu işitme problemleri yaşamaya başlayan baterist Kenneth Olsen ister istemez konserler sonrası gruptan ayrıldı ve yerine Andre’nin arkadaşı Allan Sorensen geldi.

Konserlerin yorgunluğunu atar atmaz dördüncü albümleri “Paradox”u yaptılar. Albüm 97 Temmuz’unda çıktı ve kısa sürede “Royal Hunt’ın en iyi albümü” ilan edildi. Bu albümde müziklerinin hızlarını yavaşlatmış ve Amerikan-rock odaklı bir sound geliştirmişlerdi. Amerika’da hayli duyulan bu albüm sonrası ABD firması Magna Carta grubun eski çalışmalarını orada da piyasaya sürdü.

Bir müddet kendi solo çalışmalarına odaklanan grup üyeleri 1999’da “Fear” albümünü çıkardı. Son albümü (“Eye Witness”) 2003 senesinde çıkan grubun ayrıca “Live Video 96” haricinde (biri Japonya kaydı olan) iki konser albümü daha bulunuyor. Son zamanlarda pek sesleri solukları çıkmasa da 12 senelik grubun müzik hayatı halen devam ediyor.

royal hunt band2

Atalante - avatarı
Atalante
Ziyaretçi
27 Ekim 2009       Mesaj #2
Atalante - avatarı
Ziyaretçi
Son zamanlarda dinlediğim en iyi grup diyebilirim kötü albümleri yok!
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Royal Hunt, müthiş bir progresif metal solisti olan D.C. Cooper'ın katılmasıyla gerçek kimliğini bulmuştur diyebiliriz. Grubu ilk dinleyeceklere öncelikle bu solistle yaptıkları Moving Target ve Paradox albümleri şiddetle tavsiye edilir. Royal Hunt da Oyeensryche, Shadow Gallery, Savatage gibi iyi bir konsept albüm grubudur. Bunu en iyi Paradox albümünde görebilirsiniz. Paradox sözleri ve duruşu bakımından en sıradışı albümleridir. Ağır bir tempoda giden, yer yer sertleşen, ancak buna rağmen beste anlamında oldukça zengin, dinleme zevki yüksek ve aynı zamanda isyankar bir albümdür.
D.C. Cooper solo projeleri yüzünden gruptan ayrıldıktan sonra yerine yine progresif metalin enfes seslerinden biri olan John West gelmiştir. Bu yüksek oktavlı ses Royal Hunt'ın müziğine yeni bir yön verir. Bu solistle ilk olarak Fear'ı yaparlar. Bu albümdeki 7 parçanın 7si de birbirinden şahanedir. Grup bugün hala John West'le çalışmaktadır. Royal Hunt'a kim katılırsa katılsın Andre'nin müzikal dehası Royal Hunt'ı uzun yıllar ayakta tutacaktır diyebiliriz.

Evet, grubun tüm albümleri gerçekten kendine özgü ve iyi albümlerdir. Şu an itibariyle (kasım 2009) grup 9 stüdyo ve 3 konser albümü ile 2006 yılında çıkardıkları bir konser DVDsi ile progresif metal müziğinin hatırı sayılır grupları arasındaki yerini çoktan almıştır.

yorum sahibi: onur burgaç
Grubun resmi sitesi: Official Royal Hunt Website

Benzer Konular

5 Haziran 2010 / Daisy-BT Turizm
31 Ekim 2015 / estudiantes Sinema ww
16 Ağustos 2015 / Jumong Moda ww
10 Eylül 2010 / Daisy-BT Mimarlık