Arama

Malcolm Young

Güncelleme: 1 Eylül 2008 Gösterim: 1.902 Cevap: 0
TiglonBoYs - avatarı
TiglonBoYs
Ziyaretçi
1 Eylül 2008       Mesaj #1
TiglonBoYs - avatarı
Ziyaretçi

Malcolm Mitchell Young, (6 Ocak 1953, Glasgow, İskoçya) Avustralyalı rock grubu AC/DC'nin kurucu üyesi, ritim gitaristi ve şarkı yazarı.
Sponsorlu Bağlantılar

Her ne kadar kardeşi ve AC/DC'nin solo gitaristi olan Angus Young daha ön plandaysa da Malcolm'un grubun esas beyni olduğu ve albüm, turne ve medya ile ilgili konularda esas karar verici olduğu söylenir.

Malcolm Young ailesiyle 1963 yılında Avustralya'nın Sydney şehrine göç etti. Ağabeyi George Young'ın 1960'ların ikinci yarısında grubu The Easybeats ile ülkede kazandığı büyük başarı onu gitar çalmayı öğrenmeye teşvik etti. Erken yaşta okulu bıraktı. Malcolm ilk olarak T-Rex ve Rolling Stones şarkıları çalan The Velvet Underground grubuna katıldı.

AC/DC'yi 1973'ün Ocak ayında kardeşi Angus ile birlikte kurdu. Grup 1976 yılında İngiltere'ye taşındı ve art arda albümler yayınlayıp, turnelere çıktı. 1980 yılında solist Bon Scott'un alkol zehirlenmesinden ölmesinin ardından bugüne kadar en çok satan albümleri Back in Black'i piyasaya sürdüler.

Alkol bağımlılığının üstesinden gelmek için 1988'deki "Blow Up Your Video" turnesinin ABD ayağına katılmadı. Yokluğunda yerini yeğeni Stevie Young doldurdu.

AC/DC'nin ilk konserlerinden itibaren grubun ritim gitaristliğini üstlenen Malcolm Young grubun tarzının oluşmasında büyük payı sahibi olmuştur. 1950'lerin Rock N' Roll'undan ve sonraki dönemlerin blues kökenli rock gitaristlerinden etkilenmiştir.

Genellikle 1963 model Gretsch Firebird kullanır.

AC/DC'nin en sevdişi şarkısı "Let There Be Rock"dır. gurubunu Led Zeppelin ve The Who'dan bu yana son 15 yılın en büyük heavy-rock grubu olarak görmektedir




Benzer Konular

17 Şubat 2017 / Misafir Siyaset ww
29 Ekim 2010 / careless_WhispeR Müzik ww
31 Mart 2010 / KisukE UraharA Müzik ww