Arama

Linux için Programlar

Güncelleme: 11 Ekim 2008 Gösterim: 5.040 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Eylül 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mandriva Linux 2009

Sponsorlu Bağlantılar

Son kullanıcılar kadar kurumsal ölçekte de kullanılan Mandriva Linux'un 2009 sürümü dağıtıma çıktı. İndirmek için gerekli bağlantılar burada.
Popüler Linux dağıtımlarından Mandriva, 2009 sürümünü dağıtıma sundu. İnternet üzerinden indirerek iki farklı sürümünü deneyebileceğiniz Mandriva Linux 2009'da en büyük gelişme KDE 4.1.2 sürümüne geçilmiş olması ve Plasma'nın nimetlerinden faydalanılması. Ayrıca dizüstü bilgisayarlar için biraz daha hafif olan ama yine de şık görünen LXDE masaüstü yöneticisi de seçenekler arasında.
Sürümler Hakkında
Mandriva Linux 2009 üç farklı pakette geliyor. One, doğrudan CD'den çalışan bir sürüm. Free isimli sürüm Mandriva Linux'un sunduğu tüm nimetlerden faydalanmanızı sağlarken, Powerpack ileri seviye kullanıcılar için fazladan araçlar ve destek hizmetiyle sunuluyor. Powerpack para karşılığı satılırken One ve Free sürümlerini 32 ve 64 bit türevleriyle birlikte ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz.


Mandriva Linux 2009 tıklayın!



Adobe Reader (Linux)

Tanıtım:
Adobe Reader yazılımın Linux işletim sistemi üzerinde kullanılabilecek sürümüdür. Adobe Reader yazılımını günümüzde bilmeyenimiz sanırım yoktur. Adobe Reader teknoloji dünyasının en eski yazılımlarından birisidir ve çığ gibi büyüyen elekronik kitap teknolojisinden yararlanabilmemizi sağlayan en köklü e-kitap okuma aracıdır. Eskisi gibi e-kitap okuma özelliği ile de sınırlı kalmayan yazılım yıllar içinde kendisini çok iyi geliştirmiş görünüyor.

Adobe Reader yazılımına rakip olarak günümüzde onlarca yazılım çıkmış olsa da, yazılım hala teknoloji dünyasındaki yerini koruyor. Bilgisayarlarımıza kurduğumuz temel yazılımlardan birisi olması bunun en açık göstergesi.

Adobe Reader; evden veya iş yerinden, çevrimdışı veya ek olarak çevrimiçi durumda, PDF dökümanları üzerinde görüntüleme, çıktı alma, imzalama, doğrulama ve diğer dökümanlarla birlikte işlem yapma olanağını ücretsiz sağlamaktadır.

Sistem Gereksinimleri :
# 32-Bit İntel Pentium İşlemci
# Red Hat Linux AS 4.0 (2.6); Red Hat Linux ES 4.0 (2.6); Red Hat Linux WS 4.0 (2.6); Red Hat Linux Desktop 4.1,5.0; SUSE Professional 9.2 (2.6.4), 9.3, 10.0; veya Novell Linux Desktop 9.x (2.6.4); Mandriva 10.1; Red Flag Linux Desktop 4.1, 5.0; Turbolinux 10s (2.6).
# 512 MB bellek (1 GB tavsiye edilir).
# Sabit diskte 125 MB'nin üzerinde boş alan.
# GTK+ (GIMP Araç Takımı) kullanıcı arayüzü kütüphanesinin 2.4 ya da daha üst bir sürümü.
# Mozilla 1.73 veya daha üst sürümü, Firefox 1.0 veya daha üst sürümü.

Adobe Reader (Linux) İndir

/////////////////////////////////////////////////////////////

AVG Anti-Virus Free Edition (Linux)


Tanıtım:
Grisoft'un ücretsiz bir hizmeti olan bu antivirüs programı kesinlikle kullanılması gereken bir yazılım. Bilgisayarınızı yavaşlatmıyor. Sisteminizi çok iyi koruyor ve her ne şekilde olursa olsun virüslere göz açtırmıyor. Microsoft Outlook ile tümleşik ve sorunsuz çalışıyor. Sadece gönderdiğiniz e-postaların altına kendi adıyla birlikte e-postanın virüs taramasından geçtiğini yazıyor. İsterseniz e-posta tarama özelliğini kapatarak bunu önleyebiliyorsunuz.
Grisoft bu ürününü ev kullanıcıları için hazırlamış. Bu da ağ üzerinden gelen virüslerin kontrolünü tam sağlayamadığı anlamına geliyor. Program kendini otomatik olarak güncelleyerek en son virüsleri tanıyabiliyor. Kişisel bir bilgisayar için bence en mükemmel antivirüs programlarından biri.

AVG Professional'in AVG Free'den Üstün Özellikleri:
+ 24/7 teknik destek
+ Yüksek hız ve yüksek kapasitede innDirme sunucuları
+ Çoklu dil desteği
+ OEM kurulumları
+ Windows sunucusunda çalışma
+ Güncellemelerin gelişmiş zamanlaması
+ Taramanın gelişmiş zamanlaması
+ Kullanıcı tanımlama testleri ve zamanlamalar
+ Alternatif güncelleme sunucuları için destek
+ Gelişmiş kullanıcı arayüz ayarları
+ Gelişmiş test özellikleri
+ Gelişmiş test merkezinin arayüzü
+ Detaylı test sonuç geçmişi

AVG Professional ile AVG Free'nin Ortak Özellikleri:
- Güvenilir antivirüs tarama makinesi
- İnternet vasıtasıyla virüs güncellemeleri
- Otomatik internet algılaması

AVG Anti-Virus İndir

/////////////////////////////////////////////////////////////

Battery Monitor

Tanıtım:
Linux'ta kullanılmak için tasarlanmış, bilgisayarınızın pilinin durumunu takip edebileceğiniz bir araçtır.

Çok fazla gösterişli bir arayüzü amaçlamadan hazırlanan bu yazılım, pil seviyesini resimdeki gibi ekranda görüntülüyor.
Program, görüntülü olarak uyarının yanında, pil seviyesinin aşırı azalmış olması gibi, sesli uyarılar da yapabiliyor.

Battery Monitor İndir


/////////////////////////////////////////////////////////////

BitDefender Free Edition (Linux)

Tanıtım:
BitDefender Free Edition yazılımının Linux işletim sistemi için hazırlanmış sürümüdür. BitDefender Free Edition, ücretsiz bir virüsten koruma yazılımıdır. Dünyanın en etkili virüs tarama motorlarından birine sahip olan yazılım, kendiliğinden güncelleme özelliği ile veritabanını yeni çıkan zararlılara karşı yenilemektedir. Yerleşik bir virüs tarama aracına sahip olduğundan istenilen anda sisteminizin tümünü ya da seçtiğiniz bir bölümünü taramanızı sağlamaktadır. Dosya ya da klasörlerinizi yalnızca farenizin sağ tuşuna bastıktan sonra uygun komutu vererek hemen taratabilme imkanınız da bulunmaktadır.

Yazılım oldukça sade bir arayüze sahiptir ve tema desteği de sunmaktadır. Riskli görünen dosyaları karantina klasörüne taşımakta ve tercihinize bağlı olarak analiz edilmek üzere BitDefender laboratuvarına göndermenize olanak vermektedir. Yazılımın tüm bu olumlu özelliklerine karşın gerçek zamanlı koruma özelliği bulunmamaktadır. Günümüzde yeterli anlamda güvenlik sağlanabilmesi için gerçek zamanlı tarama özelliği virüsten koruma yazılımlarının vazgeçilmez ve temel özelliklerinden birisi haline gelmiştir. Bu yazılımı yerleşik bir virüs tarama yazılımı olarak görmeniz yararınıza olacaktır.

Yazılımın Genel Özellikleri
# Virüs tarama ve silme: güçlü tarama motoru ile tüm virüsleri her zaman algılama ve silebilme. Bu özellikle kullanıcılar istedikleri zaman tarama motorunu çalıştırarak sistemlerini taratabilmektedir.
# Zamanlamalı tarama: sisteminiz üzerinde, istediğiniz ileri bir tarihte tarama görevi atayarak, o zaman geldiğinde yazılımın kendiliğinden tarama yapmaya başlamasını sağlayan özelliktir. Böylece sisteminizde işlem yapmadığınız ileri zamanlarda daha önceden tarama planları yapabilmeniz sağlanmaktadır. Tercihe bağlı olarak isterseniz tam sistem taraması isterseniz de sürücü taramaları yaptırabilirsiniz.
# Anlık tarama: sahip olduğunuz dosya ve klasörleri, yalnızca üstlerine gelip sağ tıklayarak anında virüs denetiminden geçirebilirsiniz.
# Tema destekli kullanıcı arayüzü: yazılımın görünümünü özelleştirebilir, kendiniz yeni arayüzler tasarlayabilir ya da diğer arayüzleri kullanabilirsiniz.
# Karantina: virüs bulaşmış olduğu düşünülen zararlı dosyaları karantina klasöründe sisteme zarar vermeyecek biçimde tutma. Olası risklerin tümüyle önüne geçebilmek amacıyla karantina klasöründeki dosyaları BitDefender laboratuvarına göndererek analiz ettirme imkanı da tanımaktadır.
# Raporlama: tarama sonuçları hakkında ve yapılan diğer tüm işlemlere dair ayrıntılı bilgiler alabilmenizi sağlayan özelliktir.

BitDefender İndir


/////////////////////////////////////////////////////////////

Mozilla Firefox (Linux)

Tanıtım:
Üreticiden : Ödüllü tarayıcı Firefox eskisinden çok daha iyi. İnternette güvenle gezin; Firefox sizi virüslerden, casus yazılımlardan ve kendiliğinden açılmaya çalışan can sıkıcı pencerelerden korur. Başarımdaki artışın, kullanımdaki kolaylığın tadını çıkarın. Yola koyulmadan önce ayarlarınızı ve sevdiğiniz sitelerin bağlantılarını Firefox'a aktarmak çok kolay. Firefox'u innDirin ve internetten daha fazlasını edinin...

Firefox'un Temel Özellikleri

# Sekmeli tarama
# İstenmeyen pencereleri engelleme
# Bütünleşik arama
# Canlı yer imleri
# Özelleştirilebilme olanağı
# Güvenli ve hızlı tarama

FireFox 3 Linux İndir

/////////////////////////////////////////////////////////////
Son düzenleyen Blue Blood; 11 Ekim 2008 09:29

Benzer Konular

14 Aralık 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
9 Ağustos 2009 / virtuecat Telefon
19 Eylül 2009 / CrasHofCinneT Bilgisayar