Arama

Öğrenciler için En İyi Programlar

Güncelleme: 19 Eylül 2009 Gösterim: 4.175 Cevap: 0
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
19 Eylül 2009       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Bu programlar tüm öğrencilerde olmalı!

Sponsorlu Bağlantılar
Tatil bitti, dersler başladı: Bu özel download dosyasında öğrenciler için en yararlı yazılımlar var.

Öğrencilerin hayatının ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Kalem, defter, silgi, cetvel artık çok geride kaldı. Bugün bir çok öğrenci tüm işlerini internet üzerinden bilgisayarı ile hallediyor. Fırsat bu fırsat diyerek öğrencilere yardımcı olmak için bir öğrencinin bilgisayarında bulunması gereken en iyi ücretsiz yazılımları özel bir dosyada bir araya getirdik.

İster orta öğretim ve lise, ister üniversitede olun, sizin için hazırladığımız bu özel dosyada yer alan programlar arasında işinize yarayacak ve hayatınızı kolaylaştıracak birçok program bulacağınızı garanti ediyoruz. Sunum araçlarından ofis uygulamalarına, matematikten astronomiye geniş bir yelpazede yer alan program türlerini görmek için hemen konuyu!


OpenOffice.org

Microsoft’un Office paketini bir kenara bırakın. İçerisinde Word benzeri bir kelime işlemci ve Excel ve PowerPoint uygulamalarının bir benzerini taşıyan OpenOffice’ın en önemli özelliği ise, şüphesiz kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmuş olması.
Download:
OpenOffice.org

GeoGebra
Sadece öğrencilere yönelik olarak tasarlanmayan GeoGebra, karmaşık matematik işlemlerinin üstesinden kolayca gelebilen, Java tabanlı bir uygulamadır.
Download:
GeoGebra

Worldwide Telescope
Astronomi bilimini daha da ilginç bir forma dönüştüren Worldwide Telescope ile evrenin en ilginç ve dikkat çekici görüntülerini yakından inceleyebilirsiniz. Farenizi kullanarak uzay boşluğunda dilediğiniz gibi hareket edebilir, uzaklaştırma/yakınlaştırma fonksiyonundan da faydalanabilirsiniz.
Download:
Worldwide Telescope

WordWeb
Kullanışlı ve geniş kapsamlı bir sözlük olan WordWeb, tanım ve eş anlamlı sözcüklerin kolayca bulunabilmesine imkan veriyor. Çevrimdışı olarak da kullanılabilen WordWeb, sınavlarınız için çok önemli bir yardımcınız olabilir.
Download:
WordWeb

Google Earth
Google Earth uydudan alınan yüksek çözünürlükteki çok sayıda fotoğrafı oldukça başarılı bir yakınlaştırma ve mekan bilgisi ile birlikte ekrana getiriyor. Yeni Google Earth 3D modelleme desteğiyle üç boyutlu yerleşim alanı görüntülerini de izleme olanağı sunuyor. Program ile aynı zamanda bir noktadan diğerine kuş uçuşu mesafenin ne kadar olduğunu hesaplayabilir, Almanya'ya özel olarak iyileştirilmiş resim kalitesiyle metro istasyonlarını bile rahatlıkla görüntüleyebilir ve haritalayabilirsiniz.
Download:
Google Earth

Rapid Typing Tutor
Yazılım, yetişkin ve çocuklara bilgisayar klavyesinin ne kadar etkin bir şekilde kullanılabileceğini öğretiyor.
Download:
Rapid Typing Tutor

Firefox
Firefox 3 kullanıcılara hem web sayfalarında gezinirken yüksek performans ve güvenlik vaat ediyor, hem de kullandığı Gecko 1.9 motoru ile çok üstün özelliklere sahip bir web tarayıcı olarak ortaya çıkıyor. Tüm bu güç Firefox’un geniş plug-in desteği ile de birleşince gerçekten çok güçlü bir Internet Explorer alternatifi ile karşı karşıya kalıyoruz.
Download: Firefox
Gallery:
Top 50 Firefox Extensions

GIMP
GIMP (Görüntü İşleMe Programı), (GNU Image Manipulation Program) GNU projesi dahilinde piksel tabanlı görüntü işleme yazılımıdır.
Download:
GIMP

Inkscape
Inkscape, kullanıcılardan herhangi bir ücret talep etmeyen, son derece kullanışlı bir Vektor grafik programıdır.
Download:
Inkscape

Audacity
Ücretsiz küçücük bir yazılım olan Audacity ile her türlü ses dosyanızı kolayca düzenleyin.
Download:
Audacity

Windows Movie Maker
Ücretsiz bir video düzenleme uygulaması olan ve Windows Xp ile birlikte gelen yazılımın en son sürümü.
Download:
Windows Movie Maker

Thunderbird
Thunderbird, başa çıkmakta zorlandığınız gelen kutunuzu hiçbir kesinti yaşamadan daha iyi yönetebilecek özellikler sunuyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçları karşılarken, aradığınızı bulmanızı da kolay kılıyor. Thunderbird çevrim içi güvenlik alanında başat olmaya devam ederken, sizi çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Bunun gibi birçok yeniliği ve değişikliği üreticinin anasayfasından takip edebilirsiniz.
Download:
Thunderbird

PDFCreator
Ücretsiz yazılım PDF Creator ile siz de bilgisayarınızdaki dökumanlarınızı kolaylıkla PDF formatına çevirebilirsiniz
Download:
PDFCreator

7-Zip
7-ZIP, RAR formatına hükmeden ücretsiz ve başarılı bir yazılımdır. 74 dilde çalışabilen bu ücretsiz sıkıştırma programı, 7z, ZIP, ARJ, RAR, GZIP, BZIP2, TAR, CAB, RPM ve CPIO biçimlerinde işlem gerçekleştirebiliyor.
Download:
7-Zip

FileZilla
FileZilla Windows işletim sistemlerinde çalışan çok güçlü bir FTP istemci yazılımıdır. Mümkün olduğunca kolay kullanım için dizayn edilmiş ekranlar içerir.
Download:
FileZilla

Pidgin
Pidgin Windows, Linux, BSD, and ve Unixler için bir anlık mesajlaşma yazılımıdır.
Download:
Pidgin

AVG Anti-Virus Free
AVG Anti-Virus Free tüm bilgisayarınızda virüslere karşı arama yapabileceğiniz, güçlü ve güncel bir anti-virüs uygulamasıdır.
Download:
AVG Anti-Virus Free

ZoneAlarm
ZoneAlarm ADSL veya Kablo internet bağlantısına sahip bilgisayarınızı hackerlardan korumak amacıyla dizayn edilmiş ücretsiz bir firewall (güvenlik duvarı) yazılımı.
Download:
ZoneAlarm

Juice
Juice, internet üzerindeki RSS’lerden otomatik olarak sesleri indirebilen bir yazılımdır.
Download: Juice

Zombies
Elbette bilgisayarınız başındayken arada bir ara vermekte de yarar var. Bu anlarınızda Zombies isimli bu oyun, böyle anlarınızı daha eğlenceli bir şekilde geçirmenizi sağlayacak.
Download:
Zombies inceleyin!

Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...

Benzer Konular

14 Aralık 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
9 Ağustos 2009 / virtuecat Telefon
8 Eylül 2008 / Misafir Bilgisayar