Arama

SEO ve Hızlı Indexlenme Taktikleri (Google'da Hızlı Indeks Almak)

Güncelleme: 9 Ocak 2012 Gösterim: 2.576 Cevap: 0
myrize - avatarı
myrize
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #1
myrize - avatarı
Ziyaretçi
Google gözünde oluşan site inceleme teknikleri ile sitenizin hızlı ve dakikalar içinde index alan bir arama motoru optimizasyonu dostu bir siteye dönüşmesi aslında o kadar da zor bir sorun değildir. Eminim ki bu yazıları okuduktan sonra siteleriniz üzerinde uygulamanız sonucunda az çok bir verim ve fayda sağlayacaksınız.
Peki, bu Google dediğimiz dev için seo uyumlu site index alma süresini en aza nasıl indirgeyeceğiz?
Sponsorlu Bağlantılar
Unutmayın ki bir ürünü ilk siz tanıtır iseniz ve o ürün bir satış ve ilgi patlaması görürse bu kampanyadan en çok fayda sağlayacak kişi siz olmalısınız. Bu yüzden de siz de bu indexlenme süresi yarışına kendinizi katmalısınız.

Yayınlayacağınız yazılara yapacağınız uygulamalar

  • İndex güncelliği ve yeniliği
  • Google Toolbar kullanarak yaranmaya çalışma
  • Yazılarınıza yorum yapılmasına teşvik edilmesi için ufak yarışmalar
  • Yazılarda ufak çaplı değişiklikler ile yaz güncelleme
  • Sidebar bölümünde son yazılar bölümü oluşturma
  • Yayınlarınızın sonunda benzer yazılar linkleri verilmesi
  • Sosyal platformların önemi
  • Sitemap ile Google'a gösteriş yapmak
  • Özgün ve güncel içerik sayesinde yükselmek
  • Ping siteleri ile değişiklikleri google devine bildirin
  • İmleme siteleri ile sitenizin tavsiyelerini arttırın
Önemli Not: Şimdi sizlerin bunlara sıra ile açıklamasını ve yönlendirmelerini yapacağım yalnız konuya tamamen girmeden önce seo için en önemli etkenlerin doğallık, çeşitlilik, sadelik, farklılık olduğunun yineleyerek altını çiziyorum. Şimdi geçelim konumuza.

Yayınlayacağınız Yazılara Yapacağınız Uygulamalar

SEO ve Hızlı Indexlenme Taktikleri
Yazılarınız içerisinde link vermek istediğiniz kelimeleri kalın, italik, renkli olarak ya da eklentiler sayesinde otomatik link verme ile yazı içinde yineleyebilirsiniz. Yazılarda kullanacağınız etiket ve anahtar kelimeler seçiminizde, sitenin yükselmek istediği anahtar kelime dışında çeşitlendirdiğiniz alternatif anahtar kelimeler kullanarak da ana anahtar kelimenizi desteklemeniz çok iyi bir etki verecektir. Örneğin sitemizin yükseltmek istediğimiz ana anahtar kelimesi "oyun" ise yazılarda oran bakımından 10 tane oyun etiketi kullanıyorsanız oyun indir üç defa, oyun tanıtımı beş defa, oyun konsolları iki defa gibi çeşitlilik ile bunu google devine hissettirmelisiniz.

Index Güncelliği ve Yeniliği
Ana sayfanızdaki popülerliğiniz sayesinde seo için bundan bir fayda daha sağlayabilirsiniz oda hızlı indexlenme tekniği olarak kullanılmaktadır. Sonuç itibari ile google devi gözünden düşünürsek google ana sayfanıza ne kadar sık gelir ise ana sayfanız da göstereceğiniz son yazılar ve son yorumlar anahtar kelime belirtmelerini de o kadar kısa sürede keşif ederek google da bulunan indexlerinize eklenecektir.


Google Toolbar Kullanarak Yaranmaya Çalışmak

Öncelikle bilgisayarınıza google Toolbar yükleyerek bu işleme başlayabilirsiniz. Bunun nedeni ise google devinin yeni yayınlanan sayfaları fark etmeni için yaptığı silahı onun aleyhine kullanarak size avantaj olarak sağlamaktadır. Yeni yayınladığınız sayfaları bu google Toolbar ile birlikte gezerek google devinin de bu sayfaları fark etmesini sağlayabilirsiniz.


Yazılarınıza Yorum Yapılmasına Teşvik Edilmesi için Ufak Yarışmalar

Piyasa da bulunan seo düşmanı yorum yapma canavarları, bu işi ücret karşılığında yapan kişiler mevcut bulunmaktadır. Ama bunlar aynı ip üzerinden bu yorumları attıkları için google bir spam kokusu alabilmekte ve sandbox da gecikmeden arkasından gelebilmektedir. Bu yüzden size tavsiyem bir yarışma düzenleyerek yorum atarak yarışmaya katılmalarını sağlayın sonrasında katılan yarışmacılara birer numara verin. Yarışma bitiminde Random.org sitesine girerek bir çekiliş yapın ve çıkan sayıya sahip katılımcıya ufak bir miktar, mp3 player, flash bellek gibi hediyeler verin ve bu yarışmaları seviye seviye daha da yükselterek hem katılımcı sayısını hem de hediyeleri yükseltin.



Kaynak: SEO ve Hızlı Indexlenme Taktikleri | Seo Danışmanlığı.Com

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

24 Mart 2011 / mervenur245 Soru-Cevap
26 Şubat 2009 / ThinkerBeLL X-Sözlük
16 Kasım 2007 / probLem girL Taslak Konular
27 Kasım 2013 / Misafir Cevaplanmış