Arama

Internet / Bilgisayar / Teknoloji Dünyası'ndan Haberler

Güncelleme: 8 Ekim 2017 Gösterim: 249.254 Cevap: 665
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Teknoloji ve Bilgisayar dünyasından duyuru ve haberler

Sponsorlu Bağlantılar
Anadolu Parsı Pardus, sahneye çıktı..

Adını Anadolu Parsı'ndan alan bilgisayar işletim sistemi Pardus, 26 Aralık'tan itibaren İnternet üzerinden indirilmeye başlandı.
Melih Bayram Dede // Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde yürütülen Uludağ Projesi kapsamında geliştirilen açık kaynak kodlu özgür işletim sistemi Pardus'un 1.0 sürümü, 26 Aralık'tan itibaren İnternet üzerinden yayınlanmaya başlandı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Linux temelli bir işletim sistemi olan Pardus, tam ve düzgün Türkçe desteği yanında, kurulum ve kullanım kolaylığı açısından önemli yenilikler barındırıyor. Seçkin bir yazılımcı ekibi tarafından geliştirilen ve yenilikçi teknolojilerle donatılan Pardus'un küresel Linux camiasında da geniş yankı uyandırması bekleniyor.
LINUX TABANLI GELİŞTİRİLDİ
Pardus'un ilk kararlı sürümü hakkında bilgi veren Pardus Geliştiricisi Doç. Dr. Erkan Tekman, Pardus'u özgür yazılım yaklaşımıyla ve açık kaynak kodlu olarak geliştirdiklerini söyledi. Tekman, Pardus'un kısaca "GPL" olarak adlandırılan Genel Kamu Lisansı ile özgürce dağıtılacağını bildirdi. Tekman, Pardus üzerinde ilk çalışmaların ulusal bir işletim sisteminin gerekliliğinin görülmesi üzerine 2003 yılı sonunda başlatıldığını, 2004 sonbaharında ise plan ve tasarım aşamalarından uygulama aşamasına geçildiğini belirtti.
Tekman, açık kaynak kodlu yazılımların kapalı ve sahipli yazılımlara göre birçok üstünlüğü bulunduğunu da ekleyerek şunları söyledi:
"Bunların başında güvenlik geliyor. Açık kaynak kodlu yazılımlar, geliştirilme sürecinden kullanılma aşamasına kadar on binlerce göz tarafından denetleniyor. Kötü niyetli bir programcı ya da kuruluş tarafından yerleştirilebilecek bir kod parçasının böyle bir ortamda gizlenmesi mümkün değil. Ayrıca, kaynağın açık olması nedeniyle olası güvenlik açıkları hızla yamanabiliyor. Yazılımın büyük bir programcı kitlesi tarafından denetlenmesi ve incelenmesi, o yazılıma kararlılık anlamında da büyük katkı sağlıyor.
Kaynak kodunun isteğe ve gereksinime göre özgürce değiştirilip yeni amaçlara hizmet edecek şekilde uyarlanması da yazılıma benzersiz bir esneklik kazandırıyor. Küresel Linux camiası tarafından bir nevi imece usulü ile üretilen işletim sistemi, gerek lisanslama yöntemi ve gerekse bakım ve yönetim kolaylığı ile toplam bilgisayar edinme ve sahip olma maliyetinde önemli tasarruf sağlıyor."
GELİŞMİŞ TÜRKÇE DESTEĞİ
Tekman'ın bildirdiğine göre halen, Türkçe desteği olanlar da dahil, 300 civarında Linux dağıtımı bulunuyor. Ancak Pardus, kullanıcılara tam ve düzgün Türkçe desteği sunmasıyla diğer bütün Linux dağıtımlarından ayrılıyor. Yeni işletim sistemi, Türkçe Doğal Dil İşleme Kütüphanesi ve Yazım Denetimi Eklentisi Zemberek sayesinde, ofis uygulamalarında ve pek çok masaüstü programında eksiksiz Türkçe sözlük ve yazım denetimi desteği veriyor.
Tekman, Pardus'un diğer özellikleri hakkında da şu bilgileri verdi:
"Sistemde kurulu yazılımların birbirleriyle uyumlu çalışmasını sağlayacak olan bir yapılandırma yöneticimiz var. Bu uygulamaya ÇOMAR adını verdik. Pardus'un paket yönetim sistemine ise PiSi dedik. ÇOMAR ve PiSi, büyük küçük hiçbir Linux dağıtımı tarafından ele alınmaya cesaret edilememiş iki önemli problemi özgün yöntemlerle ve son derece akıllıca çözüyor. ÇOMAR ve PiSi'nin küresel Linux camiası ile GPL lisansı kullanılarak paylaşılmasını TÜBİTAK'tan ilk özgür yazılım ihracatı olarak ilan edebiliriz."
OFİS YAZILIMLARI DA BİRLİKTE GELİYOR
Pardus'un kurulumunda birçok popüler özgür yazılım da bilgisayara yükleniyor. Bunlar arasında Firefox İnternet tarayıcısı, OpenOffice.org ofis paketi en bilinenleri. Bununla birlikte Pardus 1.0 CD'sinde İnternet araçlarından oyunlara, çokluortam oynatıcılarından kişisel bilgi yöneticilerine kadar bir masaüstü kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek onlarca özgür uygulama yüklü olarak geliyor.
Pardus'un yaygınlaşmasıyla Türkiye'nin yazılım ithalatında önemli tasarruf elde edilmesi, yazılım maliyetlerinin azalmasına bağlı olarak donanım satışlarında ve bilgisayarlaşma oranında artış görülmesi, e-dönüşüm ve bilgi toplumu olma sürecinin hızlanması bekleniyor. Pardus'un dünyaya açılmasıyla da, uluslararası bilişim platformunda Türkiye'nin kendine sağlam bir yer edineceğine inanılıyor.
TÜBİTAK'IN TÜRKİYE'YE ARMAĞANI
Pardus, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde yürütülen Ulusal Dağıtım projesi kapsamında geliştirilmiş, Linux temelli, ulusal işletim sistemi. Yetkililere göre, Pardus altyapısı, mevcut Linux dağıtımlarından ve rakip diğer işletim sistemlerinden daha kolay kurulabilecek ve kullanılabilecek şekilde görev temelli ve insan merkezli bir yaklaşımla tasarlanmış, maksimum esneklik ve performansı bir arada sunabilecek modüler bir yapıda oluşturulmuş. Pardus Genel Kamu Lisansı (GPL) ile özgürce dağıtılmakta ve kullanılmakta.

Pardus'u şu adresten indirebilirsiniz: http://www.uludag.org.tr

Son düzenleyen Blue Blood; 3 Şubat 2006 20:14
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
3 Şubat 2006       Mesaj #2
ozti - avatarı
Ziyaretçi
~Windows Genuine Advantage~

Sponsorlu Bağlantılar
Sistemin amacı, Windows güncelleme sitesinde bağlandıklarında kullanıcıların işletim sisteminin yasal olup olmadığını kontrol etmek. Fakat sistemin devreye girmesinin üzerinden daha birkaç gün geçmiş olmasına rağmen Hacker`lar güvenlik engelini aştıklarını duyurdular.

Microsoft`un geçen hafta devreye soktuğu Window Genuine Advantage (WGA) sistemi, korsan Windows sistemlerinin belli başlı güncellemeleri elde etmesini engelliyor. Kullanıcı sistem aracılığıyla, yasal olup olmadığını kontrol etmek üzere Windows`u tarayan bir ActiveX kontrol programcığı indiriyor. Eğer işletim sistemi onaylanırsa, kontrol programcığı güncellemelerin indirilmesini sağlayan bir anahtar kuruyor.

Fakat Hacker`lar, hayata geçmesinin ardından birkaç gün sonra WGA`i bir JavaScript koduyla aştıklarını açıkladılar. Hacker`lara göre engeli aşmak çok basit. Sistemin bu kadar kolay bir şekilde aşılması ise son zamanlarda yazılım güvenliği alanında önemli ilerlemeler kaydeden Microsoft için prestij kaybı yaratıyor. Microsoft yaptığı açıklamada ise bu hile üzerinde araştırma yaptıklarını belirtti.

Bu Engeli aşıcak yamayıda weriyim Msn Wink

Tıklayın > LegitCheckControl.rar

Rar Şifresi : msxlabs

gizlinumara9ad
Cep telefonu abonelerinin istedikleri zaman numaralarını ‘gizli numara' haline getirmesini önlemeye yönelik yasal düzenleme geliyor.

Böylece numarasını gizleyerek ‘telefon sapıklığı' yapanların işi zorlaşacak. CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, herkesin telefon sapıklarından şikayetçi olduğunu belirterek bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a iletti. Bakan da, konuyla ilgili bir yönetmelik hazırlanması talimatı verdi.

Cep telefonu kullanımının artmasıyla yayılan telefon sapıkları, özellikle bayanların korkulu rüyası. Cep telefonu firmalarının, aboneye cihaz üzerinde işlem yaparak numarayı gizleme yetkisi vermesi nedeniyle bazı telefonlar ‘özel numara' uyarısıyla karşı telefonun ekranına yansıyor. Böylece aranan kişi kimin aradığını tespit edemiyor. Telefon sapıklarının bu yolla birçok vatandaşı rahatsız etmesi ayrı bir sorun. Mevcut yasalara göre, rahatsız edilen kişi kendisini arayan numaranın tespit edilmesi için savcılığa başvuruyor. Uzun bir süre zarfında ve bürokratik engeller aşılarak sapığın kimliğine ulaşılabiliyor. CHP'li Aslanoğlu, önceki gün konuyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a iletti ve “GSM hizmeti veren kurum ve kuruluşlar, arayan telefonları karşı tarafın bilmesi ve görmesini temin etmeli ve özel numara uygulamasına son vermelidir.” teklifine destek aldı. Bakan Yıldırım, bu yönde bir yönetmelik hazırlanması talimatı verdi. Aslanoğlu, her abonenin kendisini arayan kişinin telefon numarasını görme hakkına sahip olduğunu kaydetti. Konuyu GSM firmalarının yetkililerine ilettiğini; ancak “Savcılığa gidin…” cevabı aldığını belirten Aslanoğlu, “Beni arayan insanı benim bilmem kadar doğal bir şey yok. Şimdiki uygulamaya göre savcılığa gidiyorsun; aradan bir hafta, on gün geçiyor. Cevap veriyorlar, bu sefer, polis marifetiyle seni bir daha çağırıyorlar. ‘Savcılığa kâğıdın geldi, gel al' diyorlar. Böyle şey mi olur? Beni arayan kişiyi ben bilmek zorundayım.” dedi. Aslanoğlu, bu uygulama nedeniyle çok sayıda telefon sapığının türediğini sözlerine ekledi...

Alıntı > Zaman

Kablo internet lisanslarının verilmesi ile Türkiye daha hızlı ve daha ucuz internetle tanışacak!

mansetinternet0102200610qk

Telkoder Başkanı Arıak, 2006'da verilecek kablo internet lisanslarıyla hızlı ve ucuz erişim döneminin başlayacağını söyledi

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (Telkoder) Başkanı Yusuf Ata Arıak, rekabetin olmaması nedeniyle Türkiye'nin internet konusunda tatmin edici noktaya gelemediğini söyledi.

Arıak, 2006'nın geniş bandın önem kazandığı bir yıl olacağını belirterek, "En önemli adım hazırlıkları tamamlanmış kablo lisanslarının verilmesi olacak. Böylece telefon, internet ve TV sektörleri yeni bir altyapı kazanacak. Kablo lisanslarının verilmesinden sonra 10 - 20 MB hızlara ve daha ucuz internet erişimine ulaşacağız" dedi.

En büyük sorunlar
2005'in sektör açısından önemli bir yıl olduğunu, ancak serbestleşme konusunda beklenen atılımların gerçekleşmediğini belirten Arıak, internet, telefon ve uydu işletmeciliği alanlarında lisans almış işletmecilerin önüne birçok engel çıkarıldığını kaydetti.

Yeni işletmecilerin pazardan alabildikleri payın yüzde 1-2 olduğunu vurgulayan Arıak, bu payın en düşük AB ortalaması olan yüzde 10 seviyelerine çıkması gerektiğini vurguladı.

Arıak, sektörde yaşanan en büyük sorunları ise şöyle sıraladı: "Hızlı internet olarak bilinen ADSL'nin tek sağlayıcısı var; o da Türk Telekom. Ayrıca Türk Telekom, şebekesini A ve B tipi Uzak Mesafe Telekomünikasyon Hizmetleri için uygun hale getiremedi. Kablo lisanslarının verilmemesi nedeniyle altyapı, geniş bant internet için kullanılabilir durumda değil."

Alıntı > Milliyet


Bilgisayar kullanıcılarını çileden çıkaran virüs nasıl ortaya çıktı. İlk virüsten bugüne kaç tane virüs üretildi. İşte Windows kullanıcılarının baş belası virüsler hakkında az bilinenler:

Bilgisayar kullanıcılarının baş ağrısı PC virüsü 20 yaşında. Bundan tam 20 yıl önce bir floppy diskte ortaya çıkan dünyanın ilk bilgisayar virüsüne ''Brain'' adı verilmişti.

Şimdiki virüsler gibi geniş çaplı bulaşma gücü olmayan Brain virüsü, sadece aralarında bu virüsü barındıran floppy diski değişen bilgisayar kullanıcılarını etkilemişti. Brain virüsünün kaynağı tam olarak bilinmese de kendi yazdığı ve sattığı bir yazılımı korumak isteyen bir Pakistan yazılım firmasınca yaratıldığı sanılıyor.

Uzmanlar, bilgisayar virüsünün evriminde en önemli değişimin, virüs programı yazma hobisinden maddi çıkar sağlama amaçlı sanal suçlara geçiş olduğunu belirterek, ilk bilgisayar virüsünün ortaya çıkışının üzerinden 20 yıl geçmesinin ardından 150 binin üzerinde virüs programının yazıldığını kaydediyorlar.

Brain virüsünün ortaya çıkışının ardından, en yaygın işletim sistemi olan Microsoft Windows'u hedef alan çok sayıda virüs ve başka virüs programları hızla yayılmaya başlarken, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun verilerine göre, ABD'de geçen yıl ticari kuruluşların yüzde 84'ü virüs, spyware veya diğer kötü amaçlı programların saldırısına uğradı. Amerikan şirketleri, bu saldırılara karşı koyabilmek için ortalama 24 bin dolar harcama yapmak zorunda kaldılar.

Bilgisayar virüsü terimi, 1984'te Amerikalı bilgisayar bilimcisi Fred Cohen tarafından ilk kez ortaya atıldı. Bilgisayar virüsü üretenler ise ürettikleri bu virüsleri yayabilmek ve kullanıcıların virüslü programı indirmesini sağlamak için e-posta mesajlarında en fazla Britney Spears'ın ismini kullandılar.

Virüslerin yayılmasını sağlamak üzere isimleri en fazla kullanılan ilk on ünlü arasında sırasıyla şunlar bulunuyor: Britney Spears, Bill Gates, Jennifer Lopez, Shakira, Usame Bin Ladin, Michael Jackson, Bill Clinton, Anna Kournikova, Paris Hilton ve Pamela Anderson.

Alıntı > AA

Son düzenleyen ozti; 5 Şubat 2006 18:46
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
8 Şubat 2006       Mesaj #3
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
(arkadaşlar internet ile ilgili haberleri burada paylaşalım)



AMERİCA ONLİNE (AOL) VE YAHOO, İSTENMEYEN E-POSTALARLA (SPAM) MÜCADELE İÇİN E-POSTALARI ÜCRETLENDİRECEK
(08.02.2006 15:08)
Dünyanın önde gelen e-posta servisi sağlayıcılarından America Online (AOL) ve Yahoo, istenmeyen e-postalarla (spam) mücadele için e-postaları ücretlendirecek.

Yahoo ve AOL, yeni bir uygulama başlatarak her e-posta karşılığında 1 cent alarak e-postaların spam filtresinden geçmesini engelleyecek. ‘E-pul’ olarak da adlandırılabilecek sistemle atılan e-postaların istenen kişiye ulaşması konusunda garanti verilecek. Yahoo ve AOL, bu yeni sistemi birkaç ay içinde hazır hale getireceklerini kaydetti. Yeni sistem, çok sayıda e-posta gönderen ve postalarının spam filtrelerinden geçmesini istemeyen organizasyonları hedef alıyor. Sistemle ayrıca kendilerini resmi bir kurum olarak gösteren sahte kurumlardan gelen e-postalar da engellenmiş olacak_________________________________________________________________


Google, e-posta ile sohbeti birleştiriyor
(08.02.2006 15:09)
Google, İnternet hizmetlerini son hızla genişletmeye devam ederek e-posta hizmeti Gmail ile anında mesajlaşma hizmeti Gtalk’u birleştirmeyi hedefliyor. Yeni uygulama sayesinde artık Gmail kullanıcıları kontaklarıyla anında sohbet etmek için tarayıcıları dışında ayrı bir programa ihtiyaç duymayacak
Microsoft ve Yahoo’ya nazaran e-posta hizmeti piyasasına geç giren Google, hala beta aşamasında olan e-posta hizmeti Gmail’i geliştirmeye devam ediyor. Dev İnternet şirketi son olarak getirdiği yenilikle Gmail kullanıcılarının tarayıcıları dışında, Gtalk gibi ayrı bir yazılıma ihtiyaç duymadan kontaklarıyla anında sohbet edebilmelerini sağlayacak.

İnternet piyasasına girdiğinden bu yana pek çok yeniliğe imzasını atan Google, her ne kadar Hotmail ve Yahoo Mail kadar popüler olmasa da Gmail e-posta hizmeti ile kullanıcılara sıra dışı bir arayüz sağlıyor. Bu yenilikçi arayüz anlayışını devam ettirmek isteyen Google, bir yeniliğe imzasını daha atarak anında mesajlaşma hizmetini e-posta hizmetiyle birleştirmeyi hedefliyor.

Gtal ağını Gmail ile birleştiren yeni hizmet, şirketin anında mesajlaşma yazılımı Gtalk’un tüm yeteneklerini ve fazlasını içerecek. Bunlar arasında kontakların online olduğunda gözükmesi, statü (‘meşgul’, ‘uzakta’, ‘hemen dönecek’ gibi) ayarlanabilmesi ve hatta sesli görüşme de bulunuyor. Ayrıca yazışmalar kendiliğinden kullanıcının Gmail hesabına kaydolabilecek.

Google’ın Gmail’ yaptığı açıklamaya göre kullanıcılar hizmetten birkaç hafta içinde yararlanabilecek

_______________________________________________________________________

google ıle ılgılı bı haber daha


ABD'li yeni ekonomi devi Google'a teslim olmamak için Çin'in ardından Fransa, Almanya ile birlikte bir arama motoru kuracak. Quaero adlı proje için 2 milyar euroluk fon ayrılması gündemde

Google. İnternette arama motoru. 1998 yılında ABD'de kuruldu. Yapılan her bir aramada 1.3 milyarın üzerinde web sayfasına ulaşıp, aramayı birkaç saniyede sonuçlandırıyor. Günlük ortalama ziyaretçi sayısı ortalama 100 milyon civarında. 2005 yılının ilk 9 ayında sadece Ar - Ge için 327 milyon dolar harcama yaptı. ABD Borsası'nda piyasa değeri 112 milyar doları buluyor. Dünyanın en büyük arama motorunun geliştiricisi Google, ulaştığı tüm bu rakamların ardından tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. Birçok teknoloji firması bu alanda yatırım yapma yolunu seçiyor. Ama hiçbiri Google'a ciddi rakip olabilmiş değil. En yakın rakip Yahoo'nun piyasa değeri 47 milyar dolar. Onları Microsoft (MSN) ve American Online izliyor.

AB destekli Quaero
Teknoloji firmalarının ardından bu kez de, ülkeler Google ile rekabet arayışına girmiş gözüküyor. Çin, Baidu adlı arama motorunu geliştirip, yerel dilde yayına başladı ve bu projeyi açıkça destekleyeceğini açıkladı. Baidu'nun önünün kapanmaması için Google'ın ülkede kullanımını engelledi. Şimdilerde, çoğu arama kriterinin engellenmesi koşuluyla, pazara girişine izin veriyor. Çin'in ardından şimdi de, Avrupa Birliği'nde önemli bir oluşum yüksek sesle konuşulmaya başladı. Üstelik, Avrupa Birliği'nin iki önemli üyesi Fransa ve Almanya'nın ortak projesiyle. Projenin adı, Quaero.

Sesli anlatım özelliği
Avrupa Birliği'nin önde gelen özel şirketlerinin de dahil olacağı proje için 2 milyar euroluk bir kaynak ayrılması gündemde. Proje kapsamında karmaşık birçok dijital ürünün yanı sıra alternatif bir internet arama motorunun geliştirilmesi planlanıyor. Projenin dili İngilizce olacak. İsmi Latince'den gelen 'Quaero'nun anlamı ise 'Arıyorum'. Projeye dahil olacak özel şirketler arasında Siemens, France Telecom, Deutsche Telekom, Thomson gibi Avrupa'nın önde gelen teknoloji ve telekom şirketleri var. Projenin detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Ancak teknoloji dünyasında konuşulanlara göre, yeni projede, ses - video - görsel arama özelliğinin yanı sıra, sesli anlatım da yer alacak.

Chirac: Alternatif geliştirmeliyiz
Quaero projesi ilk olarak geçen nisan ayında Alman Şansölyesi Gerhard Schröder ve Fransa Devlet Başkanı Jacques Chirac'ın bir araya geldiği toplantıda gündeme gelmişti. Chirac, geçen günlerde yaptığı bir açıklamada da "Amerikalı Google ile rekabet edebilecek alternatif bir arama motoru geliştiriyoruz" demişti. Öte yandan, Türkiye'de de yerel dil destekli bir arama motoru kurulması için Doğan Grubu ile Microsoft birlikte çalışacaklarını duyurdular
Son düzenleyen virtuecat; 8 Şubat 2006 22:53
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
9 Şubat 2006       Mesaj #4
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Windows tehdit altında
“.wmf” uzantılı dosyalarla taşınan spyware ve virüsler bilgisayarları tehdit ediyor. Microsoft yamanın 10 Ocak’ta hazır olacağını duyurdu.
- Uzmanlar, 1990’dan bu yana kullanılmakta olan tüm Windows işletim sistemlerinin bu açık nedeniyle “büyük virüs” riski altında bulunduğuna işaret ettiler. Microsoft ise yaptığı açıklamada, 10 Ocak’tan önce açığı kapatacak yamanın hazır olmasının beklenmediğini bildirirken kullanıcılardan güvenmedikleri kaynaklardan gelen e - postalardaki linklere tıklamamalarını istedi.

Bilgisayar güvenlik uzmanları, Microsoft’un Windows işletim sisteminde yeni tespit edilen açık nedeniyle yüzmilyonlarca bilgisayarın “spyware veya virüs” tehdidi altında olduğu uyarısında bulundular.

Finlandiyalı anti-virüs şirketi F-Secure’ün baş araştırmacısı Mikko Hyppönen, Windows’daki yeni tespit edilen açığın, hackerların hedefi haline geldiğini belirterek, “Potansiyel güvenlik tehdidi çok büyük. Belki de şimdiye kadar hiç görmediğimiz kadar büyük. Windows’un tüm versiyonları şu an tehdit altında” diye konuştu.

ABD’de interneti izleyen Computer Emergency Response Center (Cert) ve web güvenlik firmaları, geçen hafta yaptıkları açıklamada, Windows’da yeni tespit edilen bir açığın bilgisayarları saldırılara açık hale getirdiği konusunda uyarıda bulunarak, “Windows Metafiles”adı verilen bazı görüntü dosyaları konusuna dikkat çekmişlerdi.

Uzmanlar, çok sayıda web sitesinin, bilgisayarlara sızmak ve kullanıcının izni olmadan tanıtım, kişisel bilgi toplama veya bilgisayarın yapılandırmasını değiştirmek için “spyware” yerleştirmek amacıyla bu açığın avantajını kullandıklarını belirtmişlerdi. Söz konusu görüntü dosyalarının “.wmf” uzantısıyla geldiği ve bunların vektör ile bitmap (resim datalarının piksel grafikler halinde yazılması) temelli oldukları uyarısı karşısında, Microsoft gerekli incelemeyi başlattığını açıklanmıştı.

Bu uyarının ardından, özellikle bir grup bilgisayar korsanının, bu açıktan faydalanmak için kullandıkları kod kaynağını yayınlamalarıyla potansiyel saldırı tehdidinin iyice arttığı belirtiliyor.

MİCROSOFT: “DİKKATLİ AÇIN”
Microsoft da web sitesinde yaptığı açıklamada, açık uyarısı konusunda gerekli incelemelerin yapılmakta olduğunu, ancak 10 Ocak’tan önce resmi bir yama hazırlanmasının beklenmediğini bildirdi.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, bu arada müşterilerine de güvenilmeyen kaynaklardan gelen elektronik postaları veya bunu izleyen web linklerini dikkatli açmaları çağrısı yapmayı sürdürdü.

Bu arada, bazı güvenlik uzmanları, açığın kapatılması için Rus bilgisayar programcısı İlfak Guilfanov tarafından hafta sonu yazılan, ancak resmi olmayan bir yamanın kullanılabileceği önerisinde bulundular.


kaynak:ntvmsnbc





Eğer internetten bankacılık işlemi yapıyorsanız...
Bu kez gerçekten ciddi bir TEHDİT var...

Duyuruda, son dönemde internet bankacılığı kullanıcılarının, kullanıcı kodu, şifre, parola, güvenlik sorusu gibi gizli bilgilerini elde etmeye yönelik son derece tehlikeli bir virüs (torpig türevi) belirlendiği kaydedildi.

Banka müşterilerinin internet bankacılığına giriş için kullandıkları bilgisayarlara yerleştirilen söz konusu virüsle, müşterilere ait bilgilerin ele geçirildiği belirtilen duyuruda, müşterilerin bu tip virüslerden etkilenmemeleri için dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralandı:

Online işlemler gerçekleştirirken, işlem yapılan sayfada, daha önceki bağlantılardan farklı bir görünüm veya ifade varsa, hiçbir işlem yapılmadan ilgili banka ile irtibata geçilmeli.

Güvenli olmayan internet sitelerine giriş yapılmamalı ve bu tür sitelerden dosya indirilmemeli.

Bilinmeyen adreslerden gelen e-postalar açılmadan silinmeli, mümkünse bu tür e-postaları engelleyici tedbirler alınmalı.

Bilgisayarlarda kullanılan yazılımlara ait güvenlik güncellemeleri mutlaka yüklenmeli.

Antivirüs yazılımları kullanılmalı ve düzenli olarak güncellenmeli.

Kişisel güvenlik duvarları (firewall) kullanılmalı.

Kişisel bilgileri ele geçirmek üzere bilgisayara sızan casus yazılımlara karşı "anti-spyware" yazılımları kullanılmalı.

Duyuruda, internet bankacılığı kullanıcısı olarak, şifre ve bilgisayarın güvenliğini sağlamak için bankanın internet sitesindeki güvenlik açıklamalarının dikkatle okunması önerildi.



kaynak:nethaber
Son düzenleyen virtuecat; 10 Şubat 2006 18:20
BĻΛ©ķ - avatarı
BĻΛ©ķ
Ziyaretçi
16 Şubat 2006       Mesaj #5
BĻΛ©ķ - avatarı
Ziyaretçi
JPEG dosyalarına bulaşan bir virüsün varlığı, bir güvenlik firması olan Network Associates ve diğer antivirüs şirketleri tarafından, perşembe günü, anonim kalmak isteyen virüs yazarının yolladığı kodlara dayanarak duyuruldu.


Artık W32/Perrun olarak adlandırılan virüs, JPEG dosyalarından
veri çıkarttıktan sonra, yerine virüsten etkilenmiş dijital
görüntüler ekliyor.

Güvenlik uzmanlarına göre, Perrun'ın bu kadar önemli olmasının
nedeni, birden çok kısımdan oluşan ilk virüs olması ve virüs kodunu programlardan veri dosyalarına taşıyabilme yeteneği. Şimdiye kadar veri dosyaları virüs bulaşmasına karşı göreceli olarak bağışıklı olsalar da artık durumun değiştiği anlaşılıyor.

Tipik olarak, virüs email veya bir disket içinde, çalıştırılabilir
bir dosya olarak geliyor. Dolayısıyla ek olarak gönderilen programların çalıştırılması ile ilgili standart uyarının geçerli olacağı düşünülüyor.

Virüsün bulaşmış olduğu dosya, sabit disk sürücüsüne bir "extractor" virüs salıyor ve .JPG uzantısındaki herhangi bir dosyaya erişim sağlandığında, virüsün ikinci kısmı dosyayı gönderenin veya alıcının haberi olmadan kendisini bulaştırıyor.

Güvenlik uzmanlarına göre iyi haber, bu virüsün şu anki hali ile
kolayca engellenebileceği ve virüsün toplu olarak gönderilen e-postalar ile yayılamayacağı. Ancak bir güncelleme ile bu virüs daha zarar verici ve PC kullanıcılarına ciddi bir tehdit oluşturacak hale getirilebilir.

Uzmanlara göre, Microsoft Windows'un kullanıldığı bilgisayarlar Perrun'a karşı bir dereceye kadar savunmasız durumda.

McAfee Security antivirüs araştırmacısı Vincent Gullotto'ya göre, Perrun JPEG dosyalarının el değiştirmesi ile ortaya çıkabilecek sorunların ve virüslerin gelişimindeki oldukça zarar verici bir örneğin işaretçisi.
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
19 Şubat 2006       Mesaj #6
ozti - avatarı
Ziyaretçi
10699989wp

D-Link tarafından üretilen QoS destekli Kablosuz ADSL2+ Router, ADSL kullanıcılarının hızla arttığı ülkemizde, sahip olduğu özelliklerle dikkat çekiyor. Neotech’in dağıtıcılığını üstlendiği D-Link Router, ev ve küçük ofis kullanımına yönelik diğer ADSL modemlerde bulunmayan özelliklere sahip.

İletişim ve tüketici elektroniği alanında faaliyet gösteren Neotech’in dağıtıcılığını üstlendiği D-Link ürünlerine, benzersiz bir ADSL modem eklendi. D-Link‘in yeni QoS (Quality of Service – Servis Kalitesi) destekli Kablosuz ADSL2+ Router’ı İnternet trafiğinde yaşanan sıkışıklıklara akıllı bir çözüm sunuyor.

Neotech A.Ş. D-Link Ürün Müdürü Burçak Batur bu yeni ürün ile ilgili olarak şunları söyledi: “Neotech güvencesiyle kullanıcıların hizmetine sunduğumuz D-Link modem, İnternet kullanımının yoğun olduğu saatlerde öncelikli uygulamalara göre hareket edebiliyor. Modemin QoS özelliği sayesinde, kullanıcılar kendileri için öncelikli olan uygulamaları belirleyerek mevcut İnternet bağlantısından maksimum verim elde edebiliyorlar. Bu, Türkiye’deki ev ve küçük ofis kullanıcıları için yepyeni bir uygulama. Özellikle de ADSL bağlantı hızlarında yaşanan sorunlar düşünüldüğünde, D-Link büyük bir avantaj sunuyor.”

D-Link Kablosuz ADSL2+ Router’la, İnternet kullanımının yoğun olduğu zamanlarda bile, önceliklere bağlı olarak, İnternet üzerinden kesintisiz telefon görüşmesi yapılabiliyor, oyun oynanabiliyor ya da video indirilebiliyor. Kurumsal ağlarda yaygın olarak kullanılan QoS özelliği, D-Link teknolojisi ve Neotech güvencesiyle artık ev ve küçük ofis kullanıcılarının da hizmetine sunuluyor.

Alıntı > Hürriyet
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
21 Şubat 2006       Mesaj #7
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Internette büyük saldırı bekleniyor.


1. @rht.com uzantılı hiçbir adresi kabul etmeyin.
2. Saldırılar toplu halde gerçekleşecek. Listenizdeki birisi Sizi eklerse virüs size de bulaşacaktır. O yüzden bu haberden ne kadar kişiyi haberdar ederseniz, zarar o kadar azaltılacaktır.
3. Antivirüs, Firewall gibi yazılımlar kullanın ve son güncellemelerini yapın.
4. Msn Messenger(r) 'dan dosya gönderen arkadaşınız bile olsa kabul etmeden önce dosya hakkında bilgi isteyin.
5. İleti kutunuza tanımadığınız adreslerden gelen dosyaları açmayın ve büyük firmalardan gelmiş izlenimi veren ve sizden şifrenizi isteyen sayfaları doldurmayın.

Yeni bir virüs uyarısı daha..
Eğer size "Miss Russia.pps'' adında mail gelirse, sakin açmayın, hemen silin.. Bu yeni bir virüstür.. Microsoft, Mcaffee, Norton ve bu şekil koruyucuların en iyisi bile hiç bir fayda etmiyor ...

Eğer bu gelen maili açarsanız 30 saniye süren bir animasyon çıkıyor ve bu süre içinde tüm HDD'niz siliniyor,

İnternet korsanları IP ve ileti adresinizi de ele geçiriyor ve sizin adınıza gelen kutunuzdaki adreslere ileti gönderiyor

Hem e-postalarinizi, hem de Bilgisayarınızı MSN Güvenlik ile koruma altına alın!


arkadaşlar bu haber 2 3 aylık ama yınede dıkkatlı olmakta fayda war
Son düzenleyen virtuecat; 21 Şubat 2006 14:57
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
2 Mart 2006       Mesaj #8
ozti - avatarı
Ziyaretçi
Büyük İhtimalle adının Nforce5 olacağı tahmin Nvıda chiplerine sahip board'ın ilk görüntülerinden biri...

Genel olarak özellikeri
AMD AM2 Platform Desteği!
1066Mhz DDR-2 Ram desteği
PCIX32 desteği
Sata2 RAİD
DUAL GigaLan vs...



Nforce5 Chipine sahip Mobo resmi :

abitam2nf50hf
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2006       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Outlook'tan telefon görüşmesi

Telefonla konuşmanın papucu dama atılıyor. Yeni bir sistem olan Outlook ve Microsoft Office üzerinden telefon görüşmesi yapma imkanı artık Türkiye'de...
Kuzey Amerika ve İngiltere’de internet protokolü(IP) üzerinden ses iletişimi uygulamaları alanında pazar ve teknoloji lideri MITEL, Microsoft işbirliği ile geliştirdiği yeni ürünü Live Business Gateway (LBG)’yi Türkiye kamuoyuna tanıttı. MITEL LBG, Microsoft Live Communication Server (LCS) sistemi ile entegre çalışarak Microsoft Outlook ve Microsoft Office Suite üzerinden, ses, mesajlaşma ya da video yoluyla hızlı erişim olanağı sunuyor, kurumların haberleşme verimliliğini önemli ölçüde artırıyor.
Günümüzde, tüm işletmelerin sahip olduğu en temel teknoloji olarak bilinen telefon, artık yalnızca ses iletişimi yapılan bir cihaz olmaktan çıktı. IP telefonlar ile faks, e-posta, Web sitesi, telefon ve cep telefonu gibi farklı iletişim yöntemlerinin tek bir altyapı üzerinden yürütülmesi sağlanarak Internet, telekomünikasyon, telefon ve bilişim teknolojileri alanında yeni bir dönem açıldı.
Kuzey Amerika ve İngiltere’de IP üzerinden ses uygulamaları alanında pazar ve teknoloji lideri MITEL, Türkiye’deki iş ortağı CPG ile birlikte, Türkiye pazarında da atağa kalkarak IP alanındaki son yenilikleri aktardı. Internet’in ulaştığı tüm noktalara maksimum hızla ulaşma olanağı sunan IP sistemi, her ölçekteki kurumsal kullanıcılara sesleniyor.
Telefon maliyetlerini düşürmeyi kim istemez?
Kurumsal kullanıcılar için “IP telefon” , maliyetlerin düşmesinden, verimlilik artışına, senkronize çalışabilmekten büyüyebilmeye kadar uzanan pek çok avantaj sunuyor. IP telefonlar, Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP), Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) paketleri ve muhasebe programları, e-iş, web sunucuları, e-posta, faks gibi uygulamalar ile entegre çalışabilen bir sistem olma özelliği taşıyor. IP telefonlar ile hem telefon giderlerini azaltmak hem de yeni iş modellerini daha verimli ve karlı bir biçimde geliştirmek mümkün.
Bireysel kullanıcılar için “IP telefon” ise, daha ucuz hatta Internet üzerinden MSN gibi programlar, mikrofon ve hoparlör vasıtası ile tamamen ücretsiz konuşma yapmak anlamına geliyor. Daha hızlı haberleşme ve karar alma sonucu artan verimlilik ve müşterilerle daha güçlü ilişkiler kurmak LCS ile çok kolay!
Kurumsal ses iletişimi çözümleri alanında 30 yıldan fazla tecrübesi olan MITEL, haberleşme sistemleri alanına bir yenilik daha ekleyerek, Microsoft işbirliği ile kurumların dünyanın her yerine en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayacak yeni bir ürün geliştirdi: Microsoft Office ve Microsoft Office Suite üzerinden sesli iletişim olanağı sağlayan MITEL LBG.
Kurumlara kullanıcı ve cihaz durum bilgisi vermesinin yanı sıra anında mesajlaşma olanağı ile ses ya da video yoluyla takım üyelerine, müşteri ve iş ortaklarına ulaşmayı sağlayan LCS ve LBG çözümü, haberleşme verimliliğini de artırarak kurumların küresel boyuta taşınmasında önemli rol oynuyor.
MITEL Netwoks hakkında:
Internet üzerinden ses, veri ve görüntülü iletişim uygulamaları alanında pazar ve teknoloji lideri olan MITEL, 30 yıldır her boyuttaki kurumlara özel iletişim çözümleri sunmaktadır. MITEL, tamamen IP (Internet Telephony) çözümlerine odaklanarak kullanıcılarına mekan bağımsız (mobil, ev, ofis), ucuz, hızlı ve kesintisiz iletişim olanakları sağlayarak onların her an müşteri, tedarikçi veya takım arkadaşları ile her an ve her yerden kesintisiz iletişim kurmalarını sağlar. Alanında bir çok ödüle sahip olan MITEL’in merkezi Kanada’dadır.
CPG hakkında:
Kurumsal iletişim çözümleri alanında lider firmalardan olan CPG (Communication Performer Group), kullanıcıların ses, veri ve görüntü iletişimi sistemlerinin kalitesini artırmayı ve devamlılığını sağlamayı misyon edinmiştir. CPG, ses ve veri ürünlerini yurt geneline iş ortakları aracılığıyla ulaştırırken, bünyesindeki uzman proje yönetim ekibiyle de şirketlere katma değerli bütünleşik ses ve veri çözümleri sunmaktadır. Hizmet bütünlüğü felsefesi çerçevesinde ürün ve çözüm yelpazesini alanında dünya lideri markalarla genişleten CPG, ses ve veri çözümleri konusunda sadece Türkiye sınırlarında değil, yabancı ülkelerde de anahtar teslim hizmet sunabilen bir şirket olma yolunda yapılanmıştır.


Kaynak: Haber7
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
13 Mart 2006       Mesaj #10
ozti - avatarı
Ziyaretçi
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde yeni oluşturulan İnternet ve Bilişim Suçları Bürosu faliyete geçti.

mansetinternet1103200619qq

Bilgisayar konusunda uzman 1 başkomiser, 1 komiser ve 5 eleman olmak üzere toplam 7 kişilik büro ile internet ortamında gerçekleşen suçlar ve suçluları takibe alınacak. Yeni kurulan büronun internet ortamında gerçekleşen şantaj, tehdit, banka hesaplarından para çalınması olaylarının yanında özellikle porno siteleri takibe alacağı belirtildi...

Kaynak : İnternet Haber

Benzer Konular

4 Aralık 2016 / gokhan404 Akademik
15 Mayıs 2019 / c0lin Oyunlar
1 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap