| | #501 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Noranynn![]() ÖMÜR GELDİ GEÇTİ Kolay mı elli bir yıl bu sinede Yavaş yavaş ömür geldi de geçti Ak saç sakal oldu, bunca senede Al yanak gül yüzüm soldu da geçti Gençliğim geçmedi ana kucakta Aş, ekmek aradım köşe bucakta Yetim öksüz kaldım asker ocakta Öksüzlük kalbimi deldi de geçti Çiftçiliği yaptım, kara sabanla Yoğurup pişirdim gurbet yabanla Ekmeğim paylaştım dağda çobanla Ağayı, paşayı, bildi de geçti Ben bağlayamadım kimseyi harca Parasal durumum geçmiştir darca Yıllarca çalışıp gönderdim borca Varımı, yoğumu, aldı da geçti Kuru tarladaki buğday darıdan Kaderimi yazmış, bizi Yaradan Kazancım gelirim oldu sıradan Yoksulluk kaderim oldu da geçti Aşık oldum sevgi koydum gönül�e Sevgim büyüdükçe döndüm bülbüle Yalvardım aşkıma koşda gel hele Bakıp ta yüzüme, güldü de geçti Çok istedim huzur ile çağlamak Yarimi göğsüme, basıp bağlamak Payıma düştü, bak yine ağlamak Her gece hüzün�e, saldı da geçti Gurbet yollarında ömürüm geçti Saçlarıma ak düştü zamanı içti Sağlığım tükendi uykular kaçtı Her gece uykumu çaldı da geçti Hayatımda rüzgar fırtına esti Kaderim yarama tuz biber bastı Yalvardım feleğe, yüzünü astı Başımdan saçımı yoldu da geçti Ayrılık içinde, göz yaşı gibi Dumanlı dumanlı dağ başı gibi Ortadan çatlayan sır taşı gibi Acıdan yüreğim, yıldı da geçti Vefasız bu yıllar beni tüketti Beni benden aldı, bak neler etti Çektiğim hicranlar canıma yetti Acıları bana kaldı da geçti Biliyorum! şanda şöhrette boşa Mendil bulamazken gözdeki yaşa Elbet koyacaklar, musalla taşa Yavaş yavaş ömür geldi de geçti Necati KEÇELİ Son Düzenleyen Blue Blood; 20-03-2007 @ 14:53. | |
|
| | #502 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Noranynn Artık birkaç harfsin sen,belki bir kelime yada bir cümle… En fazla kalemimde satır kalırsın o kadar, Ne fark ederr içim de olmayınca sayfalarda kalman. Anlatırım seni dinleyene,belki istemeden ağlarım ama iki damla o kadar.adının geçtiği müzikler çalar belki aklıma gelirsin,ama sadece aklıma gelirsin yüreğime inmeyince ne farkın kalır dışarıda ki hiç tanımadığım insandan. Kimbilir sana benzettiğim insanlar olacak,konuşmak isteyeceğim belki ama gitmeyeceğim yanına sen olma ihtimali bile olsa dayanacağım buna,konuşmayacağım bir yabancıyla,öyle ki sen bile artık bir yabancısın bana. Anla her geçen gün biraz azalıyorsun içim de ve bu eksilme dışarı yansıyor,özlemlerimi cansız resmine bakarak gideriyorum şimdilik,yarın o da kalmayacak,yakarım resmini görmemek için seni… Bugün seni anlatır sözlerim,yarın kim bilir yerini kim alır,belki ahın kalır bende sevemem kimseyi… Gidenin ahı tutar mı sence?söyle kaç kere gittin senden,benden,sevginden…için acımaz mı ah ederken? Yanımda olmayınca neye yarar varlığın,gitmiştin ötesi var mı? Sebepsiz,zamansız gidişin söyle yanına kâr mı? Şimdi senin bitişin inan bana tam zamanı. Geç anladım belki ama senden bana acıdan başka hiç bir şey kalmadı. | |
|
| | #503 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Noranynn ÖZLEMözlediğim bir şey var hasreti yüreğimde tutuşan..... bebelerin gülmesi, ve yaşlı köy kadınlarının ninnisi gibi.... özlediğim bir şey var ılık rüzgarların ensemde dolaşıp göğsüme tırmanması gibi... dağların doruğunda sevda türküleri yar koynunda düş kurmak gibi şiir gibi özlediğim bir şey var ılık akan yüreğin sıcak esen ellerin anlam yükleyen gözlerin gibi... benimde bir özlediğim bir şey var oda sen sin ![]() | |
|
| | #504 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Noranynn KALBİMDESİN İçimde bir sevinç var adına.NoRanynn dediğim... Kalbimde bir sızı var derman seni bildiğim... Dudaklarımda bir şarkı var daima sevgiyle söylediğim.. öylesine tutkunum'ki sana ben.... Herzaman KALBİMDESİN... Senin ömrün benim ömrüm... Benim ömrüm senin ömrün... Sen yoksan hayatımda işte o zaman ben ölürüm gülüm | |
|
| | #505 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Noranynn BEYİNLİ,BEYİNSİZLER..! Yeni bir düz yazı ile huzurlarınızdayım! Eminim ki bu yazdıklarıma sizlerde katılacaksınız! Bu sefer kaleme almak istediğim konu beyin!Yanlış okumadınız evet beyin..!Yani; Bazen sofralarımıza limon ile davet edilen,kimilerine göre itici,kimilerine göre çekici bir lezzet olan beyin veya beyin salatası! Zaten her beyinsofralara ulaşıp yenmiyor ama insanın kafasını,beynini karıştıran beyinler tabiiki bazen sofralara da düşmüyor değil hani... Canlı,cansız her şeyde olan beyin,örnek verecek olursak; Bir hayvanın beyni,bir elektronik cihazın beyni,bilgisayarlarımızın beyni v.s. Ayrıca bunların içerisinde bir tanesi var ki; Eşref-i Mahlukat denilen yaradılanların en şereflisi olarak adlandırılan biz insanların beyni... Bu kadar beyin içerisinde ise en tehlikeli olanıda insan beyni olduğunu eminim ki sizde düşünmüşsünüzdür ! Biz insanlara bahşedilen bu beynin yanında birde nefs verilmiş ki,ikisi birden her zaman bir bütünlük arz etmiştir.Bu nedenle bizler,birbirimize saygı kavramını bazen karıştırıveririz ve aklımıza hemen bu güzel söz geliverir ve sonra'''Bazı insanları tanıdıkça,hayvanlara daha fazla saygı duymaya başlarız''' sözü; Ne kadar bazı gerçekleri anlattığına hak veririz. Şahsen benimde tespitlerimde dikkatimi çeken beyinle ilgili bir konu daha olmuştur.Oda bir tek hayvanlarda şahit olduğumuz sürü psikolojisi. Nadir olsa da bu psikolojinin bazı insanlarda da görüldüğüne de inandım. Bir beyin deyip geçmemek lazım sanırım.Birine sinirlenildiği zaman veya mantıksız bir teklif duyduğumuz zaman ' Kuş Beyinli'sözünü sanırım ki hepimiz kullanmışızdır.Oysa,o kuşunda kendine göre küçük bir beyni vardır. Ona yaklaşmaya çalıştığımız an kendisine zarar gelebileceğini düşünerek uçup gider.Çok nadir olarak bir hayvan,başka bir canlıya zarar verir. Ya önünden yemeğini almaya çalışırsın yada kendisine bir başka canlı tarafından zarar gelebileceğini düşünerek kendini savunmaya geçer. Peki düşünelim mi şimdi? Yaradılanların en şereflisi olan bizler,yani eşref-i mahlukatların hepsi için verilen bu ünvanın ne kadarını hak ediyoruz.Onun için ; Beyinli,beyinsizlere biz ne diyelim,bilmem ki ? M.Levent ÖZGEÇ | |
|
| | #506 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Noranynn Halâ...Halâ sevdalı gözlerine gözlerim Hep mi sen koyacaksın aramıza alabildiğine mesafeleri! Ben mi beklicem hep kapı eşiklerinde seni.. Nereye kadar sürecek bu kovalamaca? Kovalayan pes edip başkasına av olana kadar mı!! Neye yarar o zaman bitmeyen bekleyişler... Böyle olmamalıydı demek, Seviyorum ama çözülmüyor düğümler demek Sonra sesini alıp gitmek mi tek çözümün! O zaman geri ver bütün yaşanmışlıklarımı,emeklerimi,gözyaşlarımı...Hatta aşkımı bile ver de öyle git burdan...Madem kaçarcasına uzaklaşıyorsun benden daha fazla acı çektirmeden git...Hep 'çiceğim' dediğinin solmasını görmeden gitte daha fazla incitme gururumu!Hem zaten sen değilmiydin beni mutlu etmek için varolan...''Varettiğin gibi, yok oL şimdi!... Kızmıyorum sana İnan..! Sadece kırgınım,üzgünüm... Tamam hadi kabulum gitmen,terketmen. Ama hani sen şartlar koymuştun ya aşkımıza Benimde birkaç isteğim var senden,bu sefer ayrılığımıza..! Buralara birdaha uğrama olur mu? Sakın Çıkma karşıma... Dayanacak gücüm yok cünkü gözlerine bakmaya..! Ben sen gider gitmez yinede denedim,alıştırmalarını yaptım sensizliğin...!Sonra biraz suladım verdiğin çiçekleri,kıyamadım ölüme bırakmaya..hatıralarımızın hepsini toplayıp pencereden dışarı atmaya varmadı elim... Hersey bıraktığın gibi, Ama ben hariç..! Olmadı sensiz... ...ve artık bende gidicem buralardan...Uzaklığına yol alıcam...Hatta olmadı sol yanımı deşip, seni alıp içinden, sana yollucam...! | |
|
| | #507 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Noranynn![]() BU KALBİ GEL ONAR O kirpiğin hançer vurdu sineme Yaraladığın bu kalbi gel onar Derman bulunmayan nice dert ile Sıraladığın bu kalbi gel onar İçe bakan gözün nazar atası Bir bende bulunmaz sevme hatası Bozduğunda sanki Yaz boz tahtası Karaladığın bu kalbi gel onar Boyuna baktım selvi kavaktı Cahillik bu gönlüm güzele aktı Kavuşmaya felek hasret bıraktı Araladığın bu kalbi gel onar Saçın okşamaya olsam yanında Deli coş olurdum gençlik anında Mutluluğa doğru aşk meydanında Paraladığın bu kalbi gel onar... | |
|
| | #508 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Noranynn![]() Ben senin en çok sesini sevdim Ben senin en çok sesini sevdim Buğulu çoğu zaman, taze bir ekmek gibi Önce aşka çağıran, sonra dinlendiren Bana her zaman dost, her zaman sevgili Ben senin en çok ellerini sevdim Bir pınar serinliğinde, küçücük ve ak pak Nice güzellikler gördüm yeryüzünde En güzeli bir sabah ellerinle uyanmak Ben senin en çok gözlerini sevdim Kah çocukça mavi, kah inadına yeşil Aydınlıklar, esenlikler, mutluluklar Hiç biri gözlerin kadar anlamlı değil Ben senin en çok gülüşünü sevdim Sevindiren, içimde umut çiçekleri açtıran Unutturur bana birden acıları, güçlükleri Dünyam aydınlanır sen güldüğün zaman Ben senin en çok davranışlarını sevdim Güçsüze merhametini, zalime direnişini Haksızlıklar, zorbalıklar karsısında Vahşi ve mağrur bir dişi kaplan kesilişini Ben senin en çok sevgi dolu yüreğini sevdim Tüm çocuklara kanat geren anneliğini Nice sevgilerin bir pula satıldığı bir dünyada Sensin, her şeyin üstünde tutan sevgini Ben senin en çok bana yansımanı sevdim Bende yeniden var olmanı, benimle bütünleşmeni Mertliğini, yalansızlığını, dupduruluğunu sevdim Ben seni sevdim, ben seni sevdim, ben seni... | |
|
| | #509 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Noranynn BULUŞMAK ÜZERE Diyelim yağmura tutuldun bir gün Bardaktan boşanırcasına yağıyor mübarek Öbür yanda güneş kendi keyfinde Ne de olsa yaz yağmuru Pırıl pırıl düşüyor damlalar Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın Dar attın kendini karşı evin sundurmasına İşte o evin kapısında bulacaksın beni Diyelim için çekti bir sabah vakti Erkenceden denize gireyim dedin Kulaç attıkça sen Patiska çarşaflar gibi yırtılıyor su ortadan Ege denizi bu efendi deniz Seslenmiyor Derken bi de dibe dalayım diyorsun İçine doğdu belki de İşte çil çil koşuşan balıklar Lapinalar gümüşler var ya Eylim eylim salınan yosunlar Onların arasında bulacaksın beni Diyelim sapına kadar şair bir herif çıkmış ortaya Çakmak çakmak gözleri Meydan ya Taksim ya Beyazıt meydanı Herkes orda sen de ordasın Herif bizden söz ediyor bu ülkenin çocuklarından Yürüyelim arkadaşlar diyor yürüyelim Özgürlüğe mutluluğa doğru Her işin başında sevgi diyor Gözlerin yağmurdan sonra yaprakların yeşili Bi de başını çeviriyorsun ki Yanında ben varım CAN YÜCEL | |
|
| | #510 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Noranynn![]() Bir gün Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun uzun karanlığa dalarsa Bir sıcaklık duyarsan üşüyen ellerinde Ve saatler gecikmiş zamanları çalarsa Bil ki seni düşünüyorum Bir vapur yanaşırsa rıhtımına bin, acil Örtün karanlıkları masmavi denizlerde Ve dinle kalbimi bak nasıl çarpıyor nasıl O bütün özlemlerin koyulaştığı yerde Bil ki seni bekliyorum Bir sabah gün doğarken aç perdelerini, bak Sevinçle balkonuna konuyorsa martılar Kendini tadılmamış derin bir hazza bırak Dökülsün dudağından en umutlu şarkılar Bil ki seni istiyorum Gecelerden bir gece uyanırsan apansız Uzaklarda elemli, garip bir kuş öterse Bir ceylan ağlıyorsa dağlarda yapayalnız Ve bir gün kabrimde bir kara gül biterse Bil ki seni seviyorum | |
|