Küçük Kadınlar Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Yaşam :: > TV Dizileri > Yerli Diziler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 24-05-2008   #1 (mesaj-linki)
The Unique - avatarı
Küçük Kadınlar



Küçük Kadınlar...


Hayat geçmek zorunda olduğumuz sınavlarla doludur. Bu sınavlar kimilerine “kolay” gelir… Sorunların çözümlerini bulmakta zorluk çekmezler… Adeta sorun çözümüyle birlikte gelir… Bunlar şanslı insanlardır. Bir de hayatları boyunca zor sınavları geçmek zorunda olanlar vardır. Onlar bir çok zorluğa göğüs germek, sırtlarına binen ağır yükleri biraz olsun hafifletmek için hayatları boyunca debelenip dururlar. Bunlar da şanssız insanlardır. Ama bu şanssız insanlar hayata daha bağlıdır… Daha bir tadını çıkartırlar mutlu günlerin. Çünkü mücadele bağlılığı, emek sevgiyi, baş etme gücünün farkında olmak da vefayı getirir. Bütün bu zor sınavlarda elimizi tutan, bize destek veren, hatta gerektiğinde bütün sorumluluğu yüklenen iyilik melekleri vardır etrafımızda… Yeryüzündeki meleklerimiz… Annemiz ve babamız… Hayatlarını , çocuklarının mutluluğuna vakfedenler... Hikayemiz yeryüzündeki iyilik meleklerini kaybettikten sonra birbirine kenetlenmiş beş kız kardeşin hikayesidir…

En büyüğü yirmi, en küçüğü altı yaşında olan beş kız kardeş… Anne babaları bu dünyadan göçüp gittikten sonra karşılaşacakları bütün sınavlarda el ele veren , birbirlerine kızsalar da küsseler de , bağırıp çağırsalar da karşılarına çıkan en zor sınavda bile tek bir yürek olan… Birbirlerinden farklı beş kız kardeş… Kardeşlerine hem anne hem baba olan, hukuk fakültesi 2. sınıf öğrencisi Elif (20), içi dışında, sırdaş, güçlü, “delidir ne yapsa yeridir” tanımının en iyi örneklerinden Armağan (17) - nam-ı diğer Armi - , okul derdiyle , sivilceleriyle , üç kuruş harçlıkla arkadaşlarına rezil olmadan onlara yetişme telaşıyla tam bir ergen Yeliz (15), yaşından büyük bir hastalıkla yaşayan, olgun, kitap okuma tutkusu olan, sorumluluk sahibi, anlayışlı Bilge (12) ve en küçük, en hassas, en sevimli, müzik tutkunu Cansu .

Anne babalarının bekçilik yaptığı köşkte kendilerine ayrılmış bölümde, her gün doğumunda, umutla, sevgiyle, ayakta kalma azmiyle güne “merhaba” diyecekler. Ne olursa olsun , pes etmeyecekler. Birbirleri için direnecekler. Başlarına gelecek her felaket onlara bir şeyler öğretecek. Daha güzel günler için hırslanacaklar , güçlenecekler…

Onlar Küçük Kadınlar. Onlar ne pahasına olursa olsun düşmemek için hayatla elele mücadele edecek , hep birlikte “büyüyecekler.”

Oyuncu Kadrosu
  • Ekin Türkmen
  • Ali İl
  • Hande Soral
  • Fulya Zenginer
  • Elit İşcan
  • Burak Sağyaşar
  • Selin Ilgar
Senaryo
  • Deniz Akçay
Yönetmen
  • Hakan Arslan
Yapımcı
  • D Productions
  • Ayşe Durmaz
Müzik
  • Kıraç

Son Düzenleyen KisukE UraharA; 07-12-2008 @ 20:14.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 16-06-2008   #2 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Cvp: Küçük Kadınlar

Burak Sağyaşar


alıntıdır....=)






Son Düzenleyen The Unique; 10-08-2008 @ 14:18. Sebep: resim linkleri düzenlendi
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 28-06-2008   #3 (mesaj-linki)
HEMAN - avatarı
Cvp: Küçük Kadınlar











Son Düzenleyen The Unique; 10-08-2008 @ 14:18. Sebep: düzen
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 29-06-2008   #4 (mesaj-linki)
HEMAN - avatarı
Cvp: Küçük Kadınlar






Son Düzenleyen The Unique; 03-07-2008 @ 17:44. Sebep: düzen
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 03-07-2008   #5 (mesaj-linki)
HEMAN - avatarı
Cvp: Küçük Kadınlar

FULYA ZENGİNER

Hem rolüme hem ÖSS’ye çalışıyorum

Yeliz nasıl bir karakter?

- Biraz fazla şımarık. Zengin bir ailede doğmalıymış! Biraz deli dolu ve heyecanlı. Kardeşleri Elif ve Armağan ile çok zıt bir karaktere sahip. Her evde mutlaka bulunan bir kız Yeliz, çünkü ergenlik çağına giren herkesin huylarını barındırıyor. Kendini çok önemseyen ve güzel olduğunu düşünen biri.

Daha önceden birkaç oyunculuk deneyiminiz vardı sanırım...

- "Doktorlar" dizisinde bölüm oyunculuğu yaptım. Sonra da "İki Aile" dizisinde rol aldım.

Oyunculuk eğitiminiz var mıydı?

- Konservatuvar sınavına hazırlanırken eğitim aldım. Liseyi geçen yıl bitirdim bir sene hazırlık dönemi gibi geçti.

Bu tempoda çalışırken ÖSS’ye hazırlanmak zor olmuyor mu?

- Geçen yıldan alıştığım bir şey bu benim için. Dershanede burslu okuyan bir insan olarak derslerde zorlanmam söz konusu değil. Bu işi severek yaptığım için dersler bana ağır gelmiyor. Başka bir iş yapsaydım, iki-üç saat uykuyla durup bu tempoya katlanamayabilirdim. Yaşadığım her an insanları izliyorum. Onların tepkilerini gözlemliyorum. Bazen kendimi dinleyip hangi olaylara nasıl tepkiler verdiğimi düşünüyorum.

EKİN TÜRKMEN

Konservatuvarda çok ağladım

Canlandırdığınız Elif nasıl bir karakter?

- 22 yaşında ve en büyük abla. Önceleri prenses gibi. Klasik bir abla gibi değil ama annesiyle babası öldükten sonra o görevi almak zorunda kalıyor. Üniversite ikinci sınıfa giden bir hukuk öğrencisi. Yan köşkte yaşayan okul arkadaşı Ali ona aşık ama Elif’in haberi yok. Ali’yi hep arkadaş gibi görüyor. Okulda zengin arkadaşları var ama fakir bir ailenin kızı.

Diziye nasıl dahil oldunuz?

- Çok güzel bir hikáye ve klasik bir senaryo. "Küçük Kadınlar" filminden ilham alınarak senaryolaştırılmış bir dizi. Senaryoyu ilk okuduğumda beni gerçekten heyecanlandırdı. Dizi kadrosu da çok güzeldi, teklifi hemen kabul ettim.

Oyuncu olarak beş kardeşin içerisinde en deneyimlisi sizsiniz sanırım.

- Yedi yıldır oyunculuk yapıyorum. Armağan karakterini oynayan Hande Soral hariç, ekipteki herkesin oyunculuk deneyimi var. "Menekşe ile Halil" dizisinde oynadım en son. O dizi bittiği için "Küçük Kadınlar"ı kabul ettim.

İlk kez "Ekmek Teknesi" dizisinde karşımıza çıkmıştınız. O zamandan bu zamana neler değişti?

- Her işte bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Oyunculuğumu çok geliştirdim diyemem. Bir şeyler yapmak istiyorum ama çok seçenek yok. Öğrenirken doğallığımı kaybetmemeye çalışıyorum. Savaş Dinçel ile çalışırken bize hoca gibi birçok şey öğretirdi. Ondan sonra onun gibi insanlarla çok çalışamadım.

Okullu oyunculardansınız. Okulun gerekliliğini savunanlardan mısınız?

- Herkes konservatuvar okumalı mı, okumamalı mı hálá arada kalıyorum. Konservatuvar bazı şeyleri kazandırırken bazı şeyleri de kaybettiriyor. Kendinizi koruyup okuldan çıkmanız çok zor. İster istemez hocanız gibi oluyorsunuz. Haliç Üniversitesi’nden mezunum, Müşfik Kenter’in öğrencisiyim. İyi bir öğrenci olduğum söylenemez. Müşfik Hoca’nın böyle bir müdahalesi yoktur, siz oynarsınız, o yorum yapar. Bu açıdan okulda hiçbir sorunumuz olmadı. Ama biraz duygusalsanız, çok ağlıyorsunuz. Biz de çok ağladık, çünkü zor geçiyor. Bir şekilde eğitim almak gerekiyor ama okul gerekli mi bilmiyorum.

Dizi oyunculuğu hep eleştirilir. Siz kendinizi eleştirebiliyor musunuz?

- Bazen dizi oyuncularını çok ağır eleştiriyorlar. Benim de dizi izlerken eleştirdiğim oluyor ama sonra kendime "ne şartlar altında çalıştıklarını bilmiyorsun" diyorum. Gerçekten set şartları çok ağır. Mesela ben dizilerde oyunculuğumun yüzde 20’sini bile gösteremiyorum.

Bu yaza başka projeler de sığdıracak mısınız?

- Ben bir seneliğine Amerika’da eğitim almaya gidecektim. Ama bu iş gelince erteledim. Özel hayat kısmında ise benim için her şey oyunculuğa hizmet ediyor. Yaşadığım ilişki, yolda yürürken, iyi ya da kötü bir haber alırken, sanki bir kamera varmış ve kendimi izliyormuşum gibi hissediyorum.

HANDE SORAL

Komedi Dükkanı’nda keşfedildim

Armağan nasıl bir karakter?

- Armağan ya da dizide sıkça duyacağınız lakabıyla Armi, lise son sınıf öğrencisi. Erkek gibi büyümüş, sokaklarda futbol oynayan, bisiklete binen, agresif, çabuk parlayan ve haksızlığa tahammülü olmayan bir karakter. Hiç aşık olmamış bir kız. En küçük kız kardeşine çok bağlı.

İlk kez bir dizide rol alıyorsunuz. Nasıl keşfedildiniz?

- "Komedi Dükkanı" programına seyirci olarak gittim. Seyircilerden birini sahneye istediler. Ben de hazır gitmiştim, çantam elimde bekliyordum. Birini istediklerinde çıktım sahneye. İzleyenler ve yönetmen de beğenince normalde beş dakika oynamam gerekirken, 45 dakika sahnede kaldım. Dizinin cast’ını yapan ajans şans eseri programı izleyince kendimi bu dizide buldum.

Bu ilk oyunculuk deneyiminiz değil herhalde...

- Daha önce çocuk oyunlarında yer aldım. Tiyatro eğitimim de vardı ama oyunculuk istememe rağmen başka alana yöneldim. Üç aydır Plato Film’den oyunculuk eğitimi alıyorum. Boğaziçi Üniversitesi’nde psikoloji okuyorum. Okuduğum bölüm de aslında oyunculuğa yabancı değil.

Setleri nasıl buldunuz?

- Daha bir bölümlük bir tecrübem var ama çok yorucu olmasına rağmen sevdiğiniz için katlanıyorsunuz. Setten çıkıyorum, uyumadan okula gidiyorum.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 10-07-2008   #6 (mesaj-linki)
HEMAN - avatarı
Cvp: Küçük Kadınlar

Yapımcı: Ayşe Durmaz
Yönetmen: Hakan Arslan
Senaryo: Deniz Akçay
Müzik: Kıraç




Oyuncular:


Ekin Türkmen
(Elif)


Hande Soral
(Armağan Gezici)

Fulya Zenginer
(Yeliz Gezici)


Elit İşcan
(Bilge Gezici)


Selin Ilgar
(Cansu Gezici)


Ahmet Levendoğlu
(Hulusi Deviren)

Ali İl
(Ali Sezek)

Birsen Dürülü
(Bade Yenice

Hülya Şen
(Şevkiye Cansel)


Mehtap Bahri
(Mihrace İçen)


Kemal Pekser
(Timuçin)

Kevork Türker
(Sami Deviren)


Ezgi Bakışkan
(Fatmagül Özlü)

Burak Sağyaşar
(Utku Deviren)


Deniz Kurdoğlu
(Nalan Gezici)
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 18-07-2008   #7 (mesaj-linki)
HEMAN - avatarı
Cvp: Küçük Kadınlar








Son Düzenleyen KisukE UraharA; 30-08-2008 @ 19:24. Sebep: Sayfa Düzeni
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 30-07-2008   #8 (mesaj-linki)
HEMAN - avatarı
Cvp: Küçük Kadınlar










Son Düzenleyen The Unique; 04-08-2008 @ 15:56.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 10-08-2008   #9 (mesaj-linki)
The Unique - avatarı
Cvp: Küçük Kadınlar

1. Bölüm Özeti

Kanal D’de yepyeni bir dizi başlıyor!
Küçük Kadınlar

Onlar, “Küçük Kadınlar”. Onlar güçlüler, onlar vazgeçmeyecekler ve ne pahasına olursa olsun, düşmemek için, hayata karşı elele mücadele edecek, hep birlikte “büyüyecekler”.

Kanal D’de bugün, (10 Haziran Salı), “Küçük Kadınlar” adlı yepyeni bir dizi başlıyor.
Yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği yönetmenliğini Hakan Arslan’ın yaptığı senaryosunu Deniz Akçay’ın yazdığı başrollerinde Ekin Türkmen, Hande Soral, Fulya Zenginer, Elit İşcan, Selin Ilgar ,Ahmet Levendoğlu,Ali İl,Burak Sağyaşar,Birsen Dürülü,Hülya Şen,Mehtap Bayri,Kemal Pekser,Halim Ercan,Kevork Türker,Ezgi Bakışkan, Deniz Kurtoğlu ve Burak Tamdoğan’ nın paylaştığı “Küçük Kadınlar”; anne - babalarını ansızın ve arka arkaya kaybetmelerinin ardından hayatları bir anda altüst olan 5 kız kardeşin hikayelerini konu alıyor.Bu 5 kız kardeşin hayatta kalmak için tek çareleri vardır oda birbirlerine kenetlenmektedir.

1. Bölümün Konusu

Elif, Armağan, Yeliz, Bilge ve Cansu, bekçiliğini üstlendikleri köşkte kendilerine ayrılmış bölümde anneleri ve, uzun yol şoförlüğü yapan babalarıyla yaşayan, birbirine bağlı beş kız kardeştir. Hukuk fakültesi 2. sınıf öğrencisi Elif (20), içi dışında, sırdaş, güçlü, “delidir ne yapsa yeridir” tanımının en iyi örneklerinden Armağan (17) - nam-ı diğer Armi , okul derdiyle, sivilceleriyle, üç kuruş harçlıkla arkadaşlarına rezil olmadan onlara yetişme telaşıyla tam bir ergen Yeliz (15), yaşından büyük bir hastalıkla yaşayan, olgun, kitap okuma tutkusu olan, sorumluluk sahibi, anlayışlı Bilge (12) ve en küçük, en hassas, en sevimli, müzik tutkunu Cansu .
Kaderin onlara hazırladığı kötü sürprizlerden habersiz hayat dolu, 5 kız kardeş, her zaman ki günlük kaygılarla başlarlar güne. Elif üniversite arkadaşlarının ev partisine gitmek ister. Ancak istediği gibi giyecek kıyafeti yoktur. Yan köşkün kahyası Bade’nin hukuk okuyan yeğeni Ali’nin gönlü ise aynı okula gittikleri Elif’tedir. Hem altında oturdukları zengin ailenin köşküne göz kulak olup, hem de terzilik yapan anne Nalan’ın aklı ise son seferinde Irak’a gönderilen tır şoförü kocası Mustafa’dadır. Yan köşkün aksi sahibi Hulusi, Nalan ve
kızlarına komşu olmaktan şikayetçidir. Onları beğenmez, küçük görür. Üstelik aksi Hulusi’nin kendinden beter kardeşi Sami, oğlu ile birlikte yurtdışından bir süreliğine yanına misafir gelir. Aklında da payları olduğu ve 5 kız kardeşin yaşadığı yan köşk ile ilgili planları vardır. Misafirler gelir ve daha ilk günden Hulusi’nin yeğeni Utku ile 5 kız kardeşten Armağan arasında kapışma yaşanır. Nalan ve kız kardeşler, Elif’in partiye gitmesi için çok çabalarlar. Binbir güçlükle de olsa çok istediği partiye giden Elif’i ise tatsız bir sürpriz beklemektedir. Nalan’a kocası Mustafa’nın çalıştığı şirketten bir telefon gelir. Bu beklenmedik telefon önce Nalan’ı sonra da 5 kız kardeşi yıkacaktır.



kaynak


Son Düzenleyen asla_asla_deme; 14-10-2008 @ 00:55.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 10-08-2008   #10 (mesaj-linki)
The Unique - avatarı
Cvp: Küçük Kadınlar

2. Bölüm

Elif, Armağan ve kardeşleri şokta

Elif, Armağan, Yeliz, Bilge ve Cansu bekçiliğini üstlendikleri köşkte kendilerine ayrılmış bölümde anneleri ve uzun yol şoförlüğü yapan babalarıyla yaşayan, birbirine bağlı beş kızkardeştir. Kaderin onlara hazırladığı kötü sürprizlerden habersiz başladıkları gün, artarda gelen kötü haberle yıkılırlar. Kızkardeşlerden en büyük ikisi Elif ve Armağan, annelerinin durumunu öğrenmeye hastaneye giderler.İki kızkardeş hastanede acı gerçekle yüzleşirler. Annelerini artık bir daha göremeyeceklerdir. Henüz bu gerçeği bile kabul edememişlerken babalarının da Irak’ta uğradığı bir saldırıda öldüğünü öğrenirler.İki kızkardeş evdeki küçükler için güçlü olmak zorundadır. Babalarının da öldüğünü şimdilik saklama kararı alırlar. Evdekiler de öğrendikleri bu acı haberle yıkılırlar. Annesinin öldüğünü öğrenen en küçük kardeş Cansu, sessizliğe gömülür. Yan köşkün kâhyası Bade ve yeğeni Ali kızlara destek olmaya çalışır. Halaları Şevkiye de haberi duyunca cenazeye gelir. Özellikle Cansu’ya karşı çok duyarlıdır. Bu ilgi özellikle en büyükleri Elif’i rahatsız eder, elinden geldiği kadar halayı kardeşlerinden uzak tutmaya çalışır. Herkes Mustafa’dan haber beklemektedir. Elif ve Armağan babaları konusunda köşeye sıkışmışlardır. Ellerindeki para da gün geçtikçe azalmaktadır. Elif kuaförde çalışmaya başlar, Armağan da part time bir işe başvurur. Bir kaç gün geçtiği halde Cansu’nun tek kelime bile konuşmaması kızları çok üzer. Şevkiye, Cansu’yu doktora götürmek için devreye girer.Hala’nın niyeti başkadır. Üstelik kızların babası olan kardeşi ile ilgili bilgi almak için çalıştığı şirkete gider. Ayakta durmak için birbirlerine kenetlenen kızkardeşleri kötü bir sürpriz beklemektedir.

kaynak

  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
kadınlar, küçük
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Mesaj:
Seçenekler
Küçük Kadınlar Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Aman Çıplak Kadınlar BlueNighT Komik Flash'lar/Video'lar 11 01-09-2009 14:56
Yalçın Küçük (Yalçın Küçük Kimdir? - Yalçın Küçük Hakkında) INIFERNO Edebiyat tr 3 04-09-2008 17:29
Küçük - Küçük Nedir - Küçük Hakkında Blue Blood X-Sözlük 0 16-01-2008 11:27
Küçük İskender (Küçük İskender Kimdir? - Küçük İskender Hakkında) Kral_Aslan Edebiyat tr 2 30-09-2007 03:16