Arama

Minos

Güncelleme: 2 Mayıs 2014 Gösterim: 3.984 Cevap: 2
canan ö - avatarı
canan ö
Ziyaretçi
5 Ağustos 2009       Mesaj #1
canan ö - avatarı
Ziyaretçi
Minos
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Yunan mitolojisinde sertliği ve adalete saygısıyla ünlü Girit monarşisinin efsane kralıdır. Adından ötürü bu monarşiye Minoyen denmiştir. Mutluluk demek olan Minos adı, Firavun ya da Ceasar gibi, belki de sadece hanedan ünvanıdır. Dante Alighieri'nin İlahi Komedya'sında (Divina Commedia) cehennemde yargıçlık yapan şeytana verdiği addır. Efsane Kraldır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Mira; 2 Mayıs 2014 15:41 Sebep: Düzenlendi.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
3 Haziran 2013       Mesaj #2
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Minos

Sponsorlu Bağlantılar
Efsaneye göre Girit adasının kralı Minos'un karısı boğalara ilgi duymaya başlamış ve bir boğa ile ilişkiye girdikten sonra yarı boğa yarı insan bir erkek dünyaya getirmiştir. Durumu öğrenen Minos, çocuğu hem cezalandırmak hem de saklamak için Girit adasının altına dönemin en iyi mimarlarından biri olan Daidalus'u görevlendirerek büyük bir hapishane olan bir labirent inşaa ettirmiş, çocuğu da buraya hapsetmiştir. Minotaur'un gelişi de "Minos + Taurus"dan gelmektedir Minos'un boğası gibi.

Vikipedi, özgür ansiklopedi

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
2 Mayıs 2014       Mesaj #3
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Minos
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Yunan mitolojisinde Girit kralı; Zeus ve Europa'nın oğlu. Mitoloji ve tarih arası bir kimliğe sahip olan Minos, korsanlarla savaşmak üzere büyük bir deniz imparatorluğu kurdu. Ölümlüler dünyasında ölüleri yargılayanlardan biriydi. "İlyada" destanındaki birçok efsanede adı geçen Minos, bilge ve eşitlikçi bir yasamacıydı. Dokuz yılda bir İda Dağı'nda Zeus ile görüşürdü. Girit hükümdarlarının hanedan unvanı "Minos" olarak geçer.
theMira

Benzer Konular

16 Haziran 2010 / Bia Tarih
26 Ocak 2007 / Misafir Din/İlahiyat
27 Ağustos 2009 / asla_asla_deme Sanat