Arama

Armadillo

Güncelleme: 7 Kasım 2015 Gösterim: 8.114 Cevap: 3
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
16 Mayıs 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Ortalama 75 cm. uzunluğundadır. Armadilloların vücudu bir tür zırhla korunur,Güney Amerika'da yaşayan bir tür böcek yiyen olan Armadillolar bir tür zırhla korunurlar. Genellikle yiyeceklerini toprağı kazarak ararlar. Çok iyi bir koku alma duyusuna sahiptirler. Yiyeceği şeyin kokusunu alan Armadillo son derece büyük bir hızla toprağı kazar. Burnunu toprağa gömerek, adeta kokuyu yitirmekten korkuyormuş gibi telaşla toprağı kazar. Armadillolar'ı bu durumda görenler, hayvanın bu durumda nasıl soluk aldığına şaşabilirler. Oysa Armadillolar bu durumda soluk almazlar. Toprağı kazdıkları sırada, altı dakikaya kadar soluklarını tutabilme yeteneğine sahiptirler.

Sponsorlu Bağlantılar


Son düzenleyen Jumong; 7 Kasım 2015 09:10 Sebep: kırık linkler
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
16 Mayıs 2008       Mesaj #2
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar
Armadillo, ana yurdu Güney Amerika olan plasentalmemeli. Ortalama 75 cm. uzunluğundadır. Armadilloların vücudu bir tür zırhla korunur, temel yiyeceği böceklerdir. Yiyecek bulmak için toprağı kazarlar, koku alma duyuları çok geliştiğinden böcekleri bulabilirler. Toprağı kazarken çok hızlı davranır ve bu süre içinde burunları toprak ile temas hâlinde olduğundan nefesini tutarlar. Armadilloların bir defada 4 yavruları olur ve 4 yavrununda cinsiyetleri aynıdır.

Armadillo

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
15 Mayıs 2011       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Armadillo

Vücudu sert, kemiksi bir kabukla örtülü olan, dişsiz memeli hayvan (Dasypus).

Güney ve Orta Amerika'da yaşar. Meyve ve böceklerle beslenen armadillonun bazı türleri saldırıya uğradıklarında yuvarlanarak top biçimini alırlar. Armadillo türlerinin boyu, 15 cm. ile 1,5 m. arasında değişir. Tatu da denir.

MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
7 Kasım 2015       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
ARMADİLLO a. (isp. armado, silahlı' dan). Top gibi tostoparlak olabilen içbükey gövdeli tespihböceği. (Tespihböce- ğigiller familyasının örnek tipi.)

Kaynak: MsXLabs.org & Büyük L.
🌘 🚀

Benzer Konular

6 Nisan 2013 / blueeyez Taslak Konular