Arama

Placozoa (Çok Hücreli İlkeller)

Güncelleme: 28 Mayıs 2008 Gösterim: 2.037 Cevap: 1
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
20 Mayıs 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Placozoa, bilinen en basit ve ilkel çok hücreli şubesidir. Daha önceleri varsayılan radyal simetrili, basık, planoyit ataya benzerlik gösteren canlının simetrisinin birincil mi yoksa ikincil mi olduğu bilinmemektedir. Bu nedenle bazı bilim adamları bunların yassılaşmış blastula evresinden türediğine inanmış ve bu şubeyi ilkel bir grup olarak kabul etmemiştir.
1896 yılında Avrupa'da bir akvaryumda bulunan küçük, yassı vücutlu ya da küremsi yapıda ki canlıya Trichoplax adhaerens denilmiştir. Bu Placozoa şubesinin tek ve günümüzde yaşayan örneğidir. Hayvana benzeyen bu canlı, serbest yaşayan, 0.1-3 mm. çapında, gevşek yapılı, kasılgan bir yapıda vücudu vardır. Renksidirler, nesnelerin üzerinde silleriyle çok yavaş sürünür gibi hareket ederler. Bölünme ve tomurcuklanma ile eşeysiz olarak çoğalırlar.
Sponsorlu Bağlantılar

Vikipedi
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
28 Mayıs 2008       Mesaj #2
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Placozoa Şubesinin tek üyesi olan Trichoplax adhaerens en basit çok hücrelidir. Aynı zamanda, şimdiye kadar bilinen en az miktarda DNA içeren hayvansal organizmadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Ağız ve sindirim sistemi bulunmaz. Vücudu yassı ve asimetriktir. Yassı vücut yüzeyindeki tek tabakalı yassı epitel hücrelerinin her biri, bir adet kamçı taşır.

Placozoa




Benzer Konular

19 Şubat 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
9 Nisan 2011 / Serpil d Soru-Cevap
15 Kasım 2014 / misafir Soru-Cevap
23 Eylül 2013 / Misafir Soru-Cevap
10 Ekim 2014 / Misafir Soru-Cevap