Arama

Kara Mamba (Dendroaspis polylepis)

Güncelleme: 19 Haziran 2013 Gösterim: 5.913 Cevap: 1
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
23 Haziran 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
MsxLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar

snakeok9

Kara mamba (Dendroaspis polylepis), elapid türü son derece saldırgan ve zehirliKral Kobra daha büyüktür. Erişkin kara mambaların ortalama boyu 2,5 metre civarındadır. En büyükleri ise 4,5 metre kadar olabilirler. Kara mambalar isimlerini zeytin yeşiline çalan vücut renklerinden değil, ağızlarının kenarındaki siyah renkten alırlar. Kara mambanın karada yaşayan en hızlı yılan olduğu sanılmaktadır. İddialara göre saatte 20 km. civarı bir hıza ulaşabilir. bir yılan türüdür. Anavatanı Afrika olup, dünyanın en büyük ikinci zehirli yılanıdır. Sadece
Kara Mamba'nın tek bir ısırığı 20-40 civarı insanı öldürmeye yetecek kadar zehir içerir. Gerekli panzehir uygulanmadığı zaman ölüm kesindir. Ölüm oranı yüzde yüz olan tek yılandır. Kara mamba son derece agresif bir yılandır. Kendini tehdit altında hissettiği zaman çoğu yılanın aksine kaçmak yerine saldıracaktır. Kara Mamba saldırı pozisyonu aldığı zaman boynunu düzleştirir, yüksek sesle tıslar ve siyah ağzı ile dişlerini gösterir. Vücudunun üçte biri bir uzaklığa saldırabilir. Bu da yaklaşık olarak 1.20 metreye denk gelmektedir. Bu sayede bir çok yılanın aksine kafa ve vücuda saldırır.
Rahatsız edilmedikleri sürece inlerinde uzun zaman kalırlar. Kara mambalar hem gündüz hem gece aktif olarak avlanan yılanlardır. Kara mamba küçük hayvanları avlarken bir kez ısırır ve geri çekilerek avının felç geçirmesini bekler. Fakat avı bir kuş olduğu zaman ısırır ve avının uçmasına engel olmak için avını bırakmaz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen iceslush; 19 Haziran 2013 11:14 Sebep: Eksiklik
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
3 Mart 2013       Mesaj #2
iceslush - avatarı
VIP ETC
Kara Mamba

Sponsorlu Bağlantılar
Black Mamba

Son düzenleyen iceslush; 19 Haziran 2013 11:11 Sebep: Eksiklik
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

24 Eylül 2008 / ManantiaL Taslak Konular
24 Temmuz 2012 / ThinkerBeLL Fizik
16 Mayıs 2013 / CrasHofCinneT Zooloji