Arama

Siyah Mamba (Black Mamba)

Güncelleme: 24 Eylül 2008 Gösterim: 9.938 Cevap: 1
ManantiaL - avatarı
ManantiaL
Ziyaretçi
15 Eylül 2008       Mesaj #1
ManantiaL - avatarı
Ziyaretçi
4p4edti

Sponsorlu Bağlantılar
wwwharikasozlernet   Siyah Mamba 1

Black Mamba

Dünyanın en zehirli yılanları arasındadır.Ayrıca diğer yılanların hepsinden daha hızlı sokabilir ve bi damla zehri koca bir mavi balinayı öldürebilir.

Yeşil ve siyah olmak üzere ikiye ayrılır.
Yeşil mamba adını renginden alır ve gerçekten tehlikelidir.Genellikle ağaçlık yerlerde yaşar ve rengini kamuflaj için kullanılır.
Kara mamba ise adını derisinin renginden değin ağzının içinden alır.Bu yılanın ağzının içi siyahtır.Dişleri her ne kadar büyük olsa da ağzı siyah olduğu için görmek zordur.
dünyada bulunan en zehirliyılan türüdür. Isırığının ve dolayısıyla zehrinin bir damara denk gelmesi halinde 30 dakika içinde sinir sisteminifelç ederek öldürebilir. Saatte 24 km olan hızıyla en hızlı yılan türüdür. Koşan bir insanın saatteki hızı da azami 24 km civarındadır. Yumurtadan yeni çıkmış taze yavrularında bile bir insanı öldürebilecek kadar güçlü bir zehir vardır. Ayrıca vücudunda toplamda bulunan zehir, 10 insanı öldürebilecek kapasitededir.
Bu yılanlar geceleri adeta görünmezdirler.O kadar hızlılardır ki onları hayvanlar ailesinin ferrarisi olarak nitelendirebilirsiniz.

NightDeatH - avatarı
NightDeatH
Ziyaretçi
24 Eylül 2008       Mesaj #2
NightDeatH - avatarı
Ziyaretçi
Ölüm makinesi olarak üstüne yılanan tanımam boyuna göre çok iş görüyor damla zehriyle balina öldürüyor ne diyilebilirki Olağanüstü Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

29 Mart 2008 / asla_asla_deme Fantezi Dünyası
3 Mart 2013 / asla_asla_deme Zooloji
16 Mayıs 2013 / CrasHofCinneT Zooloji
30 Aralık 2014 / Jumong Hayali Karakterler