Arama

Kara Kulaklı Kuyrukkakan (Oenanthe hispanica)

Güncelleme: 2 Temmuz 2016 Gösterim: 2.428 Cevap: 2
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
20 Eylül 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Kara kulaklı kuyrukkakan (Oenanthe hispanica), önceden karatavukgiller (Turdidae) familyasının bir üyesi olarak sınıflandırılan küçük ötücü kuşlara ait bir kuş olup şimdi sinekkapangiller (Muscicapidae) familyasına yerleştirilmiştir.
Büyüklükleri 13.5-15.5 cm kadardır. Böcekçil ve dimorfiktirler. Doğu ve batı olmak üzere iki grubu vardır.
Sponsorlu Bağlantılar
Batı grubunda olan O. h. hispanicanın kulak örtü tüyleri ve gagasından bir çizgi geçer ve boğaz bazen siyahtır. Alt kısımları beyaz ve kahveremgimsi sarı renktedir. Arka, kuyruğun üst örtü tüyleri ve kuyruğun çoğu beyazdır. Sonbahar ve kışta baş ve örtü, açıkça kahrengimsi sarı reklidir. Dişi, daha kahverengi bir kuştur.
Doğu grubunda olan O.h. melanoleuca, doğu Akdeniz'de bulunur, ve kışın dörtte birinde Sudan'a göç eder. Doğu formun erkeği, batı kuşundan yazın daha beyazdır.
Kuzeybatı Avrupa'da nadir görülürler.

Kaynak:Vikipedi
pusula - avatarı
pusula
Ziyaretçi
20 Nisan 2012       Mesaj #2
pusula - avatarı
Ziyaretçi
4nqzk
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
2 Temmuz 2016       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı

Kara Kulaklı Kuyrukkakan (Oenanthe hispanica)


Ad:  karakulak kuyrukkakan.jpg
Gösterim: 569
Boyut:  18.2 KB
Oenanthe hispanica L. 1758 (=karakulaklı kuyrukkakan) , önceden karatavukgiller (Turdidae) familyasının bir üyesi olarak sınıflandırılan küçük ötücü kuşlara ait bir kuş olup şimdi sinekkapangiller (Muscicapidae) familyasına yerleştirilmiştir.

Doğu ve Batı grupları bulunmaktadır;

Batı grubunda olan O. hispanica subsp. hispanica' nın kulak örtü tüyleri ve gagasından bir çizgi geçer ve boğaz bazen siyahtır. Alt kısımları beyaz ve kahveremgimsi sarı renktedir. Arka, kuyruğun üst örtü tüyleri ve kuyruğun çoğu beyazdır. Sonbahar ve kışta baş ve örtü, açıkça kahrengimsi sarı reklidir. Dişi, daha kahverengi bir kuştur. Dişinin Yüzü ve yanakları siyahımsı,tepesive üst tarafı donuk kahverengi,boğazı beyaz (nadiren siyah )ve göğüs yanı kirli turuncudur, alaca kuyrukkakanın dişisinden ayırt etmek çok zordur.

---Doğu grubunda olan O. hispanica subsp. melanoleuca, doğu Akdeniz' de bulunur, ve kışın dörtte birinde Sudan'a göç eder. Doğu formun erkeği, batı kuşundan yazın daha beyazdır.
Kara kulaklı kuyrukkakan (Oenanthe hispanica), önceden karatavukgiller (Turdidae) familyasının bir üyesi olarak sınıflandırılan küçük ötücü kuşlara ait bir kuş olup şimdi sinekkapangiller (Muscicapidae) familyasına yerleştirilmiştir. Büyüklükleri 13.5-15.5 cm kadardır.


Sıralandırılması



Kingdom : Animalia
Phylum : Chordata
Subphylum : Vertebrata
Class : Aves
Order : Passeriformes
Family : Muscicapidae
Genus: Oenanthe

-derlemedir-

Benzer Konular

24 Mart 2009 / BrookLyn Zooloji
24 Mart 2009 / BrookLyn Zooloji
20 Eylül 2008 / Gabriella Zooloji
4 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Zooloji
31 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Zooloji