Arama

Papağanlar (Psittaciformes)

Güncelleme: 30 Mayıs 2013 Gösterim: 7.944 Cevap: 16
*TeoDora* - avatarı
*TeoDora*
Ziyaretçi
12 Nisan 2007       Mesaj #1
*TeoDora* - avatarı
Ziyaretçi
KIRMIZI ARA PAPAĞANI
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar

ANAVATANI
Meksika'nın güneyinden Bolivya'ya kadar uzananalan ve Brezilya'nın orta kısımları.

YAŞADIĞI BÖLGE
Yağmur ormanları, nehir kıyısı boyunca uzanan yüksek ağaçların bulunduğu
bölgeler. Ağaç yükseklikleri 90 m bulmaktadır.

ÖMRÜ
Bakım, beslenme ve yaşam koşullarına bağlı olarak30 - 80 yıl arasında yaşamaktadır.

BESLENME
Çeşitli meyveler, incir, küçük sulu ve taneli meyveler, kalın kabukluyemişler.Üreme mevsiminde çeşitli böcekler ve onların larvalarını da yerler.Yetiştirildikleri ortamda ise yer fıstığı, portakal, muz, hindistan cevizi gibi bir çok meyve verilmektedir.

GENEL BİLGİ
  • Kırmızı Ara aynı zamanda Kırmızı & Sarı Aacaw olarakta anılır.
  • Boyları 85 - 95 cm, kanat açıklığı 110 - 120 cm, ağırlıkları 950 - 1150 gr arasındadır.
  • Kırmızı sivri uçlu tüyleri vardır.
  • Sırtının alt kısmı ile kuyruğun üst ve alt kısmındaki tüyleraçık mavi renktedir.
  • Kanat tüyleri sarı renkte olup uç kısımları yeşil renktedir.
  • Çok zeki hayvanlardır ve insan sesini çok iyi taklit edebilirler.
  • Diğer türleri gibi nesli tükenme tehlikesi altındır.

Son düzenleyen Mira; 22 Ocak 2013 11:55 Sebep: Düzenlendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Nisan 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kakadu Papağanı
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Kakadu, Cacatuidae familyasını oluşturan doğal olarak Malakka Yarımadasın'dan Solomon adalarına kadar uzanan bölgede ve Avustralya'da bulunan türlere verilen ad.
On yedi türden oluşan bu papağanların çoğu vücutlarına serptirilmiş kırmızı ya da sarı renkleri dışında beyaz, bazıları siyah renklidir.
Kıvrık ve sağlam gagaları kabuklu yemişleri kırmaya, kökleri bulup çıkarmaya ya da ağaç kabuklarının altındaki böcek larvalarını avlamaya yarar. Solucana benzeyen dilleri beslenmelerine yardımcı olur.
Kakadular ağaç tepelerinde yaşar ve ağaç kovuklarında barınır. Gürültülü geniş sürüler halinde tarla ürünlerini yağmalayarak zarar verdikleri de olur.
Kakadular çok çeşitli sesler çıkarabilir. Islık çalarlar ve telefon çalması ,insan sesi gibi sesleri taklit edebilirler. İyi konuşabilme yeteneğine sahip olanlarına ender olarak rastlanır. Bazıları 50 yıldan fazla yaşar.


Son düzenleyen Mira; 22 Ocak 2013 12:02 Sebep: Düzenlendi.
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
18 Eylül 2008       Mesaj #3
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Papağanlar (Psittaciformes)
İskender papağanı (Psittacula eupatria), papağangiller (Psittacidae) familyasına ait bir papağan türü. Diğer bir, "iskender papağanı" olarak adlandırılan daha küçük bir türden (Psittacula krameri) ayırt edilebilinmesi için büyük İskender papağanı da denilir.
Türkiye'de bulunan iki papağan türünden birisi olan İskender papağanı ayrıca Pakistan, Afganistan ve Hindistan gibi Asya ülkelerinde de bulunur. Diğer papağan türlerinden soğuğa karşı daha dayanıklı olan bu tür, Neozoon (yeni yabancı tür) olarak Almanya/Köln, İngiltere/Londra, Japonya/Tokyo, ABD/New York gibi büyük şehirlerin parklarında sürüler halinde de görülebilir.

Kaynak:Vikipedi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
17 Kasım 2008       Mesaj #4
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Papağanlar genellikle gürültücü, parlak renkli, tombul gövdeli, kalın ve kıvrık gagalı, hemen hemen tümüyle tropik bölgele­re dağılmış 300'ü aşkın türden oluşan geniş bir kuş grubudur. İçlerinden birçok tür muhab-betkuşu , kakadu, ara ve kea gibi adlarla tanınır. Güzel renkleri ve taklit yetenekleri nede­niyle yeryüzünün dört bir yanına götürülerek evlerde beslenmeye başlanan bu kuşların bazıları insan sesini taklit etmesiyle ünlüdür. Papağanlar arasında tartışmasız en iyi konu­şan tür anayurdu Afrika olan gri papağandır (Psittacus erithacus). Uzunluğu 40 santimetre­yi bulan kül rengindeki bu türün kuyruğunda güzel kırmızı telekler vardır. Amazon papa­ğanları (Amazona cinsi) taklit yeteneklerinin yanı sıra parlak alacalı tüyleriyle dikkat çe­ker. Gece papağanı (Geopsittacus occidenta-lis) Avustralya'da yaşayan ve ender bulunan bir türdür. Geceleri tohumlarla beslenir, gün­düzleri otlar arasına gizlenerek uyur.
Papağanların güçlü gagaları sert kabuklu yemişleri kolayca yiyebilmelerini sağlar. Ay­rıca öbür meyveleri ve tomurcukları da yer­ler. Bazılarında kuyruk küt, öbürlerinde uzundur, ama hiçbirinde çatallı değildir. Bir­çok türün gösterişli tepelikleri vardır. Uçucu olmaktan çok, iyi tırmanıcıdırlar.

[flasht=http://img345.imageshack.us/img345/1771/msxbilgi1ld.swf]width=365 height=20[/flasht]

Başka Adlarla Tanınan Papağanlar

Kakadu. San tepeli kakadu (Cacatua galerita) kar beyazı tüyleri, bazen katladığı, bazen de yelpaze gibi açtığı sarı tepeliği olan bir kuştur. En güzelleri olan pembe kakadunun (Cacatua leadbeateri) beyaz tüyleri pembe ve sarımsı pembeyle alacalanmıştır. Öne doğru uzamış tepeliği kırmızı ve sarı bir bantla bezelidir. Palmiye kakadusu (Probosciger aterrimus) 75 santimetreye ulaşabilen uzunluğuyla en iri kakadu türüdür. Ayrıca tüm papağanlar ara­sında gagası en iri olandır. Tepeliği seyrek tüylüdür. Kırmızı olan tüysüz yüzü kızdığında maviye döner. Kakaduların anayurdu Avus­tralya ve Güneydoğu Asya'dır. Çok gürültücü olan bu kuşlar, öbür papağanlar gibi uzun ömürlüdür. Bazılarının 100 yıldan çok yaşadı­ğı söylenmektedir.
Kea. Yeni Zelanda'ya özgü bir papağan türü olan kea (Nestor notabilis) bir kuzgun iriliğinde, ama yeşildir. Öbür papağanlardan farklı olarak yalnız bitkilerle beslenmez. Yağı sevdiği için koyun leşlerine üşüşür, bazen de canlı koyunlara saldırır.
Ara. Orta ve Güney Amerika'da yaşayan aralar iri yapılı, parlak renkli, iri gagalı ve uzun kuyruklu papağanlardır. Çoğu tür ağaç­ların tepelerindeki kovuklarda yaşar. Bazıları konuşmayı öğrenirse de, genellikle doğada yaptıkları gibi tiz çığlıklar atarlar.
Lori. Loriler Avustralyen Bölge'de yaşar. İnce uzun, kenarları kıvrımlı gagaları, çiçek­lerden balözü ve meyvelerden özsuyu emme­lerini sağlayan fırça gibi dilleri vardır.

Ayrıca Bknz Papağan Resimleri

MsxLabs & TemelBritannica
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
ScarletSunShine - avatarı
ScarletSunShine
Ziyaretçi
24 Mart 2009       Mesaj #5
ScarletSunShine - avatarı
Ziyaretçi
parrot hotlinks

papaan
HipHopRocK - avatarı
HipHopRocK
Ziyaretçi
15 Nisan 2009       Mesaj #6
HipHopRocK - avatarı
Ziyaretçi
Sultan Papağanı (Nymphicus hollandicus)

Sultan papağanı (Nymphicus hollandicus), kakadugiller (Cacatuidae) familyasından sarı beyaz ve grı renklere sahip evlerde beslenen bir kakadu türü.
Sultan papağanı yanaklarındaki turuncu (kulak bölgesindeki) tüylerden ayırt edilirler. Bu tüyler koyu renkte olursa erkek, soluk renkteyse dişi olur. Genelde erkeklerin göz çevresindeki tüyler beyazdır ama dişilerde sarı renklerde olabilir.
Ortalama yaşam süresi: Yaklaşık olarak 10-15 yıldır. Baştan kuyruğa uzunlukları 25-35 cm'dir. Kanat uzunlukları 25-30 cm'dir.
Çekirdek, kuru incir içi, armut sapı, kiraz sapı v.b besinlerini oluşturur. Erkekler konuşturulabilir. Ekmek ve çekirdek gibi yiyecekler vererek insanlara alıştırılabilirler. Kalabalığı severler, kafeste kapalı kalmaktan hiç hoşlanmazlar, erkeklerin çeneleri çok kuvvetlidir. Gagalarını gıcırdatmaları uykularının geldiğini gösterir. Bu durumda kafesleri üzerine koyu renkte bir örtü örtülmeli ve rahatsız edilmemelidir.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
HipHopRocK - avatarı
HipHopRocK
Ziyaretçi
15 Nisan 2009       Mesaj #7
HipHopRocK - avatarı
Ziyaretçi
Pembe Kakadu (Cacatua leadbeateri)

Pembe kakadu (Cacatua leadbeateri), kakadugiller (Cacatuidae) familyasından 38 cm uzunluğunda tüyleri pembe, öne doğru uzamış tepeliği kırmızı ve sarı bir bantla bezeli kakadu türü.
Avustralya'nın iç kesimlerinde geniş dağılım gösteren bu tür,eğitilmesi en güç olanıdır.


ScreenShot042


bi quan - avatarı
bi quan
Ziyaretçi
16 Nisan 2009       Mesaj #8
bi quan - avatarı
Ziyaretçi
tur moluccan
bi quan - avatarı
bi quan
Ziyaretçi
16 Nisan 2009       Mesaj #9
bi quan - avatarı
Ziyaretçi
sultan papagani resmi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mayıs 2009       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KOKATİYEL (SULTAN PAPAĞANI)

cockatielelutino

Sultan Papağanı olarak da tanınırlar.Neşeli doğası,sessiz ve kibar mizacı kokatiyeli hem ev hayvanı hem de kuşçuhane kuşu olarak favori kılar.Son derece uyumlu bir tabiatları vardır.Diğer kuşlarla küçük ispinozlarla bile rahatlıkla birlikte yaşayabilirler.

Ana vatanları Avusturalya'dır. 19. yüzyıldan itibaren, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya yayılmıştır. Kibar duruşları, uysal davranışları, kolay bakımları ile, insanların gözdesi olmuşlardır. Boyları 28-30 cm. civarındadır, ortalama ömürleri 18-25 yıldır. Yavruyken alındıklarında kolay uyum sağlarlar.
Konuşma yetenekleri 10-15 kelime ile sınırlıdır. Erkekleri konuşur, dişilerde konuşma son derece nadirdir. Erkeklerdeki konuşma da çok net anlaşılır olmayıp, daha çok ıslık çalar gibi konuşurlar. Buna rağmen telefon sesi, mikrodalga fırın kapanma sesi, kapı zili, ambulans siren sesi gibi mekanik sesleri taklit etmede son derece başarılıdırlar.
Başının üzerindeki tepelik kuşlar heyecanlanınca ya da kur yaparken dikleşir.
Dış görünüşlerine göre cinsiyet tespiti yapılabilir. Erkeklerin yanaklarındaki kırmızılık, dişilerde daha açık ve turuncuya yakındır.Dişilerin yüz renkleri erkeklere göre daha mattır.Kuyruklarının alt yüzünde çizgiler mevcuttur. Bu enine çizgilenmelere erkek cinste rastlanmaz.
Kuluçka süresi 18 gündür.Tüylenme yumurtadan çıktıktan 28 gün sonra olur.
Beslenme sade kanarya yemi,elma,ay çekirdeği ve yeşil gıda ile beslenirler.

ALINTI

Benzer Konular

17 Aralık 2010 / Misafir Soru-Cevap