Arama

Amerika Aligatörü (Alligator misisipiensis)

Güncelleme: 25 Mart 2009 Gösterim: 1.675 Cevap: 0
HipHopRocK - avatarı
HipHopRocK
Ziyaretçi
25 Mart 2009       Mesaj #1
HipHopRocK - avatarı
Ziyaretçi
Amerika Aligatörü (Alligator misisipiensis)

Sponsorlu Bağlantılar
Amerika aligatörü (Alligator misisipiensis), sadece ABD'de bulunan bir aligatör çeşididir. Amerikan timsahı ile sıklıkla karıştırılır. Erkeğinin uzunluğu 90 ila 380 cm., dişisinin uzunluğu ise en 60 ila 220 cm. olur. Ama bu hayvan için ortalama bir boy 180 cm civarıdır. Bir aligatör diğer bir çok hayvandan daha güçlü ısırır (1 ton basınç ile). Yakın akrabası Çin aligatöründen daha büyüktür. Doğal ortamında albino aligatör bulmak çok zordur. Bu hayvanlar sadece hayvanat bahçelerinde yaşayabilir. Çünkü albino aligatörler güneşe ve avcılara karşı savunmasızdır. Aligatörler, ABD'nin Kuzey Karolina, Güney Karolina, Georgia, Florida, Alabama, Misisipi, Arkansas, Louisiana, Teksas ve Oklahoma eyaletlerinde bulunur. Aligatörler, genelde sulak alanlarda yaşar. Ancak evlere girdikleri de olur.
Yavru aligatörler böcek yiyerek beslenir. Büyüdüklerinde, yılan, kaplumbağa, kuş ve hatta rakun gibi daha iri hayvanları yiyebilirler. Yetişkinleri ise geyik ve yabandomuzu gibi daha iri hayvanları avlar. Hatta koyun ve sığır gibi evcil hayvanları da yerler. Hatta ve hatta iri erkeklerin kara ayı ve Florida panteri gibi iri etçilleri de yedikleri bilinmektedir.
Aligatörler insanları öldürebilir, ama onları av olarak görmez. Aligatör ısırığında güçlü bir enfeksiyon riski bulunur. Aligatör bir kuyruk darbesiyle bir insanı yere devirebilir ve hatta kemiklerini kırabilir. 2006 yılının Mayıs'ında 4 kişi aligatör saldırısında ölmüştür. Florida eyaleti yasalarına göre Florida'da ulusal parklar haricinde yaklanan ve boyu 1,5 metreyi aşan aligatörler uyutulmalıdır.


Amerika aligatörü

Korunma durumu: Asgari endişe

260px American Alligator

Bilimsel sınıflandırma
Alem: Animalia (Hayvanlar)
Sınıf: Reptilia (Sürüngenler)
Takım: Crocodilia
Familya: Crocodylidae
Cins: Alligator
Tür: '''A. misisipiensis'''
Binominal adı '''Alligator misisipiensis'''
Daudin ,1801



Benzer Konular

31 Ağustos 2008 / Bia Turizm
31 Mart 2017 / ThinkerBeLL Tarih
26 Nisan 2011 / ahmetseydi Zooloji
22 Mart 2010 / ThinkerBeLL Zooloji