Arama

Makak Maymunu (Macaca)

Güncelleme: 14 Şubat 2017 Gösterim: 39.613 Cevap: 1
bi quan - avatarı
bi quan
Ziyaretçi
26 Mart 2009       Mesaj #1
bi quan - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Makak_maymunu_Macaca.jpg
Gösterim: 21744
Boyut:  62.7 KB
«Makak», maymunların en cesurudur. Bağlı olduğu klanın belki elli türü vardır. Laboratuvar denemelerinde kullanılan «Rhesus» maymunu ile «Berberistan maymunu» da bunlardandır. Bu maymunlardan bazıları, kışları oldukça soğuk olan iklimlerde yaşayabilirler. Diğer bazıları ise Hindistan ile Birmanya'nın en sıcak bölgelerinin yerlisidirler.Bu kuvvetli ve gürbüz hayvanların çoğu Asya ve Doğu Hint Adaları'nda yaşarlar.
Makak'ın orta türü, tilki teriyert «foks teriye» denilen köpekle aynı büyüklüktedir. Fakat daha iri ve daha ufak olanları da vardır. Ağır vücudu çoğunlukla donuk kahverengi veya sarı bir kürkle kaplıdır. Mamafih bu hayvanlardan bazılarının göz kamaştırıcı renkte oldukları da görülmüştür. Başı oldukça iri, kulakları çıplak ve sivridir; uzun saçları boyunca ve omuzlarına kadar inip bir yele teşkil edebilir. Gür ve çıkık kaşların altındaki birbirine yakın iri gözleri, etrafta olan bitenleri ilgi ve anlayışla seyreder.
Sponsorlu Bağlantılar
Makak'ın, geçici olarak yaprak ve meyva depo eden avurt keseleri vardır. Çıplak kaba etlerinde ekseriya parlak kırmızı renkte, nasırlaşmış yamalar dikkati çeker. Bazı makakIarın oldukça ussun kuyrukları vardır; bazıları da hemen hemen kuyruksuzdur.



Son düzenleyen NeutralizeR; 14 Şubat 2017 03:52
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
4 Haziran 2013       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Makak (Macaca)
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

Uzunkuyruklumaymungillerden, bir memeli cinsi (Macaca). Asya ve Afrika'da yaşayan türleri vardır. Küçük ya da orta büyüklükte maymunlardır. Kuyrukları oldukça kısadır. Kimilerinin oturak kaba etleri nasırlıdır. Tabanlarına basarak yürürler. Sürüler hâlinde yaşarlar. Başlıca türleri;
  • Cava Makakı (M. fascicularis)
  • Japon makakı (M. speciosa)
  • Çin makakı (M. tcheliensis) vb.
Bir türü Hindularca kutsal sayılan makaklar deney hayvanı olarak da kullanılırlar.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
theMira

Benzer Konular

1 Mayıs 2009 / bi quan Zooloji
11 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Taslak Konular
11 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Zooloji
27 Mart 2013 / _EKSELANS_ Zooloji
18 Aralık 2012 / Mira Zooloji