Arama

Büyük Nalburunlu Yarasa (Rhinolophus ferrumequinum)

Güncelleme: 27 Mart 2009 Gösterim: 1.412 Cevap: 0
HipHopRocK - avatarı
HipHopRocK
Ziyaretçi
27 Mart 2009       Mesaj #1
HipHopRocK - avatarı
Ziyaretçi
Büyük Nalburunlu Yarasa (Rhinolophus ferrumequinum)

Sponsorlu Bağlantılar
Büyük nalburunlu yarasa (Rhinolophus ferrumequinum), burnu atnalı şeklinde olan, Türkiye’de de yaşayan böcek yiyen bir yarasa türü.
Boyu 6 cm, kanat açıklığı 35 cm.’yi bulur. Ağırlığı 16-28 gr.arasındadır. Sırt kısımları gri-kırmızımsı kahverengi, karın kısımları krem-sarı olur. Ormanlarda, ağaçlık ve çalılık yerlerde yaşarlar. Mağara, tünel ya da bodrum gibi yerlerde kış uykusuna yatarlar. Bunun dışında gündüzleri ağaç kovuklarında asılarak dinlenirler.
Orta ve Güney Avrupa, Kuzey Afrika, Asya’da (Japonya’ya kadar) görülürler. Türkiye’nin her yerinde; Trakya, Akdeniz kıyı şeridi ve Kars’ta daha sık olarak bulunur.
Alçaktan (0.5-5 m) ve kelebek gibi uçarlar. Bu uçuşlarına akşamın geç saatlarinde başlar ve bütün gece uçarak avlanırlar. Sesten hoşlanırlar. Çıkardıkları çok alçak frekanslı seslerle, avlarının uzaklığını ve büyüklüğünü saptayabilirler. Bu sesler insanlar tarafından ancak özel dedektörlerce algılanabilir. Yazın çok gürültücü olurlar. Kısa mesafelerde göç ederler. 20 yıl kadar yaşarlar.
Daha çok büyük uçan böcekleri, özellikle de pervane böceklerini yerler. Kırmızı listede yakın tehdit altında (NT) kategorisindedir. ayrıca hindistan da yaşayan türlerine hindistan nalburunlu yarasa denir.


screenshot009h



Benzer Konular

8 Temmuz 2014 / arwen Genel Galeri
18 Kasım 2016 / Misafir Türk ve İslam Dünyası
23 Mayıs 2011 / middnight2006 Taslak Konular
19 Kasım 2008 / Gabriella Zooloji